No Tomas má hadry od BMW,tak nám řekni v čem je ten rozdíl???Mě se taky líbí,ale ta cena je fakt odrazující.....tož??
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Koupil jsem ted na leto botky BMW Sneaker - maji ochranu kotniku, lehoucke, neklouzave podrazky, zatim prvni dojmy fajn
misto bundy Rally2Pro [kalhoty kupte jakekoliv jine levnejsi enduro] kupte Rev'It model Cayenne temer stejna jako BMW a levnejsi, ale pokud chcete muj avatar, vyklopte tu tisicovku,
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Rallye2 je skvělá ale jen na něco - má dobře udělaný větrání v maximální vedru a dá se solidně zapnout když je pak večer chladno. Ale vůbec není dobrá do deště. Spousta lidí v ní jezdí ale je dlouhá, navržená pro jízdu vestoje a v sedě se vyhrnuje. Standardně dodávané protektory jsem dávno vyndal a používám samostatnou protektorovou vestu (po havárce s německým osobákem a dopadem na betonový obrubník se ukázalo, že chrániče v rukávech jsou sice dobré ale otočí se a pak je to špatný, chrániče na vestě se neotočí ani když je rukáv rozervaný nebo rozepnutý). Vynikající je ta integrovaná ledvinka (v Rallye2 lepší než v Rallye2Pro). Camelbag vestavený v zádech nepoužívám (vozím ho v batohu) a goretexová vložka (která to oblečení jednoznačně prodražuje) je podle mě nanic, protože když prší, tak je celá bunda nacucaná a chladí i přes tu vložku, která je úplně dole. Lepší je vzít nepromokavou bundu a oblíknout jí přes bundu. Vložku mám jen jako vylepšení při chladu a větru, celkem to funguje a je to skladný, lepší než slabá flíska a relativně to větrá. Jezdit v tom v terénu když člověk vydává energii je nesmysl. To je jako jezdit v neoprénu. Takže do horka ano, na sportovní ježdění ano ale na turistiku jsou určitě lepší bundy a levnější. Na silniční ježdění se mi řadu let osvědčuje trilaminát oblečení StreetGuard, to je naprostá špička a bude to stát asi tak stejně jako Rallye2 myslím.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tomas,prosím tě a co kalhoty???Já mám problém že at oblíknu co oblíknu tak mám v létě trencle mokrý jak kdybych se pochcal.Mám gatě od PSI od NAZRANU,klasický cordura.Je jasný že kdybych jel kolem komína tak vezmu nějaký letní,ale to zase nemá takovou ochranu při pádu.Příští týden jedeme ALBÁNII,tak snad budu měnit trencle 2x za den a vždycky je vyhodím.Asi koupím někde od čonga za 20kč
Ty Rally2 kalhoty jsou na léto dobrý??Jinak perfektně napsanej článek o bundě,myslel jsem že ta R2pro bunda bude víc na turistiku.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Ja jsem smířenej s tím, že holt v každých motohadrech bude vedro. Když pojedeš, tak to pujde, ale zastavíš a seš durch. O jízdě mimo asfalt nemluvě, tam by se člověk zpotil i v triku...
Jo a hlásím, že jsem si dělal radost a vyměnil integralku za crossku Arai VX-3, první dojmy jsou senzační!
BMW R1150GS MY02
Když máš na sobě Corduru, tak to je jako když máš na sobě igelit, protože je nepromokavá, ale taky neprodyšná. Já se potim jak hovado, takže jsem si koupil na léto to Pharao. To je sice promokavý, ale taky profoukne a ještě má spoustu zipů na rozepnutí. Je v něm dobře i když letos se potim i v něm.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Dneska rano nez jsem si nasadil helmua rukavice tak jsem byl taky durch, ale rozepnul jsem u Pharaa vsechny vetilacni zipy a pri jide bylo krasne. Prijemny je, ze ty zipy maji vsitou sitku, takze nehrozi utok obtizneho hmyzu...tedy alespon touto cestou
BMW R1150GS MY02
Je pravda ze BMW je muj zakaznik ( na GS 1200 vyrabim seriove jeden dil) a tak je i fajn, kdyz na nektere jednani ( neofiacialni ) prijedu obleceny v jejich barvach. Na druhou stranu Rallye2 v porovnani s tim co jsem mel drive, vetsinou koupene v nejakem Nemeckem motorkarskem obchode podstatne lepsi. Mam pocit ze veskere obleceni, ktere jsem mel drive me bylo kratke pres ruce ( i s prodlouzenymi rukavy) a pri jizde ve stupackach mi vzdy nekde tahlo.
Oblezeni jsem si koupil loni a bylo to prvni oblezeni, kde jsem se v podstate nemusel v zime oblikat jak cibule . Stacilo pod bundu dat tenkou bundu ( windstoper) a bylo dobre. A to jsem jsem jel 600 km v-5 az -10.V lete jsme kdyz je vedro, tak system odvetrani funguje perfektne. Super zkusenost s protektory na kolenou, ktere po nejake dobe kdy se usadily tak opravdu bezvadne chrani kolena pred chladem a vetrem. Kdo vi jak boli zmrzla kolena tak mi urcite da zapravdu. V desti, jak kdy a jak velikem ( stejne radeji dam nepromok). System ruznych kapes ( nektere objevuji dodneska) a ledvinka zprijemni cestovani. PoKud vsak budes schtit behem jizdy hodne makat a budes vydavat hodne energie...... tak to nekdy muze fungovat jako sauna.
Tom
Souhlasime asi vsichni tri co mame zkusenosti s Rally2[Pro] ze do deste jako takoveho se to nehodi, je to na sportovni jizdu ve stoje a obcas sedet. Zvlast goretex je dobry mit s sebou do terenu spis jako ochranu proti desti a hlavne vetru pri vyssich rychlostech smerem do a z terenu domu. Nejde v tom jezdit teren, jses zpocenej jako mys. Taky to obcas vozim s sebou jakozto lehce skladne.
Streetguard 2 je na zimu [a zvlaste s tim limcem] totalni spice, nikdy jsem nic podobneho [dokonalejsiho] nemel a navic s tim lze jit i do prace, nevypada to tak moc motoristicky. TomasTT nam muze vysvetlit vysokou uroven technologie, asi lze srovnavat se spickovymi modely Rukka.
Ceny v Recku: Rally2Pro suite 990E
Streetguard 2 800E
Airflow jacket 300E
P.S. za streetguard 2 bych ale nedal 800E, prece jen je to moc, ALE SEHNAL JSEM ZA 300E NA e-bay fungl novou a tak me to tolik nebolelo, obcas se daji sehnat i enduro mundury Rally nebo Santiago, hledejte hlavne na nemeckem e-bayi
P.S.1. opravdu se koukejte i na ten Rev'It Cayenne [Rally2Pro], nevim zda to nekdo zastupuje v Cesku, jde o super obleceni za logicke ceny [asi jako cestna cenova politika Bering, ale v o neco drazsim]
P.S.2. Airflow letni bundy maji uz i jine firmy, nejenom BMW a v levnejsim provedeni, vetsinou kolem 150E
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Nedávno jsem řešil podobný problém. Objednal jsem si Rallye 2 Pro v největší velikosti (tuším že č. 118). Bohužel se však ukázalo, že i tak jsou rukávy krátké a celkově to na moji cca 192 cm nesedí. Provedení je perfektní a souhlasím s Tomášem, že na ježdění v letě asi nic lepšího na trhu není (kromě snad motokrosového dresu doplněného o síťovinovou košili s chrániči a případnou nepromok bundu do deště na enduro ježdění okolo komína). U bund a kalhot od jiných výrobců to bylo stejné. Buď mi byly krátké rukávy (případně i nohavice), nebo to bylo pro tak vypasené tělo, že do kterého snad nikdy nedospěji. A o kvalitě provedení se k Rallye 2 Pro taky nic nepřiblížilo. A o barevné kombinaci ani nemluvě. Sháněl jsem šedé odstíny, aby mi v tom nebylo v letě horko. Všichni měli jen černé, nebo tmavé barvy.
Proto jsem nakonec zvolil variantu, že jsem si kompletně vymyslel barevnou kombinaci, střih a provedení a zadal vše panu Šilhovi z firmy Modesport z Mostu. A výsledkem jsem velmi spokojen. Jednak je vše ušito mě přímo na míru a suprově to sedí a pak taky je tam vše, co jsme potřeboval. Zejména velká možnost variabilního větrání je jedinečná a neviděl jsem ji u žádného jiného výrobce. I když teď o víkendu bylo ke 30 stupňům, tak jsem byl v bundě a v kalhotách v pohodě a nepotil jsem se. Tady jsou krátce data:
- Materiál: Cordura 500 (na exponovaných místech 2000)
- Vnitřní odnímatelná voděodolná vložka (analogie Goratexu)
- Vnitřní odnímatelná zateplovaní vložka (rovněž voděodolná)
- Antireflexní nášivky
- Možnost spojení bundy a kalhot zipem
- Variabilní vystužení protektory
A další výhodu vidím v tom, že je možné v případě potřeby u firmy Modesport cokoli opravit či předělat.
Paji přiložený následující obrázek:
Medesport má standardní ceník na webu a pokud si přejete ke standardním modelů nějakou modifikaci, tak je to cca 25% navíc.
http://www.volny.cz/modesport/cz/vyrobky.html
V mém případě to bylo trochu jinak, protože návrh a provedení u bundy a kalhot bylo úplně individuální. A taky si tam zároveň na motorku nechala dcera šít kalhoty a bundu a manželka kalhoty. Cena za všech 5 ks byla domluvena na cca 21 tis Kč. Nevím tady přesně, kolik byla cena za moji budnu a kalhoty, ale odhaduju to tak na cca 10 tis Kč.
Tohle je paráda. To se mě moc líbí.http://www.polo-m...ils.0.htmlBMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Jestli chcete levné letní hadry, tak doporučuju Hein Gerrickové výprodeje na podzim - komplet Touareg (kalhoty i bunda) mne stál 100 Euro! V hicech naprostá spokojenost a to jsem zapnul větrání jen tak trošku. Zkoušel jsem to jezdit i v zimě a když jsem pod tím měl DUO od Moiry, bylo mi při teplotě kolem nuly pěkně. Na vodu je to trochu horší, běžná přeháňka se dovnitř nedostane, dešti odolává asi tak hoďku a pak se voda pomalu prodírá dovnitř, i když nejprve zipamy, takže to chce nepromokavou kombinézu. Ivan
Jestli chcete levné letní hadry, tak doporučuju Hein Gerrickové výprodeje na podzim - komplet Touareg (kalhoty i bunda) mne stál 100 Euro! V hicech naprostá spokojenost a to jsem zapnul větrání jen tak trošku. Zkoušel jsem to jezdit i v zimě a když jsem pod tím měl DUO od Moiry, bylo mi při teplotě kolem nuly pěkně. Na vodu je to trochu horší, běžná přeháňka se dovnitř nedostane, dešti odolává asi tak hoďku a pak se voda pomalu prodírá dovnitř, i když nejprve zipamy, takže to chce nepromokavou kombinézu. Ivan
Jestli chcete levné letní hadry, tak doporučuju Hein Gerrickové výprodeje na podzim - komplet Touareg (kalhoty i bunda) mne stál 100 Euro! V hicech naprostá spokojenost a to jsem "zapnul" větrání jen tak trošku. Zkoušel jsem v tom jezdit i v zimě a když jsem pod tím měl DUO od Moiry, bylo mi při teplotě kolem nuly pěkně. Na vodu je to horší, běžná přeháňka se dovnitř nedostane, dešti odolává asi tak hoďku a pak se voda pomalu prodírá dovnitř, nejprve zipamy, takže to chce nepromokavou kombinézu. Ivan
PS: Kroupy neprojdou!!! Osobně vyzkoušeno!
našel jsem dovozce Rev'It , ale tydle modely (Cayenne ,Rally2Pro) nevozej bo sou prej moc drahý...ale sou to jinak moc pěkný hadry, říkali že Revit šije pro bmw
říkám si hurikán