Davali jsme mliko ted daveme mlikem rozreddnou kysanou smetanu taky super jinak kapra mam tak 10 do roka stiku a candose tak dohromady 8 jinak pstruhy ani nepocitam
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Každej rok dělám 3 kapry,kůži stahuju,vyřežu páteř,celej ocas,hlavy vyhazuju,nasolím 2 dny dopředu,vytáhne to z kapra vodu a je to lepší.mlíko mě nenapadlo.Nejvíc nasírám děti,když jím 3.4 řízky a oni chtějí už rozbalovat dary.
oranžová dvanáctka
rick napsal:
Každej rok dělám 3 kapry,kůži stahuju,vyřežu páteř,celej ocas,hlavy vyhazuju,nasolím 2 dny dopředu,vytáhne to z kapra vodu a je to lepší.mlíko mě nenapadlo.Nejvíc nasírám děti,když jím 3.4 řízky a oni chtějí už rozbalovat dary.
Proč si nekoupíš filety?
Když je hlad,je i husa dobrá.
Mám taky hotovo.Včera jsem na sádkách v Žehuni koupil tři kousky.Zabiju,vykrvím,vykuchám,nestahuji zásadně.Kůže na rybě je nosičem chuti,kdo ji nejí,dá si ji na stranu na talíři.Z kapra vyhazuju jen šupiny,střevo,žluč a žábry.Jinak hlavy,ploutve a všechny vnitřnosti do polévky včetně jater,jiker a mlíčí.Do polévky přidávám i jednoho línka,má lepší chuť.
rick napsal:
A z čeho děláš polévku, když všechno vyhodíš?
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
hnusnej vanocni zvyk a velka ostuda, kdyz sem dorazi civilizovani turiste a vidi na ulicich potoky krve.
Ja mam... jako obvykle, smazak
Souhlasim s tím,že jatka na ulici nepatří.Na všechno máme přísná hygienická pravidla,ale na toto se nějak se.re.Ještě k tomu to tam dělá každej jouda.Všechna ostatní zvířata se poráží na jatkách,jen ryby na chodníku.
rick napsal:
Proč si nekoupíš filety?
Švára má rybníky,tak vžyckyy přiveze a s filetama se nechci matlat,tak dobrej v tom nejsem.
oranžová dvanáctka
rick napsal:
Proč si nekoupíš filety?
Švára má rybníky,tak vžyckyy přiveze a s filetama se nechci matlat,tak dobrej v tom nejsem.
To co jsi popsal jsou filety,proto jsem se ptal,proč si je nekoupíš rovnou.
Kapry jsem na ulici takhle prodával asi 4 roky za sebou, je to dřina... Ale nejim to. Podobně jak houby, taky je rád sbírám ale že bych si dal kyselo 5 dní v tejdnu to taky ne
U nás na Vánoce je losos, vinná klobása, smetanová klobása a ňáký řízky...
U nas kapr taky neni, driv jsem ryby jedl,ale zrovna diky kapru mne to nejak prestalo chutnat a nekolik let nejim zadny ryby. Takze u nas rizecky-nekolik druhu. Smazak by mne teda nenapadl
rick napsal:
Proč si nekoupíš filety?
To co jsi popsal jsou filety,proto jsem se ptal,proč si je nekoupíš rovnou.
Filety jsou bez kostí,já nakrájim na podkovy a vyříznu z nich jen páteř a velký kosti nechám.
oranžová dvanáctka
Ja kapra v akejkoľvek uprave jednoducho nemusim, ja s mladym mame vždy o vianociach pstruha na vine, ale moja draha zase miluje kapra, ale pokial viem tak sa tiež namača v mlieku aby trochu zjemnel (nesmrdel) PS: Ryby a morske prišerky milujem, ale jedina ryba ktoru nikdy nedam do ust je kapor!!*pissed*
Upravil JRM66 dne 23.12.2012 19:08
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Kaprů jsem zabil hodně neb jsem jednou na vejšce prodával. A už bych to nedělal. Nejhorší bylo zkřehlejma rukama mu urvat hlavu. To bylo jako šáhnout na drát, pěkná pecka.
Ne že bych kapra nesnědl, ale jsou lepší ryby. Ne nadarmo je kapr postní jídlo.