morabo napsal:
Na 1150 s 19kou vepredu to bylo ultravizivny. Jeden obzvlast hlubokej polni usek, cca kilometr dlouhej, jsem "jel" celej se zaseklym kolem a oral jsem oral... A ne malo....
Planovat neoficialni rally pro tezky motorky v listopadu vetsinou pres pole a chmelnice mi taky neprijde jako idealni a uplne pricetnej napad. Mimochodem ty pole jsem navic proste musel jet mimo stopu, jinak bych tam byl jeste dneska, ale prijemnej pocit to nebyl... Presne proto uz nemam krosku a uzivam si terenu na relativne legalnich polnackach a lesnackach s uberendurem, kde je to i tak casto vyzva. Nechci brblat a netouzim jen po idealnich podminkach, rad se blizim limitum mozneho, ale tohle bylo fakt trochu moc. Na druhou stranu to melo i vyhody, normalne bejvam rychlej a bloudim, tady jsem byl pomalej a neztratil se ani jednou . Ne, ze by byl roadbook tak dobre napsanej, on totiz temer nebyl potreba, jel jsem proste po stopach a tak to jen trosku kontroloval...
Jinak jsem dojel taky nekam kus za pulku, mozna do 3/4 trati kupodivu jeste v relativne slusnym case a tusim jedinej s malym kolem, pak jsem ale 40 minut vystipaval chuchvalec chmelarskyho dratu ze zadniho kola a hlavne trmenu brzdy (jako ostatne mnozi) a po zjisteni, ze to pak zase vede napric polem a pritom po silnici je do cile jen 5km, jsem to zabalil... Dojel bych to, ale uz mne to nebavilo orat a po 25ty to zvedat sam.
Jednoduse receno, byla to trat na spolecnou projizdku peti kamosu nekdy v lete. Rally pro 60 endur v listopadu by asi mela vypadat jinak. Doufam, ze se poradatel pouci a priste to bude vhodnejsi a mene konfliktni trasa.
Jinak samozrejme super spolecnost a dobrej pokec a zabava.
-
A jeste poznamka pod carou. Na jare planuju, na jejich zadost, akci pro par lidi z italskyho fora (mimochodem docela stoji o druzbu s nasimi geesaky, tak se muzete nezavazne hlasit i vy) a doufam, ze se mi to podobne nezvrhne. Takze finalni zhodnoceni za mne asi zni, ze to proste bylo poucne...
Zaverem pro ilustraci foto meho stroje v cili (jiz v castecne ocistenem stavu ).
Upravil morabo dne 04.11.2012 23:34
Maiali nel Fango!
Předem píšu že jsem trať nejel ale když to čtu tak mi nedá nereagovat.
Jako čumím co je tu ubrečenejch "závodníků".
To ste malý nebo neumíte do 5?
Zůčastníte se vědomě nelegální akce. Je to závod!! Je listopad. Pršlavo a chladno. Nejste připravený fyzicky, technicky a mentálně a hodíte to na orga ... čumím
Byla to Rally ne orienťák !! ....
Chválím snahu a aktivitu orga udělat tady pod nosem něco, na co si málokdo troufne. Chválím i to že to bylo obtížný, protože orienťák si může jezdit každej u sebe za barákem.
Jen těm blbům co to organizátorům kazej dojmem na foru, nebo způsobem projetí trasy mimo rozumnou drážku bych doporučil trochu chladnou hlavu a sebereflexe.
A proboha se nehlaste na OFF závody když nevíte co je to Offroad!!! Dakar 650, HusaberG
Panove, obouvat se do poradatelu a fnukat mi prijde hodne ubohy.
Kdyby bylo sucho, tak tu lidi brblaj, ze to bylo zas moc lehky a na to, ze se jelo po poli, si ani nevzpomenete...
Na cely trati nebylo vubec nic tezkyho nebo zaludnyho pod podminkou, ze by byla sucha. Pocasi z toho kazdopadne udelalo extrem. Jake pocasi bylo mohl kazdy sledovat v predchozich dnech a kdo prijel na sjetych silnicnich pneu typu TKC nebo Karoo mel uz dopredu jasne, ze bude mit velike problemy. Nicmene, kdo vi, na cem jel vitez v nejtezsi kategorii, tak mozne je opravdu vsechno.
Upravil pipo dne 05.11.2012 08:50
The Simson, Homemade-50, Jawa Mosquito 50, Cagiva Elephant 125, KTM 250EXC-F, Cagiva Canyon 500, BMW F650 GS, BMW F800 GS, KTM 990 Adventure, R100GS ... and finally I am happy with BMW HP2 with R100GS ParisDakar! :-)
Zdravím , byla to moje první rellye , nic podobného jsem nikdy nejel a dojel jsem asi do pulky,tak nevím jestli dobrý,škoda ,že bylo moc bláta,jinak by to bylo super.Startovalo asi 65 moto a celou trat projelo asi 12moto.
LeoMi - poprvý je jen jednou a jakýkoliv výsledek se počítá - hlavní je se z toho nepos..t .
To že dojelo "jen" 12ks je známka toho že trať byla dobrá a měla správnou obtížnost.
Účel není aby všichni dojeli ale aby si to všichni užili, něco zažili, posunuli se osobně atd.
Dakar 650, HusaberG
my jsem si to rozhodně užili, dojeli a náročný to bylo, ale to je dobře, tím že jsme startovali na konci jsem měl možnost dojiždět BMW a někteří ktery jeli fakt dobře, nemyslím ted HP2, Tom na 12tce jel asi 10km s námi, a úplně jsem cumel jak pelášil, Vevis se taky asi kilák držel, pak už ten výjezd byl nad sily motorky, coz plně chápu. Já osobně bych to do těch polí tolik netahal, ale jizda polem byla vždy jen ulechceni, dalo se jet při kraji. Najiždění trasy je vzdy komplikované a zaležitost která zabere spousty času, ale je tam spousty cesticek, viz ten konec, takze polí třeba bude příště míň. Ja určitě rád prijedu zase
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
MikiberG napsal:
Předem píšu že jsem trať nejel ale když to čtu tak mi nedá nereagovat.
Jako čumím co je tu ubrečenejch "závodníků".
To ste malý nebo neumíte do 5?
Zůčastníte se vědomě nelegální akce. Je to závod!! Je listopad. Pršlavo a chladno. Nejste připravený fyzicky, technicky a mentálně a hodíte to na orga ... čumím
Byla to Rally ne orienťák !! ....
Chválím snahu a aktivitu orga udělat tady pod nosem něco, na co si málokdo troufne. Chválím i to že to bylo obtížný, protože orienťák si může jezdit každej u sebe za barákem.
Jen těm blbům co to organizátorům kazej dojmem na foru, nebo způsobem projetí trasy mimo rozumnou drážku bych doporučil trochu chladnou hlavu a sebereflexe.
A proboha se nehlaste na OFF závody když nevíte co je to Offroad!!!
Souhlasím s Pipem a MikiberGem . . . .
Komu se to nelíbí ať si . . . . . . . . . . a nejezdí na ZÁVOD . . . .
Já si to moc užil a i s 25let starým (cituji čízáka) "fychtlem" jsem to dojel, dotlačil a nechal se dotáhnout na druhé místo
Ještě jednou OBROVSKÝ dík všem co mi pomohli zejména klukům s K100sidecar za odtah, Svíčákovi za benzin a spol. a HLAVNĚ pořadatelům!!!!!
Taky gratulace všem co dojeli
Pic a peace
Kutmič
Upravil kutmic dne 05.11.2012 11:50
vtipný, jak se tu všichni hned zhádaj, ty co tam nebyli hodnotěj trasu i závodníky, no každej jak uzná za vhodný....
rxl jezdím už od 2004 a pořádám od 2006, čili nějaké ty zkušenosti už mám.
mě se prostě nelíbí, že se tentokrát jelo dost často po osetejch polích, ať to bylo jak to bylo.
s tím holt musí org počítat, dát si tu práci a hledat něco jinýho, i kdyby k tomu poli vedla bůh ví jak krásná trasa a objíždět se to mělo 10km po asfaltu. nejsme tu přece úplný dementi, aby nás tohle těšilo.
milan enduroskola napsal:
nejsme tu přece úplný dementi, aby nás tohle těšilo.
Někteří asi jsou.
Pokud někomu přijde jako zábava jezdit druhým po živnosti, fajn. Obrázek o něm si pak udělá každej.
Že to organizátor "tajné" akce nevychytal je věc druhá. Proto to některým došlo a závody (ne amatérskej přespolní běh) pořádají na tratích nebo v jiném státě (Rumunsko).
Holt přišla doba temna a do jara to tady nějak přetrpíme, už se těším na forum zasraný hovnama s háčkama.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
osety pole jsou fakt hardcore..
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
po osetym jsem jel cca 1km kolejí od traktora. . . souhlasím že po poli se nejezdí . . . každej může jet při kraji . . . hauk . . .
Upravil kutmic dne 05.11.2012 12:41
Ty Péťo,ty máš přehled,nevíš kdo organizoval XLReally např v roce 2008,2009 a rok poté?
Já tedy něco jel,ale teď jsem se dočetl,že to organizoval někdo jiný než jsem si myslel.....Nedá se to zjistit?
Všechno tu Emile najdeš http://www.motora...Itemid=203F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Já jsem byl nadšen jak z počasí tak z trati která byla tak jednoduchá že to snad ani lehčí nemohlo být, že to bylo náročné díky blátíku a někdo kdo neumí jezdit si svůj handikap nedohonil lepším pneu , nebo že neví že se mu ucpe v blátě blatník, teď to zjistil prvně a čekal že bude po týdnu deštů sucho a pojede na univerzálním pneu co je do terénu k ničemu a do bláta je naprosto naho..o , může se příště poučit ...
Jestli si někdo všimnul jela i dívka na Transalpu které se to i takle líbilo a protože je v terénu již mazák a chce si jízdu užít tak měla nové pneu C19 + C02 a i tou první vinicí i jinde blátem kde já se trápil jela naprosto v pohodě a že se jí ucpal na 40bodu přední origo blatník a 1,5 hodiny jí několik lidí nepomohlo zvednout přicuclou moto a tak nestačila dojet do cíle po trase to by mne teda zajímalo kdo to byl a jel kolem ...
Nemyslím že je dobře aby to projel každej jouda bez pneumatik na třistakilovým autobusu když je to i test zručnosti ..
Pro mne díky obtížnosti blátem je to druhé nejzábavnější - nejlepší XLko po tom u Bechyně 2008 kdy dojelo do cíle jen pár a ne každej s prstem v nose a to jsem jel na předním slicku z C19 a vzadu sjetou C02 a místy nic moc ale alespon jsem se nenudil a čuměl jak někteří dokážou nemožné viz. Vevis ten v předklonu si to mazal jak kdyby nejel na 1150 nechápu to já bych nedokázal tak jsem si musel koupit BMW krosku :-)
To jedno zaseté co se mělo jet krajem ale díky tomu brutalu co z toho udělalo počasí to holt každej moc neřešil mě mrzelo taky ale dá se to vytknout i jinak než někoho kdo s tím měl takovou práci a vůbec něco takového udělal takhle nazívat a zhnusit mu to naztolik že příště nic neudělá aby se zas někomu něco nelíbilo a tak sem deset lidí bude psát že je D... to nechápu vůbec ...
To slovo jsem tu použil jediný já, takže předpokládám, že to bylo na mě ... Proti obtížnosti terénu jsem neřekl půl věty. Osobně mě ty sr*čky bavily - na SERku. S 19" vepředu, která nejde obout, a nízkým blatníkem bych asi mluvil jinak. Ale s počasím těžko někdo něco udělá, to je prostě život.
Pinduju proti úplně jiným věcem. Mě vadí chovat se jako prase a v neúctě k cizí práci. Myslim že RXL taková prostě nemá být. Jestli má někdo názor jiný, neberu mu ho, ale mě to takhle vrcholně nebaví. Nic víc, nic míň.
Styl tvojí reakce prošpikované smajlíkama mě tedy dost překvapil ...
Ano, s tim ze to bude tezky a ze bude bahno se dalo pocitat. Ja s tim pocital, ale myslim, ze pro vyber trasy se s tim pocitat dalo taky a trochu to zohlednit, zvlast v tomhle obdobi, a nevodit polovinu zavodu po poli... Ale ne po ceste vedouci polem, ale velmi casto proste napric a po osetym.... A jet to po kraji, at se nikdo nezlobi, teda mnohdy neslo, protoze ten byl v nedohlednu.
Kritika, ze je nekdo **** a jel mimo drazku je v tomhle pripade zase mimo misu, protoze tam zadna drazka nebyla, ani kolej od traktoru. Proste jen 40 krizujicich se stop od motorek v siri nekolika metru. A v podstate kazdej dalsi projizdejici to zase o kousek rozsiroval...
Netvrdim, ze to bylo cely na ho... a ze na tuhle akci nepojedu atd, atd. Ale taky nemuzu souhlasit s tim, ze to bylo uplne v poradku a ze takhle by to melo vypadat. Muzeme si tisickrat oblict tricka od Pardala, ze enduro neni zlocin, ale timhle si dle myho nazoru proste zadelavame na vetsi a vetsi nepochopeni verejnosti... Ja off v ČR jezdit chci, rad absolvuju takovyhle akce, i kdyz to neni treba s mym strojem prochazka ruzovym sadem a doufam, ze to pujde co nejdyl a prave ve svetle toho nehyrim radosti, pokud se zbytecne vytvari podhoubi pro konfliktni situace, ktery davaji protistrane, ktera by nam to nejradeji zatrhle argumenty, na ktery uprimne neni jak rozumne reagovat...
Za pravo a moznost jezdit po nezpevneny ceste, at vypada jakkoli a vede kdekoli, se budu hadat a bit do roztrahani, to jen aby nedoslo k omylu.
Kdo jezdi off a takovy cesty si hleda vi samozrejme dobre, ze ho to nekdy vyplivne na miste, kde se treba to pole musi prejet, ani to nezpochybnuju, ale potom co nejrozumeji, se snahou udelat co nejmin skod. V pripade jedny, dvou, tri motorek se to potom myslim jeste da, ale cilene tam pritahnout balik zavodniku proste ok neni a to mi nikdo nevymluvi. To ze to bylo v tentokrat umocneny podminkama je samozrejme smula o tom zadna. Netvrdim, ze v tom byl zly umysl organizatora a uz vubec mu to nechci znusit, ani jsem s tim nezacal, ale kdyz uz se to tu resi, tak svuj nazor zase napisu.
Maiali nel Fango!
To slovo jsem tu použil jediný já, takže předpokládám, že to bylo na mě ... Proti obtížnosti terénu jsem neřekl půl věty. Osobně mě ty sr*čky bavily - na SERku. S 19" vepředu, která nejde obout, a nízkým blatníkem bych asi mluvil jinak. Ale s počasím těžko někdo něco udělá, to je prostě život.
Pinduju proti úplně jiným věcem. Mě vadí chovat se jako prase a v neúctě k cizí práci. Myslim že RXL taková prostě nemá být. Jestli má někdo názor jiný, neberu mu ho, ale mě to takhle vrcholně nebaví. Nic víc, nic míň.
Styl tvojí reakce prošpikované smajlíkama mě tedy dost překvapil ...
Cizak: hele tvrdit, ze si ma nekdo obout dobrou gumu je fakt vtipny, kdyz ty jsi prijel na bosy predni a Pipo kvuli tomu na tebe musel furt cekat (neber to uplne vazne, ale trochu sis o to rekl).
Jinak ja mam z duvodu bahneni prave blatnik podstatne urezanej a vzdy mi to driv stacilo... Ze ale normalne nejezdim po naboj v poli se bez muceni priznam
Jinak opakuju, ze ja nemel problem s tim, ze to bylo tezky.
Maiali nel Fango!
Ty Péťo,ty máš přehled,nevíš kdo organizoval XLRally např v roce 2008,2009 a rok poté?
Já tedy něco jel,ale teď jsem se dočetl,že to organizoval někdo jiný než jsem si myslel.....Nedá se to zjistit?
Na jihu čech Miloš atd. atd......
Nooo...nevim,jaks prisel na to,ze zrovna ja mam prehled...jedne XL jsem se ucastnil,to organizoval Milan a bylo to nekdy 07,myslim,jeste na TTR...a jednu jsem pomahal organizovat,rozumej,cumakoval jsem na trati s novym Advou,to bylo myslim 09 a organizoval to Milos...vic prehled nemam...
Upravil Petr 11 dne 05.11.2012 13:54
Jak to tady celý čtu, tak mi dovolte dvě stručný poznámky - předesílám ale, že od člověka, který to XL nejezdí, a tak asi nemá to správný pochopení:
1.
Jste/jsme tady většinou samej "kovanej pravičák" (aspoň se zde tak hodně lidí deklaruje), ale při tomto "kolektivním motorkaření" na cizích a obhospodařovaných pozemcích druhým lidem šlapete na jejich práva, ničite jejich obživu a majetek a pořádně nasíráte domorodé obyvatelstvo...
2.
Systémem po nás potopa si sami pod sebou řežete(me) větev - ono kapka ke kapce, a dopadne to tady jak v sousedním Slovensku, kde dneska je už i nevinný malý sjetí s motorkou do přírody trestným činem s likvidačním finančním trestem i nepodmíněným odnětím svobody.
Tak jen houšť, ať si ještě užijete, dokud to jde.
Až to vůbec nepůjde, pak budete konečně spokojeni? __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)