vmuzik napsal:
Chtěl bych jsem se zeptat zdali někdo nemáte zkušenosti s originální alarmen který se montuje na 1200 GS, je s dálkovým ovládáním a měl by se nějak programovat, má na dálkovce 2 tlačítka, když mačkám na levé tak akorát motorka 1 blikne bliknama a zatroubí jednou klakson, a když zmáčku na pravé tlačítko, tak to nic nedělá, a když jsem zkoušel z motorkou manipulovat tak nic se nestalo žádný alrm se nespustil, prý se to musí nějak programovat, a proto jsem se chtěl zeptat zdali s tímto alarmem nemáte někdo zkušenosti nebo jestli nemáte návod v češtině na funkci tohoto alarmu.
Já mám origo alarm na GS12500. Levým tlačítkem zapnu alarm u toho bliknou dvakrát blinkry bez zvukového signálu. A pravým se vypne u toho jednou bliknou blinkry taky bez zvuku. Ale pozor! Jednou zapneš a vypneš a pak už alarm nereaguje dokud nezapneš a vypneš klíček.
Cau chlapi,
taky mam orig.alarm a chci se zeptat jak mam aktivovat hlasite potvrzeni alarmu? Jen mi to potvrzuje blinkrami a hlasite potvrzeni je jen kdyz leve tlacitko zmacknu 3krat tj. jako prepravni alarm a pri deaktivaci tj. pri opetovnem zmacknuti praveho tlacitka. Dik Martas
martas napsal:
Cau chlapi,
taky mam orig.alarm a chci se zeptat jak mam aktivovat hlasite potvrzeni alarmu? Jen mi to potvrzuje blinkrami a hlasite potvrzeni je jen kdyz leve tlacitko zmacknu 3krat tj. jako prepravni alarm a pri deaktivaci tj. pri opetovnem zmacknuti praveho tlacitka. Dik Martas
Je to v tom návodu. http://leteckapos.../393272571
Stáhni si ho a nastav si to.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Stahnul sem si to,nastavil si to a uz mi to i houka!!!! Diky moc jo a mmj. alarm mi uz hulaka jen narovnam motorku z bocniho stojanu,tak nevim proc to nekomu funguje a nekomu ne?
Ahojky muzete mi nekdo poslat ten navod k alarmu?Koupil jsem namontoval dle navodu ale aktivace mi nejde.Nejak se neorijentuji v navodu v cizim jazyce.Dekuji mocka oto.hruby@seznam.cz
Upravil Oto Hruby dne 30.03.2009 15:00
Diskuze je kolem alarmu,ja už original mam.Někde kolem června se tam posílal navod přes leteckou poštu ale uchovává se to tam jen 21dní a už to tam není.Orig. manuál je dost odborně.Nechal jsem to u super odborníka na BMW,tak snad na to přijde ... kdyby to někdo ještě měl a poslat bylo by to fajn
hmm tak teď se zeptám asi jako blbec... vzal jsem si v září advika (nového) s plnou výbavou, ale teď vůbec nevím, jestli tam alarm je nebo není.. teď musím vypadat jak trotl u vás, ale jak ho vůbec na moto můžu identifikovat. Imobilizer tam je, ale teď tu čtu i o nastavení alarmu..tak já teď jsem mimo.... a kdyby nebyl..dá (a vyplatí se) vůbec montovat origo? A musí se to jinak montovat jen u BMW ? Děkuji..... jinak trottel nejsem
Originál alarm určitě doporučuji... Alespoň já jsem s ním naprosto spokojen... Identifikovat bys ho mohl např. podle červeného světýlka (blik blik), které slouží i jako jakýsi "klíč", ale zatím jsem nepřišel na to, jak se používá... No a jinak třeba pod sedlem nebo nevím, kam by mohli na 12ce zašít sirénu, která je velikosti tenisového míčku... No a v neposlední řadě bys měl mít přeci dálkové ovládání...
No a co se montáže týče, svěřil bych to skutečně BMW lidem, pokud ho tam tedy nemáš...
CZECHcz napsal(a):
hmm tak teď se zeptám asi jako blbec... vzal jsem si v září advika (nového) s plnou výbavou, ale teď vůbec nevím, jestli tam alarm je nebo není.. teď musím vypadat jak trotl u vás, ale jak ho vůbec na moto můžu identifikovat. Imobilizer tam je, ale teď tu čtu i o nastavení alarmu..tak já teď jsem mimo.... a kdyby nebyl..dá (a vyplatí se) vůbec montovat origo? A musí se to jinak montovat jen u BMW ? Děkuji..... jinak trottel nejsem
Originál alarm je ten z jednoduších a moc toho neumí. Ale zase s ním není problém (elektronika o respektuje). Neoriginál alarm když se namontuje dobře,tak je taky v pohodě a umí třeba i víc,než origo. Jestli alarm máš poznáš podle ovladače. Máš ovladač-máš alarm.
Jinak je schovanej pod plastem v zadní části pod sedlem spolujezdce. Stačí tam kouknout. A pakliže tam bude a ty nemáš ovladač,tak se dá dokoupit a naprogramovat.
Imobilizér je součástí klíče od zapalování ten nemá s alarmem nic společnýho.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Originál, neoriginál... Je to jedno, vždy záleží na tom, jak to člověk nainstaluje... Mám zkušenosti s centrálem a alarmem v autě, kam jsem to montoval a raději se přikláním k originálům, protože ty už mají přesně definované místo a uchycení, tzn. nemusí se nikde nic vymýšlet...
Ale samozřejmě souhlasím s tím, že neoriginál může být chytřejší, než originál...
Když jsme u alarmu... Už jste si někdo pořizoval dálkové ovládání dodatečně? Mám jen jeden ovladač a rád bych měl doma ještě jeden rezervní... Kolik si za to BMW řekne?
hmm tak mam teda jen imobilizer.... a to jsem u objednání řekl, že chci max výbavu ( neobjednával jsem u českého dealera)..... Dnes jedinej BMW moto servis je AUTEC? Slyšel jsem něco o změně dealera tak teď nevím který je ten správný. Dneska jsem se pídil u suzuki po alarmu a namontovali tam nejakej moto alarm z Jablotronu. Za 18 dnů vybíjel baterku. Odvezli ho do Jablotronu..tam provedli kontrolu alarmu a vypočet spotřeby a skutečně to tak i mělo brát.. tak to jenom k alarmu Jablotron.
No tak pokud jsi jim řekl, že chceš max. výbavu a je to psané v nějakém e-mailu nebo předkupní smlouvě, omlať jim to o hlavu a ať ti alarm na jejich náklady namontují... Nešlo by to takhle?
Jinak z AuteCu je tuším teď Invelt, nebo naopak... Nevím... Ale v ČR je to tuším jediný zástupce...