Jediné co mě napadá je zpochybnit měření jak psal TomElefant750. Měl jsi hned na místě požadovat, zda je radar zkalibrován atd... Teď už můžeš jen napadnout naměřenou hodnotu, a oni musí nechat radar přeměřit. Když už nic jiného, vyřadíš ho na nějaký týden z činnosti.
No jediné doporučení ode mě je vzít si šikovného právníka, co se v těhle kličkách vyzná...
Každopádně nejezdím podle předpisů, ale tohle už je fakt mazec...
Badu napsal:
Ahoj díky za příspěvky, prostě stalo se to, samozřejmě o papíry nechci přijít to je pro mě nejdůležitěší. Změřili mě státní a změřili mě klasickým radarem zabudovaným v Octavii.
Nič osobné, ale keď si takto prekročil rýchlosť, dúfam o papiere prídeš a poučíš sa z toho skor než niekomu ublížiš. Nepoznám okolnosti ale obyčajne tie rýchlostné limity majú svoje opodstatnenie. A ak to bolo v obci, niet o čom...
...a mě ještě zaráží neschopnost přiznat svou chybu (v tomhle případě asi jasnou), sklopit uši a prostě přijmout trest...
bluesbery napsal:
nechci moralizovat,obcas taky prekrocim rychlost.. Ale toto je extrem,kterym ohrozujez vsechny okolo. Proto ti radit,jak snizit sankce nebudu. Spis preji opak.. !
Máš 100% pravdu,já ve vsi víc jak 60 na tacho nikdy nemám.Skutečná je někde okolo 55.Na druhou stranu si tu trojnožku dokážou postavit šikovně.
chlapci...
kazdy den jezdim po 4 proudovce, kde je v obci 50.
nikde nikdo.
ani dum, ani prechod, nic. kilometry daleko.
jezdim tam do 90 jako kazdej... neni problem jet 120 aniz by sis vsimnul.
takze asi tak...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
No tak nebuďte všichni takový puritáni. Nevíte kde přesně to bylo. Já jel na té 90 taky 139 km/h a ani mě to nepřišlo. Rovný úsek asi tak 3 až 4 km , většinou plný kamiónů. Bylo před Vánocema nikde ani živáčka, žádný provoz, suchá silnice a naši ochránci si to jeli proti v civilní Koktávii. Jak snadné měřit na rovném , 4 km úseků.
Jinak studijní materiály např. tuhttp://www.dfens-...2006071001 a související články, popřípadě fundovaně se vyjadřuje Judr. Tomáš Beran na Autowebu, nevím nakolik by byl ochoten tě v tomto zastupovat.
A všem moralistům - připadám si tu jako na www.Dušín.cz, jsou místa kde pojedu kilo po vsi bez výčitek a jsou místa kde třicítka je moc.
Čau, Tom
Hanes napsal:
No tak nebuďte všichni takový puritáni. Nevíte kde přesně to bylo. Já jel na té 90 taky 139 km/h a ani mě to nepřišlo. Rovný úsek asi tak 3 až 4 km , většinou plný kamiónů. Bylo před Vánocema nikde ani živáčka, žádný provoz, suchá silnice a naši ochránci si to jeli proti v civilní Koktávii. Jak snadné měřit na rovném , 4 km úseků.
Bohužel toho oni využívají, to je to nejjednodušší změřit na rovině z pohodlí auta než stát někde venku s laserem u školy.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Badu napsal:
Ahoj díky za příspěvky, prostě stalo se to, samozřejmě o papíry nechci přijít to je pro mě nejdůležitěší. Změřili mě státní a změřili mě klasickým radarem zabudovaným v Octavii.
Nič osobné, ale keď si takto prekročil rýchlosť, dúfam o papiere prídeš a poučíš sa z toho skor než niekomu ublížiš. Nepoznám okolnosti ale obyčajne tie rýchlostné limity majú svoje opodstatnenie. A ak to bolo v obci, niet o čom...
to jsou nesmysly.
davat rovnitko mezi kilem v obci a nebezpecnou jizdou bez znalosti konkretni situace je total ujety.
rychlostni limity VELMI CASTO nereflektuji bezpecnostni hledisko, ale jsou vysledkem ruznych.. casto velmi pochybnych.. zajmu.
17 cm
"Měli to postavené tak, že na části toho měřeného úseku už byla 70ka, ale jen prý asi 3% z té části, tudíž takto rozpočítaná průměrná rychlost by byla 98km/h což i tak je hodně samozřejmě"
Teď to nechápu, psals že tě změřili z oktávky a tady píšeš něco o měřeném úseku?
Čau, Tom
Hanes napsal:
Bohužel toho oni využívají, to je to nejjednodušší změřit na rovině z pohodlí auta než stát někde venku s laserem u školy.
Přesně tak. Bohužel mám ochránce tak rád, že když je za celej den nevidím, tak si řeknu že to byl dobrej den. Jezdím cca. 4000 až 5000 km měsíčně jen autem.
Badu napsal:
bylo to v Praze na přehledné dlouhé rovince a široké silnici, kde se nikdo nepohyboval
kde presne pls?
17 cm
Hanes napsal:
139 na 90 ti je do 50kmh navic, tj. tytyty jese jednou do 6 mesicu a jses bez papiru, ne?
130 na 90 jezdim hodne casto... spis denne. napr. okolo Cukraku.
17 cm
jencekgs napsal:
No nechat si předložit protokol o kalibraci přístroje. Protokol o proškolení obsluhy.
Vzít právníka a vykrouti se na měrění, které nebylo v souladu s metrologickým zákonem.
Ale jako ostatní neschvaluji rychlost, ale na to si se neptal.
Tohle jsou povídačky naší Kačky.Žádnej policajt není povinnej ti ukazovat jiný doklady,než služební číslo,pokud je v civilu,tak sl.průkaz.Věř tomu,že tu kalibraci maji všechny přístroje,kterýma měří jak rychlost,tak alkohol.A o nějakym školení si mužeš nechat jen zdát.Akorát je pěkně nasereš a domu pujdeš pěšky.Teda v tomto případě.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Hanes napsal:
Přesně tak. Bohužel mám ochránce tak rád, že když je za celej den nevidím, tak si řeknu že to byl dobrej den. Jezdím cca. 4000 až 5000 km měsíčně jen autem.
ja to same...
tohle moralizovani snad nikdo sudny, kdo zna situaci napr. na prijezdu do PRG nemuze vypustit z pusy...
17 cm
jencekgs napsal:
No nechat si předložit protokol o kalibraci přístroje. Protokol o proškolení obsluhy.
Vzít právníka a vykrouti se na měrění, které nebylo v souladu s metrologickým zákonem.
Ale jako ostatní neschvaluji rychlost, ale na to si se neptal.
Tohle jsou povídačky naší Kačky.Žádnej policajt není povinnej ti ukazovat jiný doklady,než služební číslo,pokud je v civilu,tak sl.průkaz.Věř tomu,že tu kalibraci maji všechny přístroje,kterýma měří jak rychlost,tak alkohol.A o nějakym školení si mužeš nechat jen zdát.Akorát je pěkně nasereš a domu pujdeš pěšky.Teda v tomto případě.
Ano, na místě ti nic krom odznaku a sl. čísla nic ukázat nemusí. Vše ale musí prokázat u správka, případně u soudu. A systém většinou někde nějakou tu mezírku k vyklouznutí nechá.
Čau, Tom
bluesbery napsal:
nechci moralizovat,obcas taky prekrocim rychlost.. Ale toto je extrem,kterym ohrozujez vsechny okolo. Proto ti radit,jak snizit sankce nebudu. Spis preji opak.. !
Máš 100% pravdu,já ve vsi víc jak 60 na tacho nikdy nemám.Skutečná je někde okolo 55.Na druhou stranu si tu trojnožku dokážou postavit šikovně.
chlapci...
nikde nikdo.
takze asi tak...
Na cukráku je přechoda jestli myslíš Chuchli,tak to není uzavřenej okruh.
Když je hlad,je i husa dobrá.
všem zastáncům: Nemluvil jsem o překračování rychlosti, ale o schopnosti "se nevykrucovat". Lapli mě, OK, nebudu žena a beru to. Předloni mě změřili na 200m dlouhé rovince ve vsi, jel jsem 56... tisíc pokuta dva body... nasr.anej jsem byl, ale nenapadlo by mě vymýšlet coby jakby kdyby...!!
bluesbery napsal:
chlapci...
nikde nikdo.
takze asi tak...
Na cukráku je přechoda jestli myslíš Chuchli,tak to není uzavřenej okruh.
ne.
jedinej prechod je u Agipu... od Agipu do centra je jednou 50ka u krizovatky, kterou nikdo nedodrzuje. stejne jako tu 80ku.
a to nepocitam tu doslova uchylnu 50ku na magistrale.
17 cm
Na nějaký atesty a protokoly o radaru zapomeň šance, že to trefíš je asi jako ve sportce. Tohle si bohužel moc dobře hlídají.
Pokud jsi doteď byl čistý jak lilie tak se z toho dá dostat jen s pokutou ani nemusíš mít právníka stačí umět mluvit a nastudovat si na internetu co a jak. A pokud ne tak taky, ale záleží kolik zatopíš právníkovi aby to "zařídil".
Woodman napsal:
všem zastáncům: Nemluvil jsem o překračování rychlosti, ale o schopnosti "se nevykrucovat". Lapli mě, OK, nebudu žena a beru to. Předloni mě změřili na 200m dlouhé rovince ve vsi, jel jsem 56... tisíc pokuta dva body... nasr.anej jsem byl, ale nenapadlo by mě vymýšlet coby jakby kdyby...!!
ono taky zalezi jestli jses na tom aute existencne/pracovne zavislej.
ty jses pocitam zamestnanec, takze si muzes alet sunky doma na nemocenske, pripadne ez auta atd.
ja treba takovy luxus nemam.
takze...
17 cm
všem moralistům: Já přestupek vidím jako konání které někoho omezí nebo ohrozí, ze všeho co nikomu neuškodí se pokusím vyvlýknout. A pokud půjde o papíry a nejpíš i o živobytí - u spousty lidí je to spojený - tak tuplem.
Čau, Tom