No,mě by jen zajímalo,co je na tom tak pekelnýho a čeho se všichni bojíte?
Kdyby jste nekuli pikle,tak se nemusíte třást před FB ani ničím jiným
Chápu,že někomu jde jenom o princip toho,že má pocit soukromí,ale když někdo na FB každou půl hodinu napíše kdejakou pí.čovinu,nevyjímaje to,že jde sr.át ,tak tomu o soukromí asi nejde,takže je to snad úplně jedno,jestli ty hovadiny někdo shromažďuje nebo ne...
A to,že na zákledě toho na někoho příjdou,že je psychouš nebo,že by se mu hodil jemnější toaleťák a pošlou mu reklamu do mailu,mě teda vůbec neděsí.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
kaspar napsal:
Tak FB poustim v private mode v Opere pres proxy, v nastaveni FB zakazany vsechny oznacovani a pod. A pri normalnim smejdeni na webu zakazany rozsah IP adres FB(to mimo jine znamena, ze nikde to blaznive LikeIt ani nevidim a jakmile se to objevi, ziskal FB dalsi rozsah adres. Tak je doplnim do filtru.) G+ nevedu, ale pred nejakou dobou dal k dispozici G vlastni DNS servery. Co vic si prat, ze?
Třeba kamarády, kteří to nedělají....
Vždyť třeba G+ má tak úžasné pojmenovávání lidí na fotkách...
Máš smatphone? Tipnul bych, že ano. Na něm stejné restrikce? Jseš schopnej přísahat, že se nemůže stát, že by jsi využil nějakou WiFi síť k tomu aby jsi si přečetl email v html?
Nemá cenu se dohadovat o "tutově" bezpečných postupech. Nejspolehlivější je sociální inženýrství a pokud ne napřímo, tak oklikou přes druhé....
Taky netvrdim, ze je to 100% ochrana, ale jakysi zaklad. Ale kdyz vidim, co vsechno lidi na sebe doslova vyblejou na netu, tak jsem na tom prece jenom o fous lip.
Na druhou stranu, jakmile mas ICO + kontakty nekde na netu, ses dostupna osoba pro kohokoliv a neudelas s tim nic.
BTW html v emailech mam zakazany a restrikce na telefonu mam stejny.
R1100GS
... a nejsou to jen sociální sítě, ale v každé vesnické i městské díře jsou sledovací kamery, které sejmou i to jak se.rete. Takže,asi s tím nic neuděláme. I motorku a auto za chvíli zastaví čip přes satelit při překročení povolené rychlosti .
Sašo, klukovi přeju hodně úspěchů,asi je dobrej a ty jsi na něho patřičně hrdý .
Mr GS napsal:
Chápu,že někomu jde jenom o princip toho,že má pocit soukromí,ale když někdo na FB každou půl hodinu napíše kdejakou pí.čovinu,nevyjímaje to,že jde sr.át ,tak tomu o soukromí asi nejde,takže je to snad úplně jedno,jestli ty hovadiny někdo shromažďuje nebo ne...
A to,že na zákledě toho na někoho příjdou,že je psychouš nebo,že by se mu hodil jemnější toaleťák a pošlou mu reklamu do mailu,mě teda vůbec neděsí.
Od toho, že se doví někdo, kdo nemá, že jdeš po své účetní, že máš milenku, že se ti to líbí v pláštěnce a podobně až po to, že vláda přes nějakého prostředníka bude vědět co přesně máš rád a v den voleb (z tvého profilu usoudí, že je volit nebudeš) tobě a stejně smýšlejícím přesně na dny konání voleb nachystá mega slevu (akci) pro kterou se vykašleš na volby...třeba. Ať žije Orwell
Ale vážně. Informace je oč tu běží. Minimálně Ti budou nadbíhat obchodníci, kteří dostanou tip.... (končí povinné ručení, budeš kupovat nové auto, stavět dům, rozvádět se, atd.....) to jsou informace za které někdo zaplatí..
Mr GS napsal:
Ale vážně. Informace je oč tu běží. Minimálně Ti budou nadbíhat obchodníci, kteří dostanou tip.... (končí povinné ručení, budeš kupovat nové auto, stavět dům, rozvádět se, atd.....) to jsou informace za které někdo zaplatí..
No,právě...a já se ptám:čemu to vadí?Kdo je svéprávnej,měl by mít dost svýho rozumu na to,promyslet,jestli se jejich nadbíhání vyplatí nebo ne a když ne,tak si potřebnou věc seženu jinde.Každopádně dobrá nabídka nikdy není na škodu,takže o čem se tady bavíme?
Mr GS napsal:
No,právě...a já se ptám:čemu to vadí?Kdo je svéprávnej,měl by mít dost svýho rozumu na to,promyslet,jestli se jejich nadbíhání vyplatí nebo ne a když ne,tak si potřebnou věc seženu jinde.Každopádně dobrá nabídka nikdy není na škodu,takže o čem se tady bavíme?
Tak jsem to přelouskal a pořád jaksi nechápu o co ti jde? Co to pro mě,jako pro běžnýho uživatele,člověka s čistým svědomím,kterej nekrade miliony a nepíchá kamarádům holky znamená?
Neplánuju tam žádný spiknutí,tak co mě je po tom,že si to někdo ukládá a dává k dispozici jiným?Neříkám,že je to nejférovější jednání,ale účel,pro kterej jsem si profil založil to splnilo dobře a ostatní mě je celkem šumák.
Jediný v čem je problém,je že se tam sem tam někdo nabourá a píše pod cizím profilem a nejčastěji nějaký vysírky pro lidi,kteří jsou v přátelích,což může způsobit docela nemilý problémy,ale to není problém sociální sítě jako takový.To se ti může klidně někdo nabourat taky do bankovního účtu a kvůli tomu banky asi rušit nebudeš,nebo jo?
Mr GS napsal:
Tak jsem to přelouskal a pořád jaksi nechápu o co ti jde? Co to pro mě,jako pro běžnýho uživatele,člověka s čistým svědomím,kterej nekrade miliony a nepíchá kamarádům holky znamená?
Neplánuju tam žádný spiknutí,tak co mě je po tom,že si to někdo ukládá a dává k dispozici jiným?Neříkám,že je to nejférovější jednání,ale účel,pro kterej jsem si profil založil to splnilo dobře a ostatní mě je celkem šumák.
Jediný v čem je problém,je že se tam sem tam někdo nabourá a píše pod cizím profilem a nejčastěji nějaký vysírky pro lidi,kteří jsou v přátelích,což může způsobit docela nemilý problémy,ale to není problém sociální sítě jako takový.To se ti může klidně někdo nabourat taky do bankovního účtu a kvůli tomu banky asi rušit nebudeš,nebo jo?
MrGS: predstav si dobu, kdy vyznani, sex. orientace, politicke nazory nebo jakekoliv jine nazory budou JINE NEZ TY SPRAVNE. Pak veskere informace, ktere jsou dohledatelne muzou byt pouzity a taky budou proti tobe. Ta doba uz tady byla nekolikrat a protoze lidstvo je nepoucitelne, prijde znova.
R1100GS
...a to už je trochu (dost) paranoia,takže já na to kašlu a jedu se nechat nakopat do koulí od Vevisky
Ach jo, tohle je diskuze na typicky zimní téma a ne uprostřed sezóny...
Kecy kecy a kecy. Přeložené články o nebezpečnosti FB z per PR lidí, kteří pracují pro konkurenci nebo jim FB z jakéhokoliv důvodu zablokoval jejich účet a oni naštvaně brojí proti...
Ano, pokud máte vlastní server, perfektní konektivitu do internetu a programátora, můžete používat vlastní aplikace ale jinak i když nahráváte fotky z dovolené na nějakou online galerii, musíte souhlasit s jednostrannými pravidly toho, koho ta galerie je. FB je pro mě především interaktivní galerie a spousta lidí to tak bere taky. Publikuju fotky a videa a komentuju je u sebe i u svých známých, rodiny nebo kamarádů. Úplně separátně jsou firemní stránky, kde FB může nahradit blog nebo mediální galerii a např. diskuzní forum. Nikdy nikoho nenutí vyplňovat všechny možný detaily o sobě a svých aktivitách a dávat to veřejně. Když to někdo dělá, je to jeho věc. Triviálně se dá nastavit co je a co není vidět a co tam člověk neuvede, nemůže vidět ani nějaký administrátor z FB. Když neuvedu jaké školy jsem studoval a v jakých firmách pracoval, tak to asi těžko někde zjistí a nic z toho tam člověk psát nemusí. Kdyby to lidi používali s troškou zdravého rozumu, nebyl by to problém. Spíš to vidím tak, že FB je nejrozšířenější a úspěch lidem vadí, vždycky se kritika zaměřuje na ty nejúspěšnější. Nevím o tom, že by někdo kritizoval LinkedIn a přitom tam lidi dávají kompletní životopisy, maximální detaily o svém vzdělání a kariéře a pracovní kontakty atd. Ale proti FB jsou zanedbatelní a tak to nikomu moc nevadí...
Já vidím hlavní výhodu FB v tom, že "vidím" co dělají mí známí a kamarádi všude možně po světě. Co na ponoru včera viděl kamarád z potápěčské základny v Thajsku, co dělá kamarádka v Novém Mexiku nebo vzdálený příbuzný v L.A. Ano, můžeme si psát maily ale při určitém počtu lidí už by člověk nedělal nic jiného, než psal a odpovídal. FB je na tohle geniální. Kdo ho používá na kometování svých emocí, vylévání srdíčka a publikování toho, že jsem právě snědl polívku co mi udělal můj miláček a teď si jdu do vany přečíst časopísek a ještě k tomu přihodí fotku jak jí koukají nohy z pěny a dá to veřejně, tak se nemůže divit... Bohužel pár takových osob mezi známými na FB mám taky a není nic snadnějšího, než kliknout na jednu ikonu a jejich výšplechty se mi neukazují a hotovo.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Plně se naopak neztotožňuji s názorem Tomáše TT, který celou diskuzi o šmírování na netu vztáhl pouze a jenom na FB a že vše záleží pouze na tom, co o sobě na netu veřejně vysypem... Ve svém příspěvku jsem psal o tom, že FB sledoval činnost člověka (kamárádova syna) na netu, aniž o tom věděl a ANIŽ MĚL MOŽNOST TOMUTO ZABRÁNIT (alespoň jemu známymi způsoby)... TT píše : "Triviálně se dá nastavit co je a co není vidět a co tam člověk neuvede, nemůže vidět ani nějaký administrátor z FB" ... Tomu může věřit jen největší naiva..!! Toto není diskuse o výhodách FB, že můžu komunikovat s někým na druhé straně světa a případně ořezat stupidní příspěvky někoho jiného, koho mám mezi přáteli.
Jednoznačně lidé na FB a jiných sociálních sítích neustále a dobrovolně doplňují informace o sobě, o svých blízkých,přátelích (třeby i ty, které by sami nezveřejnili) o způsobu svého (jejich) života a poskytují tak informace firmám, které zabývají něčím, co mnoho z nás zatím pokladá za sci fi.. Ale někteří o tom již přemýšlí delší dobu.. : Walter Tevis - Zpěv drozda
Upravil bluesbery dne 02.06.2012 00:40
bluesbery napsal:
Ve svém příspěvku jsem psal o tom, že FB sledoval činnost člověka (kamárádova syna) na netu, aniž o tom věděl a ANIŽ MĚL MOŽNOST TOMUTO ZABRÁNIT (alespoň jemu známymi způsoby)... TT píše : "Triviálně se dá nastavit co je a co není vidět a co tam člověk neuvede, nemůže vidět ani nějaký administrátor z FB" ... Tomu může věřit jen největší naiva..!!
Nemá smysl se o tom dohadovat. Jsou lidi, kteří věří, že je někdo může odposlouchávat přes vypnutý mobilní telefon, nemá smysl se s nimi hádat. Tohle je to samé. Jestli si myslíš, že FB (nebo kdokoliv jiný - Google, Microsoft, FBI, CIA...) mohou zjistit, že jsem se zabýval programováním ve FORTRANu z toho, že mě někdo označí na fotce na motorce apod., tak tomu věř. A možná uvažuj o výměně motorky - v BMW je taky počítač a přes satelit by někdo mohl sledovat kde jezdíš, protože ONI jistě mají techniku jak sledovat pohyb jakéhokoliv počítače na světě.
Jak jsem psal - záleží na tom, co kdo o sobě dá někde vědět. Na 99% bych řekl, že dotyčný měl vyplněný profil na LinkedIn, protože to je jediné, co jakoukoliv firmu zajímá a kde berou informace o lidech. Analyzovat FB pro shánění zaměstnanců, to je směšný. Leda v případě, že dotyčný vyvíjí software pro FB, nějaké aplikace nebo moduly apod. A protože jsi psal, že dotyčný údajně dostal práci přímo u FB, tak bych řekl, že asi něco podobného dělal a že to není jen tak obyčejný uživatel. Mám kamaráda z marketingové agentury, který používal (možná používá) nějaký svůj software pro analýzu dat z FB pomocí aplikace a taky ho kontaktovali - ne že by ho chtěli zaměstnat ale dostal pár upozornění co může a nemůže apod. Pochybuju že by FB hledal zaměstnance na základě toho, že někde někoho označili na fotce Ale když tomu chce někdo věřit, tak je to jeho věc.
Upravil TomasTT dne 02.06.2012 02:36
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
podobnej "GNU fetiš" jsem dlouho neviděl
naposledy asi když někde takhle moudře psali "nezávislý" o tom proč okamžitě přestat používat ICQ :-)
Myslím, že to je hezkej folklór lidí co potřebujou bejt jiný
Ale zajímavej je názor, že stát sčítáním lidí terorizuje obyvatele a slídí Pokud je mi známo obyvatelstvo se sčítá desítky let (a evidence kde čeho se vede už od Marie Terezie), ale teprve při tom posledním sčítání se kvůli tomu začlo remcat.
Jestli ono to opravdu nevypovídá něco o době v které žijeme ... (a bohužel něco ne moc pozitivního)
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
To sčítání lidu je pravda, praktikuje se v Evropě už dost dlouho. Ve spoustě zemí pak bylo zneužito nacisty k identifikaci Židů a jejich poslání do koncentráků.
Dnes tu máme demokracii a nic takovýho snad nehrozí. Ale jakákoliv diktatura se může v budoucnu vrátit. A ta pak ráda použije data z různých zdrojů proti svým občanům. Tak bych to zas moc nezlehčoval.
Stojim za Petrem GS a souhlasim téměř se všim co napsal. Navíc i Tomas TT.
Tak o mě ví no a co?
A argument o převratu, změně režimů a podobný super paranoidní myšlenky mě skoro rozbrečely smíchy. Každej režim kterej kde na světě nastoupil si svůj způsob jak dostat z lidí co potřebuje našel i bez FB a podobných nesmyslů. JJe uplně jedno jestli to existuje nebo ne. ------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.