swat napsal:
Já myslím že je lepsí odpočet KM. Vím že najedu pade a šup tankovat abych náááhodou netlačil :)
jenomze ty jednou najedes 40 a jindy 70.
teda pokud za to umis trochu tahat :P
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Tonda napsal:
Tady u těchto systémů snímání hladiny paliva (ať je to systém u F800 nebo systém u R1200+K1200 ) je fakt rozumný nenechávat motorku dlouho stát s prázdnou či poloprázdnou nádrží. Jakmile ten snímač oschne, tak se na něm udělá vrstvička jakéhosi povlaku a potom už se buď "nerozchodí" vůbec nebo ukazuje nesmysly nebo fakt začne "spolupracovat" až po delší době. Ale většinou je to tak, že fakt "umře" nadobro.
Tondo a ten povlak je trvalej? = nelze to odstranit ,po demontáži?nezkoušel jsi to?
Tak teoreticky by to jit mohlo vyndat ten pasek z toho vedeni a ten zkusit ocistit hadrem a benzinem a mohlo by to makat. Teda za pokus to stoji
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
Tak teoreticky by to jit mohlo vyndat ten pasek z toho vedeni a ten zkusit ocistit hadrem a benzinem a mohlo by to makat. Teda za pokus to stoji
Tohle jsem u R1200GS (do 09) a GSA (do cca půlky 2010) a u Káček 1200 zkoušel vyčistit několikrát a výsledek = cca 90% neúspěšnost - prostě vesměs je "po smrti". Samozřejmě je rozumný to prvně vyzkoušet - pořád je malá šance, že se zadaří. Vyhodit to a koupit potom nový se dá vždycky. Ten snímací pásek je fakt "nespolehlivej". Někdy taky pomohlo přehrát soft.
U F800 je ten systém jiný - tam je plovák se snímačem. Na "dvouvačkách" už je to taky jinak a u K1300 taky. Tak snad těch problémů se snímáním hladiny paliva už bude míň.
Upravil Tonda dne 13.12.2012 21:40
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
me to sere ze tam mam kolik jsme ujel od prepnuti na rezervu, nejsem prece **** abych nepoznal na poctu km kolik jsme ujel od zapnuti rezervy je to podle me dost zbytecny udaj
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Já mám ročník 2010 a ukazuje mi to dojezd, na kterej se můžu spolehnout, možná ukazuje trošku menší dojezd, ale to je spíš pro dobro věci (ještě se mi nestalo aby mi to ukazovalo dojezd menší jak 5km).
Paul napsal:
Já mám ročník 2010 a ukazuje mi to dojezd, na kterej se můžu spolehnout, možná ukazuje trošku menší dojezd, ale to je spíš pro dobro věci (ještě se mi nestalo aby mi to ukazovalo dojezd menší jak 5km).
ja uz sel dostkrat na nulu.. a parkrat i kvuli VLASTNI blbosti tlacil.
vzdy to alespon 10km najelo (po absolutni nule na dojezdu napise to tusim "---"
17 cm
Paul napsal:
ja uz sel dostkrat na nulu.. a parkrat i kvuli VLASTNI blbosti tlacil.
vzdy to alespon 10km najelo (po absolutni nule na dojezdu napise to tusim "---"
ja to zkousel trikrat umyslne a vzdy mi to vychazelo ze po dojezdu 0km a zobrazeni '---' jsem najel mezi 10-25km
Upravil Spitfire dne 15.12.2012 14:48
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
kim napsal:
Na 18km dojezdu jsem dojel k benzince,zkoušet to níž zatím nebylo nutný tak nevím kde je až limit .
u mne je limit cca -20.
Uz jsem tam jednou natankoval tusim 17 litru
17 cm
Ja som skúšal dojazd hneď ako som kúpil moto (08), natankoval som trocha viac ako píšu v manuáli a bolo to takmer 17,5l, ale to bolo tak 3 cm od zátky.
Keď už je tu tá debata o nádrži a benzíne, menil niekto už palivový filter?
Pretože neviem či sa to tu rozoberalo ,ale mám jednu perličku.
Ja som skúšal dojazd hneď ako som kúpil moto (08), natankoval som trocha viac ako píšu v manuáli a bolo to takmer 17,5l, ale to bolo tak 3 cm od zátky.
Keď už je tu tá debata o nádrži a benzíne, menil niekto už palivový filter?
Pretože neviem či sa to tu rozoberalo ,ale mám jednu perličku.
>siso - myslíš že na 800ce je nějaký filtr paliva? já myslím že tam bude akorát nějaké sítko na čerpadle páč ani v manuálu není psáno nic o výměně pal.filtru
Kime, veď práve to je tá perlička, na ktorú nikto zatiaľ neprišiel. Alebo áno?
Keď som prišiel v 2009 z MNG ( tam sme tankovali všelijaký sajrajt) , prvé čo som v zime chcel spraviť bola výmena pal. filtra. Bolo mi oznámené od dílera BMW že tam filter nieje. Pre mňa je to síce čudné, ako môže fungovať moto určená aj na expedície bez neho, no ale tobôž. Uspokojil som sa s tým. Keď mi však tohto roku v Alma ate moto zdochlo (mal som na tacho. 150km od posledného tankovania), nebolo mi všetko jedno. Prvé čo ma napadlo asi nejaký špatný benzín, tak som dotankoval a moto naskočilo. Pri ceste domov sa mi to stalo ešte dva krát a vždy po okolo 150km od posledného tankovania. Tie šoky som už nechcel prežívať, tak som tankoval vždy po 150km. Prišiel som domov po 16tis. km a hneď som pozeral do nádrže. Z presvedčením že asi mám nejaký bordel na dne ktorí zasiera sítko a treba to vyčistiť.
Tak a teraz tá sľúbená perlička:
Na moje veľké počudovanie tam filter máme. Dá sa aj vymeniť, len sa žiaľ nedá zohnať Súdruhovia z NDR niekde urobili chybu, objednať sa dá len ako celok z čerpadlom - to už je aká vychcanosť aby si vysolil kvôli filtru také prachy.
Takže chlapi, treba nájsť nejaké riešenie. Ja som ho len prepláchol v benzíne a funguje, ale aj tak to teraz v zime chcem vymeniť, len za čo keď na trhu taký filter nieje!!!
Já mám rok výroby 2010 a ukazuje mi to dojezd. Jen mne zarazilo, že při plné nádrži mám dojezd 150 - 170 km. A když jsem ujel 330 tak jsem mrknul na počítadlo a byl dojezd 25 km. Radši jsem natankoval 15,5 litru.
Závist je nejvyšším uznáním úspěchu
to je to ze ti pri vysokych otackach kdyz je raficka v cervenym poli tak zacne blikat dioda v budikach
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Pallfy napsal:
Já mám rok výroby 2010 a ukazuje mi to dojezd. Jen mne zarazilo, že při plné nádrži mám dojezd 150 - 170 km. A když jsem ujel 330 tak jsem mrknul na počítadlo a byl dojezd 25 km. Radši jsem natankoval 15,5 litru.
mozna mas nejaky usazeniny na cidle... nemel jsi pres zimu prazdnou nadrz?
pomuze nechat to dlouhodobe zaplavene benzinem.
17 cm
Pallfy napsal:
mozna mas nejaky usazeniny na cidle... nemel jsi pres zimu prazdnou nadrz?
pomuze nechat to dlouhodobe zaplavene benzinem.
Prázdnou ne ale poloprázdnou. Zkusím to mít když nejezdím plný. Třeba to pomůže. Kdyby to bylo REDY tak ten dojezd bude vidět hned od začátku? Myslím jako třeba 300 km v závislosti na předchozí spotřebě.
Závist je nejvyšším uznáním úspěchu