Lambda (asi myslíš katalyzátor) jako důvod by mne taky nenapadla (hodně lidí to naopak vyhazuje), ale rád se nechám poučit. Na rvní 1100GS jsem kat už z výroby neměl a necítil jsem se nijak handicapován.
U téhle motorky by mi spíš vadil ročník - v r. 1994 byly ještě plastové nádrže (občas prý praskal lak a nedáš na to magnetický tankvak), jiné průměry ventilů (pocukávání při pomalejší ustálené rychlosti - novější to dělají také, ale méně) a prý sem tam docházelo k závadám převodovky. Všechny tyhle i jiné věci byly vyřešeny tuším od r. 1997, takže bych sháněl vychytné ročníky 1997-1999. Tím ale nechci říct, že zrovna tahle motorka nemůže být v super stavu a bude ještě dlouho a bez problémů jezdit...
Lambdasonda je čidlo na katalyzátoru. Některé modely toto čidlo nemají.
Když se sehneš pod motorku, tak ho najdeš vzadu na katalyzátoru nebo na y-svodu.
Nikam se nehoň, zeptej se ještě Boba, jestli by třeba nepřivezl nějaký kousek z Říše za rozumné peníze a plastový nádrže se neboj. Já ji mám a kromě nepoužití magnetů je v pohodě. Tak hold mám tankvak na kšírách. Bobeš je z r.1995 a furt to jede. Já byl taky lačnej a relativně jsem si naběhl. Kupoval jsem na inzerci odtud, ale nebyl obeznámen s BMW GS, takže jsem ani netušil, že mám vidle z 1150. Ono to ničemu neškodí, jede to normálně, nikam netáhne, nešmajdá, ale ......věděl jsem prd. Dneska bych šel po prověřených dovozcích (Bob, Pari) a nebo po prodeji od nějakého člena fóra, který tu máš nějaký časový a nebo aktivní status - prostě má reference. Sice nic není 100%, ale eliminuješ riziko náběhu více, než když vezmeš do bazaru kamaráda. Ale i tak platí - více očí více vidí a pokud bude s tebou nelačný a nezaujatý člověk se zkušeností BMW GS, tak to také snižuje o hodně riziko náběhu na past. Matně si vzpomínám na jedno GS u Budějovic. Moc se mě líbilo, cena akceptovatelná, ale když jsem to nahodil, tak ty zvuky byly dost děsivé a čudilo to jako dvoutakt. Jasně, GS čmoudí za studena a zvuky vydávají děsivé, ale tohle bylo i prostě moc a další praxe mě v tom jenom utvrdila.
Přeji ti šťastnou ruku.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
To Anakin pokud máš zájem mohu ti dovézt 1100 gs výroční 75jahre červeno-bílá,dále černá a limetka zelená vše 1997 abs,vyhř.hefty,servisní dokumentace.Více info v PM
Bob
Upravil Bob dne 11.05.2012 16:49
spea - ToM napsal:
Mam jedenactku s orginal sedlem. Merim 173 cm a nemam s vyskou moto sebemensi problem. V pohode dostanu na zem. A rozhodne nestojim na spickach. Tlumice mam nastaveny na jednoho jezdce. Takze, vysku bych neresil.
Spíš váhu a pochytit správné "grify" na zvedání, otáčení, tlačení a podobné prostocviky. Než jsem to maličko dostal do ruky, tak mě ten můj dlabanej ingot pěkně školil a to mám skoro 2 metry a přes metrák.
Jinak je 1100 dobrá volba.- vydrží, poslouží, nestojí moc a potěší.
souhlas + krouťák jak diesel takže do terénu pro nováčka pohoda
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
mám nový dotaz a nechcu zakládat nové téma ... tak zaprvé nemůžu nikde sehnat slušné BMW 1100 GS a za druhé by mě zajímalo, co je špatného na APO Centru v Českých Budějovicích? Díky za odpovědi a radu, kde by se moto dala sehnat ... jo a cena do 100000,- Kč
Apo centrum většinou tahá motorky (většinou to vypadá i na bouračky - nehledě na to, že prodává velké množství dílů a i na webu se spíše prezentuje jako opravna bouraček) a hlavně pak při prodeji z motorek vše očeše... např. i kryty ventilových vík atd... takže jsou to naprostá holátka...
Anakin napsal:
mám nový dotaz a nechcu zakládat nové téma ... tak zaprvé nemůžu nikde sehnat slušné BMW 1100 GS a za druhé by mě zajímalo, co je špatného na APO Centru v Českých Budějovicích? Díky za odpovědi a radu, kde by se moto dala sehnat ... jo a cena do 100000,- Kč
No ale ved ti pisal aj Bob a ten vozi cukriky,čo to neskusiš cez neho.Radšej si priplať,ako kupiť mrdku z ktorej budeš mať hlavu v dlaniach.
Suzuki DR 800 Big,r.v 1994
Honda Pan European ST 1300,r.v 2003
Honda Afrika Twin XRV 750,r.v 97
Anakin napsal:
No ale ved ti pisal aj Bob a ten vozi cukriky,čo to neskusiš cez neho.Radšej si priplať,ako kupiť mrdku z ktorej budeš mať hlavu v dlaniach.
což o to, já bych si milerád připlatil, kdybych na to měl
Anakin napsal:
což o to, já bych si milerád připlatil, kdybych na to měl
Jaj,to poznam z tymi peniazmi je to o držku .Tak potom urob kuken aj u nas na Sk par kuskov som tam videl a niektore boli celkom pekne,no
Suzuki DR 800 Big,r.v 1994
Honda Pan European ST 1300,r.v 2003
Honda Afrika Twin XRV 750,r.v 97