TomasTT napsal:
Hele my jsme těch přileb prodali tak asi stovku odhadem a takovou reklamaci jsme tady neměli. Takže by to taky mohla být nějaká blbá série a nebo fakt menší plexi na větší skořepině. Je to hodně divný. Jinak plexi se dá zničit během asi hodiny pokud se umyje přípravkem, který obsahuje nějakou přísadu, která způsobí že v makrolonu nebo podobném "plexi" vzniknou takové vlasové trhlinky, které vypadají jako pavučina. Znám to z jiného oboru - když se na "plexisklo" použil čistící přípravek na filmy, který obsahoval nějakou antistatickou složku, tak i když se to okamžitě utřelo, tak do hodiny už bylo vidět přesně kde ten přípravek byl a vznikla tam tahle pavučina vevnitř ve struktuře toho plexi. Neodstranitelné. Nevím přesně, která složka toho čističe to způsobovala ale bylo to fatální. Rozhodně to je něco, co dokáže vniknout do toho materiálu a takhle to kvůli tomu popraská. Neříkám, že to je stejný případ ale tohle jsem viděl mockrát.
Plexi umývám zásadně vodou s tekutým mýdlem, běžně používám mýdla, která jsou k dispozici třeba na benzínkách na WC a neměl jsem s tím nikdy problém. Jarová voda je ideální a jsou lidi, kteří si v malé lahvičce vozí trošku jaru, protože třeba kamarád kdysi umyl plexi nějaké přilby něčím co měl na pokoji v hotelu a odstranil tím modrý zrcadlový povlak na tom plexi. Já tyhle reflexní povlaky na plexi nemám, tak to neřeším ale chce to být opatrný. Tohle ale fakt vypadá spíš jako nějaké pnutí. Nevylítlo ti někdy plexi když bylo pootevřené a nenarazilo prudce dozadu do otevřené polohy třeba?
Díky za názor. Plexi mi nikdy nevylítlo nebo sem s ním nepraštil. Asi to bude skutečně pnutí, protože při reklamaci mi vyměnili pouze vnější plexi, ale pinlock zůstal původní.
Jerryk napsal:
První plexi jsem čistil vodou + sheronem na odstranění much, to druhý jsem snad ani nemyl
Jerryku
Pokud jsi použil tohle: http://www.stirej...tion#anch1
tak bych se vůbec nedivil, že ti PC plexi prasklo. My podobnými drijáky v práci zjišťujeme jestli jsme temperací dostatečně odstranili vnitřní pnutí svítilen po svařování. Tyhle čistící prostředky narušují molekuly polymerů a v místě kde je vnitřní napětí pak vzniknou samovolně praskliny. Je na to přesný postup a bývá to častý problém. Trhliny se běžně udělají za 10-30 minut od aplikace (potření vlhkým hadříkem).
Otázka co to druhé plexi pokud jsi ho opravdu nemyl... Mohla stačit slabá kontaminace, pokud jsi použil starý díl z toho prvního plexi...???? Napětí je v tom místě už od deformace po nasazení a od vnitřního plexi proti mlžení.
Přesně tohle jsem použil na první plexi. Je ale divný že stejný přípravek jsem používal 3 roky na starou helmu a u ní mi plexi nikdy neprasklo (a to byla helma o několik tříd niž než C3). Vždycky po aplikaci jsem plexi okamžitě omyl vodou.
Na nový plexi mi nasadili vnitřní slídu z plexi, který jsem jim zaslal, ale začlo to praskat v místě, kde se vnitřní plexi nedotýka vnějšího (směrem pantům), tak přikláním rozhodně k pnutí.
Každopádně díky moc za hodně zajmavý poučení, už to nikdy na helmu nepoužiju.
Čistím dlouhodobě celou helmu včetně plexi tímto http://obchod.act...chu-400-ml a vše bez problémů,perfektně to čistí i hmyz. Pak to plégo přelíznu ještě tímto http://autokosmet...e/#section pokud není moc hmyzu na plexi tak přímo tím motulem výsledek po rozleštění