Nevím gde ste došli na klíč za 750 korun,já ho kupoval v Luizu tuším za 8 eůro... Jinak výměnu sem dělal bez klíče pouze jednou a okamžitě sem to zavrhl
Kupredu spatki ni krok...
bohumil napsal:
Nevím gde ste došli na klíč za 750 korun,já ho kupoval v Luizu tuším za 8 eůro... Jinak výměnu sem dělal bez klíče pouze jednou a okamžitě sem to zavrhl
Aj ja ho mam stamad a nestal ani cele 8 ecka
BMW 1100GS
I tak cca 200kc dobrý ty ne, ja nedal nic jen radu a trošku šikovnosti tak mi hned nenadávejte ne? A navíc vyšroubuju z brambora cokoliv nemusí tam být jen origo BMW se zářezama ale i hiflo,MAN i China a funguje zkoušeno BMW GS 2,R 1100, jeste víte že se do bavora hodí filtr z felicie??!
Ony sou totiš všechny ty filtry stejný. Hiflo i mann i origo bmw takže ten klíč je taky universální. P.S. filtr z felície rači ani nezkůšej...
Upravil Bohumil dne 09.08.2008 08:23
Kupredu spatki ni krok...
Nejsou stejny ,např.origo BMW má zářezy i MAN , HIFLO plošky ,jestli kupuješ stále stejný filtry tak ty jsou samozřejmě stejný je rozdíl i v pruměru . A k filtru z felicie skoro stejnej prutok oleje i tlak mazání musí mít zpěták filrační papíry už skoro všechny firmy používají stejny(duvod konkurence) a cena 90kč. Jestli to není tím že filcek jezdí mraky tak se víc prodávají a čím se něco více prodává tím to je lacinější . Já bych se toho nebál, kluci tady u nás je už běžně na Káčkach a pohoda. Jo a klíč na1150 u Wundrlichu 750kč tam maj vubec zajímavý ceny www.bohemiabike.cz
Filtr na felicii je konstrukcne jiny (uvnitr) nez na BMW. Ten na felicie pouzivame i v tovarne na strojich, ale on v sobe nema tlakovy bypass jako ten co ma prijit na motorku.
Je tam rozdil i v oznaceni... Na motorku tusim MW712, ale na felcku jen M712 (nebo tak nejak...nevim to ted z hlavy)
Samozrejme v 95% pripadu se nic nestane, ale pokud by se filtr nahodou ucpal, pak by byl problem...
Upravil Hovez dne 09.08.2008 20:52
Hovez napsal:
Filtr na felicii je konstrukcne jiny (uvnitr) nez na BMW. Ten na felicie pouzivame i v tovarne na strojich, ale on v sobe nema tlakovy bypass jako ten co ma prijit na motorku.
Je tam rozdil i v oznaceni... Na motorku tusim MW712, ale na felcku jen M712 (nebo tak nejak...nevim to ted z hlavy)
Samozrejme v 95% pripadu se nic nestane, ale pokud by se filtr nahodou ucpal, pak by byl problem...
NEŘEŠ TO. To je pořád dokola. Tenhle filtr je levnější a tenhle olej taky jo a proč tam dávat tohle,když se dá ušetřit a použít třeba tamto z Lidlu. A ty ventily s taky daji seřizovat jak člověka napadne... Jo a svíčky? Neblázni BOSCH,nebo NGK. KRAVINA stačej přece ty z Felicie... Už mě to přestává bavit pořád to nějakejm šetřílkům vymlouvat. JASNĚ! DEJ SI TO TAM. Vždyť si zaděláváš sám sobě na problém,tak co je mi do toho. Každej je plnoletej a má svůj mozek. Tak komu není rady...
Je chudák ten,kdo si pak po takovím majiteli koupí motorku.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Pro Bígra.Já myslel že jsme na diskusním foru tak si tady pokecáme o tom co je reálný nebo není kdo co zkouší na to tyhle stránky asi taky jsou nebo na to že se tady budem nadávat do chudáku a šetřílku.Každej má na to na co si vydělá ne? jinak já tam mam hiflo a komu prodám motorku do toho ti je celkem ku...ý.Nemužeme diskutovat normálně třeba jako Hovez?Ten mel pěknej argument proč ne. Kdo se chce na tohle tema bavit a něco o tom ví tak diskutuje a většinou ty co jezdej do BMW a celkem jim nevadí co za dají tak takle rejpou
smazak73 napsal:
Pro Bígra.Já myslel že jsme na diskusním foru tak si tady pokecáme o tom co je reálný nebo není kdo co zkouší na to tyhle stránky asi taky jsou nebo na to že se tady budem nadávat do chudáku a šetřílku.Každej má na to na co si vydělá ne? jinak já tam mam hiflo a komu prodám motorku do toho ti je celkem ku...ý.Nemužeme diskutovat normálně třeba jako Hovez?Ten mel pěknej argument proč ne. Kdo se chce na tohle tema bavit a něco o tom ví tak diskutuje a většinou ty co jezdej do BMW a celkem jim nevadí co za dají tak takle rejpou
ZA PRVÉ: Já nikomu nenadávám. Toho nejsem příznivec.
ZA DRUHÉ: Nejsem milionář a NENI mi jedno co za co zaplatim. Jen jsem se už dávno přesvědčil,že se nevyplácí na něčem šetřit. Jo jsou věci,který jsou zbytečnej přepych a jsou předražený.Ale jsou prostě věci který jsou vymyšlený dobře a udělat to jinak je ztráta času.
A kdo musí šetřit za každou cenu už z principu a vymejšlí jak by to šlo udělat jinak,složitějš a nakonec to trvá dvakrát tak dlouho,nebo to nejde a pokorně a v tichosti se vrátí k původní variantě.
ZA TŘETÍ: Nevím proč jsi to vzal osobně. Na tebe to vůbec nebylo myšlený. Spolu jsme nic neřešili a tak nevím,proč se teď rozčiluješ? Jestli se tě to dotklo,tak se to omlouvám,ale já to myslel VŠEOBECNĚ a NE jen na lidi s těhle skvělejch stránek.
Prostě jsem denně ve styku s lidma a vím,co vymejšlej... Tady jsem jen uvedl příklad toho,o čem se tu dokola diskutuje a stejně se nedojde k žádnýmu závěru. Protože jeden chce značkový doplňky a je mu jedno kolik za to zaplatí a druhej je zase z principu nechce (a třeba na ně má,ale prostě ty prachy za to nedá) a bude tvořit samodomo protože ho to baví. O tom jsou tyhle stránky,aby si tu lidi řekli kde,co je a za kolik a jaký s tím mají zkušenosti,nebo co se jim povedlo doma vyrobit a tak ukázat i jinejm,že to jde a kdo chce,tak může...
Já se už nebudu na tohle téma vyjadřovat. Ty co mne znaji,tak vědi jakej jsem a ty co mně neznaji,tak už srát nebudu...
SORRY Roman
BMW R1200GS
paja1 napsal(a):
Také chci koupit klíč na olejový filtr pro 12ku.
tenhle vypadá super, ale bude drahý, asi je profi.
Tady je klíč Mann, ale nejsem si jistý, že je nejšikovnější. http://www.filtr-...-klic.html
Máte ho někdo? Vejde se kolem filtru?
Ten na fotce je můj a stál (už si to přesně nepamatuju) +-400,-
Ten Mann se tam asi nevejde kolem svodů. Chtělo by to vyzkoušet.
BMW R1200GS
nerikam ze to pasne jak prdel na hrnec ale povolil jsem s tim zatim vsechny mozny typy filtru (auto - moto) se kteryma jsem se setkal. A hlavne : ZA TY PRACHY cela sada - misto jednoho klice
nerikam ze to pasne jak prdel na hrnec ale povolil jsem s tim zatim vsechny mozny typy filtru (auto - moto) se kteryma jsem se setkal. A hlavne : ZA TY PRACHY cela sada - misto jednoho klice
tyhle mám už nějaký pátek,když je filtr dost dotažený tak klíče přeskakujou.Na dotažení stačí,s povolováním je to horší.
tyhle mám už nějaký pátek,když je filtr dost dotažený tak klíče přeskakujou.Na dotažení stačí,s povolováním je to horší.
... jasny kdyz je to na fest tak je to problem ale pri spravnem dotazeni fungujou. Ja dotahuju filtr zasadne jen rukou (zadnej brutal) a hlavne maznout tesneni pred montazi
A jeden dotaz (mimo tema) rozdily mezi filtrama ? Propustnost ? SLozeni ? Nejaka garance / norma na mikr. necistoty ?
Existuje nejaka tabulka (typove rozdeleni) ? Nebo kazdy vyrobce to flaka jak se mu zalibi ?
Na povolení používám obyčejný páskový klíč za 80,-
Nový filtr dotahuji pouze ručně
Zbytečné do toho vrážet prachy v řádu několika stokorun
(Používám na AT a TA)
Kluci
Díky za tipy. Nechci se při výměně trápit s nějakými provizorními postupy. Pro starší BMW jsem koupil klíč MANN LS 7 a výměna filtrů byla pohodička. Na 12ce je filtr přístupnější, ale bohužel jiný. Nechci se dočkat zbytečných problémů a raději nějaký klíč pořídím. Není mi jasné proč je zrovna klíč MANN LS 7/2 pro tenhle filtr řešený jinak než všechny ostatní velikosti. To je pech... Hrníčkový klíč je super.
Naštěstí Komaiz snad umí ten Hazet sehnat. Tak uvidím jak drahý bude.
Jen pro info
1100 a asi i 1150 filtr MANN MW 712 klíč LS7
1200 filtr MANN MW 75 klíč LS7/2
Pája
Sice už to asi není aktuální, ale konečně jsem našek líč na olejový filtr na dvanáctku, co nestojí ranec jako Hazet nebo Vicma http://www.2biker...p;pid=6438 Elektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl
Tak u toho bych chtěl být,až budeš na BMW povolovat filtr tímhle klíčem jako vtip dobrý
Já používám už 3 roky tohle klíč made in já --Za autorský práva nic nechci
smazak73 přiložený následující obrázek:
Tak u toho bych chtěl být,až budeš na BMW povolovat filtr tímhle klíčem jako vtip dobrý
Já používám už 3 roky tohle klíč made in já --Za autorský práva nic nechci
Nebudeš já si moto dávám do servisu!
... servis a diagnostika BMW Motorrad