spillda napsal:
zdravim vsechny letos vyrazim s brachou na motodovcu do Rumunska ani jeden nejsme off jezdci nicmene nekam po hoskych cestach by sme se podivat chteli ale zadny peklo zvazuju ze na tuhle cestu zakoupim spunty nemam s nima zadnou zkusenost ac jezdim na R 1100 GS uz 3ti sezonu zatim sem mel nazute jen tourancky tak prosim o radu diky
Prvni zkusenost s vyjetim mimo cesty jsem absolvoval ve Slovinsku jeste na Touranckach, uz si nevzpominam, ceho jsem se bal vic, nicmene prezil jsem to :-) Slovinsko je hodne kamenite a sotolina. V rumnunksu je urcite vice blata. Na to ze to jsou spunty, tak TKC pri turistickem jezdeni na silnici drzi stejne jako Tourance, jen delej vetsi bordel a moto o trochu vice plave, ale kdyz vyjedes mimo asfalt uz se s tim da delat vsechno, pokud se nerozhodnes pouzivat GS jako krosku :-)
Jinak neboj, GS tech par odlozeni v blate hrave zvladne, hlavne zadnej spech :-)
BMW R1150GS MY02
Tuto sezonu jsem zacal a Metzeler karoo a zatim pohoda,trochu hlucnejsi ale na nerovnostech pohodlnejsi.
R 1200 GS Adventure Ps: Jsem spokojen s tím co mám ale pokrok nezastavím.
Jj, spica. Nasli jsme to se zenou (tedy ve dvou a v plny polni, na coz byl ten teren idealni) vicemene nahodou. Cestou k chteli jsme to vzit pres slavny hrad Predjama a Postojnou jeskyni a na mape to vypadalo zajimave. Tak se nam tahle oblast tak nejak pripletla, ale byla to nadhera. Projeli jsme po takovych cestach asi 80-100 km, ve kterych bylo tak 5km asfaltu. Ale dalo by se tam pri cilenem vyletu do te oblasti najezdit daleko vic, my fakt jen projizdeli. Nejde ale o nejaky zapomenuty cesty, spis nejaky park, kde to vyasfaltovat dikybohu nesmi. Vtipny je, ze jsou tam vsude treba uplne novy dopravni znacky a ukazatele.
Bohuzel jsem prisel o proslou trasu, ale jeli jsme vicemene tohle:
Upravil morabo dne 08.04.2012 07:15
Maiali nel Fango!
Jen bych chtěl podotknout, ve Slovinsku se policie s nikým nemazlí, místní z nich mají respekt. Při překročení rychlosti o 3-15Km/h pokuta 400Eur, nad 15Km/h odstavujete vozidlo a jste bez řidičáku. A je jim jedno, jestli jste cizinec. To samé bude platit v zakázech, přírodu si chrání, není to Rumunsko.
rop napsal:
Jen bych chtěl podotknout, ve Slovinsku se policie s nikým nemazlí, místní z nich mají respekt. Při překročení rychlosti o 3-15Km/h pokuta 400Eur, nad 15Km/h odstavujete vozidlo a jste bez řidičáku. A je jim jedno, jestli jste cizinec. To samé bude platit v zakázech, přírodu si chrání, není to Rumunsko.
Co jsem videl, tak bylo ve Slovinsku vse legal. Vim jen o jednom zakazu pres hreben na zapad od Kobaridu. Jde o soukromy pozemek a majitele sralo, ze mu tam jezdily na kroskach, takze je pridan zakaz jen pro motorky. Ale rozumna jizda na cestovnim enduru je udajne v pohode tolerovana.
Maiali nel Fango!
rop napsal:
To je zajímavé. Když jede někdo ven, tak kouká na to jak ho můžou tvrdě pokutovat a nebudou se s ním mazlit. V ČR se rozčiluje co si to dovolují a nádává, že na ně platí daně ať ho nebuzerujou apod.
všude dobře.....doma GSA
To je zajímavé. Když jede někdo ven, tak kouká na to jak ho můžou tvrdě pokutovat a nebudou se s ním mazlit. V ČR se rozčiluje co si to dovolují a nádává, že na ně platí daně ať ho nebuzerujou apod.
Mě to neříkej, já se to všude snažím dodržovat, i když na motorce někdy dost trpím. Já to tu napsal jen jako varování, at´někteří nejsou pak nepříjemně překvapení - třeba při překročení 50tky o 5km. Ti naši jsou ještě fakt hodní, oproti těm Slovinským a Švýcarským. Informace mám od místních a kolegů, kteří taky služebně hodně jezdí.