Z pohledu člověka kterej to opravuje je to ouplně jedno. Kluci sere se všecko , BB míň , protože to nikdo nemá , nedostupnost náhradních dílů obrovská..ale třeba po pár letech schánět baterku , to je radost... No a o nakousnutým jablku bych mohl psát romány co jsou to za feny... tak z pohledu servisu.. Nokia pomalu ale jistě odchází do věčných lovišť , prodej nokie je moc slabý , samsung a Sony f poho , Sony má větší podporu. Tak to asi tak v kostce jak to cítím na svých prodejnách já...
milda_km napsal:
Z pohledu člověka kterej to opravuje je to ouplně jedno. Kluci sere se všecko , BB míň , protože to nikdo nemá , nedostupnost náhradních dílů obrovská..ale třeba po pár letech schánět baterku , to je radost... No a o nakousnutým jablku bych mohl psát romány co jsou to za feny... tak z pohledu servisu.. Nokia pomalu ale jistě odchází do věčných lovišť , prodej nokie je moc slabý , samsung a Sony f poho , Sony má větší podporu. Tak to asi tak v kostce jak to cítím na svých prodejnách já...
ty opravujes vylozene ty zariadeni?
treba ulomenej konektor?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
milda_km napsal:
treba ulomenej konektor?
Ano , záleží vždy na čem a jak je to urvaný. Pokud je to z desky to je opruz,ale jde všechno.
K tématu - pokud vím, nejde na BB 7.x kombinovat BIS a BES. Buď používáš firemní server (BES) nebo ty služby konfiguruješ sám (BIS). Já ale myslím, že myslíš firemní mail a ne firemní správu telefonu na dálku. BES umožňuje konfiguraci telefonu z centrálního bodu (správcem sítě - obvykle IT oddělení firem) a to asi nebude tvůj případ. Myslím že chceš používat BIS s firemním mailserverem.
Na 9900 používám BIS od O2 a pochopitelně tam firemní pošta nastavit jde. Mám nastavené tři účty - soukromý na gmail a dva firemní přes IMAP ale asi půl roku jsem měl nastavený i firemní exchange. O2 konfigurátor to podporoval. Telefon ale nemusíš nutně nastavovat jen přes konfigurátor od providera, můžeš použít konfiguraci mailů na webu výrobce, nedávno jsem 9900 utopil a při nastavování nového přístroje před obnovením ze zálohy jsem to zkoušel a funguje to. Takže záleží na tom co to je ten firemní mail - a jestli to je exchange, tak jestli ten konfigurátor tvého providera (02, T-Mobile..) podporuje exchange server nebo ne.
Já mám ten konfigurátor pod ikonou SETUP - ikonka telefonu s ozubeným kolečkem. Hned první volbou v tom setupu je email accounts, to spustím a vidím mail konfigurátor O2.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Jinak BB servis je v Říčanech, opravovali nám 9700 i 9900 - výměny klávesnic, displejů a vše v pohodě. Baterky jsem si kupoval vždycky v pohodě přes http://www.shopblackberry.cz/
Neřekl bych, že BB nikdo nemá, jen se tyhle věci neřeší přes běžné servisy. V některých oborech je BB naprosto standard. Dělám asi 20 let něco pro obor televizí a filmu a BB je fakt nejrozšířenější. Prakticky všichni dodavatelé (obchodníci, technici, marketing..) mají BB, komunikuje se přes BB messenger, posílají se úkoly, termíny meetingů přes BB do Outlooku a naopak atd. Ne že by to nešlo s iPhone, myslím že je druhý nejrozšířenější a lidi ho mají především jako druhý (soukromý) telefon a iMessages fungují znamenitě ale třeba ty schůzky tam nefungují, lidem to přijde jako SMS a nevloží se to do kalendáře i s detaily jako na BB apod.
Hlavní výhodu BB vidím v těch službách. Já mám nastavenou službu kdy mám maily, messenger (a další služby přes BB API) zadarmo všude na světě. Neřeším žádný roaming, žádné limity, FUP apod. Prostě můžu odesílat a přijímat maily neomezeně, psát si s desítkami kolegů na messengeru a je jedno, jestli jsem na Kanárech nebo v Maroku nebo na Slovensku. Je to součást té služby, která pochopitelně taky něco stojí ale když člověk cestuje, tak se to vyplatí. Jinak 9900 je docela povedená věc, jediný co nefunguje v poslední době je Linkedin (ale snad už pracují na nové verzi), což je v určitých oborech docela zásadní problém. A mě štve nulová nebo skoro nulová podporu FB Pages.
Upravil TomasTT dne 09.11.2012 12:14
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Jinak BB servis je v Říčanech, opravovali nám 9700 i 9900 - výměny klávesnic, displejů a vše v pohodě. Baterky jsem si kupoval vždycky v pohodě přes http://www.shopblackberry.cz/
Neřekl bych, že BB nikdo nemá, jen se tyhle věci neřeší přes běžné servisy. V některých oborech je BB naprosto standard. Dělám asi 20 let něco pro obor televizí a filmu a BB je fakt nejrozšířenější. Prakticky všichni dodavatelé (obchodníci, technici, marketing..) mají BB, komunikuje se přes BB messenger, posílají se úkoly, termíny meetingů přes BB do Outlooku a naopak atd. Ne že by to nešlo s iPhone, myslím že je druhý nejrozšířenější a lidi ho mají především jako druhý (soukromý) telefon a iMessages fungují znamenitě ale třeba ty schůzky tam nefungují, lidem to přijde jako SMS a nevloží se to do kalendáře i s detaily jako na BB apod.
Hlavní výhodu BB vidím v těch službách. Já mám nastavenou službu kdy mám maily, messenger (a další služby přes BB API) zadarmo všude na světě. Neřeším žádný roaming, žádné limity, FUP apod. Prostě můžu odesílat a přijímat maily neomezeně, psát si s desítkami kolegů na messengeru a je jedno, jestli jsem na Kanárech nebo v Maroku nebo na Slovensku. Je to součást té služby, která pochopitelně taky něco stojí ale když člověk cestuje, tak se to vyplatí. Jinak 9900 je docela povedená věc, jediný co nefunguje v poslední době je Linkedin (ale snad už pracují na nové verzi), což je v určitých oborech docela zásadní problém. A mě štve nulová nebo skoro nulová podporu FB Pages.
Potvrzuju výše uvedené. Mám ho víc jak půl roku a už nechci Nokii vidět - poslední jsem reklamoval dnes. 9900ka se skutečně povedla a je v okruhu mých obchodních partnerů standardem pro komunikaci přes Emaily a vyřizování pošty na cestách.
https://www.zonerama.com/rop1
rop napsal:
[quote]TomasTT napsal:
Potvrzuju výše uvedené. Mám ho víc jak půl roku a už nechci Nokii vidět - poslední jsem reklamoval dnes. 9900ka se skutečně povedla a je v okruhu mých obchodních partnerů standardem pro komunikaci přes Emaily a vyřizování pošty na cestách.
Naprosty souhlas,rano jsem zprovoznil na BB firemni maily a luxus v prijmani ,ovladani a odesilani mailu mimo firmu , vyuzivani messengru, je jak jsem ocekaval.proste parada. !
Upravil bluesbery dne 09.11.2012 23:21
BB máme celofiremně přes dva roky a musím potvrdit, že už nic jiného nechci - extrémně rychlé maily, messenger, firemní kontakty, schůzky, kalendáře, atd... je vše perfektně rychlé a přehledné, super je sms konverzace v podobě chatu atd... FB je fajn že tam není (pro mě versus podřízené :-D )
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
milda_km napsal:
treba ulomenej konektor?
Ano , záleží vždy na čem a jak je to urvaný. Pokud je to z desky to je opruz,ale jde všechno.
super!.. poslu PM nebo mail. dik.
17 cm
TomasTT napsal:
panove nejak zapominate, ze RIM je tak nejak na pristrojich... BB byl IN par let nazpatek..
17 cm
BB byl možná IN ale teď je to business standard - a nejen kvůli tomu, že komunikace je šifrovaná tak, že to vadí i některým vládám...
FB na BB funguje ale jen soukromé profily, chybí podpora FB pages - firemních stránek, což mi vadí a u firemního komunikátoru mi to přijde ****ní. Linkedin je naprostý výbuch, nechápu to ale prostě aplikace zmizela a nová není.
Takže BB není o tom, ukazovat jak se otáčí obloha nebo jak hraje klavír - ale o mailech, kalendářích, úkolech apod. A v tom se iPhone bohužel rovnat nemůže. Používám oboje, takže to můžu srovnávat. Iphone je skvělý na multimédia ale na pracovní věci je to peklo. Nemluvě o tom, že dostat do iPhonu cokoliv třeba během meetingu u zákazníka jinak než mailem je téměř nemožný.
TomasTT napsal:
BB byl možná IN ale teď je to business standard - a nejen kvůli tomu, že komunikace je šifrovaná tak, že to vadí i některým vládám...
FB na BB funguje ale jen soukromé profily, chybí podpora FB pages - firemních stránek, což mi vadí a u firemního komunikátoru mi to přijde ****ní. Linkedin je naprostý výbuch, nechápu to ale prostě aplikace zmizela a nová není.
Takže BB není o tom, ukazovat jak se otáčí obloha nebo jak hraje klavír - ale o mailech, kalendářích, úkolech apod. A v tom se iPhone bohužel rovnat nemůže. Používám oboje, takže to můžu srovnávat. Iphone je skvělý na multimédia ale na pracovní věci je to peklo. Nemluvě o tom, že dostat do iPhonu cokoliv třeba během meetingu u zákazníka jinak než mailem je téměř nemožný.
mne BB nechytlo a kdekdo z zakazniku to vyhazel. jeste to jeden ma.
a misto iphone muzes mit Androida, ktery ROZHODNE neni tak restriktivni a ma napr. widgety.
kazdopadne jses jeden z mala, kdo BB chvali... a biz standard mi to neprijde... ani na jednanich moc lidi s BB uz nevidam.
ad. iphone peklo na pracovni veci? proc jako? napojis ho treba na ICal nebo Exchange naprosto bez problemu.. podpora imap a google cal i kontakty vyborna...?
17 cm
Jinak BB mají bankéři snad celého světa,fasují to v práci a tak se naháněj.....
Ještě jsem u BB nezkoušel jak funguje ten PIN a ty kostičky nebo jak se tomu kódu nadává.....
jasne, protoze BB server maji porad jeste vsudemozne.. a ona neni uplne legrace. nekam prejit.
kazdopadne je fakt, ze Research In Motion, vyrobce BB, je v masakralnich problemech.
17 cm
od roku 98 padla hodnota akcii tusim o 98% .... to nevypada na business standard, hosi
---
jinak jsou to kanadani.. coz vy leccos vysvetlovalo.
Upravil hicks dne 10.11.2012 14:19
17 cm
Já už té technice nerozumím a obávám se, že ani mnoho techniků. Před čtrnácti dní našeho firemního správce sítě v neděli ráno probudil operátor, že máme za noc z firmy z pevné linky provoláno 90.000Kč. Dal příkaz na zablokování dané linky, než to prošlo tak z toho bylo 250.000Kč. Ted´to reklamujeme, prokazatelně nikdo v noci ve firmě nebyl (zakodováno). Samozřejmě operátor nárokuje tuto částku. Výpisem z ústředny bylo zjištěno několik stovek telefonních kontaktů na Kubu, vytáčených na různá čísla, i najednou i ve stejné době. Technici všech zúčastněných stran se radí a nikdo to není schopen vysvětlit. Budeme si muset na toto zajistit odborný nezávislý posudek. A nejhorší je, že vám dnes žáden operátor na firemní mobily není schopen nastavit limity, takže dostat takové částky od zaměstnanců je v mnoha případech nereálné. V mobilu v zahraničí mám radši vše zablokované, včetně wifiny a na internet se připojuji jen na bezpečných místech. Nejraději bych se ho úplně zbavil, protože vím, že je napíchnutý. Tam jsme došli s technikou, rizika všech aplikací přes mobil si zvažte sami.
https://www.zonerama.com/rop1
rop napsal:
nereálné. V mobilu v zahraničí mám radši vše zablokované, včetně wifiny a na internet se připojuji jen na bezpečných místech. Nejraději bych se ho úplně zbavil, protože vím, že je napíchnutý. Tam jsme došli s technikou, rizika všech aplikací přes mobil si zvažte sami.
roaming myslim limit musi mit.. narizeni evropske komise, co si tak pamatuju.
jinak na nezabezpecenou ustrednu pozor...
17 cm
hicks: rozšířenost nějakého zařízení nemá úplně souvislost s tím, jestli je ta technika rozšířená nebo není. Před časem byl BB naprostý standard ve firemní komunikaci a mraky lidí ho pořád používá, protože správa těch telefonů z pohledu firemního IT je snadnější než správa jiných smartphonů. Lidi na tom obvykle mají jen pracovní věci a ne blbosti a možná proto to funguje spolehlivě. Do BB nepotřebuješ žádné doplňky a další software aby fungovalo delegování úkolů, pozvánky na jednání, šifrované maily apod. Před půl rokem nám kolega nastavoval telefony pro přístup k firemnímu mailu (Exchange) přes VPN. Na BB to jelo za pár minut, iPad a iPhone 4 nastavovali asi týden, trápili se s tím strašně. Když lidi nemají doinstalované ty doplňky, tak když jim pošleš údaje o schůzce, dostanou SMS, ve které obvykle přečtou čas ale nezobrazí jim to detaily, natož aby to vytvořilo záznam v kalendáři. Představ si situaci na veletrhu, první den dostávám tak kolem 50-70 žádostí o termín schůzky na následujících 5 dnů. Kdybych to všechno musel přepisovat ručně do kalendáře, tak se z toho picnu. Takhle to je automatický a když termín posunu nebo změním místo (uvolnila se jiná jednačka nebo se chci s těmi lidmi potkat na jiném stánku..) tak to jen upravím u sebe a ostatní dostanou aktualizaci automaticky apod. A funguje to s korejci, američany, angličany, italy... a drtivá většina čínských nebo hongkongských výrobců, se kterými jsem v posledních letech na veletrzích jednal, používají BB taky. Možná to je oborem (televizní/filmová technika) ale považuju to prostě za standard obchodní komunikace v tomhle oboru.
Emilio: BB9700 je bohužel asi nejhorší ze všech BB, které kdy vyrobili. Divím se, že nemáš problém s volnou pamětí. Já ten telefon používal asi rok a půl nebo dva roky a Radek z endurovyprav ho používá pořád. Je to k vzteku - má super klávesnici a rozměry do kapsy ale ta volná paměť je peklo. V prohlížeči ty věci co popisuješ nejdou docela často - teď o víkendu jsme byli na akci motoclubu BMW a potřebovali jsme kvůli tombole čísla našich vstupenek. Na BB9900 (který teď používám místo 9700) jsem si otevřel mail a v pohodě zadal heslo a opsal kód captcha a vyzvednul si vstupenku v PDF. Radek totéž dělal na 9700 a po zadání kódu mu to načetlo opět tu stránku a chtělo to vyplnit ty políčka znova. Podobný co popisuješ.. Možná by to chtělo ověřit jestli tam máš nejnovější verzi software, na 9900 ty aktualizace docela pomáhají. Každopádně srovnávat 9700 a 9900 moc nejde, je to nesrovnatelně rychlejší a modernější ovládání. 9700 jsem teď začátkem října používal asi týden (měl jsem v opravně utopený 9900 a čekal jsem na vyjádření servisu) a myslel jsem, že mě z toho švihne. Je to děsný rozdíl. Ten prohlížeč v 9900 není nijak extra dobrej ale proti 9700 to je o sto let vpředu.
Je zajimave jak tu lidi pisi veci z pohledu uzivatele (nektere veci asi dost prinosne a jini zase z pohledu IT/spravy a nemohoou se uplne shodnout.
Vlastnosti popisovane Tomasem TT nejsou vlastnosti BB, ale komunikacniho (postovniho) standardu Exchange. Uznavam, ze jsou pro uzivatele prinosne a prijemne, ale to neni BB. BB je pouze založeno na tom, že umí nativně komunikovat s komunikačním serverem a tudíž je schopno synchronizovat nejen maily, ale i kalendáře, poznámky a podobně. jakmile však někdo bude mít poštovní server jiný než MS, nebo Lotus, přestává ta úžasná fičura synchronizace fungovat.
BB chat je příjemný, rychlý, ale to že někdo někde napíše, že má problém s kódováním, neznamená, že to nikdo (natož vláda či tajné služby) neumí hacknout.