když dáš moto na stojam a zařadíš tak pootáčej zadním kolem tam a zpět. Budeš tam mít aspoň cenťák vůli na obvodu. Vůle od kardanu až po převodovku se nasčítají a to je to klapání mezi bržděním motoru a tahem motoru. Každej kvalt má jinou vůli. Mám to taky a mají to i nový motorky.
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
když dáš moto na stojam a zařadíš tak pootáčej zadním kolem tam a zpět. Budeš tam mít aspoň cenťák vůli na obvodu. Vůle od kardanu až po převodovku se nasčítají a to je to klapání mezi bržděním motoru a tahem motoru. Každej kvalt má jinou vůli. Mám to taky a mají to i nový motorky.
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Díky, to vyzkouším. Je jasný, že nějaká vůle tam asi bude, ale tohle mi přijde celkem dost a navíc mě rozčiluje ten zvuk.... :-) V sobotu jsem mladou učil řadit, když byla motka na centrálu a vydávalo to celkem divný zvuky.
nicholas20087 napsal:
Díky, to vyzkouším. Je jasný, že nějaká vůle tam asi bude, ale tohle mi přijde celkem dost a navíc mě rozčiluje ten zvuk.... :-) V sobotu jsem mladou učil řadit, když byla motka na centrálu a vydávalo to celkem divný zvuky.
Zděšení nového majitele...
To znám. Dělá mi to taky. Naučíš se jezdit tak, aby jsi to eliminoval. Ta vůle tam prostě je. Nezbývá, než se s tím smířit.
nicholas20087 napsal:
To znám. Dělá mi to taky. Naučíš se jezdit tak, aby jsi to eliminoval. Ta vůle tam prostě je. Nezbývá, než se s tím smířit.
nicholas20087 napsal:
Tak nějak..zděšení nového majitele
Ono se to poddá. Za chvíli objeví i další vlastnosti, které budou těšit.
Já se včera vrátil ze Slovenska. PÁ, SO a NE. 970km.
Kamarádi GSX1400, GSX750 a Hornet 600. Všichni v plné polní (manželky a kufry). Toho nejsilnějšího jsem nenechal ujet a ty slabší nestačili. A to jak v kopcích, tak na dálnici (já měl nejvyšší plexi ) Na salaš po polní taky suverénně. Já jsem spokojenej
nicholas20087 napsal:
Tak nějak..zděšení nového majitele
Ono se to poddá. Za chvíli objeví i další vlastnosti, které budou těšit.
...
bych napsal ...spíš se objeví ještě další zvuky, které jsou normální
nicholas20087 napsal:
Tak se nediv výš co tam to kolo dělá když se roztáčí jen tak do luftu spíš se divím že tě napadlo to vubec dát na centrál a roztáčet to. Chtel bych vidět co bys dělal kdyby se natom zavtěla a z toho centrlálu to spadlo.. Věř mi že to co by se dělo bys asi nechtěl vidět
... servis a diagnostika BMW Motorrad
nicholas20087 napsal:
Tak se nediv výš co tam to kolo dělá když se roztáčí jen tak do luftu spíš se divím že tě napadlo to vubec dát na centrál a roztáčet to. Chtel bych vidět co bys dělal kdyby se natom zavtěla a z toho centrlálu to spadlo.. Věř mi že to co by se dělo bys asi nechtěl vidět
To mě pochopitelně napadlo, ale motka byla postavená směrem do kopečka, takže z centrálu to spadnout nemohlo, řadila max do trojky a žádné velké otáčky tam nebyly...
Prostě řadit na místě a roztáčet to je ****ina a pak to všechno mlátí.. A hlavně zajízdy slišíš polovinu těch zvuku.. Prostě jezdi
... servis a diagnostika BMW Motorrad
mlácení při záběru mě taky trápilo a úplně to odstranit asi nejde u kardanovýho pohonu, ale hodně mě třeba udělalo vymezení (správné) ozubení v rozvodovce
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Už jsem to tady popisoval...1) když to hodím na centrál, tak zadní kolo má při zařazené rychlostí dost velkou vůli na pootočení 2) při jízdě když pomalu uberu plyn a pak ho zase pomalu přidám, ozve se takové ošklivé klapnutí...jako když je někde vůle - buď teda na křížku, nebo na převodech..