Hanes napsal:
Teď jsem nějak nepochopil jako co je pevný. Myslíš jako ty Varia?
To by bylo fajn kdyby jsi je zvážil.
Díky
Jak jsem slíbil. Zajímavý je, že jsou všechny 3 téměř stejně těžký..., každej má cca 5,7 kg. Takže celkem přes 17 kg, plotnu a ty malý nosiče nepočítaje.
jardajerman@seznam.cz
klapoun napsal:
Já to mám opačně - top hliníkový, boky vario. Do offu patří jen rolka - to si myslím. Někde jsem četl, že ty topy rády padají a o ten hliníkáč se spolujezdkyně opře. No a kolem komína stačí jen ten pizza kufr. Varia jsou dost odolná - v létě v itálii jsem po jednom dupal, házel jsem s ním a ono to vydrželo. Přesto bych je už nekoupil...
A proč už by si je nekoupil a co máš tedy teď aktuálně?
Nekoupil bych je pro ten samý důvod, pro který jsem do nich kopal. Potřebuješ sebemenší maličkost a musíš sundat kufr. Jak to otevřeš na motorce, sesype se to a nezavřeš ho. Když dáš tašky, zmenšíš obsah a stejně to nedáš na stojící motorce.
TOLI napsal:
Musíš si tam přidělat úchyty.(Který už na hliníkáčích jsou)
Jestli on nemyslí ty tašky navrch od TT nebo Wunderlicha... Ty maj na každý straně takovou plácačku se suchým zipem a na kufr nalepíš protikus. Plus se to ještě stáhne kolem kufru páskem.
jardajerman@seznam.cz
Varia kufry jsou pěkné, ale nepraktické, také jsem je měl, ale z důvodů již zde uvedených jsem je prodal a pořídil hliníkové...
Born To Lose. Live To Win.
klapoun napsal:
Já to mám opačně - top hliníkový, boky vario. Do offu patří jen rolka - to si myslím. Někde jsem četl, že ty topy rády padají a o ten hliníkáč se spolujezdkyně opře. No a kolem komína stačí jen ten pizza kufr. Varia jsou dost odolná - v létě v itálii jsem po jednom dupal, házel jsem s ním a ono to vydrželo. Přesto bych je už nekoupil...
To jsi slysel spravne, padaj hodne a radi, ja mam topcase prisroubovanej k plotne.
Bocnich varii jsem videl uz dost znicenych po padu - kufr se prakticky vzdy utrhne od uchytu a casto i prorazi, je to proste plast.
Odolnost toho plastu je pro mne až nepochopitelná - jednou jsem zapoměl, že je mám a proplétal jsem se parkem. No a kufrem jsem vzal za lavičku.Z té lavičky odlétlo prkno z opěradla, a kufr se jen tak lehounce prohnul. Prostě výdrž, jak sviňa.
Ty hliníkáče mají ještě jednu výhodu - mají ty pevné držáky a když ti nedejbože upadne motorka, máš to za co zvedat, nebo při zapadnutí mají kolegové za co tlačit. To může taky někdy napovědět u výběru. Jinak do hotelu a zpátky SUPER, zmenšování, zvětšování, zamykání - všechno dobré.
Ahoj, zaujal me komentar JardaFGS ohledne tasek od Wunderlicha na original vario kufry. Dival jsem na stranky Wunderlicha a zadny jsem takovy nenasel. Mozna jsme se dival blbe, ale muzete mi nekdo prosim poslat na ne odkaz pokud ho mate? Nebo si psal o: http://www.wunder...250213.htm
bmw01 napsal:
Ahoj, zaujal me komentar JardaFGS ohledne tasek od Wunderlicha na original vario kufry. Dival jsem na stranky Wunderlicha a zadny jsem takovy nenasel. Mozna jsme se dival blbe, ale muzete mi nekdo prosim poslat na ne odkaz pokud ho mate? Nebo si psal o: http://www.wunder...250213.htm
Diky Martin
Ne, tyhle sem nemyslel...
Měl jsem na mysli tyhle, tady jsou sice od TT, ale ty od wundderlicha vypadaj úplně stejně, včetně toho stříbrnýho pruhu, akorát maj navíc takový ty placky na sucháče, který se stejně za chvíli odloupnou...
Plus je to, že je tenkrát táta koupil za cca poloviční cenu v 2Bmoto v Trutnově, ale v nabídce je teď taky nevidim.
Každopádně nevim jak je to u TT, ale u těhle už odešly zipy, ty packy atd. A rozhodně nejsou nepromokavý.
Tak já taky přispěju svojí troškou do mlejna, protože to, proč jsem se já zbavil Varií a koupil hliník tu zatím nikdo nepopsal a docela možná proto že tuto zkušenost nemají. Nevím jak ostatním ale u mě neobstály za deště. Zkrátka tím slavným systémem vysouvání mi tam zatékalo. Neříkám že to bylo nějak hodně ale zkrátka jsem to nezkous. Tenhle problém by samo mohli řešit nepromokavý brašny. Za mě HLINÍK.
Upravil tomasgs dne 14.02.2012 19:07
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW
Tak, tak... ne teda mně, ale tátovi do nich taky neteče.
Musel jsi tam mít něco blbě, vypadlé těsnění, nebo tak něco. Tohle si němci zase hlídaj.
jardajerman@seznam.cz
U mě Off nula takže vario plně vyhovují. Neteče mi do nich a při "pilování" alpských průsmyků zůstavají v penzionu. Každý si to musí napasovat podle svého využití a vkusu. PS: do bočních tašky od Lojza za hubičku!