Možná se ptám blbě, tak se předem radši omlouvám, ale v případě že bych chtěl zapojit dvě přídavná dálková, která by se rozsvítila automaticky s hlavním dálkovým, tak musím použít další relátko, nebo to jde zapojit přímo na stávající ?
Jde to zapojit na jedno rele bud máš s dvěma vývody 87 nebo prostě do jednoho konektoru zmačkneš 2 dráty (KE KAŽDÝMU SVĚTLU JEDEN)
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Ještě jen pro doplnění...nevím jestli jsme se dobře pochopili myslíte to tak, že k těm dvěma přídavným dám jedno nové společné relátko, nebo je svedu přímo do konektoru pro hlavní dálkové ?Není to se mnou jednoduché, co ?
Od hlavního přívodu pro dálkové vemeš ovládání na rele a pak už si mužeš bapojit kolik světel cheš. ale proudem od světla budeš ovládat rele přídavek
... servis a diagnostika BMW Motorrad
kluciii,
kam dat relatko na 12-ce. Predelavam kabelaz, mel jsme ho pod sedlem,
a napadlo me nechat ho nekde v predu, treba v t tech mistech na boku, co vede hadice k olejovemu chladici.
Kde to mate vy?
dik
zirafak - tak aby zůstalo dobře přístupné a jakžtakž chráněné, tak ho někdy dávám na levou stranu k nádrži (u tvýho modelu pod ten levej hliníkovej kryt).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Kluci, mám problémek. Dneska jsem vyndal pojistku z obvodu, na kterém mám přídavný světla a výstražný blikače. Nebyla přerušená, ale její "opastování" (tělo, na kterém je uvedena hodnota) bylo rozteklé. Co to signalizuje a co bych měl hledat za problém? Její hodnota byla 15 něčeho, není to moc?
xHackerM přiložený následující obrázek:
hele tohle se stává u aut když je tam přechodovej odpor a nebo je tam slabej kontakt a ono se to začne zahřívat. Jo a k těm světlů, berte kostru z baterky, napálil jsem se když jsem vzal kostru z rámu jak u auta.
hodnota byla 15 Amper.. Takže zkus nejdřív změřit jestli tím pouzdrem neteče víc než těch 15A a pak to mohl udělat špatný kontakt na pojistce - vedla sice proud ale tzv. "přechoďák" to trochu zahřál.. občas kvůli tomu něco lehne popelem..
Samotné světla tak berou něco málo přes 9A takže rezerva ještě velká, ale pokud by jsi k nim přidal ještě výstražný tak už budeš přes. Nevím teď jaký opdory jsi dával k těm ledkám, ale když je pustíš zároveň s těmi světly tak to bude víc jak 15A.