naprcccs napsal:
tak jinak nez trajektem z Ukrainy se tam nejspis nedostanes...nekdo psal, ze to jde, ale co jsem zjistoval tak ne.. ake muzes to zkusit. Dalsi vec je ze v zari tam bude podle me kosa jak cyp.
je otevřený rusko-gruzínský přechod Verchnij Lars - Kazbegi. nevím co si představuješ pod kosou jak cyp. průměrná teplota v Gruzii v tomto období je 19 stupňů. Mne stačí když nebude mrznout.
Sašo, ten tvůj styl jízdy nepochopím. Já letos 8500km za 17 dní, z toho jsem tři dny neseděl na moto a chodil po zajímavostech a domů jsem dojel úplně hotovej. Nechápu jak to můžeš zvládat. Je pravda že po dálnici jezdim max 120km/h, tak tam asi bude rozdíl. Ale i tak jsou ty tvé porce km neskutečné. Nejsi v klubu železných prdelí???
Klobouk dolů a doufám že si to užijete a vše Vám klapne. Já s sebou vez mapu Gruzie taky, ale cena benzínu v Turecku mi nedovolila s mým omezeným rozpočtem tam dojet. Benzín v TR je asi 4,22- 4,35 TRL. Fakt darda.
Splněný sen moje 1100GS
Byl jsem na Kavkaze letos v červnu a muzu jen doporučit.
Něco k ceste jsem napsal v odkazu Gruzie ale ještě jednou. Hranice mezi Ruskem a Gruziii v Kazbegi je otevřena a úplne bez problému cca 1 hod.Abchazie a Jižní Osetie ani nezkoušejte velmi nebezpecno ale stejně vás tam nepustí (vlastní zkušenost).Jinak cela Gruzie úplne fantastická super lidi nádherna příroda.Na hranicích nikoho zádný razítka nezajímají nikdo neotravuje naopak všichni jsou strašně v pohode.
Arménie:Ta je trosku chudší než Gruzie ale je tam taky nadherně. Počasí bude určitě dobry jen je potreba počítat s tím že se budete pohybovat pořád ve dvou tisícich a víc. V cervnu bylo u Sevanu 12 stupnu .Víza na hranicích 10eur +10eur pojištěni
Náhorní Karabach:Jednou větou nádhera. Je tam něco Norska něco Mongolska něco Alp. Víza se daji koupit v Yerevanu ale taky přímo v Stepanakertu adresu mám a stojí taky 10 eur. Teď to nejdůležitější hranice mezi Arménii a Ázerbajdžánem je uzavřena zádný hraniční přechod tam není a asi nikdy nebude protože jak nám řekli jsou pořád ve valce. Měli jsme na moto nálepku Brno-Baku a to Baku jsme museli přelepit páskou tak se nemají radi.Pokud chcete jet dál do Ázerbájdžánu musíte přes Gruzií ale víza na Karabach si nenechte dat do pasu ale na papír protože za to údajně v Ázerbajdžánu i zavírají.Je to za narušení hranic neboť si na ten Karabach dělají pořád nárok.
Ještě info o ceste:9800km 22 dni 40tisic Kč pneu Mitas 07 Dakar v pohode akorát všem nam ušel jednou předek. Ještě benzin v Turecku neni za 45 Kč ale za 2,40 eur což je trochu víc.
Sašo mluvil jsem s tebou o tom u Renocaru tak když tak zavolej nebo se stav mám moře fotek nejaký mapy s tím vám muzu pomoct.
bluesbery napsal:
Přechod mezi Azerb. a Armenií už prý pár měsíců funguje.. Určitě se s Lochmanem ozveme, pro nějaké rady a info.. Čoveče , teď koukám na tvé stránky, (svatební oznámení) vždyť bydlíme skoro vedle sebe..
Jo bydlíme:-) není problém se někde sejít....jenom ne tenhle vík.( budu v RO)ale příští týden su doma, tak se ozvy, řeknu ti co a jak..mám doma i formulář na vízum do Náhorního Karabachu, mapy Arménie atd.....určitě stojí za to tam jed
Cestuje,ten kdo cestovat chce.
petrp napsal:
Ještě pár fotek.
http://harypil.rajce.idnes.cz/Kavkaz_2012/
?la, siz m?n? heyecan var
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Zdar chlapci, letos v květnu jsme jeli z Iránu přes Azerbajdžán do Gruzie a musím potvrdit co tady již zaznělo, Gruzie je absolutní pecka a jižní Kavkaz je přímo stvořen pro GS. Krásná příroda a super lidi. Určitě se tam vrátím, 4 dny v Gruzii byly málo.
Azerbajdžánská víza jsme si vyřizovali již v Praze a na hranicích s Gruzií nebyly žádné komplikace. Na přechod z Arménie do Azerbajdžánu můžete zapomenout. V Arménii jsme nebyli, ale nevraživost a nenávist Azerbajdžánců vůči Arménům je obrovská.
Azerbajdžán je podle mě zbytečné navštěvovat, nudná země, navíc plná Rusáků ze zlatýma zubama, žigulů, Baku je jako nepovedený mix Las Vegas, Bruselu a staré Moskvy. Já bych se vyprdl na Azerbajdžán a jel trasu jako Petrp z Brna směr Arménie a náhorní Karabach. Mimochodem s Petrem jsme se v Batumi potkali, zdravím Brno. Zpáteční cestu z Batumi do Ostravy jsme jeli čtyři dny, trochu jsme si pojezdili v Turecku po okreskách, pokuty dvě 6x320 TLumičů, ale na hranicích jsme neplatili nic. Při svižné jízdě po tureckých čtyřproudovkách a dálnicích se to dá zajet za tři dny. Takže tak, čus bus.
Zdenda
Asi bych se taky přidal (nebo část cesty), konečně nějaký podobný blázni ... v květnu sem si slavnostně koupil GS, udělal si papíry, najel za týden 5tis km abych se rozjezdil a pak jel do Iráku do Baghdadu, pak Gruzie (podel černého moře nešlo přejít do Ruska - vojáci a potřeba specialního povolení, západněji sem to nezkoušel) tak zpět přes Turecko domů. 20dnů 9841km - poslední den Istanbul - Praha - 16hodin. Takže dle mě se to asi stihnout dá. Váš původní plán zůstavá? Kolik vás pojede?
marekstremy napsal:
Asi bych se taky přidal (nebo část cesty), konečně nějaký podobný blázni ... v květnu sem si slavnostně koupil GS, udělal si papíry, najel za týden 5tis km abych se rozjezdil a pak jel do Iráku do Baghdadu, pak Gruzie (podel černého moře nešlo přejít do Ruska - vojáci a potřeba specialního povolení, západněji sem to nezkoušel) tak zpět přes Turecko domů. 20dnů 9841km - poslední den Istanbul - Praha - 16hodin. Takže dle mě se to asi stihnout dá. Váš původní plán zůstavá? Kolik vás pojede?
Čtu dobře?! "Istanbul - Praha - 16hodin"
Cestuje,ten kdo cestovat chce.
Je to pořád dálnice .... a nejhorší úsek byla až česká D1, pak zácpa v Sofii a Budapešti ... jinak cestovka byla pořád kolem 150 km/h ... když je člověk trochu "trénovanej" a má spolehlivej stroj, tak to jde ...