já mam tohle, je to drahý, ale hezký a funguje dobře. tenhle je na 12 ale poslali mi ten samej na 1150.
http://www.bohemiabike.cz/eshop/detail/496-thermometer-cap/
Já to vyřešil takhle. Z teploměru, co jsem už vodou x-krát vyzkratoval a chtěl ho už x-krát zahodit... Je to ten samý, co má v příspěvku #20 Bawko (cca 100,-Kč), jen jsem zkrátil ten drát a odpor napájel přímo dovnitř. (měl jsem obavy, že se změní hodnoty měření změnou odporu drátu, ale měří to úplně stejně). Celé jsem to nacpal do odřízlé krabičky od velkých TicTac (pasuje přesně, dnem vzhůru), dole stáhl stahovací páskou a funguje to super. Voda se tam nedostane a od slunka se to nerosí. Jo, je to trochu matnější, ale venku je to vidět super. Navíc si mohu nastavit sklon abych na to dobře viděl. Simply Clever. D.
Dawid přiložený následující obrázek:
[188.86Kb]
The world will never be the same, once you’ve seen it from the seat of
BMW 1200 GS Adventure!
ja som mal obycajny cinsky za 2.5€ ukazoval dobre cez noc alebo ked bola motorka v garaazi. akonahle som bol vonku a plasty sa zohriali tak ukazoval viac. a preto aj v chorvatsku ho chudaka roztrhlo
takze asi ten s tym cidlom na kably bude lepsi ked sa to niekde skova a nebude to na priamom svetle
poki napsal:
já mam tohle, je to drahý, ale hezký a funguje dobře. tenhle je na 12 ale poslali mi ten samej na 1150.
... není tenhle ovlivněnej od teplýho vzduchu z chladiče ? (viděl jsem ho na R-ku, ale tam je chladič jinde než na GSu)
(ch)stepan
poki napsal:
... není tenhle ovlivněnej od teplýho vzduchu z chladiče ? (viděl jsem ho na R-ku, ale tam je chladič jinde než na GSu)
od chladica nebude. ten je nizko a vpredu. podla mna bude problem ked na neho bude svietit slnko priamo. zohreje sa vsetko okolo a bude ukazovat viac
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
Panove,tak jsem poridil nakonec teplomer od Voltcraftu.Pisi,ze je dokonce i vodesny ( IP68),tak jsem zvedav.Asi ho nebudu ani nezadu zatahovat tmelem. Budu jim verit.Je pekne malinky a bez baterek Na aukru je cca za 200,- i s postovnym. kablik pujde pod zobak,takze teplo z motoru by ho ovlivnovat nemelo.
milanosor přiložený následující obrázek:
[72.54Kb]
Upravil milanosor dne 08.11.2012 12:46
I pád na hubu je pohyb kupředu
milanosor napsal:
Panove,tak jsem poridil nakonec teplomer od Voltcraftu.Pisi,ze je dokonce i vodesny ( IP68),tak jsem zvedav.Asi ho nebudu ani nezadu zatahovat tmelem. Budu jim verit.Je pekne malinky a bez baterek Na aukru je cca za 200,- i s postovnym. kablik pujde pod zobak,takze teplo z motoru by ho volivnovat nemelo.
milanosor napsal:
Panove,tak jsem poridil nakonec teplomer od Voltcraftu.Pisi,ze je dokonce i vodesny ( IP68),tak jsem zvedav.Asi ho nebudu ani nezadu zatahovat tmelem. Budu jim verit.Je pekne malinky a bez baterek Na aukru je cca za 200,- i s postovnym. kablik pujde pod zobak,takze teplo z motoru by ho volivnovat nemelo.
Pošli odkaz na ten teploměr Aukru, nevypadá špatně.
Také jsem o něm uvažoval, ale za prvé určitě nebude vodotěsný, a za druhé je otázkou, kolik bude prakticky potřebovat světla, aby fungoval. Možná by šlo upravit napájení z moto, ale to je jen teoretická úvaha.
Upravil Miho dne 08.11.2012 11:21
Tak vam napisu, co presne pisi v navodu. Na netu to nikde psane nebylo.
Teplomer je napajeny solarni energii ( min 100Luxu ), vodotesne zaplombovany (IP68), a tim padem nevyzaduje absolutne zadnou drzbu.
O cidlu pisi jen, ze se nesmi ponorovat do leptavych latek a neni vymenitelne.
A krome spoje na spodni casti tam zadny dalsi spoj neni.Takze jestli to ma ze spodniho vicka gumu, tak opravdu muze byt vodotesny. Ale kuchat ho nebudu V ruce to vypada dokonce lip nez nez na obrazku.
Jo a zkousel jsem zakryt pulku solarniho clanku,nema tu prime svetlo z okna,svetla vypnute,venku je pod mrakem a teplomer jede vpohode.
Analogova klasika!http://www.stuala...-teplomer/ Hlavne sa dokonale začleni do vzhladu pristrojovky.
Upravil JRM66 dne 08.11.2012 13:19
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.