No tak jestliže tam není standardní, tak se nepustím do žádné větší akce a pokud bude potřeba, vezmu orig. - nerad bych šlápl vedle, protože zatím je to samá specialita (na díly) - kupříkladu jsem objednával spojkovou sadu komplet a ona neobsahuje šrouby (na přítlačáky). Myslel jsem, že je seženu normálně, ale po změření to byly M7x25, pevnostní imbus s nízkou hlavou, což je pro normálního člověka nesehnatelné (mimo originál). To by se muselo někam do šroubárny
Jak píše Waltr - originální díl. Nemá cenu ušetřit pár stovek, a pak to dělat za pár set nebo tisíc km znovu.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tak ruční rázový utahovák nepomohl, rozlomil jsem jedno čínské kladivo, pak do toho bušil pořádnou palicí, ale zase ne úplný "rány" - aby se těmi rázy nezkurvilo axiální uložení klikovky anebo motorka nespadla ze stojanu. Z utahováku lítají drobné pilinky. Tak už mě jen napadá rázový utahovák pneumatický nebo elektrický. Takže otázka zní: Máte někdo zkušenost s těma elektrickýma utahovákama? Popř. když používate pneumatický, jaký k nim máte kompresor? Buď si něco pujčím anebo uvažuju, že bych si něco "malého" teda pořídil do garáže. Ne teda něco profi ....
Popřípadě ještě nějaký uvolňovač šroubů, který by se do něj zakousl, ale to fakt nevím, ty šrouby jsou docela natěsno.
Pozn.: utahovák byl samozřejmě nastaven na povolování.
No moc ne :-/ něco takového jsem nečekal. Až sem šlo všechno docela dobře a nějaký zádrhel bych čekal třeba u montáže, ale z tohohle jsem trochu frustrován. Třešnička na dortu pak bude, když se tam prokutám a gufero bude OK. To ho snad vyměním preventivně.
Na druhou stranu, když se na to kouknu z jiného pohledu, aspoň je důvod si rozšířit garažovou techniku, i když 3 pístový Atmos to zcela určitě nebude
No, ja si myslim na neco olejoveho jednopistoveho s 50l vzdusnikem sacim vykonem tak 250 l/min, coz by pri ucinnosti 50% mohlo delat 125 l/min vytlak a k tomu adekvatni naradi. Doma mi ani vic asi neprojde. Nejhorsi je, ze u skoro vsech kompresoru neudavaji vytlacne mnozstvi, asi vedi proc.
Kdyztak mi posli PM, jak zajimavou cenu dovedes, ale jak rikam, nebude to nic pro me. Jedine, ze bych se tim zacal zivit, ale nevim, pri me nynejsi rychlosti prace bych si zatim nevydelal ani na slanou vodu :-) A na me domaci zvykani to vyse popsane asi bude stacit.