vidis.. podle mne to medved pozna na dalku!
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Nemusíte jezdit za medvídkama daleko. Když jsem na Černém Váhu na Liptově v září zavíral pstruhovou sezónu, vyděsil mě ryčící medvěd/medvědice přiblížující se ke mě po řece. Naštěstí fungoval mobil, tak se mi podařilo urychleně stáhnout rodinu a opustit terén. Ještě že ryčel a neupozornil na sebe až za mnou mlaskáním a olizováním. Prý poslední způsob obrany je pepřový sprej. Snímky jsou děsné, ale kdyby tu někdo dal fotky rozsekaných motorkářů (a těch je), přestali by jste jezdit? Medvědů je podstatně méně ne bláznů na silnici.
vevis napsal:
Jezku hodne husty!Vsechny ty fotky jsou od tech znamejch?Doufam ze ne!Takovou paseku snad nezvladne ani zralok!
...to je pravda přiměřeně velkej-vychovanej žralok nenechává takový zbytky
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
JJ, nahoře nad Koločavou směrem na sever nad Siněvirem jsou medvídci, když jsem s místníma řešili přespání v lesích, tak si jen ťukali na čelo, ať na to zapomenem. Prý zrovna nedávno před námi tam měli místní honáci nějaký problém, a ti by to měli sakra znát
vevis napsal:
Jezku hodne husty!Vsechny ty fotky jsou od tech znamejch?Doufam ze ne!Takovou paseku snad nezvladne ani zralok!
...to je pravda přiměřeně velkej-vychovanej žralok nenechává takový zbytky
taky jsem si rikal, jestli ma Vevis v patrnosti, ze treba Velkej bilej ma az 2 tuny...
17 cm
kaca napsal:
JJ, nahoře nad Koločavou směrem na sever nad Siněvirem jsou medvídci, když jsem s místníma řešili přespání v lesích, tak si jen ťukali na čelo, ať na to zapomenem. Prý zrovna nedávno před námi tam měli místní honáci nějaký problém, a ti by to měli sakra znát
Koločavský medvěd opět řádil, Češi přečkali noc na stromě
"Jinak nad Koločavou je opět medvídek. Z pátku na sobotu volali o půlnoci Natálce dva Češi, že jsou kousek pod Nehrovcem, že sedí na stromě a pod nimi běhá medvěd, co jako mají dělat. Tak jim poradila, že teď už nic, ať sedí dále a ráno až se rozední, tak mají pelášit dolů. Myslím, že přišli o bágly i s pasem, takže docela veselo."
17 cm
V Rumunsku jsem byl 3x a jedinej medved, kteryho jsem kdy potkal, byl natistenej na etikete Ursusu
Musi to bejt sakra nahoda, idealne nemizet moc daleko od civilizace.
...no,když spíš v hotelu,tak ho nepotkáš
jinak jistě,že je to náhoda...oni nás nijak nevyhledávají...ostatně,jako každý jiný zvíře.Stačí dodržet pár běžně známejch zásad a pravděpodobně nebude problém.
Zato pěší a pumpičkáři to maj horší.Je při pohybu není moc slyšet a tak se může stát,že mědvěda překvapí...a ten ze samýho leknutí dostane hlad
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Alda napsal:
V Rumunsku jsem byl 3x a jedinej medved, kteryho jsem kdy potkal, byl natistenej na etikete Ursusu
Musi to bejt sakra nahoda, idealne nemizet moc daleko od civilizace.
Tak toho sem taky potkal že by stejná lokalita
toli přiložený následující obrázek:
kaca napsal:
Koločavský medvěd opět řádil, Češi přečkali noc na stromě
"Jinak nad Koločavou je opět medvídek. Z pátku na sobotu volali o půlnoci Natálce dva Češi, že jsou kousek pod Nehrovcem, že sedí na stromě a pod nimi běhá medvěd, co jako mají dělat. Tak jim poradila, že teď už nic, ať sedí dále a ráno až se rozední, tak mají pelášit dolů. Myslím, že přišli o bágly i s pasem, takže docela veselo."
Ne ne, my jsme Natálce nevolali Dali jsme na místní a šli pěšky na Strimbu, což ve finále skončilo návštěvou nemocnice s rozseknutym kolenem. Takže si vyber, co je nebezpečnější
Min. rok jsme byli v Rumunsku v oblasti Českého Banátu. Místní tvrdili že jsou tam medvědi, že vedle ve vesnici roztrhali nějaké kozy. Ale na žádného jsme nenarazili a ani na stopy po nich. Asi se nás báli :-)
Jinak tvrzení, že jsou tam medvědi a kvůli tomu tam nejedu fakt nechápu
Upravil Pitbull dne 07.01.2012 18:16
LeoMi napsal:
No nazdar , chtěli jsme se tam podívat tento rok , ale když to vidím , zvířatka mám rád , ale asi bude lepší , když se budou držet dál . Co se dá dělat aby k tomuto nedošlo a nechci slyšet , zustan doma
- nezer u stanu
- nemej plnej tankvak uheraku
- nestanuj vylozene v lese
- mej protimedvedi sprej
tady si v dost vlaknech muzes krasne prohlidnout fotky, tak to mistni gumy normalne varej na ukrajine, rumunsku v horach normalne u stanu.
Jedne vec je mit kliku, druha hloupe provokovat.
Hele Kubíku možná když je postříkáš olejem ze scottoieru tak se stáhnou a není potřeba
"medvědí spray" stahujou se řetězy....proč by se nestahovaly medvědi
Lepší 10 hnědejch medvědů, než jeden hnědočech.
Medvědovi se můžeš alespoň bránit, i když je taky chráněnej zákonem, tak ne tolik.
Upravil Hrabe_X dne 09.01.2012 14:54
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
smazak73 napsal:
Hele Kubíku možná když je postříkáš olejem ze scottoieru tak se stáhnou a není potřeba
"medvědí spray" stahujou se řetězy....proč by se nestahovaly medvědi
my hrdi osmikilari muzeme pouzit i nas olejchchrlici motor jako protimedvedi zbran
17 cm