Kvalita asi špatná nebude ale za podstatně méně peněz se u Louise např dá vybrat zboží minimálně stejných parametrů i kvality, a co jsem tam prohlížel tak to větrání fakt neměli moc vychytaný v té době.
kim napsal:
Kvalita asi špatná nebude ale za podstatně méně peněz se u Louise např dá vybrat zboží minimálně stejných parametrů i kvality....
...to není úplně pravda...
Navíc Hubík má výhodu v tom, že člověku nekonfekční postavy upraví vše na míru. A pokud chceš někde větrání, rádi Ti jej tam doplní a komplet máš upraven přesně k obrazu svému...
Třeba silniční kombinézu od nich mám i dle svého vlastního návrhu a přímo na míru. Což jinde prostě člověk nemá...
Na druhou stranu, primární je u nich kožené oblečení, textil je doplňková záležitost.
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Od Hubíka mám kalhoty textil/kůže. cca 3 roky a zatím spokojenost. Kvalita myslím dobrá jen design trochu pokulhává, i když jsem teď koukal na jejich stránky a polepšili se.
Jedu? Jedu!
R1150GS
Mám od podzimu to samé a zatím spokojenost je pravda, že jsem v tom letos ještě moc nenajel, ale protože, jsem dříve měl Ralye 3 už teď můžu s klidem říct - kvalitou šití Rallye 3 na Psí ani náhodou nemá.
Nazdar chlapi, otázka na majitelov oblečenia PSI Taiga/Kiani, je tento komplet použitelný aj na dlhšiu cestu v daždi bez použitia nepremoku? (Som ten typ čo než sa rozkýve že už dosť prší a zastaví si natiahnuť šprcku tak už je komplet mokrý, a keď pršať prestane tak až do ciela ide v šprcke lebo čo ak znova začne...neznášam to o/vyzliekanie na ceste) Podla podpisu u výrobcu by mal, zaujímajú ma vaše praktické skúsenosti, či to tak naozaj funguje, prípadne ak by niekdo vedel porovnať vlastnosti s KLIM Badlands...
Mám tohle oblečení, do deště používám nepromok dělený. Několikrát mě chytil silný déšť a oblečení vydrželo. Většinou v dešti pouze mám bundu od nepromoku a kalhoty jsou vždy v pohodě. Oblečení peru v pračce a impregnuji běžnýma prostředkama k dostání v obchodě. Je to uni oblečení,jak uvádí výrobce, jsem spokojený.
Mám tohle oblečení, do deště používám nepromok dělený. Několikrát mě chytil silný déšť a oblečení vydrželo. Většinou v dešti pouze mám bundu od nepromoku a kalhoty jsou vždy v pohodě. Oblečení peru v pračce a impregnuji běžnýma prostředkama k dostání v obchodě. Je to uni oblečení,jak uvádí výrobce, jsem spokojený.
gustaff napsal:
Nazdar chlapi, otázka na majitelov oblečenia PSI Taiga/Kiani, je tento komplet použitelný aj na dlhšiu cestu v daždi bez použitia nepremoku? (Som ten typ čo než sa rozkýve že už dosť prší a zastaví si natiahnuť šprcku tak už je komplet mokrý, a keď pršať prestane tak až do ciela ide v šprcke lebo čo ak znova začne...neznášam to o/vyzliekanie na ceste) Podla podpisu u výrobcu by mal, zaujímajú ma vaše praktické skúsenosti, či to tak naozaj funguje, prípadne ak by niekdo vedel porovnať vlastnosti s KLIM Badlands...
Thanks
Myslím že je nesmysl porovnávat neporovnatelné.
Klim Badlands Pro je vyrobený z GoreTex trilaminátu, Taiga je cordura + sympatex ale ne trilaminát. Takže můžeš porovnávat spíš některé výrobky z materiálu "Performance Shell" od GoreTex - třeba cordurovou řadu Rukka bez vyndávací vložky. To je přibližně stejná třída.
Pokud se něco nezměnilo od jara a nezačali to dělat jinak, tak to není z trilaminátu.
Další rozdíl je v tom, že 50% povrchu Badlands Pro je z Armacoru - vnější vrstva není jen obyčejná Cordura ale je protkávaná kevlarovým vláknem v mřížce asi 3x3mm. Ten materiál je podstatně dražší než cordurový trilaminát. V Klimu jsou všechny chrániče D3O, což je asi to nejdražší, co se dá na trhu sehnat a jsou to druhé nejtlustší (vůbec ty největší vyráběné D3O jsou použité v oblečení Klim Adventure Rallye ale jsou už dost nepohodlné). Cena té sady protektorů je polovina ceny celého oblečení PSI, takže to fakt není úplně fér srovnání.
A trošku bude asi i rozdíl to, že Klim GTX oblečení je s doživotní zárukou kdežto PSI s dvouletou. Ostatní je asi věc osobních preferencí - počty větracích otvorů, počty kapes atd.
Upravil TomasTT dne 11.09.2014 14:47
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
gustaff napsal:
Thanks
mám tohle oblečení, vyzkoušeno i v extrémním přesunu. 2,5 hodiny silného deště kdy jedou u aut stěrače na maximum nevydrží, stálo mě to iPhone utopený v kapse. Běžný "deštík" na hodinku asi zvládne. Z Itálie jsem jel raději cestu v nepromoku 800 km v dešti (samozřejmě sucho)
všude dobře, s kávou nejlíp
Ďakujem za postrehy, a Tomášovi za technický rozbor, tento rozdiel som nikde takto napísaný nenašiel, vyzerá to tak že asi pošetrím na Badlands, síce cena príšerná, ale snáď to aj pár(desať) rokov(ročí) vydrží...
gustaff: co se materiálu týká, tak je celkem fuk, jestli to je Klim nebo Rukka nebo někdo další - pokud to je trilaminát s ProShell membránou, tak jsou všechny stejný. Pokud to má alespoň část (třeba zesílení na loktech a ramenách) s něčeho lepšího (kevlar - armacor nebo keramický superfabric), tak tím líp. Ten materiál je pro všechny výrobce stejný, liší se pochopitelně střihy a podšívky a technické vychytávky, kapsy... ale ne materiál. Navíc ten trilaminát má minimální nasákavost - i když je zvenku cordura, tak to nenasákne tolik vody a bunda i po celodenním dešti není nacucaná vodou a neváží 10kg a i ve stanu v pohodě uschne.
Upravil TomasTT dne 12.09.2014 11:17
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...