Vlastimil: a že by mohli existovat lidi, kteří jezdí taky a přitom třeba vědí jak funguje goretex a jak igelit, to nepřipouštíš? Koukni se třeba na outdoor - myslíš že po horách chodí víc lidí, kteří netuší co je goretex nebo membrána než těch, kteří tomu rozumí a kupují si funkční oblečení? Ani bych neřekl. U motorek je to dost specifický a právě proto ti výrobci dělají akce kde ty věci vysvětlují. Dělají to výrobci protektorů i materiálů. Asi uznáš, že se třeba i protektory můžou lišit a nejsou všechny stejné (byť Emilovi je to jedno, protože když se napíchneš na větev, tak ti to je fuk).
Nemám najeto zase tak málo a za ty roky jsem si koupil fůru značkových blbostí, které byly drahé a nefugovaly a naopak ale když o těch technických věcech člověk ví a trošku se v tom vyzná, sníží se riziko, že takovou pitomost udělá znova. A neplatí to jen o motorkách ale i o jiných sportech a koníčkách. Zajímavý je, že když se jedná třeba o olej, lidi jsou schopní se málem porvat a studují neuvěřitelné technické detaily a odlišnosti značek a typů. Pneumatiky to samé. Ale když jde o spaní, vaření a oblečení, tak je to zbytečný? Kdo byl někdy na nějakém alpském passu v trilaminátovým oblečení a čekal podesáté na kamarády, až ze sebe svlíknou nepromoky nebo je zase oblíknou a přitom už jsou celí zpocení nebo promočení, tak se jen bude smát. Radikálnímu příznivci jízdy v kůži a s otevřenou helmou nemá smysl vysvětlovat výhody textilu a proč se liší goretex A od goretexu B a proč má s tím typem A někdy promočenou bundu a proč si měl koupit ten B.
Každopádně si nemyslím, že by bylo víc lidí, kteří se o technologie a materiály (obecně) nezajímají a jen jezdí - minimálně do okamžiku, kdy jsou promočení a jejich kamarádi nejsou.
Upravil TomasTT dne 13.12.2012 19:13
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Vlastimil: a že by mohli existovat lidi, kteří jezdí taky a přitom třeba vědí jak funguje goretex a jak igelit, to nepřipouštíš? Koukni se třeba na outdoor - myslíš že po horách chodí víc lidí, kteří netuší co je goretex nebo membrána než těch, kteří tomu rozumí a kupují si funkční oblečení? Ani bych neřekl. U motorek je to dost specifický a právě proto ti výrobci dělají akce kde ty věci vysvětlují. Dělají to výrobci protektorů i materiálů. Asi uznáš, že se třeba i protektory můžou lišit a nejsou všechny stejné (byť Emilovi je to jedno, protože když se napíchneš na větev, tak ti to je fuk).
Nemám najeto zase tak málo a za ty roky jsem si koupil fůru značkových blbostí, které byly drahé a nefugovaly a naopak ale když o těch technických věcech člověk ví a trošku se v tom vyzná, sníží se riziko, že takovou pitomost udělá znova. A neplatí to jen o motorkách ale i o jiných sportech a koníčkách. Zajímavý je, že když se jedná třeba o olej, lidi jsou schopní se málem porvat a studují neuvěřitelné technické detaily a odlišnosti značek a typů. Pneumatiky to samé. Ale když jde o spaní, vaření a oblečení, tak je to zbytečný? Kdo byl někdy na nějakém alpském passu v trilaminátovým oblečení a čekal podesáté na kamarády, až ze sebe svlíknou nepromoky nebo je zase oblíknou a přitom už jsou celí zpocení nebo promočení, tak se jen bude smát. Radikálnímu příznivci jízdy v kůži a s otevřenou helmou nemá smysl vysvětlovat výhody textilu a proč se liší goretex A od goretexu B a proč má s tím typem A někdy promočenou bundu a proč si měl koupit ten B.
Každopádně si nemyslím, že by bylo víc lidí, kteří se o technologie a materiály (obecně) nezajímají a jen jezdí - minimálně do okamžiku, kdy jsou promočení a jejich kamarádi nejsou.
Moc pěkně jsi to napsal zejména jak jsi tam zakomponoval ten Outdorto máš úplnou pravdu,oni ti outdoristi najezdí fakt hodně....já to vidím trochu jinak,ale to bude asi tím že mne ty příspěvky na fóru naštěstí neživí
[quote]TomasTT napsal:
...Kdo byl někdy na nějakém alpském passu v trilaminátovým oblečení a čekal podesáté na kamarády, až ze sebe svlíknou nepromoky nebo je zase oblíknou a přitom už jsou celí zpocení nebo promočení, tak se jen bude smát.
No, přesně o tomto jsem mluvil, akorát Tomáš to napsal na 30 řádků, a já jen na dva.
Už mne to prostě nebavilo. A to nemám trilaminát, jen obyčejný Klim Traverse, mimochodem, cena kompletu není vůbec šílená. Je mi jasný, že za tuto cenu tam nebude Goretex XCR, ale prozatím funguje na jedničku a to mi stačí.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
kejda: Klim Traverse není fakt trilaminát (jako třeba Badlands nebo Rally apod) ale je to pořád goretex kombinovaný s velmi slušnou cordurou. Poměr cena/výkon právě u toho modelu není vůbec špatný. Ale někomu, kdo je zapřísáhne proti čemukoliv modermínu to nevysvětlíš (leda by to stálo 1999Kč za komplet a prodávalo se to v Lídlu). Jsou lidi, kteří ti budou fňukat hodiny že jim je zima a že chtějí jet jinam ale nikdy nepřipustí, že by mohlo existovat oblečení, které je komfortní i v chladnu nebo v celodenním lijáku. Kupodivu v případě bot to chápou a někteří (světe div se) přišli i na výhody goretexových rukavic ale stejně ti budou tvridit, že prochcaná cordura s igelitem místo membrány je téměř totéž jako třeba ten Traverse. Hlavně že to stálo polovinu.
vlastimil: jestli jsi to nepochopil, tak outdoor byl příklad jiných sportů (klidně si můžeš na místo toho představit třeba bikery na horských kolech), kde se lidi zajímají o to, co za oblečení používají a jestli promokne nebo ne. Myslím že z toho bylo evidentní, že jsem nemyslel že by lidi co dělají outdoor jezdili na motorce (obvykle motorkáře bytostně nesnášejí). Jinak pro představu - příspěvky na tomhle fóru mě skutečně neživí.
Upravil TomasTT dne 13.12.2012 23:53
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tak takhle jsem se nechal napálit potom co po koupi GSa a přechodu z kůže na textil byl nucenej narychlo koupit bundu.Nejblíž byl Bikers a já mentál koupil jejich nazran s prej nepromokavou membránou.Nepromokavá asi je-nevyzkoušeno.Po týdnu jsem odjel do Rumunska a chytli sme tam 35.Jak ze mně lilo,nepomáhali žádný Moiry,Devoldy,na který si dávám ještě triko,který sem moh ždímat každejch půl hodiny.Asi je tam zašitej fakt igelit,Takže mi doma visí už 3 bundy a Nasran klíďo rád za mrzkej peníz prodám!Má teda v sobě speciální kapsičku s diodou na provázku-
oranžová dvanáctka
Jakože ti dám bundu co stála bůra,měl jsem jí tejden na sobě za kilo?Vidíš,že mám na zádech napsáno d.e.b.i.l? To bys musel krapet přihodit,aspoň nulu a na začátku 2.
vel.56,tušim,mám 186 a 96kg.
Má přeci to světýlko!!!!!!!!!!!!!!!!!
oranžová dvanáctka
TomasTT napsal:
Moc pěkně jsi to napsal zejména jak jsi tam zakomponoval ten Outdorto máš úplnou pravdu,oni ti outdoristi najezdí fakt hodně....já to vidím trochu jinak,ale to bude asi tím že mne ty příspěvky na fóru naštěstí neživí
Jé tohle mě baví. Jen se divím, že kompaňééééro nebylo vymyšleno už před 5 lety v Modleticích, k tomu třetí vrstva, která by se dala používat na horskou tůru včetně bot, rukavic a multifunkčního škopku na hlavu. Jako set by se to dalo prodávat i jako lyžařské oblečení se zárukou 5 až 10 let. Připevnění boty na lyže už je detail stejně jako úchyt hůlek na rukavicích. Celé ty to šlo prodávat za 99.999,-, což by jako trasformers šlo. Jasný je, že příplatek za barvu, airbag uvnitř a neprůstřelou variantu se dodá.....a to se vyplatí
....zapomněl jsem na DPH
Upravil pepanek1150 dne 14.12.2012 01:42
všude dobře.....doma GSA
Zbytečný to řešit...
Mimochodem, motocyklový goretexový trilaminátový hadry nabízelo BMW už minimálně před deseti roky. Bohužel bez jakéhokoliv větrání ale pro ježdění v dešti (a sněhu) to bylo super. Peklo při cestách kamkoliv kde byly teploty 28 a výš. Vznikl dokonalý "sauna oblek" jako nabízejí někde v teleshopingu. Pot co stékal ze zad do kalhot za pár hodin udělal louži v botách tak, že to čvachtalo. Neuvěřitelná věc. Měli jsme to s kamarádem (a manželkama) na Korsice a jezdit se v tom fakt nedalo. Klim používá ten samý materiál na špičkové modely Badlands and Rally a ejhle - ono to jde i ve vysokých teplotách, jen se tam musí pustit hodně vzduchu, což BMW neudělalo. Ale oboje má jedno společné - ta membrána laminovaná do vnější odolné látky a uvnitř krytá proti poškození další vrstvou (proto je to trilaminát protože to má tři vrstvy laminované do jedné) je typ určený pro vysokou rychlost vody - prostě to funguje za jízdy na motorce. Ten samý princip ale s membránou určenou pro turistiku takový tlak nevydrží a dřív nebo později to začne protékat. Osobně vyzkoušeno na enduru, kdy jsem si myslel, že namísto nepromoku bude super stará goretexová horolezecká bunda Salewa. Když člověk stojí nebo řeší něco v nízké rychlosti, je to super. Do značné míry to i dýchá. Jenže při normální jízdě po silnici domů to vydrží chvilku a začne to protékat. Protože ta membrána není na takový tlak dělaná. Jde o trilaminát ale prostě určený pro jiné použití. To je to, co jsem se snažil říct - a tohle třeba horolezci vědí, rozumí tomu že každý materiál má nějaké vlastnosti a výhody a nevýhody a super lehká látka třeba vydrží déšť ale ne bouři co trvá pět hodin s rychlostí větru 80km/h. Motorkáře to nezajímá a řeknou šmahem že je to všechno nanic... Přitom stačí pochopit ty materiály a vybrat si správně a nestane se to, o čem mluvil Emil - že mu bude zima a mokro nebo naopak jinde horko.
pepanek: asi jsem tě úplně nepochopil ale mám minimálně jednoho zákazníka, který ve vnější bundě Companero (resp. Stadler EVO) jezdí na sněžným skůtru. Je to dostatečně podobný lyžování? Není důvod proč to takhle nepoužívat - lyžařská trilaminátová GTX bunda (třeba Salomon, SweetProtection...) bude stát deset tisíc a na občasné ježdění to je naprosto v pohodě. Mimochodem, před pár týdny jsem v Itálii na lanovce viděl chlapa na snowboardu v pískovém moto oblečení Revit. No a co?
Emil: budeš se divit ale Rally patří do seznamu oblečení, které bych si rád vyzkoušel. Myslím to naprosto vážně.
Vlastimil to má v podpisu moc krásně napsaný. pasuje to opravdu na většinu, a VĚTŠÍ většinu.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Na základě upozornění TOURATECH CZ, který se chystá začít prodávat KLIM, mě KLIM požádal abych upravil ceny na ceny jimi doporučované pro evropský trh. Jakmile mi tyto ceny přijdou budu muset naše ceny zvednout na ceny doporučené. Pokud máte zájem nakoupit něco levněji, zvláště zboží které je v akcích, doporučuji si pospíšit....
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
To jako TOURATECH CZ upozornil nekoho od KLIMu, ze prodavas levneji, nez maji doporucene ceny? Nez aby udelali nejake zavadeci ceny, tak takhle bonzujou a pojedete vsichni za draho??
Nevim,čemu se divíš.Já v tom vidim spíš přátelský upozornění.Sám prodávám pár značek,např italský baterie,kde máš daný maloobchodní ceník a když ho nedodržíš,tak ti seberou procenta z rabatu a pak zastoupení.
A tohle by naopak hrálo TT do karet,přišli by o konkurenci.
oranžová dvanáctka
Rád bych upřesnil situaci, která nastane od prvního února... Když se to teda začalo řešit dřív, tak je potřeba k tomu něco říct...
Všichni prodejci KLIM v Evropě budou během letošního jara spadat pod nově vzniklou distribuční strukturu Klim Europe. Všichni budou mít stejné prodejní ceny bez ohledu na to, jestli se jedná o prodejce v Holandsku, Německu, Anglii, Dánsku nebo v Česku. Bez ohledu na rozdílné DPH, všude bude cena stejná (x kurz).
Tato podmínka je zásadní.
Jak jste asi pochopili, Klim nás oslovil (a nejen nás) s tím, že chtějí zlepšit pozici na některých trzích. Jejich spolupráce s Touratech USA je velmi dobrá a tak se rozhodli na některých trzích změnit distribuci. Kromě nás je to mimo jiné třeba Slovensko. Těch důvodů, proč se to stalo, je víc a devalvace značky cenovou politikou je jen jedna z nich, objem prodejů a marketingové aktivity věc další.
Takže ano, Touratech CZ je nový dovozce Klim a stejná situace je na Slovensku.
Naprosto nesouhlasím s tím co píše Viktor, že na základě našeho upozornění... Pokud musím podepsat že budu prodávat za nějaké ceny, tak logicky nemůžu přejít fakt, že jiný subjekt prodává za jiné ceny, zejména když se musím upsat k nějakému objemu obchodu atd. Tím, že Viktor měl na webu ceny jiné než doporučené, porušil smluvní podmínky pro status dovozce ale nebyla to jediná věc, proč Klim chtěl změnu ve střední Evropě.
Ten, kdo sleduje ceny všech prodejců je člověk z Klim Europe a budou to dělat pořád. Rozpětí slev, které se můžou lidem dávat je věc jedna, rozpětí za které to můžu vyvěsit na web je věc druhá. A oni chtějí, aby cena všude byla stejná a aby se prémiové oblečení neprodávalo s výprodejovou slevou když přichází na trh apod. *******************************
Pardal napsal:
Na základě upozornění TOURATECH CZ, který se chystá začít prodávat KLIM, mě KLIM požádal abych upravil ceny na ceny jimi doporučované pro evropský trh. Jakmile mi tyto ceny přijdou budu muset naše ceny zvednout na ceny doporučené. Pokud máte zájem nakoupit něco levněji, zvláště zboží které je v akcích, doporučuji si pospíšit....
Pardal napsal:
to nebylo upne nutne
Na druhou stranu myslim,ze ten kdo o tom KLIMU uvazuje,tak tu informaci a usetrene penize oceni.
Jsem si naivne myslel,ze tyhle cenove praktiky jsou zakazane.
Taky nechapu,jak muze vec stat stejne,kdyz je vsude jine dph,proc musi byt v USA stejne drahe jako v evrope,kdyz neni nutne platit dopravu pres ocean atd.
A dalsi vec co nechapu,je konkurence znacek v ramci samotneho TT.Jeste nedavno,byli öhlins naprosta spicka,ktera vydrzi i dlouhou jizdu po pistach atd.
Dnes je to zastaraly vyrobek,ktery leta neprosel inovaci a nejlepsi jsou vyrobky jine firmy,kterou zalozili byvali zamestnanci dalsi firmy,kteri ty zkusenosti a know how jiste u toho byvaleho zamestnavatele neziskali.Jak je to vetsinou kritizovano.
Zrovna tak nechapu,proc firma ktera prodava nejlepsi znacky jako Stadler atd.,najednou chce konkurovat svym vlastnim vyrobkum?
Aby jsme se brzy nedocetli,ze to compagnero za ty prachy vlastne tak dobre neni,ze se malo inovuje atd.A proto ze je potreba prodavat jinou,lepsi a inovativnejsi znacku.
Upravil vevis dne 31.01.2013 19:41
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!