nicholas20087 napsal:
To je právě neprokázaný, jestli jí tam najel, nebo ho trefila v jeho pruhu. Ale uznávám, že je to možná hodně medializovaný a začíná vládnout hysterie..
ty zatacky kde se to IMHO stalo znam.. pokud pan udelal trochu chybu a Dara ma velky auto.. je nestesti temer zaruceno.
Pomerne neprijemny zatacky se silenym provozem.
resp. jsou dobry nahoru kdyz je volno.. coz temer neni.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
kluka je mi líto a ženské taky on zmařený život,ona zkažený
heslem čára není zeď se řídím taky,to se přiznám,ale jen v případě že vidím dostatečně daleko,což si ženská myslela asi takyHliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
bystricke napsal:
kluka je mi líto a ženské taky on zmařený život,ona zkažený
heslem čára není zeď se řídím taky,to se přiznám,ale jen v případě že vidím dostatečně daleko,což si ženská myslela asi taky
Ženské mi líto není, není důvod k lítosti. Je mi jen líto, že proti ní nejela Tatra, jak tu někdo zmiňoval.
Ta čára tam není pro srandu a má své opodstatnění.
Jak říkám - tohle je prostě vražda.
zx325 napsal:
je to fakt tragédia a strašná smola, no verím tomu, že tá pani z tej feldy z toho bude mať do konca života traumu a nechcel by som byť v jej koži... žiaľ, spravila strašnú blbosť, za ktorú musí a bude pykať do konca života...
oveľa viac sa mi hnusia prípady (pseudo)celebrít, ktoré aj niekoho zabijú a potom sa pomocou šikovných právnikov a deravého právneho systému z toho celkom vyzlečú... nie vždy je to tak, ale je tých prípadov viac, ako dosť.
každopádne, bodaj by takýchto prípadov bolo čo najmenej...
To co pises je proste stupidni nazor..
¨
S Darinou se znam osobne a ver tomu, že ji to neda spat.. Nicmene:
Srovnavas uplne odlisne veci.. Srovnavas Dary nehodu, u ktere nikdo nebyl, takže se muze tvrdit co chce.. Jeden znalec rekl, že za to muze, druhy ze za to nemuze.. Byl bych na Tebe moc zvedavy, kdyby Ti jeden znalec rekl "ano, vy jste pana srazil a zabil" a druhy opak.. Co bys udelal? Vzal by sis sikovneho pravnika, protoze bys byl v minzapuru.. V ČR plati, že pokud vyse mozneho trestu překracuje 5let, tak je POVINNOST mit obhajce.. Takže nemej stupidni reci o sikovnych pravnícich...
A druha aktualni nehoda..
**** zensky prejede dvojitou plnou caru a celne srazi a zabije motorkare.. Je na tom neco spolecnyho?
BMW1200LC GS ADVENTURE
EX>>AJPPR7
EX>>KTM1190ADV
EX>>KTM990 Adventure
EX>>BMW1150 GS Adventure
zx325 napsal:
je to fakt tragédia a strašná smola, no verím tomu, že tá pani z tej feldy z toho bude mať do konca života traumu a nechcel by som byť v jej koži... žiaľ, spravila strašnú blbosť, za ktorú musí a bude pykať do konca života...
oveľa viac sa mi hnusia prípady (pseudo)celebrít, ktoré aj niekoho zabijú a potom sa pomocou šikovných právnikov a deravého právneho systému z toho celkom vyzlečú... nie vždy je to tak, ale je tých prípadov viac, ako dosť.
každopádne, bodaj by takýchto prípadov bolo čo najmenej...
To co pises je proste stupidni nazor..
¨
S Darinou se znam osobne a ver tomu, že ji to neda spat.. Nicmene:
Srovnavas uplne odlisne veci.. Srovnavas Dary nehodu, u ktere nikdo nebyl, takže se muze tvrdit co chce.. Jeden znalec rekl, že za to muze, druhy ze za to nemuze.. Byl bych na Tebe moc zvedavy, kdyby Ti jeden znalec rekl "ano, vy jste pana srazil a zabil" a druhy opak.. Co bys udelal? Vzal by sis sikovneho pravnika, protoze bys byl v minzapuru.. V ČR plati, že pokud vyse mozneho trestu překracuje 5let, tak je POVINNOST mit obhajce.. Takže nemej stupidni reci o sikovnych pravnícich...
A druha aktualni nehoda..
**** zensky prejede dvojitou plnou caru a celne srazi a zabije motorkare.. Je na tom neco spolecnyho?
Nevím, kde je pravda..Na druhou stranu nevěřím ani maličko tomu, že i kdyby Dara toho pána trefila a byla to její vina, tak se přizná a řekne, jak to bylo. Ale to je jen můj subjektivní názor. Prostě si myslím, že by stejně zamlžila fakt, protože asi málokdo je takovej formát, kterej by - ač nenucen okolnostmi - přiznal, že svojí hloupostí, nebo neopatrností někoho zabil..
S druhým případem to nemá mnoho společného, to je zcela jasná vražda..
ta paní nejela Medvěda zabít, udělala chybu, je mi to líto, byť jsem se s Medvědem znal jen přes net, maily a PMky, ale byla to jen prostě chyba, které děláme více, či méně všichni a doufáme, že to vyjde. tady to holt nevyšlo, o to víc mne to sere, protože jsem toho člověka měl svým způsobem rád, měl v hlavě pořádek, srdce na správném místě a to mi stačilo. není mi do breku, jen je mi zas na světě o něco hůř, je Tě škoda, kamaráde.
kéž by lidská hloupost nepostihla nejvíc ty ostatní
Upravil Ero dne 15.08.2012 13:24
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
Ero napsal:
ta paní nejela Medvěda zabít, udělala chybu, je mi to líto, byť jsem se s Medvědem znal jen přes net, maily a PMky, ale byla to jen prostě chyba, které děláme více, či méně všichni a doufáme, že to vyjde. tady to holt nevyšlo, o to víc mne to sere, protože jsem toho člověka měl svým způsobem rád, měl v hlavě pořádek, srdce na správném místě a to mi stačilo. není mi do breku, jen je mi zas na světě o něco hůř, je Tě škoda, kamaráde.
kéž by lidská hloupost nepostihla nejvíc ty ostatní
Nemohu s Tebou souhlasit..V okamžiku, kdy začala předjíždět přes dvojitou plnou jela vědomě vraždit. Jak říkám, ta čára tam není jen tak, jako že silničářům zbyla barva, tak jí tam prostě namatlali.
Ano, je to chyba, chyba, která mladému člověku vzala život a dalším lidem ho navždy změnila a zkazila. Tohle bych bral jako úmysl, bohužel...
ani zbla ji neomlouvám, když jedu, tak přemýšlím.
jak jsem to myslel nestojí za to řešit, Vlastíka to nevrátí a dohadovat se jak malé děcka je nedůstojné ve všech směrech.
je ho škoda.
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
Nicholas1 napsal:
protože asi málokdo je takovej formát, kterej by - ač nenucen okolnostmi - přiznal, že svojí hloupostí, nebo neopatrností někoho zabil..
Nicholas1 napsal:
protože asi málokdo je takovej formát, kterej by - ač nenucen okolnostmi - přiznal, že svojí hloupostí, nebo neopatrností někoho zabil..
Ty bys to přiznal?
Hele nevím...prvotní pud sebezáchovy by mi jistě velel zatloukat...Ale vzhledem k mému svědomí bych se asi později šel nabonzovat. Ale těžko soudit, jak by se člověk choval pod tlakem takových okolností..
Nicholas1 napsal:
Ty bys to přiznal?
Ale těžko soudit, jak by se člověk choval pod tlakem takových okolností..
jsem h****o, předpisy mi nic moc neříkají, plná jako by ani nebyla a zvlášť na motorce, ale jedinný co respektuju je stopka, červená a dvojjitá plná a to předemnou může jet klidně i děda na babetě a stejně nepředjedu. Paní neznám a určitě to neudělala schválně, ale doufám že to odnese s plnou parádou.
Upravil Novej dne 17.08.2012 10:51
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Ero napsal:
... ale byla to jen prostě chyba, které děláme více, či méně všichni a doufáme, že to vyjde. tady to holt nevyšlo...
chlape nevím jak Ty ale já chyby záměrně nedělám. To je přesně rozdíl mezi zabitím z nedbalosti a vraždou. Jestli paní jela moc rychle a vyneslo jí to do protisměru zabila ho z nedbalosti, pokud předjížděla do zatáčky na dvojitý čáře byla to vražda a doufám že ta paní za to bude trpět do konce života.
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
problém je samozřejmě v nedokonalosti psaného slova v rámci fóra, tím spíš v takovém vlákně - člověk řeči neschopný, jako já a s minimem příspěvků nedokáže do mini bubliny vepsat přesně to, co myslí
já samozřejmě přemýšlím co to jde za všecky okolo, abysme všichni přijeli domů a za doby, kdy rukám velel adrenalin (čti blbost) jsou pryč a jsem rád, že jsem je přežil.
chybami, které vyjdou jsem myslel ty menší, které většinou nekončí tak fatálně jako v Il Guzziniho případě
já babu neomlouvám, každý svého dortu krůjce, občas i dortu jiných - sere mne to ale přát jí cokoliv je mi u zadele, super chlapa to nevrátí a msta mě nezajímá. trest samozřejmě ať vyfasuje jaký jaký jí náleží, každopádně zabít nevinného člověka 'cizího' a nevinného manžela vlastního je trestem větším, než si dokážu představit, že bych měl do smrti nést.
Ero napsal:
... ale byla to jen prostě chyba, které děláme více, či méně všichni a doufáme, že to vyjde. tady to holt nevyšlo...
chlape nevím jak Ty ale já chyby záměrně nedělám. To je přesně rozdíl mezi zabitím z nedbalosti a vraždou. Jestli paní jela moc rychle a vyneslo jí to do protisměru zabila ho z nedbalosti, pokud předjížděla do zatáčky na dvojitý čáře byla to vražda a doufám že ta paní za to bude trpět do konce života.
Nemáš pravdu.
Ať tak či onak, je to stále "jenom" zabití a navíc "jenom" z nedbalosti.
Soudce sice bude přihlížet k přitěžujícím (ta dvojitá plná) a polehčujícím okolnostem (např. dosavadní bezúhonnost obviněné apod.), ale stále bude tento čin ze strany řidičky kvalifikován jako zabití z nedbalosti.
A nepochybuj o tom, že jako část trestu (de facto polehčující okolnost při zdůvodnění rozsudku) bude bráno i to, že při této nehodě zabila svého manžela...
Takže abychom zůstali u faktů - vražda to nebyla, není a nebude v žádném případě! A to nejen v tomto Kocourkově, ale třeba ani v USA, kde se jinak s nikým moc nemazlej...
A to je právě myslím ta chyba. Tohle bych posuzoval jako vraždu. Jasně, chápu - ona může argumentovat, že nevěděla, že předjížděním přes dvojitou plnou někoho zabije, na druhou stranu - je to záměrné a svévolné porušení dopravních předpisů, u kterých myslící jedinec může předpokládat následky. Tohle nebyla nedbalost - čili zabití z nedbalosti bych rovnou zamítnul, tohle byl jasný záměr. Tedy ne záměr někoho sejmout, spíš záměr porušit dopravní předpis i když vím, že tím mohu někoho zabít...
Takže abychom zůstali u faktů - vražda to nebyla, není a nebude v žádném případě! A to nejen v tomto Kocourkově, ale třeba ani v USA, kde se jinak s nikým moc nemazlej...
A to je právě myslím ta chyba. Tohle bych posuzoval jako vraždu. Jasně, chápu - ona může argumentovat, že nevěděla, že předjížděním přes dvojitou plnou někoho zabije, na druhou stranu - je to záměrné a svévolné porušení dopravních předpisů, u kterých myslící jedinec může předpokládat následky. Tohle nebyla nedbalost - čili zabití z nedbalosti bych rovnou zamítnul, tohle byl jasný záměr. Tedy ne záměr někoho sejmout, spíš záměr porušit dopravní předpis i když vím, že tím mohu někoho zabít...
Takže "vražda"... A jak bys pak trestal skutečnou vraždu?
Pokud chceš trestat, měl bys být v první řadě nezaujatý a hlavně bys měl rozlišovat mezi vraždou, zabitím a usmrcením z nedbalosti.
Jsou to tři hodně odlišné činy, i když jejich společným následkem je zmařený lidský život.
Koukám se do TZ a dotyčné řidičce původně hrozil trest 2 až 8 let natvrdo.
Teď ale, když zemřel už druhý účastník nehody, jí podle par. 143 odst. 4 hrozí 3 až 10 let basy. __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
Nejsem zaujatý, dotyčného jsem neznal a nic na mém postoji nemění fakt, že to byl jeden "z nás".
Skutečnou vraždu v pravém slova smyslu??? To bysme museli začít uplně od začátku. Já osobně považuji za velkou chybu zrušení trestu smrti.. Ale to je jiná věc. Neříkám, že v tomhle případě bych tento trest měl na mysli a ani mi zrovna nejde o to, jak bude dotyčná paní potrestána. Spíš mi jde o kvalifikaci jejího činu. Je rodílné být potrestán za zabití z nedbalosti, nebo za vraždu. Ne délkou trestu, ale spíš morálním pohledem na věc.
Btw... ani nevím, že zemřel druhý účastník nehody.. :-(