rop napsal:
Nakonec jsem vzal kladivo a přes gumovou podložku klepal na kovové části a našel jsem volný spojovací článek na padacím rámu a uvolněný plast u chladiče. Ted´ještě přibyl boční stojan - vytlačená vložka. Za jízdy to nešlo najít, musel jsem za klidu iniciovat vibrace.
Hmm... zkusim. Pro jisotu, jestli to neni nejaka kravina
Uz nekdo vi (ne domenky) co je to cinkani co zacina na 4tis otacek?
Přidané 27.06.2012 15:44
Tryskac napsal:
randolf rozobraté a nič nemerané?
asi si videl fotky s diabolussového motora, tam prakticky tiež nebolo nič vidno ...
pridreté čerpadlá a išly naspeť a bez merania tlaku?
Viem že dohady nechceš, ale tipujem dve možnosti:
bud je nejaké ojničné ložisko k.o. a mazací tlak je v prdeli , kedže je to aj za studena.
alebo to je detonačné spalovanie kedže to nerobí pri vlhkom vzduchu.
alebo som úplne vedľa
nejde o to že zotrvačná sila rastie "kvadrátom rýchlosti" a tlak mazania lineárne /iba do 5000 ot/. Ale o to že ak sa ložisko ojnice o čap opieralo v "hornom polkruhu" a vôla ložiska bola v "dolnom polkruhu" čapu, tak pri určitých otáčkach /neviem akých/ dôjde k prehodeniu týchto polôh a "cvakne" to.
Inak ja budem v piatok v Brne, no nebudem celkom "svojím pánom" lebo tam budem s kolegami na jednom aute.
No on znamy na to asi ani nema vybaveni, nevim. Bezne opravuje auta. Ta cerpadla sla zpatky zalapovana, ale taky jsem si rikal, ze tam ted prece musi byt vetsi vule, tim padem mensi tlak .
Jestli budes mit v patek v Brne cas, muzu se samozrejme kamkoli dostavit, staci rict kdy (nejpozdeji ovsem cca do ctyr) a kam
Jeste to zkusim fakt pomlatit a poslouchat, jak psal rop, abych si byl jisty, ze ten zvuk nejde od neceho jineho...
Přidané 27.06.2012 22:34
Budem v Zetore. No len popočúvať klepot motora, síce čosi naznačí, ale je to dosť málo na nejaký záver. Chcelo by to premerať mazací tlak, to by malo povedať v akom stave je kluka.
Neviem ako si na tom technicky a aké máš vybavenie, no keby si zvládol demotáž zátky napináku a jeho následnú prípravu, tak to potom zvládneme za 15 -20 min.
Ak by si to chcel premerať, tak mi zavolaj a po telefóne sa to ľahšie vysvetlí čo treba pripraviť
Přidané 27.06.2012 23:03
mne tam ted taky furt cosi rezonovalo a drncelo - prosel sem asi milion sroubu nez mne napadlo sahnout na znacku - drncela v ramecku nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Přidané 29.06.2012 08:55
Ono ti proste zni, neumim to jinak popsat, jako kdybys vzal 5 klicu na krouzku, chytl to za jeden z nich a zacal s nimi plnou silou chrastit.
ahoj lidi,
ja se s timhle fenomenem zabyvam uz 3 roky. motorka byla v servisu uplne rozebrana a menila se tam v motoru spousta veci.
prvni vijizdka a zadna zmena. nejlepe to je slyset v tunelu.
tak jsem motor odskrtnul a hledam pricinu jinde. jeste jsem se k tomu nedostal sundat plasty a projet se jen s nahou motorkou.
ALE, na posledni prochazce do chorvatska jsem si vsimnul neceho co zni presne tak jak tech "5 klicu".
mel jsem sundany sedatko, jak jsem ho daval zpet tak jsem na nej bouchnul pesti, vydalo to presne ten popisovany zvuk.
sundal jsem ho znovu a vsimnul jsem si ze ty gumicky a uchytky co drzi naradi jsou trochu vyklechtany a presne pod tim je ridici jednotka z hliniku.
tak jsem na sedlo bouchnul nekolikrat zasebou a pripomina mi to ten stejny zvuk.
jeste jsem se k tomu nedostal vyndat naradi a svezt se bez toho a zkusit jestli to je ta pricina protoze me motorku museli dotahnout domu, ale to je zase jina....
Přidané 29.06.2012 15:37
Tryskac napsal:
Budem v Zetore. No len popočúvať klepot motora, síce čosi naznačí, ale je to dosť málo na nejaký záver. Chcelo by to premerať mazací tlak, to by malo povedať v akom stave je kluka.
Neviem ako si na tom technicky a aké máš vybavenie, no keby si zvládol demotáž zátky napináku a jeho následnú prípravu, tak to potom zvládneme za 15 -20 min.
Ak by si to chcel premerať, tak mi zavolaj a po telefóne sa to ľahšie vysvetlí čo treba pripraviť
Jaj, omlouvam se, ale nebyl jsem na netu - respektive ano, ale nemel jsem cas resit soukrome veci. Mel jsem toho ted hodne. Dekuju za ochotu!
Popravde jsem se tento tyden k moto ani nedostal
Přidané 29.06.2012 16:05
Joke napsal:
hned jak to vyzkousim tak dam vedet :-)
jezdim trvale bez naradi a zadna zmena.
na te jednotce by byla vyerodovana drazka nebo tak neco.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2