mara napsal: To je neuvěřitelný kolik dokážeme (my Češi) vynaložit úsilí na to, jak vochcat kdejaký pravidla.
Přesně tak. Když seru na pravidla a oni mě chytí, tak k.u.r.v.a sklapnu a přijmu "odměnu". Bohužel spousta d.e.b.í.l.k.ů má ještě drzost lhát do očí. Tak to chodí v čechách
Kdyz je policajt takovej lempl, ze se ani nedokaze naucit zakon a sve pravomoce, tak nevidim duvod toho nevyuzit. Az budou znaz sluzebni postupy, zakony apod. a ja si s nima nebudu moct vytirat pozadi, tak to bude o necem jinem.
mara napsal: To je neuvěřitelný kolik dokážeme (my Češi) vynaložit úsilí na to, jak vochcat kdejaký pravidla.
Přesně tak. Když seru na pravidla a oni mě chytí, tak k.u.r.v.a sklapnu a přijmu "odměnu". Bohužel spousta d.e.b.í.l.k.ů má ještě drzost lhát do očí. Tak to chodí v čechách
Kdyz je policajt takovej lempl, ze se ani nedokaze naucit zakon a sve pravomoce, tak nevidim duvod toho nevyuzit. Az budou znaz sluzebni postupy, zakony apod. a ja si s nima nebudu moct vytirat pozadi, tak to bude o necem jinem.
Takže když tě blejskne radar a na fotce je sice Tvoje auto s Tvou RZ, ale v autě sedí postava v bejsbolce a v černých brýlích, je to špatná práce policie?
To vykrucování se ve stylu já to neřídil a z rodiny nikoho nenapráskám, není přece využití „práv a svobod“ ale zneužití.
chyba není v policajtech, ale v tobě.
BMW R 1100 GS k dvacetiletému výročí prodáno
Jawa 250/590 SPORT - na uklidnění
Jawa 350 Californian r.v.2014 na zakázku
Jak tak koukam - ty musis byt policajt.... Je moje chyba, ze se policajti nedokazou naucit znat zakony a hlavne je pak aplikovat v praxi? Reknu Ti to takhle - treba kdyz po me policajt chce obcanku, zeptam se ho na zakonnej duvod ( je jich kolem 15-ti ) Kdyby to nebyl naprostej lempl, tak si alespon neco vymysli, kdyz uz je nezna vsechny. Jenze v naprosty vetsine pripadu ma znalosti chovance zvlastni skoly, takze po chvilce dohadu odejde... A je to moje chyba?
mara napsal:
To je neuvěřitelný kolik dokážeme (my Češi) vynaložit úsilí na to, jak vochcat kdejaký pravidla.
kecy... nechat se buzerovat NESMYSLNYMY pravidly at se necha ovce, ne my.
oni si vyhlidli ridice jako oblibenou a celkem snadnou obet... at si polibi.
jezdim denne 200km.. kdybych dodrzoval vsude pravidla, uz by mi davno preskocilo.
ten nas bordel PRAE vychazi z NEDUSTOJNE a NESMYSLNECbuzerace obcanu.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Takže když tě blejskne radar a na fotce je sice Tvoje auto s Tvou RZ, ale v autě sedí postava v bejsbolce a v černých brýlích, je to špatná práce policie?
To vykrucování se ve stylu já to neřídil a z rodiny nikoho nenapráskám, není přece využití „práv a svobod“ ale zneužití.
No, holt každej se chová podle toho, co mu slušnost a schopnost přijmout trest za vlastní p r ů s e r dovolí.
nesmysl...
zakony uz DAVNO nejsou psany aby byly V PRVNI RADE SPRAVEDLIVE... je to nastroj uredniku, jak se udrzet v praci + jsou zneuzivany zajmovymi skupinami.
viz Bradacova co rekla ted...
TOHLE TESAT DO KAMENE...
http://www.novink...smysl.html
Upravil hicks dne 10.11.2012 08:00
17 cm
Jak tak koukam - ty musis byt policajt.... Je moje chyba, ze se policajti nedokazou naucit znat zakony a hlavne je pak aplikovat v praxi? Reknu Ti to takhle - treba kdyz po me policajt chce obcanku, zeptam se ho na zakonnej duvod ( je jich kolem 15-ti ) Kdyby to nebyl naprostej lempl, tak si alespon neco vymysli, kdyz uz je nezna vsechny. Jenze v naprosty vetsine pripadu ma znalosti chovance zvlastni skoly, takze po chvilce dohadu odejde... A je to moje chyba?
Já si myslím že policie má (nebo by měla mít)právo zkontrolovat komukoli kdykoli doklady- co je na tom špatnýho? důvodů můžou být různé;pokud díky tomu chytí zločince který by mohl potencionálně ,,zkontrolovat" např můj majetek Nedávno psali jak policie (nevím už jestli státní či městská) zastavila v práglu auto a kontrolovala řidiče, on to byl jakejsi ,,pán" právník a už si na ně stěžoval že neměli důvod a kdesi cosi; na co by potom ta policie byla když by nesměla kontolovat osoby vč řidičů,takovej právník by měl zametat ulice s tímto pohledem na zákony; ono kdyby mu to auto někdo ukradl a policie mu ho našla díky namátkovým kontrolám to by si už asi nejspíš nestěžoval.Ono je totiž spousta lidí pro stíhání přestupků zločinu atp ale pozor-běda jak se to dotkne i jich, to se pak slovo svoboda skloňuje i v pádech které neexistují.
Mnohem víc by mi seděl model méně pravidel, tvrdší dodržování. To co se tady na silnicích děje, je výběr pokut, ne snaha o nápravu řidičů. Strávil jsem 2 roky v anglii a mám z toho pár poznatků:
1) Pravidla tam mají, ale mnohem méně než tady. Značky jsou čitelné a dávaj smysl. Výjimka se najde, ale je to výjimka. Jak ale to, co je nastaveno porušíte, dokážou po vás tvrdě jít, soudy trvají pouze týden. Výsledek? Lidi tam jezděj jako lidi. Nikdo si nic nedovolí ale na druhou stranu lidi nikdo nebuzeruje nesmyslama. Policie v první řadě pomáhá. Korupce neexistuje - na autě maj kameru, vepředu i vzadu. Pokuty nevybíraj, pouze udělujou. Na vybírání maj jiné mechanizmy.
2) v anglii nepotřebujete mít u sebe doklady, věc jako ID (občanka) neznají. Tohle mně dostalo nejvíc. Proč by mělo mít auto papíry, když mají registr vozidel, kde je všechno napsáno? Proč bych já měl mít občanku? Pokud nepáchám přestupek, nemají důvod se mnou vůbec bavit, pokud páchám, zeptaj se mne jak se jmenuju, kde bydlim (to si ověří přes pár vtipných dotazů z jejich databáze) a pokud to je blbost, musim se do týdne dostavit na policii to vyřešit, a pokud je to vážné rovnou mně seberou a do týdne odsoudí.
3) Proč tam lidi jezdí slušně není jen postihy policie, ale také pojišťovnami. Pojišťuje se totiž ne auto, ale řidič ( v kombinaci s autem). Výše pojistky se odvíjí od toho kolik vám je a jakou máte historii. Takže když mi je 18, a chci řídit, je moje pojistka rovná cca 3000 liber / rok. To je raketa jako svině. Noční můra rodičů. Ale je to legitimní. Každej 18 letej řidič způsobí dle statistik má 2 nehody ročně. Takže většina mlaďasů řídí od 21, kdy pojistka klesne na únosnou mez, a nehod je výrazně míň. Když naburáte, zvýšej vám pojistku, když nabouráte 3 x za rok, je vaše pojistka tak velká, že jí nezaplatíte, a pokud nemáte pojistku (myšleno povinné ručení) je to trestný čin, za který jdete sedět hned. Tohle platí i u zaměstnavatele - takže pokud jste lempl, nezaměstnaj vás, protože je prostě budete stát moc, pokud budete muset řídít služební auto.
4) pojistka řeší tak trochu i domahatelnost na tu situaci, když nahlásim že řídil mongol u ulanbátaru. Pokud mám auto a je pojištěné na kombinaci já a moje auto, těžko ho půjčím mongolovi který neexistuje. Protože to je trestný čin, mongol musí být pojištěn na kombinaci auto - osoba a pokud není, já jsem ten kdo to půjčil neoprávněně.
5) systém přes pojistky je dobrý v tom, že trestá viníky co cpáchali majetkovou, či jinou škodu, ne přestupek, ale v tomto ohledu je dost tvrdý. Takže to způsobuje že lidi opravdu řídí ohleduplně a opatrně, protože je to drahý jako prase, pokud se něco stane.
6) normální přestupky si můžete "odpracovat" na speciálním školení, kde vás trochu vyperou. Myslel sem že to je blbost, ale bohužel jsem se musel jednou účastnit. V podstatě 8 hodin sedíte na kurzu, kde se jedou dopravní situace, následky, fotky videa, kde si říkáte, kdo, jak, kdy udělal chybu, jak se tomu dalo zabránit, nechaj vás vyblbnout na simulátoru (rychlst reakcí, důsledky nárazu). Probere se ve skupině i váš přestupek a vysvětlí vám, proč v tom místě je značka která tam je. Na konci máte celkem jasno, že to už udělat nechcete. Výměnou nedostanete body a snížej vám pokutu.
Žádný systém není dokonalý ale mně se to líbilo víc než to co se děje tady.
no ja bych se teda divil, ze by se anglie tolik lisila od skotska?
skotsko je otresnej pripad buzerace stredmi tridy... takhle daleko to NIKDY nesmime nechat dojit naproste posedlost dodrzovanim rychlosti...
jinak v anglii je to podle mna zamorene speed kamerama jeste vic, nez ve SCO....
tak nevim.
mne vyhovuje sever italie + trochu i nemecko...
17 cm
Tohle je dost složité téma už z povahy nás lidí. Ono už to tu bylo napsáno, každý by rád tvrdý postih toho, kdo mě obtěžuje a omezuje, ale běda jak se to dotkne mě. Ono při běžné kontrole se zjistí nejvíc přestupků a to i dost závažných a taky spousta tr. činů. Mimo to v oprávněních a úkolech Policie je pátrání po osobách a věcech. Můj názor je, že když se chovám slušně mám co mít mám tak to jako problém nevidím. Ono když někomu vyberou chatu, auto atd. tak by si přál, aby Policie kontrolovala všechny auta, ale běda jak by v takové kontrole uvízl sám. Co se týká pravidel sil. provozu v Čechách a vymahatelnosti práva tak je největší problém kvalita zákonů a jejich vymahatelnost, ale zase nemám pocit, že je to chyba policie, ale systému následného vymáhání. No, ale co si volíme ve volbách to máme. K těm dokladům jen jediné nevím jak to je v té Anglii, ale důvěřovat jen sděleným informacím na ulici není asi úplně ideální hlavně při povaze našich občanů
MoonCZ napsal:Můj názor je, že když se chovám slušně mám co mít mám tak to jako problém nevidím.
chtit po ridicich jezdit 30 v nesmyslnych, prehlednych, rovnych usecich... je slusne chovani?
ne, to je buzerace a je tu proti nic v soucasne dobe minimum zastani.
system je imho nastaven tak, ze cim jses AKTIVNEJSI, tim vic dostavas po drzce...
17 cm
To co jsem psal nebyla obhajoba toho co je na našich silnicích, ale spíš odpor k chování některých řidičů. Jinak nemůžu než souhlasit s tím co máš na mysli. Prales dopravních značek, že přes jednu nevidíš na druhou, omezení rychlosti skoro všude a to nejmíň na 5km úseku kvůli jednomu kanálu a místo oprav silnic jen dopravní značení. To všechno je pravda, ale kontroly řidičů nevidím jako buzeraci
MoonCZ napsal:
To co jsem psal nebyla obhajoba toho co je na našich silnicích, ale spíš odpor k chování některých řidičů. Jinak nemůžu než souhlasit s tím co máš na mysli. Prales dopravních značek, že přes jednu nevidíš na druhou, omezení rychlosti skoro všude a to nejmíň na 5km úseku kvůli jednomu kanálu a místo oprav silnic jen dopravní značení. To všechno je pravda, ale kontroly řidičů nevidím jako buzeraci
kontrol musi byt ale primerene.. to pak neni moc freedom.
je ale pravda, ze ja najedu 50 000+ km rocne a treba mne rok a pul nikdo nekontroluje...
17 cm
MoonCZ napsal:
přesně takhle to vidím, ať měří před školou v centru kde hrozí nebezpečí, ne na výjezdech z města a nesmyslné třicítky. Proti kontrolám taky nic nemám když jsou rychle a účelné nemám problém.
K tomu měření bych řekl asi jediné. Měřit ano, ale na místech, kde to má smysl, bohužel trendem dnešní doby u městských strážníků je přesně to měření na 30 u kanálu na výjezdu z města, kde už 150m není jediný barák, ale to už je na lidech, aby si nastavili zastupitelstvo a tím i MěP. Běžná kontrola v případě, že má řidič co mít má tak doba jejího trvání je do 5ti minut a to si myslím není zase taková hrůza. Mě třeba za posledních 10 let stavěli tak 5x z toho 1x na motorce a nijak mě to neomezuje, ale **** se najde vždy a všude takže jde o to na koho člověk narazí a i jak sám jedná. Jinak kontroly motorkářů jsou potřeba poměrně dost, protože spousta lidí co má vysloven zákaz řízení mot. vozidle jezdí na motorce s pocitem, že je nikdo nechytí a to jsou teprve prasata v provozu, když ví, že stavět určitě nikdy nebude