Upgrade první jednotky proběhl nakonec OK. Připravit (resp. najít) správně pracoviště nebylo vůbec snadný, funguje to jen na něčem, nesmí tam být český OS apod...
Ale už to máme vyřešené a upgrade se dá dělat na počkání (asi 15 minut).
Při aktualizaci se bohužel z F5 smaže všechno včetně párování, takže se to musí znovu přepárovat ale jednotka už mluví hezky česky docela příjemným ženským hlasem. Rozhodně příjemnějším než v navigacích...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Vsechny vas zdravim, nezlobte se ale je az neuveritelne jak tady radoby odbornici mlzi!!! Chapu doba je zla vydelej jak se da!
Aktualizaci provede kazdy sam a doma!! Zadna specialni OS a lokalizalizace a nedej boze specialni kabel!
Kabel ma kazdy v baleni pri koupi F5, SW je ke stazeni na strankach vyrobce.
Jedine omezeni pouze 32b operacni system a uplne jedno jaky. (testovano XP, W7)
Po instalaci SW a pripojeni F5 do USB je pouze potreba ukazat na ovladac, neumi si ho sam najit.
Tot vse a za chvili cca 10min je hotovo!!!!!
Sam jsem provedl asi 4* na ruznych PC. Hovorim pouze o Windows.
mach napsal:
Vsechny vas zdravim, nezlobte se ale je az neuveritelne jak tady radoby odbornici mlzi!!! Chapu doba je zla vydelej jak se da!
Aktualizaci provede kazdy sam a doma!! Zadna specialni OS a lokalizalizace a nedej boze specialni kabel!
Kabel ma kazdy v baleni pri koupi F5, SW je ke stazeni na strankach vyrobce.
Jedine omezeni pouze 32b operacni system a uplne jedno jaky. (testovano XP, W7)
Po instalaci SW a pripojeni F5 do USB je pouze potreba ukazat na ovladac, neumi si ho sam najit.
Tot vse a za chvili cca 10min je hotovo!!!!!
Sam jsem provedl asi 4* na ruznych PC. Hovorim pouze o Windows.
V tvém textu jsem nenašel nic, co by vyvracelo, co TomasTT psal dříve. Pojem speciální kabel ještě sám o sobě nemusí znamenat, že ten kabel vlastník F5 nemá, ale možná to mohl TomasTT napsal nějak přesněji. Speciální OS, o žádném speciálním OS TomasTT nepsal, jen, že to nejde na každém, což si i ty potvrdil, že musí být 32bit.
Nakonec informace o tom, že nepůjde přehrát jazyková mutace byla pře pár dny vyvrácena přímo výrobcem, takže to se dříve nevědělo.
mach: vzhledem k tomu, že to je zadarmo a my to děláme zadarmo pro kohokoliv kdo přijde z ulice, tak tě nechápu. U F4 při flashování bylo nutné použít speciální kabel, který nám dodal výrobce (resp. dovozce) a všichni jsme měli stejnou informaci že u F5 to bude podobné. Nakonec to udělali k překvapení všech (včetně dovozce do ČR) tak, že to jde přeprogramovat docela snadno a není k tomu potřeba skoro nic. Akorát že tak 90% normálních uživatelů, kteří k nám chodí, nemají naprosto šanci to udělat, protože vůbec netuší, jak manuálně doinstalovat driver, který to automaticky nenajde a na 64bitovém (což je dneska téměř každý nový PC) počítači to nezvládnou. Jestli chceš, budu všem dávat tvůj telefon aby ti lidi volali jak to mají nainstalovat a udělat. Souhlasíš? Je to zadarmo, tak na tom se přece pořádně vydělává, tak ať z toho taky máš něco ne?
Jestli si myslíš, že je nějaká zábava flashovat lidem komunikátory a v drtivý většině případů jim to znova párovat s telefonem a navigací, tak opravdu není. U F4 i F5 to je práce, která se dělá zadarmo, tak nevím co myslíš tou poznámkou že nevíme jak bysme vydělali.
Jinak průměrný uživatel který sem chodí, neumí na SD kartě vytvořit adresář a přesunout do něj soubor konkrétního jména. Většinou ho neumí ani překopírovat a původní smazat, natož ho rovnou přesunout. Takže dělat tu podporu po telefonu s někým, kdo naprosto netuší, že existuje něco jako ovladač, je nesmysl. Je lepší když přijde, dá mi to do ruky a za 15 minut odejde s upgradovanou jednotkou a přepárovaným zařízením. Ale máš pravdu, už nevíme jak vydělávat a na tomhle konkrétně ses skvěle trefil, je to práce, na které nikdo neví jak vydělat
Upravil TomasTT dne 05.04.2012 12:48
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tak čeština v F5 funguje perfektně (upgrade na sw R92 obratem a zdarma přímo u dovozce).
Pouze malý dotaz k obsahu balení : k čemu je ta tuba silikonové vazeliny ? Že by 'kdo maže ten jede?'
Milis GS-TT
TomasTT napsal:
mach: vzhledem k tomu, že to je zadarmo a my to děláme zadarmo pro kohokoliv kdo přijde z ulice, tak tě nechápu. U F4 při flashování bylo nutné použít speciální kabel, který nám dodal výrobce (resp. dovozce) a všichni jsme měli stejnou informaci že u F5 to bude podobné. Nakonec to udělali k překvapení všech (včetně dovozce do ČR) tak, že to jde přeprogramovat docela snadno a není k tomu potřeba skoro nic. Akorát že tak 90% normálních uživatelů, kteří k nám chodí, nemají naprosto šanci to udělat, protože vůbec netuší, jak manuálně doinstalovat driver, který to automaticky nenajde a na 64bitovém (což je dneska téměř každý nový PC) počítači to nezvládnou. Jestli chceš, budu všem dávat tvůj telefon aby ti lidi volali jak to mají nainstalovat a udělat. Souhlasíš? Je to zadarmo, tak na tom se přece pořádně vydělává, tak ať z toho taky máš něco ne?
Jestli si myslíš, že je nějaká zábava flashovat lidem komunikátory a v drtivý většině případů jim to znova párovat s telefonem a navigací, tak opravdu není. U F4 i F5 to je práce, která se dělá zadarmo, tak nevím co myslíš tou poznámkou že nevíme jak bysme vydělali.
Jinak průměrný uživatel který sem chodí, neumí na SD kartě vytvořit adresář a přesunout do něj soubor konkrétního jména. Většinou ho neumí ani překopírovat a původní smazat, natož ho rovnou přesunout. Takže dělat tu podporu po telefonu s někým, kdo naprosto netuší, že existuje něco jako ovladač, je nesmysl. Je lepší když přijde, dá mi to do ruky a za 15 minut odejde s upgradovanou jednotkou a přepárovaným zařízením. Ale máš pravdu, už nevíme jak vydělávat a na tomhle konkrétně ses skvěle trefil, je to práce, na které nikdo neví jak vydělat
Mozna je jeste 1 skupina lidi jako treba ja , kteri nemaji problem si tyto veci udelat, ale proste nechteji !
Pro me je daleko jednodussi si zajet do TT tam me to bez problemu udelaji , clovek si pokeca mozna si jeste neco pekneho koupi a jede spokojeny domu.. Je to o komplexnosti sluzeb ktere TT dokaze poskytnout a pak na druhe strane tech kteri to dokazou ocenit.
Stejne tak kdyz mam problem s moto tak se v tom nebudu vrtat sam, ale dam to nekomu kdo to dela na denni bazi.
Rzbynek napsal:
taky jsem se stal majitelem, vazelina se používá dle samostatného papíru na natření ploch konktoru na F5.
..Tak, tak. Pro dokonalé utěsnění píšou.....aby se mezi konektorem a zástrčkou dovnitř nedostala voda. Jenže to budu mít pak zas***** ( zasilikonovaný) i konektor od nabíječky. Jinak ta baba v češtině má opravdu příjemný hlas.
Používáte někdo Samsung Nexus Galaxy - Zumo 660 - IP F5 ? Myslím, že tato kombinace tady někde už byla.
Dnes jsem to popároval mezi sebou, ale komplet nedozkoušel.Došla baterka gps. Když použiju USB kabel a držák na Zumo do auta a píchnu to do PC, tak mi Zumo píše nesprávný port a nenabíjí. Ani s nabíječkou 220V. Mám pocit, že pro spojení s PC a nabíjení se musí použít motorkový držák - záda ( ?? ) Zítra nabiju, vyzkouším.
...že já vůl nenašetřil na to GSo už dříve ! ! !
Já zatím zkoušel akorát Samsung Galaxy S s F5 a bez problémů. Akorát hlasový výtáčení je samozřejmě k ničemu, ale to je chyba telefonu ne F5.. Jinak s F5 maximální spokojenost a uplně, nejvíc mě dostala vzdálenost do jaký mezi sebou dokážou komunikovat jednotlivý F5 a byl jsem i příjemně překvapenej kvalitou zvuku při přehrávání hudby. Kossy to samozřejmě nejsou, ale bohatě stačí..
Včera jsem poprvé vyzkoušel kombinaci F5 + Zumo 660 + Samsung Galaxy S2. Zvuky z F5 jsou OK (radio, mluvené menu), ale zvuky ze Zuma jsou strašné. Jak mluvené pokyny navigace, tak přehrávaná hudba. Je to zkreslené, plné šumů a zní to jako z plechové trouby. Po zapnutí přehrávání hudby se ozvou jen přerušované šumy a pomůže jen odpojení navigace od F5 a nové připojení.
buboGS napsal:
Včera jsem poprvé vyzkoušel kombinaci F5 + Zumo 660 + Samsung Galaxy S2. Zvuky z F5 jsou OK (radio, mluvené menu), ale zvuky ze Zuma jsou strašné. Jak mluvené pokyny navigace, tak přehrávaná hudba. Je to zkreslené, plné šumů a zní to jako z plechové trouby. Po zapnutí přehrávání hudby se ozvou jen přerušované šumy a pomůže jen odpojení navigace od F5 a nové připojení.
Co s tím?
Něco je blbě, protože mě to hraje docela kvalitně (F5 + Z660). Tím připojeným telefonem to asi nebude. Takže zkus dodavatele ať to vyzkouší, třeba máš smůlu na tu F5 a bude chtít vyměnit. Každopádně bych zkusil jinou F5 a kdyby to bylo to samý, tak jiné Zumo. Tím poznáš jestli je chyba v F5 nebo v Zumu a pak se dá něco řešit.
tomaspelant napsal:
Hoši jak je natom to radio??Myslím příjem signálu atd...aby tam jen stále nešumělo a podobně..
Dá se poslouchat, když vjedeš do údolí nebo do hustýho lesa tak začne trošku vypadávat, ale třeba na dálnici nebo ve městě funguje parádně. Na to jakej je to malej přijímač tak dobrý..
Hlásí vám rádio po naladění číslo frekvence? Předchozí verze FW v angličtině to dělala myslím a ted česká verze nedělá (RDS je on, ale nejsem si jist, že RDS funguje - a ta stanice ho určitě má).
/Flare
Hlášení názvů stanic stejně jako funkce hlášení jména volajícího v české verzi hlasového menu není a nebude. Na tohle by mohl odpovědět technicky někdo od dovozce, nevím přesně ty termíny ale tuším že čeština (a další kromě pětice hlavních jazyků z první verze) využívá jinou metodu aby se to tam vešlo vyslovování názvů v českém profilu nefunguje - nebyla už na to paměť. Je to podobné jako u navigací - jazyk s vyslovováním názvů ulic má velikost třeba 14MB a verze bez vyslovování 1MB.
TomasTT napsal:
Hlášení názvů stanic stejně jako funkce hlášení jména volajícího v české verzi hlasového menu není a nebude. Na tohle by mohl odpovědět technicky někdo od dovozce, nevím přesně ty termíny ale tuším že čeština (a další kromě pětice hlavních jazyků z první verze) využívá jinou metodu aby se to tam vešlo vyslovování názvů v českém profilu nefunguje - nebyla už na to paměť. Je to podobné jako u navigací - jazyk s vyslovováním názvů ulic má velikost třeba 14MB a verze bez vyslovování 1MB.
Myslím, že mluvíš o funkci Text to Speech, která jak říkáš v češtině bohužel není. Je to škoda, protože v angličtině to dokáže přečíst třeba SMSku á pokud to podporuje telefon, i jméno volajícího. Ale není to nic tragickýho a hlavně musím říct, že v češtině má F5 vážně příjemnej hlas. Z anglický sem měl husí kůžu a to nemluvím o americký angličtině.