servisak napsal:
Vyplň si místo bydliště a pak se nechá řešít diagnostika
hned bych si to namiril k tobe, kdyby si nebyl uprostred republiky
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Hagrid napsal:
Tak jsem to dneska vytáhl ven a po nastartování kontrolka zhasne. Po vypnutí motoru opět rychle bliká.
kontrola oleje predpokladam byla provedena... tzn. cekat do sepnuti vetraku, vypnout motor cca 5 minut pockat a pak zmerit na rysce.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
http://f800riders...sure-Light
Upravil swat dne 06.11.2012 17:11
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
swat napsal:
Na netu píšou že to může být způsobeno špatným oil filtrem. Zanesen apod.
Kdy jsi ho naposledy měnil ?
To by ten spínač kontrolky mazania mal naprirodzené schopnosti aby pri stojacom motore zistil, že filter je zanesený
Okrem toho ol. filtre alebo aspoň vačšina z nich má ventil, ktorý pri zanesení filtra pustí olej mimo filtráciu.
Hádam pomôže diagnostika i ked si myslím, že by okrem red - blikania malo svietiť aj čosi iné - servis alebo orange-trojuholník. Ale možno je to tak namakané, že systém pri autodiagnostike-pri zapnutí zapaľovania zistí chybu v okruhu spínača /napr. vačší prechodový odpor, či odídené čidlo/ a takto hlási hodnotu mimo rozsah. A pri chode motora je údaj možno korektný.
Ak máš problém ísť niekam na diagnózu tak ho na skúšku odpoj a vyskúšaj obidva stavy. Inak ten spínač nerobí nič iné ako pripája a odpája kostru, takže sa dá odmerať aj ohmmetrom voči kostre.
To by ten spínač kontrolky mazania mal naprirodzené schopnosti aby pri stojacom motore zistil, že filter je zanesený
Co když si to pamatuje z poslední jízdy a jen načte chybu z řj ?
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Tak potom by mal počas tej poslednej jazdy predsa svietiť krásne neprerušovane a krvavo.
Jedna mojich domienok je že pri zapnutí klúča by na snímači mal byť nulový odpor voči kostre, ale nejaký tam je a preto bliká.
Ked natočíš, tak tlakom oleja sa snímač odpojí od kostry a svetlo zhasne - odpor je nekonečný a aj má taký byť.
A možno je snímač inverzný a potom strašne kecám
možno je to porucha karty či softu - to určite neprajem
Skrátka treba to "odmerať" či analogicky alebo numericky
Upravil Tryskac dne 06.11.2012 21:08
Začít olejovým snímačem, na liazáckých motorech to byla vcelku častá věc že se do policajta dostal nějakej bordel a začalo to svítit či problikávat i když mazání bylo Ok
Tak som si to prečítal, síce neskoro a problém je už možno vyriešený, ale môj názor. Tá kontrolka bliká asi preto že riadiaca jednotka zaznamenala nejakú poruchu.
Mne sa to napríklad stalo keď som mal zadretý ventilátor. Keď ho malo zopnúť riadiaca jednotka zaznamenala odpor, ventilátor odpojila, takže sa nespustil a hlásila mi to kontrolka oleja ktorá začala blikať. Je to taká ochrana pred vyvretím chlad. kvapaliny. Je síce pravda že keď motor vychladol a zapol som znova kľúčik, tak to neblikalo. Ale keď sa to prehrialo tak to začalo znova blikať.
Ahoj, tak muj pacient taky trpi blikajici kontrolkou oleje, ale bohuzel za chodu motoru. Prvne jsem si toho vsimnu pri navratu z posledni cesty z5 domu nekde na srbskych hranicich. Behem 3 tydnu jsme najeli 10tkm, takze jsem menil olej pred jizdou doma 3litry. Tak jsem si rikal, oka neco si to vzalo mam tam malo oleje. Doma jsem vymenil olej a od te doby jsem najezdil 1tkm. Behem te 3 tydeni cesty jsem pri jinych cekackach zretelne slysel ze ventilator sepnul.
Vcera jsem potkal kamose tak jsme se zakecali, ja mel nastartovano a po cca 5ti minutach se to objevilo zase.
Nedavno jsem byl na diagnostice a jedine co tam bylo byla chyba od cidla ABS.
Muze nekdo potvrdit, ze to blika za situace kdy se ma roztocit ventilator a neroztoci se ?
schrek napsal:
nema blikat nikdy a nefunkcni ventilator se nikde nesignalizuje , jen ze ti vyleze teplota nagoru
hele Schreku proc tady vydavas svoje nazory za fakta
MINIMALNE U MEHO ROCNIKU PRI SEKLEM VENTILATORU BLIKA MAZANI, VSEMOZNA VAROVANI A POKUD VIM, NEFUNGUJE LAMBDA.
(je to na stejne vetvi).
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Mozna jo ale ja me prerusenej kontakt na ventilatoru nesepnul a nic neblikalo mozna nejaka chyba . Servisak tak jak to teda je ?
Upravil schrek dne 15.11.2013 18:32
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
ta kontrolka oleje u k7x je vlastne EML (engine management light) takze ma na starosti signalizovat vic veci nez jen olej,mj. okruh chlazeni.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj