kim napsal:
Nechápu jak se dá z rozbité motorky udělat ,,zánovní" a ještě na tom vydělat Já to umím obráceně...
Takže umíš ze zánovní udělat rozbitou?
...to umí každej!
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Neco kupovat v CR je totalni ztrata casu... posledni dve zkusenosti jsou fakt desne:
Nechat si udelat servis nebo nejake upravy od cloveka co vozi motorky se tezce nevyplati... na ceste od nej vam neco upadne, neco zapomene namontovat a nevymeni ani kapaliny, kdyz o to pozadate a zjistite to az na dovolene, kdyz se stane prusvih.
Druhy zas ted o vikendu si se mnou dohodne schuzku a kdyz tam po dvou hodinach dojedu rekne, ze si ji ted nekdo zabookoval a zaplatil zalohu...
Lidi tu fakt nemaji soudnost a ani kapku slusnosti... nakupujte pouze od proverenych a chvalenych lidi!!! Osobne mam v CR dobrou zkusenost zatim jen pouze z gs fora s BOBem a PARIm.
bluesbery napsal:
Tahle moje (bývalá) beruška absolvovala v květnu pár kotrmelců, pojišťovna ji po měsíčním zkoumání prohlasila za totálku, kterou nemá význam opravovat, tak jsem ji před pár týdny prodal jako havarovanou..A ejhle, šikovný mechanik ji dokáže dát tak do pucu, že má už jen pár kosmetických (kosmetyckých ) vad.. O havárii ani zmínka..
Holt, to jsou zlatý český ručičky v praxi..
Na Motorkářích lze zahájit spor s inzerentem a tento je pak viditelný u všech jeho inzerátů. Byla to tvoje motorka, tak do toho nebudu zasahovat, ale měli bychom na takto odhalené sviňárny upozornit...
Chlapi co všichni blbnete,vždyť té motorce asi tak moc není a rám zřejmě ohnutej nebude.Toto jsou slova původního majitele v jiném vlákně: Kucí, je to pořád leštěnka , jen trošku umejt a spravit. Něco jako my, když jsme po pořádné opici, vyčistíme si pak zuby, učešem se a jsme jak ze žurnálu, ne .. ?
P.S. Ujel jsem na ní v tomto stavu 2000 km a troufnu si říct, že jí nic není..
Ale pojišťovna a hlavně firma Halbich, která má v tomto státě MONOPOL na měření rámů motorek pro pojišťovny dospěli k jinému názoru.. Jejich "spolupráce" v tomto je "obdivuhodná"..
To je už ale jiná písnička
--------------------------------------------------------------------------------
Tak já kdybych byl potencionální kupec, tak bych chtěl vědět, co s tou motorkou bylo a kdyby mi prodejce řekl, že to bylo takhle a takhle padlý a tohle a tohle je opravený, tak se to dá vzít a ještě ho označit za slušného prodejce. Ale když někdo u endura napíše kosmetický vady, tak tím chápu jen poškození do úrovně plastů, zrcátek, blasterů, padáků. Pokud si pod kosmetickýma vadama vysvětluji něco špatně, tak mě opravte.
Což o to, my tady na fóru si to řekneme, ale pak to koupí nějakej důvěřivej nefórař, zaregistruje se tady a začne psát, jak se mu na tom blbě jezdí a jaké má jiné vady. No a pak se jednoho dne přihlásí Bluesbery a napíše mu, že ví čím to je... A to by mě pak být tím novým majitelem asi jeblo...
rubigs napsal:
Chlapi co všichni blbnete,vždyť té motorce asi tak moc není a rám zřejmě ohnutej nebude.Toto jsou slova původního majitele v jiném vlákně: Kucí, je to pořád leštěnka , jen trošku umejt a spravit. Něco jako my, když jsme po pořádné opici, vyčistíme si pak zuby, učešem se a jsme jak ze žurnálu, ne .. ?
P.S. Ujel jsem na ní v tomto stavu 2000 km a troufnu si říct, že jí nic není..
Ale pojišťovna a hlavně firma Halbich, která má v tomto státě MONOPOL na měření rámů motorek pro pojišťovny dospěli k jinému názoru.. Jejich "spolupráce" v tomto je "obdivuhodná"..
To je už ale jiná písnička
--------------------------------------------------------------------------------
V inzeratu neni zminka ani o otom ze by padla nebo ze byla havarovana.
R 1200 GS Adventure Ps: Jsem spokojen s tím co mám ale pokrok nezastavím.
Já se toho prodejce nezástávám,jasně,že je špatně,že zamlčel,že se skutálela ze stráně.Taky jde o to co mu k tomu řekl bazar,kde jí koupil.Holt takhle se někdo živý-125 tis.kč. byl dobrej kauf. Chtěl jsem tím říct,že ta motorka asi křivá nebude podle vyjádření Bluesberyho,kterej s ní najezdil x tisíc kilometrů před pádem i po pádu.
xHackerM napsal:
Tak já kdybych byl potencionální kupec, tak bych chtěl vědět, co s tou motorkou bylo a kdyby mi prodejce řekl, že to bylo takhle a takhle padlý a tohle a tohle je opravený, tak se to dá vzít a ještě ho označit za slušného prodejce. Ale když někdo u endura napíše kosmetický vady, tak tím chápu jen poškození do úrovně plastů, zrcátek, blasterů, padáků. Pokud si pod kosmetickýma vadama vysvětluji něco špatně, tak mě opravte.
Což o to, my tady na fóru si to řekneme, ale pak to koupí nějakej důvěřivej nefórař, zaregistruje se tady a začne psát, jak se mu na tom blbě jezdí a jaké má jiné vady. No a pak se jednoho dne přihlásí Bluesbery a napíše mu, že ví čím to je... A to by mě pak být tím novým majitelem asi jeblo...
Přesně tak!Sice je to tady v ČR v tomto ohledu blbý,stejně jako s prodejem motorek s najetýma víc jak 40tis.km,ale to je věc člověka,kterej to bouraný koupil.Když to někdo kupuje pro sebe,je to jeho věc,ale když to někdo kupuje proto,aby z toho nejjednodušší a nejlevnější cestou udělal zánovní motorku a pak někoho nachytal,tak by měl dostat přes prsty aspoň pokaždý,když se na to přijde a ne jen mávnout rukou a říct,no jó,to je tady normální
Já,jako kupující,bych to snad měl vědět,když do toho investuju nemalou částku
Pokud to ten člověk koupil za 100,jak píše Saša a pak do toho 30-40 vrazil na opravu,tak jasný,že to chce za 150 prodat,ale do toho už s tím šel,tak ať kápne božskou,ne?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
My jsme třeba jeli pro auto přes celou republiku, přijeli jsme na místo, auto zkoukli, prošli měřičkou tloušťky laku, projeli. Pak jsme odjeli ještě na jedno a během toho jsme si v autosalonu telefonicky ověřili první auto podle VINka. Řekli nám, že to bylo bouraný v Německu. Ale taky to bylo v autorizovaným servisu rovněž v Německu opraveno. Jsem z těch lidí, co Německým autům a motorkám věří, takže jsme se vůbec nebáli to koupit. Všechno bylo zdokumentováno, řekli mi co je tam za nové díly. Po návratu k autu jsme to zkoukli a až pak se zeptali prodejce co o tom ví. Nic nevěděl, ovšem jestli to byla či nebyla pravda ví jen on. Auto jsme koupili, cena odpovídala, stav taky, není na něm znát, že by bylo po nehodě. Navíc ta ani nebyla nikterak veliká. Jen mě na tom štve, že jsem si všechno musel zjistit sám. Takové jednání mi prostě vadí.
Jde o princip, nejde o to, jestli to bylo víc či míň zbořený, utopený, zabavený v exekuci nebo já nevím co. Ty historie jsou prostě největší slabost tohoto zboží.
Taky jsem pro že by mělo být napsáno že byla bouraná. Klidně tam můžu napsat mail s dotazem jestli byla bouraná. Pokud to zapře, pak by se ho dalo rozmáznout pěknou reklamou
Splněný sen moje 1100GS
Mám protokol z měření, že naměřené odychylky rámu přesahují (podle mě nepatrně) přípustné tolerance. Pojišťovna zřejmě nechce riskovat případné problémy, proto to ohodnotila jako totálku. Podle mého SUBJEKTIVNÍHO pocitu z jízdy cca 2000 km to vliv na jízdu nemá, jel jsem ovšem bez předního plexi , stále cca 130 km/h po dálnici z Janova s neustálým bočním větrem a mohl jsem nestandarní chování přehlédnout.
V každém případě jsem přesvědčený, že kupující by měl historii motorky znát. V kupní smlouvě jsem uvedl, že se jedná o havarované moto a tak by tomu mělo být i při každém dalším jejím prodeji[/b]. To, že já si myslím, že moto je v porádku, nemá v případě nějakých dalších problémů s moto,žádnou právní váhu. Například, když nový majitel dodatečně zjistí nějaké další skryté poškození ..
Upravil bluesbery dne 14.08.2012 10:42
jencekgs napsal:
Taky jsem pro že by mělo být napsáno že byla bouraná. Klidně tam můžu napsat mail s dotazem jestli byla bouraná. Pokud to zapře, pak by se ho dalo rozmáznout pěknou reklamou
Dle mého bychom měli na podobné prodejce upozorňovat vždy a všude. Nejen to, že je to motorka původem někoho z nás. A negativní reklamu se nebát zveřejnit.
Není to vůbec vyjímečný případ, že na inzerátu vidíte motorku, kde není nainstalované ABS a přitom se tím prodejce prsí už v nadpisu inzerátu. A věřím tomu, že když to od něj koupí nějakej neznalec a prodejce nezmíní ABS v kupní smlouvě a nějak mu to okecá, že díly ABS nejsou viditelné, ale že jsou "uvnitř" dílů motorky, že to tak i prodá a na zpětné reklamace nebude brán zřetel.
xHackerM napsal:
Přesně tak!Sice je to tady v ČR v tomto ohledu blbý,stejně jako s prodejem motorek s najetýma víc jak 40tis.km,ale to je věc člověka,kterej to bouraný koupil.Když to někdo kupuje pro sebe,je to jeho věc,ale když to někdo kupuje proto,aby z toho nejjednodušší a nejlevnější cestou udělal zánovní motorku a pak někoho nachytal,tak by měl dostat přes prsty aspoň pokaždý,když se na to přijde a ne jen mávnout rukou a říct,no jó,to je tady normální
Já,jako kupující,bych to snad měl vědět,když do toho investuju nemalou částku
Pokud to ten člověk koupil za 100,jak píše Saša a pak do toho 30-40 vrazil na opravu,tak jasný,že to chce za 150 prodat,ale do toho už s tím šel,tak ať kápne božskou,ne?
Člověče Saša jí prodal a někdo jí hned na inzerátu přeprodával za tuším 130 ... Takže z toho by mi asi vyšlo jaká byla provedena oprava.
(snad se nepletu )
Koupit cokoli v ČR .. Teď jsme byli s tatíkem v Prahé pro zánovní vůz. Citroen 2 roky starý, podle majitele nikdy nebouraný původ v ČR ....v super stavu ... nicméně podle vin bouračka z DE.
Tož tak ..
zdar všem, mám nikterak neodsuzující, ale zásadní dotaz: jak víte, že prodejce ví o historii této motorky?
stejně tak:
v inzerátu není ani zmínka o tom, že nebyla havarovaná
podstatné je pak, co je psáno ve smlouvě, ne v inzerátu, co je realita a zda a čím vzniká případná újma vzhledem k ceně a smlouvě
nemám rád podvodníky, ale kde berete všichni tak zásadní jistotu, že zde jde v podstatě o podvod a poškození? emoce chápu, sám bych byl asi naštván, kdybych byl trouba, nezjistil bych si historii, stav a nepročetl smlouvu + cena by mě netrkla, ale za to bych mohl nadávat spíš sobě...
nepřeju nikomu zklamání, tak ať se nám takové věci vyhýbají obloukem
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
VasekUzNeBohnice napsal:
zdar všem, mám nikterak neodsuzující, ale zásadní dotaz: jak víte, že prodejce ví o historii této motorky?
stejně tak:
podstatné je pak, co je psáno ve smlouvě, ne v inzerátu, co je realita a zda a čím vzniká případná újma vzhledem k ceně a smlouvě
nemám rád podvodníky, ale kde berete všichni tak zásadní jistotu, že zde jde v podstatě o podvod a poškození? emoce chápu, sám bych byl asi naštván, kdybych byl trouba, nezjistil bych si historii, stav a nepročetl smlouvu + cena by mě netrkla, ale za to bych mohl nadávat spíš sobě...
Jistotu v tomto nemá asi nikdo z nás, možná ani prodávající. Právě proto bych se přikláněl k tomu zahájit s ním spor na Motorkářích a upozornit tak na skutečnou historii této motorky. Upozornit potencionální kupce, ale možná i jeho - jak správně upozorňuješ - nemusí o tom vědět, i když by měl.
Není se co divit, když se auta běžně uvádějí do "bezvadného" stavu, tak proč ne motorky...
A kdo to uvádí u aut??
stejně tak:
Včera jsem telefonicky s prodávajícím mluvil. Zpočátku jsem vystupoval jako potencionální kupec a bylo mi řečeno, že motorka je zdravá až na pár škrábanců..
Když jsem se po chvíli představil, jako její původní majitel a řekl mu co sní bylo, tak řekl, že o havarii (historii) moto nic neví.. Pokud by to byla pravda, mohl se obrátit na předchozího prodejce (moto už min. 2x změnila majitele, od doby co jsem ji prodal) s tím, že mu zatajil stav motorky a mohl požadovat slevu nebo odstoupení od kup.smlouvy. Toto jsem mu i doporučil, zda to udělal netuším. Prostě někdo z následných prodejců zatajil skutečný stav věcí.. a to je ŠPATNĚ !! Bohužel se to děje dnes a denně
Upravil bluesbery dne 14.08.2012 13:49
Mě by docela zajímalo, jestli je ještě TP původní a je tam vidět, že dneska už to je to min. 4. majitel během krátké doby.
Neznám podrobnosti toho nešťastného pádu ze stojanu, ani fotky jsem neviděl, ani nevím kdy se to stalo, ale před rokem jsem viděl tu motorku na Třpytce. A už jen to, že během jednoho roku se to takhle často prodávalo nasvědčuje, že něco není v pořádku a pokud to někdo maskuje, možná i TP se pokusil "vyčistit" za nový.