Tam asi neni problém ten, jestli je to přes zásuvku nebo na přímo. Podle mě žádná "levná" nabíječka nemá úplně 100% vyfiltrované napětí a může se náhle napětí na krátkou dobu zvednout třeba je o pár voltů a náhodou to odpálí nějakou citlivou elektoniku.
no nevím jestli se tady bavíme o úplně levných nabíječkách, to za prvé a za druhé myslíš teda, že vždycky je potřeba u všech vozidel vybavených elektronikou (nemyslím CAN BUS) nabíjet vždycky jen odpojenou baterku? Bez ohledu na to, že např. u nových aut se i výměna baterky má provádět pod napětím?
Já si teda myslím že ne
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Já jen vím, že ta pravdědopodobnost zničení nečeho citlivého je strašně malá, ale je tam.
Zkus si s připojenou nabíječkou zapnout v autě displej navigace a hned poznáš jaké rušení nabíječka ze sítě propouští, na tom LCDčku je to krásně vidět.
Upravil stevebmw dne 20.09.2012 05:47
R1200GS 2010
schrek napsal:
bigr: no chces opravdu mi rict ze na Optimte 6 je CAN-BUS tak to teda nevim
Tak jsem na to včera koukal a máš pravdu. CanBus umí jen OptiMate 4. Šestka ne,ale zato umí velký baterky,což čtyřka ne. Mimochodem velký baterky umí i OptiMate 2,která stojí necelej litr. Jenže mít dvě až tři nabíječky je kravina...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
presne tak proto jsse shnael nabijecku co umi alespon 100Ah nebo minimalne 80Ah (stema 200 sem prestrelil jelikoz uz sem zapomel ze nemam terenaka) a aby umela Can Bus , jinak ta O6 umi nabijet pres zasuvku to jo ale neumi CAN BUS
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
stevebmw : já když nabíjím baterku tak mám vyplou palubní síť
ale stejně, pochopitelně že to ruší, nový nabíječky mají pulzní nabíjení, čili se to ani nenabíjí stejnosměrným konstantním proudem
a ohledně těch špiček ... baterka sama o sobě funguje jako filtr, ale saamozřejmě stát se může cokoliv, Wunderlich i Louis prodávají za 10e nějakej obvod kterej má chránit právě před přepětím, netuším teda jak to dělají, jestli tam mají varistor či co, ale třeba to je zajímavá investice
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?