Aldo, tyhle nabíječky jsou dělaný trochu jinak. Není tam trvalej proud půl ampéry ale je to takzvaná "charakteristika U", to znamená, že je na tom stabilní napětí nějakejc 13.5 voltu, což je bezpečně pod napětím plynovacím. Vyšťavená baterka si vezme proudu kolik chce a jakmile se její napětí vyšplhá na těch 13.5 který omezuje nabíječka, přestává téct nabíjecí proud.protože na obou stranách je stejný napětí. A v tom je celej trik.
~ R1100GS ~
pokud to je stabilizovanej zdroj, tak jo. Ty chytřejší uměj ještě cyklovat nabíjení/vybíjení a to pomáhá proti sulfataci baterky. Dál je tam teda asi ten problém toho vašeho canbusu, kterej na 1100 nemám a je potřeba tu zásuvku nějak přesvědčit aby pustila šťávu dovnitř Ale v čem je problém připíchnout krokosvorky na baterku, to netuším.
Jediná věc co se liší je, že "mokrý baterky", agm a podobný šílenosti mají o pár desetin jiný to napětí kde ještě neplynujou. Ale není to nic kritickýho, těch 13.5-13.6 by mělo bejt víceméně univerzální.
noname: nemam problem to pripojit primo na baterku, ale CANbus neresim, mam dalsi zasuvku u budiku, pichlou naprimo, tak je to OK. No diky za dobry informace!
Stepan: vidis, to taky neni blbej napad.. nastavit tam spinani treba na 2 hodky obden nebo tak neco, to by stacilo.
To sa dá pripojiť jedine cez kábel na kontakty baterky a kábel ukončiť zásuvkou.
Jedine Optimate 4 Dual sa dá použiť cez org. zásuvku (okrem orginálnej nabíjačky). Ostatné sa musia pripojť len na kontakty baterky alebo použiť pripojenie cez kábel a ten s koncovkou niekde schovať pod sedačku. YouTube Video
pochopil jsem dobře že tohle není DUAL a baterku to udržuje? Mne to totiž baterku nabije, ale pak už neudržuje, musím ji odpojit a zapojit
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Aldo, já mám taky Optimate, jede mi už 3. zimu non-stop, akorát po týdnu nebo po dvou střídám Moninu a svou motorku.
Dobije baterku a pak ji vždy v půlhodinových cyklech testuje - případně vybíjí nebo nabílí, podle toho, co baterka chce.
Upravil mara dne 05.01.2012 19:22
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Já mám na doporučení autoelektrikáře již cca 4 roky za nějaký 300 stovky.
Akumulátor dobiju, pak tam na dva měsíce dám ten udržovač a je vyhráno
všude dobře.....doma GSA