no,dobře...tak to je blbost,ale když se budeme bavit o kamerách a zorným úhlu v rozsahu +/- lidskýho oka,což mě u kamery přijde nejpraktičtější,tak to dost záleží na kvalitě optiky.Samozřejmě,že k nějakýmu zkreslení tam dochází,ale je jasně patrnej rozdíl a je to v přímý úměře ke kvalitě.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr.GS a kolik myslíš, že je záběr lidskýho oka? je to cca 170° tedy obdobně jako u GoPro... Problém je, že lidské oko má "kulový" snímač, kdežto GoPro obdélníkový Ke zkreslení dojde Prakticky každá kamera co poskytne tak velký úhel záběru bude mít obraz více či méně zdeformovaný... je jasné, že pokud budeš mít např. úhel záběru 130° je zkreslení znatelně menší...
záběr lidskýho oka je tak 120° (asi myslíš celkovej pohled dvou očí a i tak je zbytek do 170 úhel,kterej nevnímáš,pokud tam není pohyb nebo světlo)ale i tak to neznamená,že kamera nemůže snímat větší plochu a z toho zobrazit jen ten obdélníkový výřez,aby ke zkreslení došlo jen minimálně.Tím chci říct,na co je ti záběr 170°,kterej stejně neodpovídá lidskýmu vidění a navíc,když přejedeš horizont,tak je vidět,že země je fakt kulatá
Takový záběry jsou absolutně k ničemu.Všechno je zdeformovaný a výsledek je znehodnocenej.
za jízdy a pohybu to zkreslení pokud tam nemáš nějaký rovnoběžný prvky není tak znatelný... mě to nevadí... beru to jako daň za to že mám v záběru "vše"
vše?...co je podle tebe vše?Podle mě může být vše třeba 360° ... a mít tam "vše" ve 170° půlku z toho,jak přes bytový kukátko a ještě odlišný od toho,co jsem já sám skutečně viděl,mě přijde dost malicherný...ale podle vkusu každého soudruha,že?
...jinak prvky nemusí být rovnoběžný...stačí že jsou rovný a to v jakýkoliv rovině-třeba stromy.Takže jestli někdo hodlá jezdit jen po písečných dunách a vidět "vše" tak proč ne?
Tak rozhodně vidím víc než i to Go Pro protože jistě víš, že u všech výrobců je úhel udáván úhlopříčně... tedy ve výsledku je to kolem těch 130° horizontálně... A rozhodně to točí i tak méně, než co vidíš... ale nebudeme se hádat Prostě blíží se to tomu, co vidí člověk, i ta deformace dle mě není v reálu tak znatelná, samozřejmě, že vidět je... ale např. v krajině, to není vidět až tak moc... Mě to nevadí a nic jiného než GoPro bych nechtěl...
Upravil HonzaGS-SV dne 19.01.2012 22:01
mám GoPro dva nebo tři roky a je to dobrý jen v případě že si ji dáš někam na místo abys viděl na display jestli opravdu točíš nebo ne... chtěl jsem ji mít na přilbě ale na to je absolutně nepřipravena... navíc zaměření jen přes hledáček nevidíš na obrazovce co točíš.... (už je snad nový typ to netuším)
..... navíc nevím jestli mám jen špatný kus, ale nejde nahrávat v zimě protože dvě tužkovky v chladném počasí vydrží max pár minut.. (je nějaká chyba u mě nebo se s tím už někdo u GoPro setkal?... líbí se mi anbídka Ježkova nicméně jsem ještě nikde neviděl amatérský záběr z té kamery (prodejcovo promo není vypovídající)
TAKE IT EASY
za A nevím od kdy má GoPro tužkové baterky... (má akumulator podobný jako je v mobilech, digi foťácích atd.) za B já si jednou udělal na helmě 3 značky, pak jsem se jednou projel a gopro vyzkoušel ve všech 3 polohách a pak na PC vybral tu nejvhodnější... od té doby jí tam mám a vždy točím to co chci... beztak když máš kameru na helmě, tak neuvidíš co točíš pokud nemá externí display... ale jak jsem řekl, s tím jsem neměl nikdy problém... spíš mě naopak mile překvapila, že se do záběru vešlo více než jsem čekal...
http://www.sportk...-Wide.html
Nic nenormalniho...... Chtěl jsem kameru na tužkové baterie protože jsem počítal s tím že se dostanu do míst kde nebude možnost dobití a připadlo mi lehčí možnost koupit tužkové baterie....... Než mít několik desítek adaptérů v tankvaku nebo kufru.... Na cestách jsem do nich vzal raději něco jiného......
Ale problém je v zimě..... Bohužel ty tužkové nevydrží a když to mám na přilbě tak ani nepoznám že uz netočí..... Nepoznám že je plná karta..... Proto bych asi volil zaznam samostatně někde do kapsy a jen čocku kamery na přilbu a mít možnost prohlédnutí natočeného hned ne až doma v pc jak je to u gopro...... Tak mě zajíma jestli se to někomu jinému ještě děje i třeba v gopro s origo nabíjecími baterkami.....
Upravil Lukes dne 20.01.2012 19:38
TAKE IT EASY
chces si poridit vakcinu?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
LUKES napsal:
ale ne žena to tady studuje a já si nevšiml znění toho odkazu
umim Silgard za dobry penize ..
Vysetreni v cene.
Upravil hicks dne 20.01.2012 19:55
17 cm
LUKES napsal:
Už toho nechej ať nešlápneš vedle
Co to gopro?
to ja nevim, na nataceni kamerou bohuzel nemam cas.
17 cm