měl jsem stejně se projevující se problém na mé 04ce a to už v okamžiku, kdy jsem ji jako jetou kupoval. Prodávající tvrdil, že jde "jen o problém s ABS". Bohužel, bylo to na výměnu celého modulu. Když jsem se dozvěděl cenu nového, málem to se mnou seklo. Pak jsem asi 1/2 roku číhal (dražil) na německém e-bayi jetý modul. Když jsem ho vydražil - ca. za 6 tisíc našich, tak jsem se modlil, aby fungoval. Tonda se mnou po montáži kapku zašprýmoval a se mnou to málem opět seklo, nicméně už funguje jak má víc než rok.
Jo myslíš Tome, jak jsem ti ten modulátor namontoval, odvzdušnil brzdy, motorku projel (vše fungovalo jak má), a já ti pak zavolal ze srandy, že jsi koupil "zmetek", a že je to stejný jak před tím - tenkrát si pamatuji, že na druhým konci spojení bylo delší dobu ticho Tak ještě jednou sorry za psychickou újmu
Jo - myslím přesně tohle. To byla fakt síla. Sháněl jsem ten modul strašně dlouho.
Tom
Čau pánové.
Tak jsem zde zběžně pročetl vaše příspěvky a asi půjdu shánět modul ABS.Už rok mi ABS nefunguje a konečně to chci vyřešit.Vždy,když začalo pršet se mi rozsvítila kontrolka ABS,ale po usušení opět zhasla.Vloni,před dovolenou v Norsku jsem měnil kapalinu a odvzdušňoval co se dalo.Cestou do Gdaňsku chcalo a chcalo a ABS kontrolka se samozřejmě rozsvítila a od té doby nezhasla.Když jsem to teď v týdnu nechal napojit na diagnostiku,tak ukázala málo kapaliny(myslím,že se načetla chyba při odvzdušňování),čidlo ABS a ten modul.Umí ten modul někdo opravit?Koukal jsem,že ho nabízí bazarník za 15000,-,což je docela balík.
Tak pokud to dělalo jen za deště tak se tam někudy dostávala voda až do doby než něco zoxidovalo. jestli by nebylo na škodu ho vyndat a podívat se so něj a třeba poskládat ze dvou jeden nebo jen něco uvnitř uoxidovalo.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
To by byla škoda,ABS chci.Před lety mi na 11-ce možná zachránilo život,když mi vjel do cesty z vedlejšky dlouhej Mercedes sprinter.Vzal jsem za brzdy a čekal,až to dostatečně zpomalí a přitom se mu ještě vyhnul.Počítám,že bez ABS bych šel do smyku a poslal to do něj.
Hele docela jsem to rozkuchal. Je to loterie. Ten co jsem rozkuchal byl 1150 ale hlavně diagnostika psala vadný pohon předního okruhu. Výsledek nula. U tebe to může být třeba jen nějaká oxidace, nicméně je to záležitost, kterou nemají zmáklou ani sami bavoři. ALe pro tebe hovoří to, že diagnostika nehlásí chybu provozní...i když není všemocná.
Snad jen koupit bazar, s domluvou o vyskoušení.
Samozřejmě po tom co zjistíš že tvůj je neopravitelný.
kralikbmw napsal:
Čau pánové.
Tak jsem zde zběžně pročetl vaše příspěvky a asi půjdu shánět modul ABS.Už rok mi ABS nefunguje a konečně to chci vyřešit.Vždy,když začalo pršet se mi rozsvítila kontrolka ABS,ale po usušení opět zhasla.Vloni,před dovolenou v Norsku jsem měnil kapalinu a odvzdušňoval co se dalo.Cestou do Gdaňsku chcalo a chcalo a ABS kontrolka se samozřejmě rozsvítila a od té doby nezhasla.Když jsem to teď v týdnu nechal napojit na diagnostiku,tak ukázala málo kapaliny(myslím,že se načetla chyba při odvzdušňování),čidlo ABS a ten modul.Umí ten modul někdo opravit?Koukal jsem,že ho nabízí bazarník za 15000,-,což je docela balík.
Jestli ti diagnostika načetla jako jednu z chyb nízkou hladinu, tak je docela možné, že to nemusel být "pozůstatek" z výměny kapaliny. V nádobkách na modulátoru jsou hladinová čidla. Někdy se stane, že ačkoliv je kapaliny fyzicky dost, tak čidlo "zamrzne" a neustále jednotce hlásí nízkou hladinu a na palubovce výstrahu. Jestli máš možnost napíchnout to na diagnostiku znovu, tak to udělej. Jestliže tam bude znovu stejná chyba nízké hladiny brzd. kapaliny, tak vyndej postupně konektory kabeláže, které jsou zastrčeny do protikusů na nádobkách na modulátoru a proklemuj jejich zdířky tenkým drátem - ta čidla uvnitř jsou jen spínače (sepnuto, rozepnuto). Když to bude některé hladinové čidlo, tak ta výstraha na palubovce po proklemování jeho konektoru na kabeláži po opětovném zapnutí zapalování zmizí. To čidlo jde vyměnit z nějakého jinak vadného modulátoru. Taky může být KO řídící jednotka na modulátoru - jde taky vyměnit z jinak vadného modulátoru (který má KO hydraulickou část).
Pak ještě některé čidlo ABS.
Upravil Tonda dne 14.10.2012 22:47
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...