Darek napsal:
A doporučíte nějakou osvědčenou nýtovačku? Řetěz jsem nýtoval zatím jen na bicyklu, ale na Dakaru mě to určitě taky jednou čeká...
V motoshopech co se specializujou na motokros a enduro mívaj takovou malou myslim že se to jmenuje chain cutter.Je to spíš roznejtovák ale na snejtování se to nechá použít taky a stojí asi 350kč.Já kupoval v bráníku v Razzo.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
výměna řetězu-spojit nýtováním nebo rozebiratelně?
Přidané 13.04.2012 07:47
TOLI napsal:
Darek napsal:
A doporučíte nějakou osvědčenou nýtovačku? Řetěz jsem nýtoval zatím jen na bicyklu, ale na Dakaru mě to určitě taky jednou čeká...
V motoshopech co se specializujou na motokros a enduro mívaj takovou malou myslim že se to jmenuje chain cutter.Je to spíš roznejtovák ale na snejtování se to nechá použít taky a stojí asi 350kč.Já kupoval v bráníku v Razzo.
no ja se o tom bavil jak se Zlabkem, tak s CZ retezodealerem a oba mne celkem varovali pred amaterskym nejtovanim retezu. A to i s dobrou nejtovackou.
Toli ty to mas mozna v ruce, ale kdekdo nema...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Přidané 13.04.2012 07:52
je to tak jak pise hicks. je nutne mit nejakou zkusenost nebo alespon trochu premyslet a neroznytovat to tak ze se to ani nepohne....hybnost clanku musi byt totozna s originalnima!
Přidané 13.04.2012 07:53
Michal21 napsal:
je to tak jak pise hicks. je nutne mit nejakou zkusenost nebo alespon trochu premyslet a neroznytovat to tak ze se to ani nepohne....hybnost clanku musi byt totozna s originalnima!
a zaroven by ti to nemelo useknout nohu ani kus motoru...
---
ja mam tedy ruzne ambice.. ale experimentu s retezem se bojim.. a to jak ruznych spojek, tak amaterskeho nytovani atd.
Kdyz si vezmete kolik to vazi a jakou to ma v provozu hybnost.. bojim bojim.
Upravil hicks dne 13.04.2012 07:54
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Přidané 13.04.2012 08:11
Kvalitní nejtovačka a roznejtovačka od DID stojí 2.500,- ale to je pro servisy co se tím živí. Já si nejtoval několik řetězů zám v garáži sikovkama a kladivem s důlčíkem. Je to opruz a ve dvou to jde líp. Ale jde to. Samozřejmě musíš vědět co děláš a jak se tu už napsalo spoj musí být k nerozeznání od zbytku řetězu.
Zajeď k někomu,kdo to už dělal a má třeba i nějakou nejtovačku a tam to spolu poprvé vyměňte. Pak když už budeš vědět co a jak,tak si to měň sám. Rozhodně bych řetěz nejtoval. Rozebírací spojka je dobrá na kolo,Babetu a třeba krosku. Aby to šlo jednoduše vyndat,vyčistit a zase vrátit.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Přidané 13.04.2012 08:13
BIGR napsal:
Kvalitní nejtovačka a roznejtovačka od DID stojí 2.500,- ale to je pro servisy co se tím živí. Já si nejtoval několik řetězů zám v garáži sikovkama a kladivem s důlčíkem. Je to opruz a ve dvou to jde líp. Ale jde to. Samozřejmě musíš vědět co děláš a jak se tu už napsalo spoj musí být k nerozeznání od zbytku řetězu.
Zajeď k někomu,kdo to už dělal a má třeba i nějakou nejtovačku a tam to spolu poprvé vyměňte. Pak když už budeš vědět co a jak,tak si to měň sám. Rozhodně bych řetěz nejtoval. Rozebírací spojka je dobrá na kolo,Babetu a třeba krosku. Aby to šlo jednoduše vyndat,vyčistit a zase vrátit.
Já takhle nýtoval několik řetězů s tím kladivem a důlčíkem a v pohodě. Ale už kvalitní e-shopy s řetězy půjčují na zálohu DID nýtovačku kterou Ti pošlou spolu s řetězem a ty si to můžeš doma nanýtovat sám.
Přidané 13.04.2012 11:23
Na dakaru jsem měl rozebiratelnou z důvodu +- 2x ročně čištění mimo motorku a žádný problém. Na 800ce samozdřejmě nýtovaný k tomu taky zakoupena nýtovačka DID (používám na ČZ). Jakési pravidlo říká že do +- 50koní může být rozeb. spojka ,výš by by měla být nýtovaná. U těch rozebiratelných je nutno dbát při montáži na správné dosednutí všech komponentů spony , nesmí se otočit proti směru pohybu a neměl by být problém, do těch 50HP bych se jí nebál.
Přidané 13.04.2012 22:44
.Velice plodné odpovědi.Všem Vám děkuji,díky tomu jsem se rozhodl snýtovat- nechat snýtovat a rozebírací přibalit do nářadí s sebou pro případ nouze,tedy synovitakže "dejte tam nejt a nechte to bejt".
Přidané 13.04.2012 23:22
Kluci díky za rady ohledně nýtovačky. Pro mě je taky nejschůdnější cesta, jakou zvolil Karlos - nechat si řetěz snýtovat od profíků a spojku vozit na cesty pro případ nouze.
Přidané 14.04.2012 07:19
Rozhodně by neměl řetěz dávat do kupy nikdo kdo tomu nehoví, ale v případě nýtovaní je méně pravděpodobná následná blamáž. Taková naopak nasunuta spojka (pojistka) může být sakra problém.
Přidané 31.05.2012 12:44
Olin napsal:
U takové motorky jako je malé GS stoprocentně stačí spojka. Musí být však dobře nasazená a je to určitě jistější než nějaké amatérské snýtování.
Souhlasím. Mám tam rozebíratelnou spojku druhým rokem a nikdy s ní nebyl žádný problém. Vydržela rychlost kolem 180 km/h i skoky v terénu. Není důvod se jí bát pokud je nasazena správně. Myslím si že v pevnosti oproti nýtované spojce není žádný rozdíl.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350