Akorát pozor na podezřele levný ceny z internetu v případě Elektroluxu a Bosche.Dávají k tomu záručáky na který servisáci odmítají reagovat.Elektrolux musí mít záručák modrej s 3.kupónama,né bílou dvoustranu,Bosch poslední dobou záručáky nedává,poznaji to podle výrobního čísla.
oranžová dvanáctka
Medik napsal:
AEG a nebo Electrolux. Je to vlastně jedna firma, ale pořád jsou to ještě kvalitní držáky a technologicky v popředí. Na jiné značky po zkušenostech už ani nekoukám.
hehe, to je IMHO úplně šumák, vše se vyrábí v Asii (ty nejlepší v Turecku), každá větší značka už má dneska 3 úrovně produkce: low-end, middle class a high-end, ale dneska je toto věcí spíše marketingu, než výroby, vysoká cena již dávno neznamená vysokou kvalitu a naopak nízká cena není zárukou šuntu
beztak všichni výrobci užívají komponenty stejných dodavatelů, opět je to o jejich úrovni (low, middle, high) a jejich kombinaci ve výrobku
u sušičky jsou podstatné věci, které laik na první pohled nemůže zjistit, tedy např. ty, které jsem vyjmenoval výše
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
Medik napsal:
AEG a nebo Electrolux. Je to vlastně jedna firma, ale pořád jsou to ještě kvalitní držáky a technologicky v popředí. Na jiné značky po zkušenostech už ani nekoukám.
jinak já když mohu, tak řeším spíš Indesit, osm let pračka, varná deska, horkovzduška a lednice bez jediné poruchy a po dvou stěhováních!
ale myčka byla Whirlpool, takové parametry neměla v poměru cena/výkon žádná jiná a bylo to sakra znát, první myčka, která umyla vše a neničila nádobí, stejně tak zase mikrovlnka Baumatic, kde jsem řešil výkon, vnitřní velikost, způsob otvírání, ovládání, displej (digitální s hodinami) apod.
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
Ještě bych doplnil ohledně spotřeby.
Ta naše AEG Lavatherm (nějakýčíslo) má asi 1,85KWh, prodávají se i sušičky s jakoby nižší spotřebou 1,65KWh, ale co jsem koukal, tak všude u těchto sušiček byla poznámka, že 1,65KWh se dosáhne pouze, pokud se prádlo v pračce odstředí na tuším 1400otáček.
Čili ty sušičky mají vlastně stejnou spotřebu, jenom je to marketingovej tah, protože ta moje počítá 1,65KWh při nižších otáčkách, a s těma vyššíma má taky menší spotřebu.
Kasak napsal:
Zavolej Aldovi do Rumburka,ten ti poradí.
dik,zkusim ho taky oslovit, i kdyz uz je oranzovej...
Rumburskýho!!! Ten je věrnej
Ja tomu po tech 14ti letech v oboru vubec nerozumim, ale susicka je jedna z mala veci, ktera nepotrebuje byt extra draha. Mam doma vsechno Siemens, akorat susicku Electrolux (tzn. ne drahou) a dobre vim proc.
Naprosto kazda susicka funguje velmi dobre, zehleni je jen otazka toho jestli se pradlo pred susenim protrepe, po suseni protrebe a hned slozi.
Hromady programu jsou k nicemu, pouzivam z tech vsech pouze 2, resp. 1. Ten druhej hodne vyjimecne.
Jedna vec je ale jasna - napojeni na odpad, jedine!!
Stejne mate susicky urcite vedle pracky, takze rozdvojit odpad neni problem a kondenzacni susicce stoji za to se vyhnout velkym obloukem.
Ale jak jsem rekl, kecat do toho nikomu nebudu
Zahledl jsem tu i znalce a fajnsmekra s Miele, klobouk dolu, je to jedna z poslednich znacek ktera si opravdu tu obrovskou kvalitu drzi. Jen u ty susicky bych to proste zrovna moc nehrotil...
rick napsal:
Akorát pozor na podezřele levný ceny z internetu v případě Elektroluxu a Bosche.Dávají k tomu záručáky na který servisáci odmítají reagovat.Elektrolux musí mít záručák modrej s 3.kupónama,né bílou dvoustranu,Bosch poslední dobou záručáky nedává,poznaji to podle výrobního čísla.
Je to jako se vsim. Vyplati se nakupovat u stalych firem a nebrat jako prioritu prvni nejlevnejsi polozku na zbozi.cz
Od zarucaku upousti hodne znacek, vzdycky byla priorita stejne doklad o koupi. Ale je fakt, ze se tim ted tezko rozeznava zbozi urceny pro CR od sedyho dovozu..
Pokud mohu doporucit, vybrat susicku s co nejvetsim prumerem bubnu. Vetsina evropskych susicek stoji za starou backoru. Vsechny ty elektronicke ficurky okolo jsou k nicemu, protoze pradlo je zmuchlane... Susicka je principialne velmi jednoduche zarizeni a tak neni treba utracet buchvi kolik. Hezkymi par susiskami jsem prosel. Vim, ze nejlip fungujou susicky s obrimi bubny v USA.... Neco s velkymi bubny je k dostani i v CR. Chce to zapatrat.