kim napsal:
Nj ale když máš jen bočák stojan tak vydělávej kolo,pokládat to na zem na bok někde do šutrůto nemluvím o tom že na většině motorek není kam dát ani zapalovač natož paisry a klíče na kola,lepení, už vůbec náhr duši;
Někdy ti žádnej sprej ani Ultraseal nepomůže a pokud neumíš nebo nemáš čím přezout, máš problém. Osobní zkušenost loni v Albánii Ultraseal na KTM 950, byl k ničemu a ještě od něho bylo zasrané celé kolo, museli jsme zalepit duši.
Přední kolo v r.2008 na Ukrajině:
Zadní kolo loni cestou z Albánie:
Jiný majitel i kapotáž, ale stejná motorka
Upravil stepan dne 22.04.2012 15:03
ahoj, jelikoz sebou naradi a nic nevozim, tak mam docela strach pichnout,to je asi normalni co?
videl jsem tohle na vystave v brne a zaujalo me to.mate s tim nekdo zkusenosti, nebo znate to? da se to pouzit do vsech druhu pneumatyk s dusi i bez duse.
Joke napsal:
ahoj, jelikoz sebou naradi a nic nevozim, tak mam docela strach pichnout,to je asi normalni co?
videl jsem tohle na vystave v brne a zaujalo me to.mate s tim nekdo zkusenosti, nebo znate to? da se to pouzit do vsech druhu pneumatyk s dusi i bez duse.
stepan napsal:
[quote]kim napsal:
Nj ale když máš jen bočák stojan tak vydělávej kolo,pokládat to na zem na bok někde do šutrůto nemluvím o tom že na většině motorek není kam dát ani zapalovač natož paisry a klíče na kola,lepení, už vůbec náhr duši;
Někdy ti žádnej sprej ani Ultraseal nepomůže a pokud neumíš nebo nemáš čím přezout, máš problém. Osobní zkušenost loni v Albánii Ultraseal na KTM 950, byl k ničemu a ještě od něho bylo zasrané celé kolo, museli jsme zalepit duši.
Se sprejem nemám žádné zkušenosti s ultrasealem taky ne jen s tím oko off; je fakt že záleží jaká ta díra je a ve kterém místě,na bočnici to nefunguje to je jasný nebo pokud je v běhounu průraz 1cmx1cm tak nejspíš taky ne ale nejvíce případů je běžný defekt nějakým hřebíkem do běhounu a to to umí. Ale jak kdysi psal Tomáš TT, v extremech kde provalíš gumu o ostrej šutr ti ti nepomůže to je jasný.
Upravil kim dne 22.04.2012 20:17
stepan napsal:
Já bych doporučil naučit se hlavně přezouvat kolo, koupit montpáky, pokud je duše, tak náhradní duši a lepení, ventilek ( dušovej i bezdušovej ) a sadu na opravdu bezdušových pneumatik.
Samozřejmě si zkontrolovat, aby měl člověk všechno nářadí s sebou.
BOČÁK JE ŘEŠITELNEJ, STAČÍ KLACEK, NEBO JAK TADY KOUSEK KORKOVNÍKU
JO A BYL TAM ultraseal
Upravil will dne 23.04.2012 22:14
Ahoj,potřeboval bych poradit.Cestou domu jsem chytnul nakej staší 2cm hřebíček do zadní pneu,doma jsem ho vytáhnul a hned to uteklo... Co myslíte sundat kolo a dovést do pneuservisu nebo to zvládnu doma na koleni? Popřípadě co by jste doporučili na opravu.Díky
Monsty napsal:
Ahoj,potřeboval bych poradit.Cestou domu jsem chytnul nakej staší 2cm hřebíček do zadní pneu,doma jsem ho vytáhnul a hned to uteklo... Co myslíte sundat kolo a dovést do pneuservisu nebo to zvládnu doma na koleni? Popřípadě co by jste doporučili na opravu.Díky
JÁ BYCH RADIL SERVIS MAJ NA TO MASINY A JEŠTĚ TI TO VYVÁŽEJ
Tak mě dneska tahle nemilá věc potkala taky a cestu domů jsem absolovoval sice v sedle motorky,ale v dodávce. Vzhledem k tomu, že to je moje první píchnutý kolo na moto, tak bych se chtěl zeptat jestli mi klasický pneuservis dokáže vyvážit kolo.
michal krtek napsal:
Já si myslím že jo jen musí mít konus na utažení kola na mašině
A to je právě ten problém,protože ne všude maji přípravek na vyvažování motokol. I když zadní kolo z GS1200 jde vyvážit bez něj na obyčejný konusy pro osobák.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Nezbývá nic jiného než si ho nechat udělat a když jedeš přezouvat tak ho vzít sebou do kapsy .Já jezdím do Návsí k Pepimu taky ho neměl,ale nakonec si ho nechal udělat a není ani tak drahej něco přes 200 i s vyvážením.Jinej tady není,pokud nekoupíš černou tmu přímo v MIRA-MOTO Českem Těšíně aby ti to udělaly tam u nich.
Upravil michal krtek dne 13.09.2012 09:35
michal krtek napsal:
Nezbývá nic jiného než si ho nechat udělat a když jedeš přezouvat tak ho vzít sebou do kapsy .Já jezdím do Návsí k Pepimu taky ho neměl,ale nakonec si ho nechal udělat a není ani tak drahej něco přes 200 i s vyvážením.Jinej tady není,pokud nekoupíš černou tmu přímo v MIRA-MOTO Českem Těšíně aby ti to udělaly tam u nich.
Tak to vysvětli. CO si vozíš s sebou v kapse na přezutí? Motoflanš na upnutí kola z motorky na vyvažovačku?
BIGR přiložený následující obrázek:
[14.49Kb]
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Zdravím,jsem tu víceméně nový.Vždycky tu jen pročítám,ale má zkušenost!
Než jsem koupil 1150 gs,jezdil jsem 10 let na Suzuki XF 650 Freewind.Třikrát jsem píchnul a přezouval sám na silnici.Vozil jsem montpáky,jednu náhradní duši - 18ctku;vpředu byla 19ctka a vzadu 17ctka - a 3 malý bombičky.K nafouknutí stačili dvě.Tlak nafoukli maximálně na 1,5 a na první benzince jsem je dofouknul.Lepidla na dušové pneu jsou nespolehlivá.Proto při výběru další moto jsem měl podmínku : drátěný kola a bezdušák.Takže jedině GS
S vyvažováním jsem to vzdal po druhém defektu.Nepoznal jsem rozdíl ani při stošedesáti kilometrové rychlosti,ani na opotřebení pneu.Sjel jsem tak čtyři sady gum.2x Metzeler Tourance,1x Mitas E09 a 1x kombinaci TKC80 a Mitas E09.GSso teď přezouvám z Metzeler Tourance na mitas E07 a vyvažování neřeším.Pokud někdo jezdí palbu nad 160km\hod.tak to asi má smysl.
Vozím s sebou knoty,šídlo a kompresorek.
Užívejte začínající sezónu a velikonoční svátky!
Upravil lsimi dne 16.04.2019 23:32
Všude dobře...doma manželka...
Prosím o radu po té, co jsem věnoval 2 hodiny pročítání diskusí.....a nic.
Jde o to, že jsem léta aplikoval do pneu jako prevenci defektu tmel Ride On. Skvělá a několikrát osvědčená věc, jenomže borec tady v Brně s tím už skončil, jako všichni okolo, třeba v Prostějově atd.
Myslel jsem si naivně, že tam dám něco jiného, např. Slim, jenže ouha, pouze do 80 km/h.
Takže dotaz zní:
1. Víte o někom z okolí Brna, kdo aplikuje tmel Ride On?
2. Víte o někom z okolí Brna, kdo aplikuje nějaký fungující preventivní tmel do pneu?
Děkuju
„Bojovník usiluje o to, aby strach ze selhání, pocit viny, frustrace, pocit méněcennosti a jiné zničující emoce neměly v jeho životě žádný vliv.“