PavelDR napsal:
Tak z toho jsem teď Vjetrník.Kdy to bylo?
...toho Vjetrníka bych si laskavě odpustil...pro příště, jo?
Řešíš tu opět chujoviny...Vídeň za rohem a kvůli pár korunám se táhnout do Polska může jen někdo ze Znojma....
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Sloon tu píše o 5700 Kč a to je proti 11000 Kč slušný rozdíl.Řešil jsem to i s Tondem a ten se té ceně taky divil.Na jeho radu jsem se přemohl a zavolal znovu do Renocaru.Ukázalo se,že mi řekli cenu za velký servis (20000 km,40000 km) a ne za malý,který já potřebuju.Teď tedy jejich ceny 2100 Kč seřízení ventilů,2800 Kč výměna oleje v motoru.Když už jsem myslel,že jsme domluveni,tak jsem zjistil,že když budu chtít razítko do serevisní knihy,musí udělat další úkony,zhruba za 2000 Kč.Poprosil bych vás o info k 30000 km servisu,nebo 10000 km.Mělo by se jednat o stejný servis.Který jste kdo dělal ve dvouleté záruční době,jestli jste dostali razítko samozřejmě při výměně oleje v motoru a seřízení ventilů,nebo jestli vám dělali ještě něco dalšího?Francouz mi to spočítal,taky na velký servis a to za 280 Euro.Teď čekám na kalkulaci za malý servis.Pak sem hodím cenu.Na kalkulaci čekám i z Inveltu.Mají mi ji taky dnes poslat.Mechanik z Vídně se zatím nehlásí.
Tak mne robili v FMoto v Blave servis po 30000 ktorý obsahoval výmenu oleja v motore + filter a výmenu oleja v hruške...to je podla mňa malý servis. Razítko do servisnej knižky mi samozrejme dali, nevidím jediný dôvod prečo by to nemali urobiť. Ventily nastavovali pri 20000 km.
1200 GSA
...1.000km.......183,52 Euro
...9.570km.......272,71 Euro
...21.688km.....277.20 Euro
...32.516km.....194.15 Euro
...39.184km.....691,05 Euro
Upravil Vjetrnik dne 04.06.2012 16:30
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Ahoj, pouze pro info servis po 20.000,- v Inveltu Praha 9.000,- Kč. To zahrnuje: výměna oleje v motoru včetně filtru, výměna oleje v zadním převodu, výměna zapalovacích svíček, výměna vzduch.filtru, seřízení ventilů.
Tak teď mi psal Francouz a malý servis V Blavě i s potvrzením do servisní knížky 190 Euro +- 10 Euro.Tak to vidím zatím jako favorita.Ještě se mi neozval Honza z Vídně a Invelt
PavelDR napsal:
Tak teď mi psal Francouz a malý servis V Blavě i s potvrzením do servisní knížky 190 Euro +- 10 Euro.Tak to vidím zatím jako favorita.Ještě se mi neozval Honza z Vídně a Invelt
potvrzeni do servisky ti da kazdej.. jde o validitu.
Autorizovany servis to AFAIK mimojine zadava na mnichovske databaze.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
PavelDR napsal:
V Renocaru mi řekli,že mi udělají výměnu oleje v motoru a seřízení ventilů.Pokud,ale budu chtít razítko do servisní knhy,tak musí udělat další úkony předepsané BMW a cena z ně je kolem 2000 Kč.
sloon napsal:
Dělal jsem servis v Renocaru po 10000km dělali olej, filtr,seřízení ventilů,olej v kardanu, čistění brzd a nějaké drobnosti.Cena 5700,-
Tak z toho jsem teď Vjetrník.Kdy to bylo?
Bylo to letos v lednu ještě s bývalým GS samozřejmě razítko do servisky neb byla motorka ještě v záruce.Příští týden tam jedu zase tentokrát s Advíkem tak očekávám stejnou cenu.
tak v BMW Vídeň to Ti řeknu přesně:
1000km .... cca 300E
8702km.......380E
19400km..... 583E
asi před měsícem jsem vyndal těch 583E a docela koukal jako blázen, ale pravda je že mi kucí rakouský promazali i pružinky na stupačkách a plno ostatních peachovin, takže není divu že potom koupě moto po takovýchto servisech je asi jiná než když na to někdo dlabe
PavelDR napsal:
V Renocaru mi řekli,že mi udělají výměnu oleje v motoru a seřízení ventilů.Pokud,ale budu chtít razítko do servisní knhy,tak musí udělat další úkony předepsané BMW a cena z ně je kolem 2000 Kč.
Pavle, a v čem je tedy u tebe problém? - standart 30000km servis v BMW obsahuje určité předepsané úkony, které jsou již "naceněné příslušnými AW" (výměnu mot. oleje, filtru, kontrolu vent. vůlí, "projetí" motorky diagnostikou, různé další drobné kontrolní úkony......). Za samotnou výměnu oleje a kontrolu ventilových vůlí by ti samosebou nikdo razítko do servisky dát neměl - nesplňuje to totiž standart 30000km servisu. Takže to, co ti řekli v RENOCARU má svoji logiku, a tak to prostě je.
Upravil Tonda dne 05.06.2012 06:54
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Díky zítra to s ním zkusím vyřešit.Pokud budou mít normální,lidskou cenu jako v Polsku,tak je rozhodnuto.Ještě vyzkouším Francouze v Blavě.
a až to vyřešíš se všema, tak těm ostatním alespoň napiš, že nepřijedeš..
já ale myslim, že nejlevnější by bylo si to všechno udělat sám, olej Mogul, filtr z Favorita, svíčky Brisk, všechno namazat vazelínou na traktory z JZD a podobně a z nějaký faktury na něco levnýho (třeba přívěšek na klíče za 160,- Kč) vystřihnout razítko autorizovanýho servisu a nalepit ho do servisní knížky..
Pavle to neřeš. Zajed do Brna a až budeš mít po záruce tak k Tondovi
Holt teď těch pár tisíc budeš muset obětovat.....
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis