osobně jsem pant měnil asi 2 roky nazpět a taky bych neřekl že to má aretaci polohy, nicméně novej byl tak tuhej že s ním nešlo hnout a když se podívám do tabulky jaký momenty ta aretace udrží tak myslím že vzhledem k velikosti a váze víka by to stejně byla jen symbolická funkce, chce to prostě lanka proti převrácení
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Tak panove, pokud to nekomu pomuze udelal jsem konecne foto a srovnani pantu, pro originalni kufry BMW GSA 1150
Resil jsem problem s prasklym pantem a jeho nahradou a vzhledem k tomu, ze jsem nenasel rozumnou kovovou nahradu,za kterou bych vymenil vsechny, tak jsem shanel originalni plastove. Uplne totozny pant, jako je dil od BMW, prodava Ceska firma EUROBACH. Je to sice jen na objednani,takze se musite poptat mailem,ale do tydne byl pozadovany typ doma. A svete div se, je to vyrobne uplne stejny dil jako BMW. Probirali jsem tu, jak typ je ten original....S aretaci nebo bez? A zaver je, pant ma aretaci v 80° a silu drzeni 1.7Nm. Nevedel jsem cim se to rozlisuje, ale je to pouze poctem pruzin na pritlaku ( viz foto. ). Ja jsem to strelil od oka,proto mam jen 1.1Nm a 0.7Nm, ale funkcne to nicemu nevadi.Beztak je to jen o drzeni prazdneho vika v poloze, natahnuteho lanka na max.
Takze kdo by mel problem s prasknutym pantem, a chtel jit do originalu, ma dve moznosti. Koupit pant BMW - 71607664529 - 672,- Kč/kus nebo to same ale z Ceska - vyrobce HEYMAN - typ 6C-23 - 504,- Kč/kus.
Snad to nekomu do budnoucna pomuze. Ja uz to snad opetovne resit nebudu,ale pokud nekdo vite o nerezove nahrade, sem s ni.
PS. Na vsechn fotkach je ten muj originalni ale prasky pant pro srovnani
milanosor přiložený následující obrázek:
[169.07Kb]
Upravil milanosor dne 30.07.2012 10:35
I pád na hubu je pohyb kupředu
a jen pro doplnění: Milan ho objednal u nás, my ho objednali z DE od BMW a do dneška nedorazil.. asi fy Heyman už nedodává do BMW.. takže za nás doporučujeme také objednat rovnou v ČR u výrobce.. vyjde levněji a pravděpodobně i rychleji..
jezek napsal:
a jen pro doplnění: Milan ho objednal u nás, my ho objednali z DE od BMW a do dneška nedorazil.. asi fy Heyman už nedodává do BMW.. takže za nás doporučujeme také objednat rovnou v ČR u výrobce.. vyjde levněji a pravděpodobně i rychleji..
Jo jo, je to tak. Doufam, ze jsi zpravu obrzel. Ale kdyby pant dojel a mel to byt u tebe jako lezak,tak dej vedet a doresime to. Potreboval jsem to urychlene doresit kvuli ceste,tak i proto jsem to nakonec odrekl.
Upravil milanosor dne 30.07.2012 10:02
I pád na hubu je pohyb kupředu
Ja som pánt Southco C6-2 kúpil za 15,6€ bez DPH
8€ je poštovné DHL
Doručenie do 24h
http://sk.rsdelivers.com/product/southco/c6-2-rs/southco-black-acetal-torque-hinge-screw-52mm-x-57mm-x-104mm/3402033