Kluci náhodou někdo jste nevyřešili nějakou levnější variantu těch kloubků neboli silenbloku do horních brýlí? 1900 kc za jeden se mi jaksi dávat nechce. Díky
No to jsem taky uvažoval,ale myslím, že všechny ty brýle z těch starších gs budou na maděru. Hlavně tedy ty silenbloky. Já mam 1100 ,rok 1995, nájezd 140 000km.
Nemyslím si,ja mam 220000km a mam to v pořádku.jezdim jen po silnici a mam ji od 50000km.zkusil bych koupit nějaký z 1150 nebudou mít tak najeto,je to risk ale zas ten adrenalin při nákupu...
Kupredu spatki ni krok...
Můžu se zeptat jaká ta realita byla? Marně se pokouším levé ložisko z horních brýlí vytlačit směrem nahoru (po vyjmutí pojistného kroužku...), ale nedaří se. Jelikož mám již koupené nové, je mi jedno, zdali to poškozené zničím. Zkoušel jsem ložisko pevnostním šroubem vytlačit s využitím pouze pohyblivé středové části, ale při použití síly se mi daří vytlačit pouze a jen ten středový díl z ložiska a ten vnější, v brýlích zalisovaný se nehne ani zbla. Nechám si tedy vytočit váleček (23mm vnější, 17mm vnitřní), který zdola opřu o vnější část ložiska, ale popravdě si nejsem jistý, zdali je mnou zvolený postup ten správný a nedopouším-li se nějaké lumpárny. Nemám v této souvislosti násilí rád, ale nejspíš to bez něj nepůjde. Máte někdo radu, či tip, jak tomu ulehčit? A v této souvislosti ještě dotaz k instalaci nového dílu. Těsnící gumičky přesahují z obou stran vnější průměr ložiska. je třeba při instalaci sundat, nebo vše napatlat nějakým "klouzáním" a natlačit to tam po ohřátí brýlí? Díky předem za know-how...
V mém případě je řeč o R1200GS 2007...
Upravil Geckar dne 07.11.2024 20:44
Kdo nikdy nestrčil prst do "medvědího hovna", ten jako by nežil
Sak jo,musíš to tlačit za venek toho loziska...
Váleček s dírou,z druhé strany třeba ořech z golovky aby se do něho to lozisko vytlačilo.
Durch osmičku sroub,podložku,matku a dotahovat.
Namazat si to můžeš medvědim h.o.v.n.e.m.
Kupredu spatki ni krok...
Bohumil napsal:
Sak jo,musíš to tlačit za venek toho loziska...
Váleček s dírou,z druhé strany třeba ořech z golovky aby se do něho to lozisko vytlačilo.
Durch osmičku sroub,podložku,matku a dotahovat.
Namazat si to můžeš medvědim h.o.v.n.e.m.
Díky oběma za rady. Vše proběhlo hladce a pokud by to někoho zajímalo a chtěl se opičit, přidávám foto (teda pokud se mi to podaří...). Jen doplním, že ve spodní části otvoru v "brýlích" je osazení pro doraz ložiska, na co je třeba myslet při výběru průměru trubky či ořechu při vytlačování. Medvědí houno si tentokrát plýtvat nebudu, neboť si ho "šanuju" na manžety ke kyvce, kde se mi plně osvědčilo a opět ho tam příště použiju , abyste si měli zase z koho dělat srandu...
Geckar přiložený následující obrázek:
[82.29Kb]
Kdo nikdy nestrčil prst do "medvědího hovna", ten jako by nežil