Hele já jsem ještě nikdy nejel bez té jednotky. Ale asi bych to přilepil k přilbě kouskem lepenky.
Jinak přesně jak píšeš - co největší rádiusy, žádné ostré zlomy. To platí i pro ty tenké kablíky uvnitř. Teď u nového modelu F5S (a F4S...) bude o dva minijacky víc, takže ještě víc šancí na nějaké problémy, takže při montáži:
- nikdy nesmotávat přebytečný kabel do smyčky nebo nezmačkat v dlani, stočit do kolečka o průměru třeba 3cm a přilepit do těla helmy lepenkou.
- nikdy nelámat kablík do pravého úhlu, zejména ne u konektorů a napojení na sluchátka nebo mikrofon
- konektory se dají v přilbě pojistit kouskem lepenky (tesa s textilem drží ve většině přileb výborně)
- nikdy nelámat hlavní kabel co vede z jednotky dovnitř přilby pod lemem přilby. Pokud má ta přilba lem upevněný plastovým páskem, jde do toho pásku vystřihnout díru tvaru "U" např. řezákem nebo nůžkami na nehty a kabel tudy protáhnout do přilby aniž by se lámal nebo ho kraj prostřiženého plastu prořezával. Občas vidím děsné věci - lidi to vystřihnou do písmena "V" a diví se, že ten plast kabel úplně ohlodá. Pokud má ta přilba upevnění lemu pomocí "pružiny" resp. drátu našitého na konci lemu (např. Schuberth), tak jde pár stehů vypárat, uvolnit lem od toho drátu a tudy kabel protáhnout a taky se to neláme. Vlastní lem je měkký a kabelu neublíží. Když se ale kabel prostrčí pod tím drátem, tak to je spolehlivá cesta jak ho zničit hodně rychle.
A ma trebas JACK na te F4 mezi L a P repro nejaky jiny vyznam, nez ze by byl pouzit mono nebo streo? Beztak se urcite neprodava nahradni dil nez po L nebo P casti, ale jako komplet, ne?Na cross helme jsem ho totiz poradne nemel kam narvat aby netlacil. Vyhrala mala dirka ve vystelce. Plus jsem jeste mikrofon vybavil taky suchacem. Protoze jinak to neni moc vyndavci.Mikrofon se jednou odlepi a uz nedrzi.
Upravil milanosor dne 15.08.2012 15:34
I pád na hubu je pohyb kupředu
Ne, ten jack je jen pro připojení pravého sluchátka. Jde koupit to pravé sluchátko s jackem samostatně, to není problém.
K mikrofonu určenému do uzavřené helmy (na drátku) jsou v základním balení v takovém igelitovém pytlíku právě ty dva sucháče, aby to šlo sundávat. Možná to tam ještě máš v krabici a nezaregistrovals to. Je to sada s náhradním molitanem na mikrofon a je tam obdélníkový sucháč o rozměrech té gumy pod mikrofonem.
TomasTT napsal:
Ne, ten jack je jen pro připojení pravého sluchátka. Jde koupit to pravé sluchátko s jackem samostatně, to není problém.
K mikrofonu určenému do uzavřené helmy (na drátku) jsou v základním balení v takovém igelitovém pytlíku právě ty dva sucháče, aby to šlo sundávat. Možná to tam ještě máš v krabici a nezaregistrovals to. Je to sada s náhradním molitanem na mikrofon a je tam obdélníkový sucháč o rozměrech té gumy pod mikrofonem.
T.
Tak to jsem asi zadupal.Rikal jsem si, ze je divne, ze by to bylo cely na suchace, a mikrofon na lepeni.Tak to jeste jednou omrknu.Diky
I pád na hubu je pohyb kupředu
Tak vyřešeno, dnes jsem v TT koupil 2xF5, málem jsem ještě odešel s ovladačem na řidítka, tankvakem a těma nejlepšíma hadrama od Rukky. Nakonec mi došlo, že nemám tolik peněz, ale nahlodali mě! Šikovní chasníci ...
Born To Lose. Live To Win.
Jirina1 napsal:
Tak vyřešeno, dnes jsem v TT koupil 2xF5, málem jsem ještě odešel s ovladačem na řidítka, tankvakem a těma nejlepšíma hadrama od Rukky. Nakonec mi došlo, že nemám tolik peněz, ale nahlodali mě! Šikovní chasníci ...