Efendi napsal:
Teď jsem si vzpomněl, že podle nařízení EU nezaniká záruka návštěvou neautorizovaného servisu.
Tady je k tomu nějaké info: http://www.sisa.c...e-a-dotazy
jo jo... kdyz neco potrebujes od BMW je urcite vyborny napad a zjednoduseni situace to delat v NE-autorizovanem servisu.
Jste proste koumaci
To to ty dva roky nemuzete vydrzet PROBOHA?
Jezdit prvni dva roky do NE-autorizovaneho servisu povazuji za zbytecnou extravaganci ci lehke pomateni mysli.
No vono to nebude až takovej problém to vydržet jako spíš to zaplatit při těch jejich cenách za ,,časovou jednotku" ale taky bych se snažil aspoň v záruce jezdit do BMW service
Upravil kim dne 13.03.2012 16:39
Pokud někdo inzeruje záruční servis, jistě ho i udělá, nicméně záruční servis a záruka jsou naprosto odlišné věci. Jak bylo uvedeno výše - bloková vyjímka se nevztahuje na motocykly a pro zachování záruky výrobce je potřeba v záruční době navštěvovat autorizované servisy. Poskytuje to i výhodu kulance, kterou se můžou řešit ev. problémy po konci zákonné záruky.
Upravil PetrG450X dne 13.03.2012 16:41
800ka GS kam v čechách jet na servisní prohlidku v záruce
Přidané 13.03.2012 16:40
kim napsal:
hicks napsal:
Efendi napsal:
Teď jsem si vzpomněl, že podle nařízení EU nezaniká záruka návštěvou neautorizovaného servisu.
jo jo... kdyz neco potrebujes od BMW je urcite vyborny napad a zjednoduseni situace to delat v NE-autorizovanem servisu.
Jste proste koumaci
Jezdit prvni dva roky do NE-autorizovaneho servisu povazuji za zbytecnou extravaganci ci lehke pomateni mysli.
No vono to nebude až takovej problém to vydržet jako spíš to zaplatit při těch jejich cenách za ,,časovou jednotku"
nesmysl.
Maji fixne danou delku vykonu...
Takze pokud se bavime vylozene o stand. ukonech, tak to tak drahe urcite neni.
U BMW si proste musis davat pozor.. neco je FAKT levny, nebo rozumne drahy.. a pak maji nejakou pitomost silene napalenou.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Přidané 13.03.2012 16:44
V tomhle musím dát Hicksovi za pravdu.....
Když mám NOVOU motorku (GS), tak budu jezdit dva roky do autorizovaného servisu, nejen kvůli záruce, ale i kvůli různým svolávačkám...které Venca z Horní Dolní jistě neudělá, protože o nich ani nebude vědět...natož aby je dělal zadarmo, jak to provede autorizovaný servis...
Upravil Vjetrnik dne 13.03.2012 16:45
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Přidané 13.03.2012 16:50
hicks napsal:
kim napsal:
hicks napsal:
Efendi napsal:
Jste proste koumaci
No vono to nebude až takovej problém to vydržet jako spíš to zaplatit při těch jejich cenách za ,,časovou jednotku"
nesmysl.
U BMW si proste musis davat pozor.. neco je FAKT levny, nebo rozumne drahy.. a pak maji nejakou pitomost silene napalenou.
No já to měl na 10 000km servise + přehrání mílí na km a vysolil jsem 6litrů. to je tak strašně laciný až se mi z toho zatočila makovice; no ale co mám opici musím mít na banány
Přidané 13.03.2012 16:52
kim napsal:
hicks napsal:
kim napsal:
hicks napsal:
Efendi napsal:
Jste proste koumaci
nesmysl.
No já to měl na 10 000km servise + přehrání mílí na km a vysolil jsem 6litrů. to je tak strašně laciný až se mi z toho zatočila makovice; no ale co mám opici musím mít na banány
ja v Inveltu tusim platil min..
ale treba jsi to mel i s tou rocni prohlidkou.
Vubec co jsme tam porovnavali, tak z toho Autec/Invelt vychazel dobre.
---
kazdopadne 6 litru neni zas az tak katastrofiš, ne?
17 cm
Přidané 13.03.2012 16:59
hicks napsal:
kim napsal:
hicks napsal:
kim napsal:
hicks napsal:
Efendi napsal:
Jste proste koumaci
nesmysl.
ja v Inveltu tusim platil min..
ale treba jsi to mel i s tou rocni prohlidkou.
Vubec co jsme tam porovnavali, tak z toho Autec/Invelt vychazel dobre.
---
kazdopadne 6 litru neni zas az tak katastrofiš, ne?
Přidané 13.03.2012 17:00
kim napsal:
No pokud máš příjem 25litrů tak opravdu asi ne
mne motorka stoji.. ciste jen provoz, dily + benzin cca 15 litru mesicne.
A to jeste dost setrim.
17 cm
Přidané 13.03.2012 17:03
kim napsal:
Tak to já bych asi už ani nejedl ani nebydlel
pokud jezdis hodne tak to proste vsechno odchazi.. od hadru, pres dily, obcas s tim seknes, obcas uleti topcase atd
mozna je to min.. ale kilo to bude
Upravil hicks dne 13.03.2012 17:05
17 cm
Přidané 13.03.2012 20:35
ja to posoudit nemuzu jestli se to zlepsilo,protoze vim ze do renocaru nevstoupim. ale tam nezvladly nejjednodusy veci jako vymenit olej.byl tam chytrak co to myslel dobre a dost to prelil. jo chyba se muze stat. ale postavim se k tomu jako chlap. naopak. mohl za to pomalu zakaznik.
domluvili jsme se ze zaplatim tesneni,kde to logicky vystrelilo, ale vsechno okolo me nezajima. pan holzstein, nebo pan lancman, nebo mozna pan holzman (neco jako velky sefik)to potvrdil.
na dalsim servise jsem zjistil ze tam ani to origo tesneni co jsem platil nebylo,nam to cerny na bilym.dali tam nejakou cernou SRACKU co jsem v jinym servise platil za odstraneni.
renokaru dat do ruk hrnec teplich chcanek tak se stejne polijou,co.
uz nejsem nasrany, ale nezlobte se za moje mineni.
Přidané 14.03.2012 10:17
Ok takže sesumíruji zkutečnosti které jsem se tu dočetl :-)
1) za "****" to stoji vsude :-)
2) 6000 a týden cekačka na "olej" je minimum
3) Pro trvání záruky JE NUTNÁ serviska v autorizovaném servisu
4) V brně je to jestě víc na**** nez jinde :-))
Takze sezóna začíná víc než optimisticky :-))
ma nekdo konkretni zkusenosti z ty prahy / ostravy / event. brna - hlavne co se tyka ty doby cekani - ze bych to tam radsi zavez hned abych se do konce kvetna aspon projel :-)
jak je to PRESNE s tema "slavnyma" zarukama ? - moto je z UK výroba 10/2010 serviska i razitka tam jsou, snad spravny - posledni servis na 6000mil (ekvivalent 10000km? ) mam to prepnuto uz na km ted to ukazuje 18500 , barva oleje je primerena km do/pred výměnou :-) - pocitac zatim nerve
Jsem na tyhle speky - uplny jelito vzdycky jsem mel jen "vraky" pod ktery stacilo dat kbelik na to cerny co vyteklo a nejvymakanejsi alektronika na tom byl prerušovac blinkru :-))
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Přidané 14.03.2012 10:20
Zavolej do INVELTU chtěj Dušana Horského to je přijímací na moto a sním se domluv. Jezdil jsem tam a nikdy sem něčekal vždy platila domluvená hodina.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Přidané 14.03.2012 10:28
Pro trvání záruky není NUTNÉ dělat servis v autorizovaném servise.
Nepřekrucujte skutečnosti.
Záruku samozřejmě uplatníš u autorizovaného dealera.
A ten na tom rozhodně není ztrátný.
Hiksi, prosimtě přestaň hodnotit lidi podle své výchozí pozice. Někdo na moto a ježdění musí utáhnout opasek- a cena servisu bývá často největším zatížením v sezoně.
Kecy o tom ať si takovou motorku nepořizuje si nechte- každý má právo si plnit sny a dělat radost, i když pak není schopen si ji užívat jak by si přál.
Osobně ale také doporučuji autorizovaný už jen z důvodu svolávsček.
Upravil Waltr dne 14.03.2012 10:35
Přidané 14.03.2012 10:33
Ostrava byla čekací doba cca týden v lednu. Cinkni dozvíš se. Ceny na servis lepší než polsko, a šef motorkář, připadá mi fajn.
Osmička je dražší na 10000km než dvanáctka. cca 6 ku 4,5
Přidané 14.03.2012 10:34
servisak napsal:
Zavolej do INVELTU chtěj Dušana Horského to je přijímací na moto a sním se domluv. Jezdil jsem tam a nikdy sem něčekal vždy platila domluvená hodina.
Přesně tak. Domluva s Dušanem Horským vždy dodržena a z běžnýho servisu jsem si vždy vyzvedával motorku tentýž den. Při jedné větší opravě v rámci garance to trvalo dny tři. Takže za mně s rychlostí absolutně v pohodě. Navíc už tam mají i šatnu na helmu a další krámy, takže se dá v klidu odjet i metrem.
Maiali nel Fango!
Přidané 14.03.2012 11:03
milanek napsal:
Ok takže sesumíruji zkutečnosti které jsem se tu dočetl :-)
1) za "****" to stoji vsude :-)
2) 6000 a týden cekačka na "olej" je minimum
3) Pro trvání záruky JE NUTNÁ serviska v autorizovaném servisu
4) V brně je to jestě víc na**** nez jinde :-))
Takze sezóna začíná víc než optimisticky :-))
ma nekdo konkretni zkusenosti z ty prahy / ostravy / event. brna - hlavne co se tyka ty doby cekani - ze bych to tam radsi zavez hned abych se do konce kvetna aspon projel :-)
jak je to PRESNE s tema "slavnyma" zarukama ? - moto je z UK výroba 10/2010 serviska i razitka tam jsou, snad spravny - posledni servis na 6000mil (ekvivalent 10000km? ) mam to prepnuto uz na km ted to ukazuje 18500 , barva oleje je primerena km do/pred výměnou :-) - pocitac zatim nerve
Jsem na tyhle speky - uplny jelito vzdycky jsem mel jen "vraky" pod ktery stacilo dat kbelik na to cerny co vyteklo a nejvymakanejsi alektronika na tom byl prerušovac blinkru :-))
Pozor zase musím říct že v renocaru to udělali rychle,bylo by to za dopoledne ale mě vyhovoval jinej termín a nespěchal jsem tak jsem to měl do 24hod,ochota a jednání bylo taky dobré jen ta cena
Přidané 14.03.2012 11:06
Waltr napsal:
Ostrava byla čekací doba cca týden v lednu. Cinkni dozvíš se. Ceny na servis lepší než polsko, a šef motorkář, připadá mi fajn.
Osmička je dražší na 10000km než dvanáctka. cca 6 ku 4,5
Divna informace
Bezne jsem za 10k platil 3,5... ventily byly vic.
12kari plati treba taky 10, co jsem tak slysel.
17 cm
Přidané 14.03.2012 11:16
Jo asi máš pravdu, ventily jsou u 20, tak dvacet je za šest. Tam je problém odstrojení+ ty samotné ventily.
Deset jsme měli v praze a cena byla co říkáš- tak beru zpět.