Jsem taky zastáncem kvalitního nářadí používám KNIPEX a WUERTH , ale aby se mi válelo pod sedlem nářadí za 3200 a použil jsem ho 1 až 2 do rokatak sito taky rozmyslím.. Ja ji koupil obyč nářadí rozebral to nacpal do origo nářadí a to mi msí na dojedí dom nebo někam do civilizace bohatě postačit
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
Jsem taky zastáncem kvalitního nářadí používám KNIPEX a WUERTH , ale aby se mi válelo pod sedlem nářadí za 3200 a použil jsem ho 1 až 2 do rokatak sito taky rozmyslím.. Ja ji koupil obyč nářadí rozebral to nacpal do origo nářadí a to mi msí na dojedí dom nebo někam do civilizace bohatě postačit
Přesně Navíc pokud se mi někde moto pokaká a budu potřebovat nějaký nářadí, abych to spravil, tak mi bude asi šumák odkud to je a jak moc je to kvalitní - hlavní pro mě bude, že mi to pomůže
Joo a jinak neříkámproti tomuTT vercajku ani jedno špatné slovo rčitě to bude kvalita a za tu se platí le za 3000 si koupím v TT něco lepšíhooo
TomasTT napsal:
kejda: asi takhle, možná je to divný ale existují výrobci profesionálního nářadí a pak výrobci pro spotřebitele. Kupovali jsme do práce stranové štípačky Knipex za 700 s DPH, malé kleště co bývali v nářadí Touratech stojí samy o sobě 500Kč s DPH. To nářadí, které máš asi na mysli, vyrábí americká firma a dává na něj doživotní záruku (v USA), bohužel v Evropě jen dvouletou ale je to perfektní kvalita. REDAKČNĚ ZKRÁCENO
Tomáši TT, je to hezký příspěvek, sice nemusel být tak dlouhý, ale nevadí, opět jsi vše od vás vychválil do nebes, což nebylo nutné, neb jsem KVALITU NÁŘADÍ nijak nesnižoval. Sám mám doma vercajk od Würthe, bity od Witte, se kterýma utáhnu 200 momentovým rázovým utahovákem stovky šroubů do betonu, bez toho, abych je strhnul a dělám ve stavebnictví, takže kvalitní nářadí je u mne priorita - Hilti, Milwaukee atd.
Já jsem jen chtěl komentovat cenu nářadí, které prodává TT, nic více, protože si nemyslím, že by ten vercajk, který je v té sadě konkrétně byl tak nějak podle TT naprosto dokonaly a špičkový a odpovídal hodnortě, co stojí. Toť jen můj názor...
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Říct,že nepotřebuje nářadí,může jen člověk,kterej nikam nejezdí a motorku má jen na machrování,nebo někdo,kdo má extrémní štěstí a nikdy se mu nic nepřihodilo(ale to je taky jenom otázka času)
Já s sebou vozím jenom origo nářadí,který je samozřejmě hodně očesaný a když jsem v Rumunsku potřeboval sundat třmen brzdy,tak tam nebyl zrovna tak velkej torx na povolení.Celej den jsem otravoval každýho koho jsem potkal a nic až jsem narazil na jednoho rumuna,co vytáhl z auta celej plechovej dvoupatrovej kufřík nářadí.Torx našel(dokonce dva) oba dva na třmenu protočil a s nas.raným xichtem a s mýma omluvama v zádech zase odešel
Až večer jsem potkal poláky na mašinách a jeden s novým 12GS měl taky sadu,tentokrát pořádnýho nářadí,tak se dílo podařilo.
Koupit si u vietnamců sadu nářadí ze šufánkový oceli za pár šušní,se může taky pěkně nevyplatit.A nevozit s sebou nic,protože se nikdy nic nestalo??
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Čau hoši,
FYI, dal jsem si dost práce s výběrem vhodných kusů před cestou do Íránu a tohle z toho vyšlo. Je to taková rozšířená sada nářadí (neobsahuje náhradní díly), obsahuje mimo jiné vše co tam má TT:
ořechy 1/4
• šestihran 13,10,8,6,
• vnitřní TORX E8,E10,E12,
• vnější TX 20,25,40,
• imbus 3,4,5,6,
ořechy 3/8
• vnitřní TX E10,E12,
ořechy 1/2
• vnější TORX TPX 50,45,40,
• šestihran 14,
redukce
• gola redukce 1/2 (díra) na 3/8,
• 3/8 díra na 22 šestihran (na osu předního kola),
• 1/4 na koncovku bitu,
• 1/4kový kloubek,
• 2x růzdné prodloužení 1/4,
• Základní prodloužení 1/2,
- 1/2 pevná hokejka,
- 1/4 ráčna,
- 1/4 rukověť šroubováku,
- 2-3x montpáka,
- Imbus hokejka 3,4,5,6,7,8,10,
- Hvězdička torx sadička – zavírák,
- Čepička ventilku ¬+ ventilky,
- Svíčák, klíč na pružinu zadního tlumiče?,
- Bity – torx sadička, iambus, plocháče i křížáky po 3 velikostech,
- Oboustranný šroubovák,
- Listové měrky 0,1-0,3mm,
- Led baterka,
- Malý ostrý nožíček, probíječ malinký i velký,
- Elektrikářské plastové stahovačky,
- Oceláček,
- Univerzální klíč min.26mm,
- Kvalitní sikovky a kombinačky,
- Otevřený klíč 17 + 19,
- Kllíč prstýnek a otevřený: 8,10,12,13,15, 21,
- ráčnový prstýnek 10,
- tekutina do píchnuté gumy + kompresorek,
- opravná sada gumy,
- hustoměr,
- lepidlo na šroubky, vteřinové lepidlo,
- amerika,
- klíč na víčko oleje,
- elektropáska,
- pilníček, list pilky na kov,
ND a "kravinky hardware" jsem si bral na R1200GS tyto:
- olej do motoru, malé WDčko, min.olej - spojková kapalina,
- bytelný zámek na kolo,
- náhradní žárovky a pojistky,
- trochu pájecího cínu,
- konektory (samec i samice) případně „namačkávací“ konektory na lanko, 2m izolovaného kabelu - lanka,
- náhradní svíčka,
- hadřík,
- univerzální silikon na těsnění motoru,
- elektronika čerpadla,
- ews kroužek anténka,
- spojky palivové hadice,
- plynové lanko,
- obě duše,
- kanystřík na olej 2l, kanystřík na rezervu benzínu 3l, kanystr na benzín 8-10l,
- popruhy na uchycení věcí k moto, kurty na trajekt nebo na odtah, lano (špagát),
- řemen alternátoru,
Foto neobsahuje vše z nářadí, ještě jsem potom dokupoval.
Miki242 přiložený následující obrázek:
servisak: bez diskuze, nicméně někteří lidi používají na údržbu to, co pak i vozí, propagátor je třeba cestovatel Helge Pedersen (10 let na dvou kolech a další cestopisy).. On tvrdí, že když v dílně používáš to samé, co pak někde na cestách, tak se nemůže stát, že ti někde bude něco chybět nebo že zjistíš, že jsi něco utáhnul velkou ráčnou tak, že to s nářadím na motorce nepovolíš apod. Já mám svoje nářadí které používám a vozím na takové delší cesty a mimo civilizaci a poskládal jsem si ho po kouskách do obalu od TT a slouží mi docela dobře už 8 let. Mám tam teda taky Knipex a určitě ta sada nevyšla levně ale vydrželo to dlouho a nezklamalo mě.
bluesberi: nevím co jsem ti kdy montoval a upadlo ti to, nicméně servis tady nemáme, jen montáž věcí a především elektriky a pokud vím, servis motorek neděláme. Jinak co kluci v dílně používají je věc jejich, většina je Proxxon pokud vím. Že jsem vyjel kdysi z BMW servisu a protočily se mi řídítka, protože je někdo zapomněl utáhnout, že Mildovi po návštěvě pneuservisu upadlo na dálnici zadní kolo - stát se to prostě může každýmu.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
bluesberi napsal:
BIGR - Neměl by ses rozčilovat,jaký nářadí je dobrý si stejně vyzkouší každý sám a ty,který máš 25letou praxi(né teorii) v opravárenství a nářadí moc dobře víš,kam jít koupit!
Já osobně používám jak kvalitní,tak i nekvalitní nářadí - ono se špičkovým torxem nebo křížákem naklepávat šroub a pak si pomoci při zatočení šroubu taky dvakrát nejde....
Jinak pane BIGR,až se spolu budem zase bavit,tak mě připomeň,že ti mám říct,jak se v jednom antiservisu rádoby na moto v Modleticích pracuje,několikrát jsem to viděl na vlastní oči.....a můžu tě ujistit i kdyby tam měli vercajk jenom z EMERIKY,tak se s tím můžou jenom dloubat v prdeli,protože nejmenovaná osoba to drží jako pana vocas!
Se i divím,že tu není téma,to mě dělali v (,,) a upadlo to Asi jak umřel Václav Havel,tak se lidi zase bojí říkat pravdu!
Já se nerozčiluju,jen mi vadí řeči,že z Ameriky je všechno THE BEST a tady v Evropě nic neumíme.
Jo je důležitý mít kvalitní nářadí a neničit si ruce a motorku nářadím z hrncové oceli,co se žvejkne v tu nejnevhodnější chvíli. Ale divili by jste se kolik výrobců dělá dobrý věci a nemusí to stát majlant.
Taky vozím origo nářadí doplněný o pár kousků podle zkušeností z minulých závad plus sadu na opravu pneu,ale stejně se jak na potvoru většinou pos... to na co s sebou zrovna nic nemáš.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
[quote]TomasTT napsal:
servisak: bez diskuze, nicméně někteří lidi používají na údržbu to, co pak i vozí, propagátor je třeba cestovatel Helge Pedersen (10 let na dvou kolech a další cestopisy).. On tvrdí, že když v dílně používáš to samé, co pak někde na cestách, tak se nemůže stát, že ti někde bude něco chybět nebo že zjistíš, že jsi něco utáhnul velkou ráčnou tak, že to s nářadím na motorce nepovolíš apod. Já mám svoje nářadí které používám a vozím na takové delší cesty a mimo civilizaci a poskládal jsem si ho po kouskách do obalu od TT a slouží mi docela dobře už 8 let. Mám tam teda taky Knipex a určitě ta sada nevyšla levně ale vydrželo to dlouho a nezklamalo mě.
Ano s tím souhlasím bez debat.
To BIGR: zrovna jsem chtěl napsat, že se po.sere něco, na co cajk nemáš. Jinak pořád platí, že můžeš mít sady od koho chceš, nejdůležitější jsou šikovné ruce.Howgh.
PeDR napsal:
To BIGR: zrovna jsem chtěl napsat, že se po.sere něco, na co cajk nemáš. Jinak pořád platí, že můžeš mít sady od koho chceš, nejdůležitější jsou šikovné ruce.Howgh.
JJ něco jak "MEKGAJVR".
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
no,šikovnýma rukama,bez nářadí,někde v lese,si můžeš akorát naliskat
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
blusberi: ne, kdyby někdo takovou sadu ve srovnatelný kvalitě nabízel třeba v Německu v Anglii nebo i v ČR, tak to budou prodávat od nich. Amerika je u Touratechu vždycky jedna z posledních voleb, protože preferují evropské dodavatele. Pokud nějaký výrobce nabízí doživotní záruku na své věci, tak si asi věří že to je kvalitní. Pozadí toho rozhodnutí nevím a o tom výrobci jsem předtím neslyšel ale mám ty věci o kterých jsem psal opravdu 20 let a slouží pořád a prošly rukama tak 10 techniků a nepodařilo se jim je zničit, takže bych ameriku co se nářadí týká úplně nezatracoval. Spíš mě přijde divný, že to stojí stejně jako sada od BMW, kterou nabízeli k mojí motorce a to nářadí byl fakt asijský shit ale s logem BMW.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Zdar chlopi! Ja vam do toho tady nechci nejak moc kecat,bo jsem jenom takova hola orange prd.el,ale nemuzu si nevzpomenout na sve davne diskuse o drzacich GPS,kde jsem hrde prohlasoval,ze ten predrazenej kram od TT nikdy...no a nakonec jsem si ho stejne koupil a od te doby vim,ze nejsem tak bohaty,abych si kupoval levne veci...na naradi jsem ujetej a jsem schopen si koupit i pouzitou kvalitu,pac vim,ze az nekde v lese na kopci treba v Rumunsku,noc na krku a hejno ovcackejch psu za prdeli,uzvejknu nejakej dulezitej sroub,tak bych za kvalitni torx dal treba mylyjon!
...nejsu dealer vercajku, ale jak psal servisák o hodnotě peněz/kvalita vercajku v mašině ....neporovnával bych takto
buď to v motorce mám, nebo to považuji za nepotřebné a vůbec nevozím, protože, nejhorší je nějakým nářadím z "piešťanskýho blata" do**** šrouby a pak se to pokoušet povolit kvalitním nářadím na dílně.... to už je tzv. s křížkem po funuse
...protože někde v terénu něco opravitelného se dá opravit pouze se 100% nářadím, u takové opravy většinou bývá jedno proklouznutí nářadí po hranách spojovacího materiálu - OSUDNÉ
..tzn. předpoklad, že ti to tebou zvolené nářadí 100% utáhne nebo povolí je základ..... následky nebo náklady na odtah, pomoc někým druhým, bych řekl, že je několikanásobně vyšší než pořizovací hodnota nářadí.....
..takže jsem zastánce, když do motorky pořizovat nářadí tak pečlivě vybrat které a pak jen kvalitní ze 100% materiálu (volbu značky nebo výrobce, nech si každý zvolí sám) i když ho použiju jednou za 10 let, když nic jiného může pomoci alespoň někomu druhému kdo volil levněji nebo neměl vůbec....
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
servisak napsal:
Joo a jinak neříkámproti tomuTT vercajku ani jedno špatné slovo rčitě to bude kvalita a za tu se platí le za 3000 si koupím v TT něco lepšíhooo
Když se na to podívám z jiného pohledu, tak za kryty ventilových vík dáváme bez mrknutí oka taky podobnou cenu a je to přitom jenom vyřízlej zohejbanej plech a pár šroubků.
Jestli to nářadí využije někdo jenom 2x za rok nebo vícekrát už není chyba nářadí. Někdo prostě jezdí na dlouhé cesty a tam je dobré mít něco kvalitního s sebou.
Štěpán: vždycky je to ovlivněné počtem vyrobených kusů, to nářadí se vyrábí ve statisících, kryty hlavy v sériích po stovkách a celkově asi 2500 sad pro celý svět.
Zdravím chlapi,dnes mi přivezli motorku,co mám dokoupit za vercajk abych si alespoň doma sundal kola a odnesl do pneuservisu na přezutí,v brašničce pod sedlem jsem našel pouze toto viz obrazek:
marda přiložený následující obrázek:
marda napsal:
Zdravím chlapi,dnes mi přivezli motorku,co mám dokoupit za vercajk abych si alespoň doma sundal kola a odnesl do pneuservisu na přezutí,v brašničce pod sedlem jsem našel pouze toto viz obrazek:
Mrkni na kola a uvidíš, co tam jsou za šrouby. Vepředu imbus, vzadu torxy. Velikosti ti neřeknu, motku mám v garáži. Ale asi bych na tvém místě jel na motorce přezouvat. Dokurvit čidlo ABS je tak snadné...
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
marda napsal:
Mrkni na kola a uvidíš, co tam jsou za šrouby. Vepředu imbus, vzadu torxy. Velikosti ti neřeknu, motku mám v garáži. Ale asi bych na tvém místě jel na motorce přezouvat. Dokurvit čidlo ABS je tak snadné...
Je to GS 1200 Adv.rv.08-Jo do pneuservisu zajet můžu,ale chci mít nacvičen úkon sundávání a nandavání kola na moto,co když to někde v Rumunsku budu potřebovat..