Minulý týden vyhazov dvou dlouhodobě zaměstnaných skladníků + trestní oznámení, ve skladu za jeden rok chybí 40t materiálu za cca 900 000 Kč.
Opatření - při každém novém příjmu materiálu bude provedená inventura stavu zásob dané položky a ač to nemám rád-zajištěň informátor.
Na základě dlouhodobému pracovnímu poměru bych to u nich nepředpokládal, věřte mi, bude hůř. Po vzoru našich politiků si mnozí myslí, že tady může krást každý, mnozí taky díky vládních opatření jsou už na dně.
servisak napsal:
Proč ? Udělal bych to jak píše NICHOLAS ,že je to pro pojištovnu.. Já bych je trošku ojebal nakoupil bych ty atrapy kamer namontoval a pak je pěkně pomalu přehazoval za funkční..
Myslím si, že ty atrapy by měly stačit na to, aby každého odradily a samozřejmě častější inventůry.
Upravil hobr dne 10.04.2012 11:35
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Ja ve firme objevil kradez jednou.
Za 2 minuty byl frajer doma.
Je fakt, ze to bylo jednoduchy a perfektne podlozeny... a i pres jasne dany dukazy se z toho snazil vykroutit, takze bez kamer jen tak nekomu neco nedokazes.
Nemuzou nic kamera je soucasti zabespecovaciho systemu. Ja mam kamery doma na kazdem rohu taky se to sousedovi nelibilo ale nemohl nic delat. Kdyz jsem mel problemy ve firme tak jsem vsem rekl ze jim to srazim ze mzdy a ejhle hned se nasel vinik.
R 1200 GS Adventure Ps: Jsem spokojen s tím co mám ale pokrok nezastavím.
schrek napsal:
nejlepsi je kdyz jsou vsichni doma nainstalovat nenapadne kamery a je vymalovano, 5 vyhazovu a kamery uz nejsou potreba
Doma si je můžeš dát nenápadně kam chceš, ale v zaměstnání o tom musíš všechny, např. při vstupu do arealu, informovat vývěskama apod. že objekt je monitorován kamerovým systémem. Potom jsou ještě další podmínky pro nahrávání a ukládání dat.Jelikož kvalitní kamery a nahrávací zařízení není zadarmo, tak bych spíše přemýšlel nad tou hmotnou odpovědností. Donutí to pracovníky aby byli pozorní i co se týče cizích osob.
BMW R 1100GS vzor kačer
Na místní noční zlodějíčky platí, že v hospodě vyhlásíš, že o něm víš a že jsi do inkriminovaného prostoru natáhl strunu, ať se sám zařízne. Ověřeno, máme klid
Pokud kamera nemá záznam, tak na pracovišti může být v podstatě kdekoliv, jakmile je se záznamem tak nesmí nahrávat přímo zaměstnance při práci (nesmí se mu dívat pod ruce) Řešil sem to asi před rokem s úřadem pro kontrolu osobních údajů, chtěl sem dát kameru na pokladnu, ale kamera nesměla být namířená tak aby na ní byl vidět pokladník, musel být otočená jenom na zákazníka a druhá která byla na druhé straně a natáčela celý prostor nesměla být se záznamem, aby to nebylo omezení svobody zaměstnance, kterého by nahrávala ikdyž se jednalo především o jeho bezpečnost. Takže pokud tady má někdo kamery se záznamem a chce je použít proti zaměstnanci tak je musí mít schváleny od jmenovaného úřadu, jinak se ten záznam stejně nedá použít.
Kdyz jsem mel problemy ve firme tak jsem vsem rekl ze jim to srazim ze mzdy a ejhle hned se nasel vinik.
Co se ti nelíbí? Janek určitě nemyslel problémy jako že krachoval ale jako že mu taky někdo kradl nebosral na práci..
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Jestli jsem to dobře pochopil, tak nějaký jedinec v kolektivu zaměstnanců kradl a Janek nevěděl kdo, tak řekl celému pracovnímu kolektivu zaměstnanců, že jim to strhne z výplaty... Poctivě makám, nekradu, neflákám se a můj šéf vyřeší z mé výplaty svuj problém s čorkařem... promiň, ale to se mi nelíbí.
Ale mě jo.. A pokud by se to povedlo to takhle lehce doázat proč ne.. Stačí postrašit a ono si to každej pak rozmyslí krást....
A když to vidím jak se všade krade je mi zle..
Upravil servisak dne 10.04.2012 16:02
Krade se bohužel napříč celou společností nezávisle na postavení zaměstnanec, zaměstnavatel. Je tu bordel a k právnímu státu to má hodně daleko. Poslední dobou jsem z toho fakt dost zhnusenej. Nicméně výše popsané řešení je dost špatný. Nejcitlivější jsou a vždy budou kamery a aby bylo vše OK měly by být v místnostech, které jsou zabírány cedule se sdělením, že je pohyb v místnotech monitorován. Mám dojem, že tak to žádá legislativa, ale přesně nevím, určitě to někde na netu je. Po dopadení zloděje vyhodit na 55ku a podat trestní oznámení na PČR a v poučení poškozenýho žádat aby soud v rozsudku přikázal ****ikovi škodu uhradit. Jinak bych to asi neřešeil. Podle mě každý jiný řešení je problematický a může se otočit proti poškozenému (mám na mysli nějaký drškobití, atd).
Postavili jsme ve firmě novou administrativní budovu. Součástí budovy jsou i socíálky: sprchy, šatna, WC, vše co potřebuje hygiena pro kolaudaci. Druhý den po nastěhování zmizly dvě čidla na světlo. Třetí den zmizly termohlavice z radiátorů.
Čtvrtý den zmizl ze sprch takový ten chobot se sprchovou hlavicí.....Tak jsem vzal papír, napsal upozornění, že nebudu nic vyšetřovat, že si nebudu hrát na policajta, ať si udělají kolegové-zaměstnanci pořádek mezi sebou. Pokud ne, rozpočítám výměnu či opravu mezi ně. Vzhledem k tomu, že mám lidí asi padesát, nebyla by újma jednotlivce tak velká. Do dvou dnů se vrátilo skoro vše. Zbytek jsem rozpočítal........jak postupovat jinak - lidsky - na to jsem nepřišel. A je klid. Dělám s neželezem. Takže dnes máme největší problémy s tím, že auto doveze třeba 10 tun Al housek do slévárny a z každého zapáskovaného balíku (cca 700-800 kg) jedna chybí. Takže již nekradou zaměstnanci mí, ale zaměstnanci přepravců..... Sepíše se protokol, poškrká se dodák a je to. Pak všichni tito problémoví řidiči říkají, tady mne buzerujete za "ztracenou" housku, ale jak se krade v Praze, to vám nevadí. Asi tak
...že já vůl nenašetřil na to GSo už dříve ! ! !
IvoM napsal:
Postavili jsme ve firmě novou administrativní budovu. Součástí budovy jsou i socíálky: sprchy, šatna, WC, vše co potřebuje hygiena pro kolaudaci. Druhý den po nastěhování zmizly dvě čidla na světlo. Třetí den zmizly termohlavice z radiátorů.
Čtvrtý den zmizl ze sprch takový ten chobot se sprchovou hlavicí.....Tak jsem vzal papír, napsal upozornění, že nebudu nic vyšetřovat, že si nebudu hrát na policajta, ať si udělají kolegové-zaměstnanci pořádek mezi sebou. Pokud ne, rozpočítám výměnu či opravu mezi ně. Vzhledem k tomu, že mám lidí asi padesát, nebyla by újma jednotlivce tak velká. Do dvou dnů se vrátilo skoro vše. Zbytek jsem rozpočítal........jak postupovat jinak - lidsky - na to jsem nepřišel. A je klid. Dělám s neželezem. Takže dnes máme největší problémy s tím, že auto doveze třeba 10 tun Al housek do slévárny a z každého zapáskovaného balíku (cca 700-800 kg) jedna chybí. Takže již nekradou zaměstnanci mí, ale zaměstnanci přepravců..... Sepíše se protokol, poškrká se dodák a je to. Pak všichni tito problémoví řidiči říkají, tady mne buzerujete za "ztracenou" housku, ale jak se krade v Praze, to vám nevadí. Asi tak
Spíš si jim to měl říct spíše tedy oznámyt že jim škoda bude stržena všem bez rozdílu a on by se vyník ukázal..
Cidas napsal:
Jestli jsem to dobře pochopil, tak nějaký jedinec v kolektivu zaměstnanců kradl a Janek nevěděl kdo, tak řekl celému pracovnímu kolektivu zaměstnanců, že jim to strhne z výplaty... Poctivě makám, nekradu, neflákám se a můj šéf vyřeší z mé výplaty svuj problém s čorkařem... promiň, ale to se mi nelíbí.
Cidas, představ si, že jsem měl před pár lety ( kdy byl dolar za 38,-) i 150 zaměstnanců, bohužel jsem je neznal už ani osobně. Na jedné směně na strojírně jich bylo minimálně 30-40 na jedné dílně. Kradli všechno: SK plátky do nástrojů, měřidla, speciální závitníky, vrtáky, vše, co se dalo prodat....To by jsi chtěl každého při odchodu z práce šacovat? Vždyť dělají pár metrů od sebe, svačí u jednoho stolu a pak se předhánějí, kdo, co a za kolik prodal to nebo ono tomu nebo onomu garážníkovi....bohužel to byla pravda. Tak jsem promluvil s těmi normálními, že to tak dál nejde, že se to musí nějak řešit. Na policii jsem nepořídil, ti mi řekli, že to jsou prkotiny. Když jsem všechny upozornil, že to budou platit rovným dílem, zdravě se naštvali rozbili těm třem zlodějíčkům přímo při činu hubu a od té doby byl klid.
...že já vůl nenašetřil na to GSo už dříve ! ! !