vevis napsal:
Vis proc spim vetsinou pod stanem?Na dovolene jsem omezeny poctem dni,ale chci toho hodne videt.Kdyz spim pod stanem nebo pod sirakem,tak jedeme klidne do tmy,kdyz se nam chce.Kdyz spis v hotelu a prijedes k nemu v 16 hodin a pak vjizdis mimo civilizaci,tak to proste v tech 16hodin musis zabalit a zustat.Pri vstavani te pod sirakem v 7 rano vzbudi slunce nebo kamos kterej uz nemuze spat.A v 8h klidne vyrazime.Na hotelu mas vetsinou i snidani a mnohdy pred 10h.nevyrazis.Ted si spocitej kolik casu mnohdy stoji ten hotel vubec najit.Samozrejme se musi sejit parta lidi,ktere to takto vyhovuje.Ale pri mensim pohodli a vetsim dobrodruzstvi jsi toho v danem case schopen o dost vic videt a stihnout.
vevis napsal:
Vis proc spim vetsinou pod stanem?Na dovolene jsem omezeny poctem dni,ale chci toho hodne videt.Kdyz spim pod stanem nebo pod sirakem,tak jedeme klidne do tmy,kdyz se nam chce.Kdyz spis v hotelu a prijedes k nemu v 16 hodin a pak vjizdis mimo civilizaci,tak to proste v tech 16hodin musis zabalit a zustat.Pri vstavani te pod sirakem v 7 rano vzbudi slunce nebo kamos kterej uz nemuze spat.A v 8h klidne vyrazime.Na hotelu mas vetsinou i snidani a mnohdy pred 10h.nevyrazis.Ted si spocitej kolik casu mnohdy stoji ten hotel vubec najit.Samozrejme se musi sejit parta lidi,ktere to takto vyhovuje.Ale pri mensim pohodli a vetsim dobrodruzstvi jsi toho v danem case schopen o dost vic videt a stihnout.
Tak nejak bych s tebou souhlasil,ale muzu ti rict ze toho mas nekdy uz plny zuby a ten penzion je celkem dobrej Koukal jsem tady na to jeli jsme to proti nim.Zacinali jsme 9.9--24.9. Praha HL.nadrazi vlak do Popradu a pak SK,H,RO,BG,MK,AL.MNE,BIH,HR,SLO,I,A. Bylo to taky suprovy ale 3* na sutrech a pak jednou v posteli V BIH jsme dostali plavaka jak svi*na,tak jsme byli radi za hotel.(nenavlikal jsem nemoky myslel jsem ze to prejde,nepreslo!!Bylo nas tak chytrejch vic).Takze si myslim ,ze zalezi jaka se sejde particka! Kdyz dobra, jde dat vsechno!!! Kdyz na houno nepomuze ani 5ti hvezdickovej hotel. Jo a mimochodem reci typu vic jak ve ctyrech lidech to nejde atd.je hloupost. Jde to! Jelo nas 12+1Polak(Marek) a vsechno v pohode.Tenhle rok chceme neco znovu a nikdo neni proti.Jak rikam je to v lidech jak si vyhovej.Jo taky to je samozrejme o KORMIDELNIKOVI.Tuhle particku kormidloval Pepino,slo mu to dobre ikdyz obcas mel jizlive poznamky typu "kuva ja snad vedu pionyrskej tabor.Nadruhou stranu pochybovaci jsou asi vsude.Kdyz jse vratil polskej kamarad domu tak nam psal vsem zpravu typu:Co 6 polaku myslelo,ze je nemozny tak 12 cechu dokazalo,ze to jde a celkem v pohodeFinancni zajisteni bylo taky kus od kusu jiny,tady v tom pokud ty lidi spolu chteji jet neni problem.Mame totiz vsichni spolecnou radost a to je jezdeni na motorce a o tom to vse bylo a je.A ze to v pohode bylo tak tomu verte,protoze 16tyho jdeme zase vsichni na pivo!!! (jiz po nekolikate)
Hmm,nevim proc jsem se tak rozepsal. Jo uz vim,jestli spolu muzou jezdit natriskany 12cky s malinkatym holim dakarkem?? Ano muzou a celkem na pohodu
P.S.Kluci dik bylo to fajn.
vevis napsal:
No vidis, proti tomu nemuzu rict ani slovo a ani by me nenapadlo to kdykoli resit. Je to proste Tvuj zpusob, kterej Tobe vyhovuje. Ja si zase rad dam kazdej vecer sprchu, vyspim se v posteli, ususim veci, rano snidani, klid. To je kazdyho vec. Ale zatimco ti, co maji radsi pohodli nikoho neresi a nenadavaji do socek a spindiru, vzdycky se najde "opravdovy cestovatel" a "obycejny kluk", ktery se navazi do nekoho jen proto, ze nespi venku.
Upravil alesvagner dne 01.03.2012 13:16
No jaká se tady rozrostla diskuze díky mému rýpnutí
Kucíííí, hlavní to, že nás to baví ne? Já to nemyslel vůči klukům co na to mají spát po hotelech nijak špatně. Jen jsem napsal že když jedu do takové země tak mi připadá že to k tomu prostě patří. Já taky nejsem žádná socka abych nemohl spát po hotelech. Taky když se mi prostě nechce tak je lepší vzít zavděk penzionem nebo hotelem. Hlavně když počasí stojí za prd a taky když chci konečně dát sprchu
Jenze jsi naproste zbytecne podporil mytus, ze kdo ma novou motorku a doplnky TT je ****... To ze napises pak opravny mail jak jsi to vlastne myslel uz je jedno.... Chce to proste vic premyslet. Osobne jsem se naspal pod sirakem tolik, ze pokud vidim postel, hlasuju pro, pokud neni je mi to jedno. Taky nezapomen, ze kdyz ti je 20-30 se na to spani na zemi divas jinak nez ve 40-50.
BMW R1150GS MY02
mandy8 napsal:
... A pro Alese: Jezdí na 12ce adventure ověšené TT doplňky
Ale ja nemam nic proti 1200 s TT nebo bez TT, nemam nic proti nikomu. To je kazdeho vec. Proste nemam rad to napadani. Ale to je v lidech a je to vsude.
No jaká se tady rozrostla diskuze díky mému rýpnutí
Kucíííí, hlavní to, že nás to baví ne? Já to nemyslel vůči klukům co na to mají spát po hotelech nijak špatně. Jen jsem napsal že když jedu do takové země tak mi připadá že to k tomu prostě patří. Já taky nejsem žádná socka abych nemohl spát po hotelech. Taky když se mi prostě nechce tak je lepší vzít zavděk penzionem nebo hotelem. Hlavně když počasí stojí za prd a taky když chci konečně dát sprchu
Jenze jsi naproste zbytecne podporil mytus, ze kdo ma novou motorku a doplnky TT je ****... To ze napises pak opravny mail jak jsi to vlastne myslel uz je jedno.... Chce to proste vic premyslet. Osobne jsem se naspal pod sirakem tolik, ze pokud vidim postel, hlasuju pro, pokud neni je mi to jedno. Taky nezapomen, ze kdyz ti je 20-30 se na to spani na zemi divas jinak nez ve 40-50.
mandy8 napsal:
... A pro Alese: Jezdí na 12ce adventure ověšené TT doplňky
Ale ja nemam nic proti 1200 s TT nebo bez TT, nemam nic proti nikomu. To je kazdeho vec. Proste nemam rad to napadani. Ale to je v lidech a je to vsude.
Já to chápu, ale celá ta odpověď nebyla určená jako napadání...Takže kdokoliv kdo spí po hotelech a cítí se dotčen, omlouvám se
Co takhle pohled z jiného úhlu? Nutně jinou optiku má svobodnej kluk co mu táhne na třicet a jinou dospělej chlap po padesátce. Není to ani o pohodlnosti ani o pěnězích ale spíš o zodpovědnosti k sobě sama a partě se kterou jedeš. Pravděpodobnost zablokované páteře, vyhřezlé plotýnky, nataženejch vzpřimovačů apod. ze spaní na karimatce ať už ve stanu nebo pod širákem po celodenní jízdě s přibývajícím věkem vzrůstá geometrickou řadou. Co pak? Má někdo zkušenost jak se shání lékařská pomoc třeba v Albánii nebo Moldávii? A co s mašinou na kterou nevylezeš protože zkučíš bolestí? I když mám spacák, karimatku i stan vždycky sebou, budu "správnej kluk" až když nebude zbytí. Těch ani ne 200 éček navíc mi za to, že sobě i ostatním nezkazím dovolenou, rozhodně stojí! A mimochodem, s výjimkou historického Kotoru, jsme nikdy ubytování nesháněli, vždycky jsme prostě když se chýlil den k nějakému dojeli a ráno pak stačí 30 minut aby člověk zabalil a umytej, vysranej a s plným žaludkem vyrazil do dalšího dne.
Dovolím si můj postřeh Mám známého, který jezdí doma v Audi Q7, žije si komfortně, občas dá i najevo, že je ve vatě, ale jinak je to fajn chlapík. Jezdí do HR už snad 15 let a pokaždé chrápe v kempu (většinou ostrov Pag) přímo u vody a neslyšel sem od něho nikdy, že by potřeboval složit lebku do 5* hotelu Zároveň mám souseda, který jezdí ve staré Cordobě bez klimatizace, určitě žádný vatař není a pod stanem byl naposled snad ještě za bolševika. Avšak dovolené si užívá v hotelech s full servisem a po polních podmínkách netouží ani omylem.
Co sem tím chtěl řéct? Že každému vyhovuje jiná kačena a pokud se sejde parta bikerů, kteří mají rozdílné požadavky na nocleh (nebo i na více záležitostí) a přesto si společný trip užijou, tak pak bych řekl, že je to v pořádku Navíc tam byl i věkový rozdíl a evidentně si to všichni užili. Jinak moc pěkný cestopis i fotky toť můj skromný postřeh
V kempu pod hrází je to super. Odehnal jsem kuřata, housata, kačeny, našel neposranej flek pro stan. Pak jsem koukal s Albáncema na Fotbal (ALBxFRA) a když jsem se vrátil, leželo vedle stanu na dece 6lidí přikrytých nejakou dekou
V Beratu nás dojel pán na kole a že nás ubytuje. Za 12e jsme spali ve staré arabské části a motorky měli hned za mešitou.
ALbánie je nádherná země a neznám nikoho kdo by tam byl jedno a nechtěl se tam vrátit. Teda já tam byl jen jednou, ale tam chci jet zase Splněný sen moje 1100GS
To : Pavel GSA - tvůj příspěvek bych podepsal. Jo je to tak, je důležitý ráno vstát a nasednout. Vím o čem mluvím. Každý musí najít svoji cestu a svoje priority . To se nedá paušalizovat. Bohužel každej k tomu stavu / těla / jednou dojdeme, někdo dřív a někdo pozdějc.
Neznáte někdo adresu Petra co jel na Tenere 660 a je někde od Postoloprt. Byl jsem s nim na cestě do Murmanska a je to prima kluk. Ale nějak jsme se ztratily. Díky za info Honza
KUKY se vrací
3X napsal:
ono je dobrodružství spát i někdy v Albánii v "hotelu". Třeba v Komanu na hrázi
Zdalo se ti na hotelu v posteli ze tam nelezis sam????Me taky
jj, tam máš strach si i sundat v posteli přilbu, aby na tebe něco nevlezlo
ale v kempu pod hrází to není jiné
My spali přímo na přístavní hrázi
Mimochodem, taky vás tam hostil ten jednorukej správce přístavu s kámošema ?
Jinak s těma hotelama to tam neni opravdu žádná výhra..., jednou jsme si v horách pronajali "apartmán" a nakonec radši spali ve stanu na terase.
jardajerman@seznam.cz
Pepa napsal:
A není to každého věc kde spí na cestách? Každému vyhovuje něco jiného. Myslím, že to na cestě do Albánie velice dobře vyřešili, domluvili se, že budou spát tak a tak a nikomu nic nevadilo. Nejhorší je na cestách řešit spory ve skupině, jak už tu bylo tuším od Jardy Dinga. A teorie "správnýho kluka" je jen masáž okolního komerčního světa a nemusí se to týkat zrovna cestovaní na motorkách.