hicks napsal:
....bavime se o NIZKYCH botach, ktere bych si ja I NA LETO KOUPIL s Goretexem.Dela to botu vyrazne univerzalnejsi a po kratsim destiku nemas louzi v bote na celej zbyvajici den.
...jo, jo....hlavně když Ti do nich nateče horem
to mam prikryty kalhotama, trdlo.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
V tomhle souhlasím s Pardálem a Vjetrníkem.Gore-tex není žádnej zázračnej materiál,je to jenom kompromis a do vedra to není nic luxusního.Do vedra(záměrně nepíšu na léto,protože by mě Hix ubil faktem,že nejvíc prší ) je nejlepší nemít jakoukoliv membránu a ani kůži-to je prostě fakt!
Já s tím nijak závažnej problém nemám a tak mám na nohách furt santiaga a není to nijak krutý si myslím
Hixi,ten zásadní rozdíl,co ti přijde mezi tvýma botama,bude asi hlavně v tom,že jsou jedny vysoký a druhý nízký.Tohle samo o sobě udělá strašně moc,ale myslím,že kdyby sis vyzkoušel nějaký podobný(kvalitou) bez membrány,tak to bude taky o krok lepší.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
V tomhle souhlasím s Pardálem a Vjetrníkem.Gore-tex není žádnej zázračnej materiál,je to jenom kompromis a do vedra to není nic luxusního.Do vedra(záměrně nepíšu na léto,protože by mě Hix ubil faktem,že nejvíc prší ) je nejlepší nemít jakoukoliv membránu a ani kůži-to je prostě fakt!
Já s tím nijak závažnej problém nemám a tak mám na nohách furt santiaga a není to nijak krutý si myslím
Hixi,ten zásadní rozdíl,co ti přijde mezi tvýma botama,bude asi hlavně v tom,že jsou jedny vysoký a druhý nízký.Tohle samo o sobě udělá strašně moc,ale myslím,že kdyby sis vyzkoušel nějaký podobný(kvalitou) bez membrány,tak to bude taky o krok lepší.
ja ale nerikam, ze se Goretex hodi do vedra.. jenom, ze bez Gore je to vic jednoucelova bota, nez s Gore.
ja se pecu ve vsem a furt.. ale v tech Jupiterech vydrzim.
V Airflow 2 botech .. ktery jsou o kousek vyssi... je to uz vecer fakt peklo.
17 cm
Už to tady psal Dovi, bohužel bez povšimnutí.... nohu ti uchladí nejlépe kvalitní ponožky. Když budeš mít na noze omotanou záclonu, nepomůžou ani žabky
novy Jupitery.. podle mne je to i pres Gore.. celkem FEST prodysny..
vic nez puvodni.
17 cm
Parukar napsal:
Už to tady psal Dovi, bohužel bez povšimnutí.... nohu ti uchladí nejlépe kvalitní ponožky. Když budeš mít na noze omotanou záclonu, nepomůžou ani žabky
tak neco doporucte konkretne..
nejlip aby to mohlo do susicky.
17 cm
Parukar napsal:
Jenže stejně to platí i opačně,takže to je nesmysl.Když budeš mít na nohách holínky a navrchu to stáhneš americkou páskou,tak ti nepomůžou ani nejlepší ponožky na světě
Upravil Mr GS dne 18.06.2012 09:08
vic nez puvodni.
Ono,ale co si budem povídat?...to prostě je jednoúčelová bota.Kdo by v tom jel na dovolenou?Já teda ne.A když už něco takovýho(nic extra bezpečnýho),tak ať je to bez membrány a aspoň to plní tu větrací funkci v max. možný míře.
Parukar napsal:
Parukar napsal:
Speciální úprava materiálu, která způsobuje, že při zahřívání ponožky teplo odebírají a kumulují. Při ochlazování (například při odpočinku) teplo opět vydávají.
Mr GS přiložený následující obrázek:
[22.98Kb]
Upravil Mr GS dne 18.06.2012 09:43
vic nez puvodni.
Ono,ale co si budem povídat?...to prostě je jednoúčelová bota.Kdo by v tom jel na dovolenou?Já teda ne.A když už něco takovýho(nic extra bezpečnýho),tak ať je to bez membrány a aspoň to plní tu větrací funkci v max. možný míře.
ja v tom treba denne dojizdim a jsem v tom v kanclu...
- obcas zmoknu at se snazim sebevic
- porad to celkem DOST vetra
je fakt.. ze v tom jezdim od 5-30 stupnu.. asi mas pravdu, ze zkusit neco megavjetraciho mozna neni spatny.
ALe..
mam tohle"
bez membrany.. a je to o DOST teplejsi, nez Jupiter.
17 cm
Parukar napsal:
ale na podzim super.
Upravil hicks dne 18.06.2012 09:58
17 cm
Parukar napsal:
Speciální úprava materiálu, která způsobuje, že při zahřívání ponožky teplo odebírají a kumulují. Při ochlazování (například při odpočinku) teplo opět vydávají.
ono to funguje, otazkou je ale KAPACITA.
kdyz ti noha topi 50w kazda.. tak by to muselo vazit par kilo aby to bylo efektivni
17 cm
vic nez puvodni.
ja v tom treba denne dojizdim a jsem v tom v kanclu...
- obcas zmoknu at se snazim sebevic
- porad to celkem DOST vetra
je fakt.. ze v tom jezdim od 5-30 stupnu.. asi mas pravdu, ze zkusit neco megavjetraciho mozna neni spatny.
ALe..
mam tohle"
bez membrany.. a je to o DOST teplejsi, nez Jupiter.
no,jasný...kůže.V tom bude vždycky hic.Ne teda,jak v molitanovejch botech od vietnamců,ale bude
Však jsem psal,když do horka,tak bez membrány a bez kůže
Mr GS napsal:
o tom zadna.
nicmene.. a to jsem myslel celou dobu.. ty Jupitery alespon mne prijdou jako FAJN kompromis.
A jak rikam.. pecu se ve vsem, ale Jupitery preziju od brezna do listopadu.
nejezdim krome dovolenych v nicem jinem.
17 cm
Mr GS napsal:
o tom zadna.
nicmene.. a to jsem myslel celou dobu.. ty Jupitery alespon mne prijdou jako FAJN kompromis.
A jak rikam.. pecu se ve vsem, ale Jupitery preziju od brezna do listopadu.
nejezdim krome dovolenych v nicem jinem.
ale jo.Je to otázkou priorit.Když chceš něco víc univerzálního,tak jistě,ale pokud hledáš něco,v čem se ti fakt nebude pařit noha a máš s tím problémy,tak to chce fakt asi nějaký hadráky bez membrány.
Jen doplnim, ze do tech Jupiteru samozrejme tece horem a neda se tomu prakticky nijak zabranit. Dokonce jsem k nim i lepil nepromok americkou paskou, ale stejne to po 100 km povolilo a mel jsem tam rybnicek.
Podle mne jsou to boty do mesta na lehky hnusno na jare a na podzim.
Zda se mi, ze zadani neznelo univerzalni boty, ale boty do totalniho vedra. Pak bych volil opravdu bez membrany a co nejvic deravy...
Maiali nel Fango!
hoj, ja nosím Sidi Vertigo, mají na straně odvětrávání, takže horko--otevřít, zima nebo déšť ---zavřít. nepromokavé nejsou, ale v lijáku vydrží asi hodinku než začne protékat..zaleží na impregnaci..
nejsou to sice typické endurácké boty (na prasení mám crossfire) ale jezdí se mi v nich velice pohodlně a výlet pěškobusem není žádné utrpení
navíc už mi při kotrmelcích párkrát nožku ochránili bez následků..ty hadráky nevypadají zle, určitě mají svá plus, ale ja bych je teda na moto nechtěl.
toš dobře vyber