No u toho dotažení jde hlavně o to že když to někde naboříš nebo položíš tak by se měly ty nohy vidlic pootočit v brejlích,pokud je to dotažený moc tak si můžeš zkroutit brejle.Prostě to nějak s citem dotáhnu a víc to neřešim.
přesně tak. Další věc je ta, že tam maš dva šrouby vedle sebe a jak se jeden utahne vic, tak je možnost že se ten druhy povoli. Ja mam momentaky doma, ale ja se hrabu v jednom kuse v autech tak je využiju... Pokus se ho pučit. A když neseženeš tak to utahni rukou s citem, ne na krev.
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
Zkusím to přetáhnout spodem, třeba plaším předčasně.
Poslyšte, když jste zkracovali tak jste to ustřihly nebo založili jak to mám v plánu já - nebude to něčemu vadit?
Dneska před polednem jsem se do toho dal a za 3-4 hodinky mám hotovo. Opravdu to nebylo nic složitého - kolo i vidle mi vyjely prakticky sami. Jediné co mi dalo trochu námahy bylo sehnat ten momenťák (pro jistotu) což se podařilo. V kupě to vypadá moc pěkně. Takže Vám v tomto vláknu patří velký dík za ochotu radit.
když už to maš takhle hezky venku, tak doporujčuju rovnou vyměnu oleje ve vidlici. Je to hračka když to maš takhle vevku
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
Škoda, že už to mám vevnitř. Když jsem to tam dával tak se mi nechtělo pro foťák takže mám jen tohle foto když mi to maminka zašívala.
Nicméně si myslím, že u mě to není potřeba a navíc bych musel měnit i manžety a ty jsou v porádku nikde mi ni neteče.
Upravil JanVan dne 28.02.2009 14:32
BMW f 650 GS Dakar 01
Teď když o tom tak mluvíme, mě napadá, co se tam vůbec leje za olej? Nejakej speciální nebo stačí obyčejnej převoďák či OTH?
Nic beru zpět tento příspěvek. Už to vidím nahoře v této diskusy. Omlouvám se za duplicitu.
Upravil JanVan dne 28.02.2009 14:47
[145.19Kb]
Upravil Novej dne 02.03.2009 17:09
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Něco podobnyho jsem z toho vylil po 20tis.km já. Pokud ti z toho neteklo zrovna bahno, tak si myslim že je to uměrný.
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
Objednal jsem si 1.5 litru oleje do vidlic (Castrol Fork Oil Synthetic 10W 500ml), takže by mi, po výměně, mělo 0.4 litru zbejt takže kdybyste někdo chtěl, poskytnu ten zbytek zdrama, ať nemusíte kupovat celej 0.5 litru kvůli dcl. Ono to prý nemá velkou trvanlivost - někdo to tu myslím psal... resp. je to škoda vyhodit. ____________________________
Garáž: * BMW F650 GS Dakar '00 * ČZ 175/450 '63
Tak jsem se dnes vrhnul na výměnu gufera a oleje u mé bmw F650GS r.2005 - ne Dakar ! a myslel jsem, že to bude rychle v poho ale není oni přední vidle u normálního GSka jsou jiné, než u Dakaru - nejsou na vrchu ty šrouby, ale je dole jeden na hvězdičku a když jsem ho chtěl vyšroubovat, tak se mi točí horní tyča když ji chytnu, tak se to točí ve vnitř Nevíte někdo, jak na to??? - pěkně prsím
Ten šroub musíš povolit rázem a ne tahem Do klíče majzni palicí a povolí. Já to taky tak povoloval dole.
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
pavel zamy napsal:
Tak jsem se dnes vrhnul na výměnu gufera a oleje u mé bmw F650GS r.2005 - ne Dakar ! a myslel jsem, že to bude rychle v poho ale není oni přední vidle u normálního GSka jsou jiné, než u Dakaru - nejsou na vrchu ty šrouby, ale je dole jeden na hvězdičku a když jsem ho chtěl vyšroubovat, tak se mi točí horní tyča když ji chytnu, tak se to točí ve vnitř Nevíte někdo, jak na to??? - pěkně prsím
Musí se to povolovat vzduchovým nářadím.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS