Vosva napsal:
Dnes jsem se koukal na výměnu oleje v servisní knížce a tam jsem se dočetl, že je v převodovce jen 0,8 litru oleje, tak jsem volal ke Žlábkovi do servisu a opravdu tam má být jen 0,8 litru a v kardanu 0,25 škoda že to není akorát na jeden litr dohromady, takhle člověk musí kupovat dvě flašky a nebo někam lejt míň (
a ke kardanu jsem se dočetl, že když se z něj olej jen vypustí a nedělá se GO, tak tam stačí jen 0,23litru
dej do kardanu co vleze a zbytek do převodovky. Těch pár ml míň to přežije
Dnes jsem se koukal na výměnu oleje v servisní knížce a tam jsem se dočetl, že je v převodovce jen 0,8 litru oleje, tak jsem volal ke Žlábkovi do servisu a opravdu tam má být jen 0,8 litru a v kardanu 0,25 škoda že to není akorát na jeden litr dohromady, takhle člověk musí kupovat dvě flašky a nebo někam lejt míň (
a ke kardanu jsem se dočetl, že když se z něj olej jen vypustí a nedělá se GO, tak tam stačí jen 0,23litru
Pri dnešne vymene oleja, starý bol pekny sajrajt, myslim si že mal natočeno viac ako je odporučano servisnym intervalom, hnedy z jemne medenym nadychom. Nový som použil Castrol tušim SLS-75W 140 + doplnil som ho 1dcl zusľachťovačom od ProTech http://www.pro-te...il_booster, takže mi to vyšlo akorát.
Upravil JRM66 dne 05.08.2014 20:12
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Ahoj, rád bych si vyměnil olej v převodovce a kardanu na R1100Gs. Koupil jsem Castrol Syntrax Limited Slip 75W-140, je prosím Vás tento olej vhodný? Teď se divu že ho doporučují pro diferencialy, tak se radši ptám, než ho tam naleju
servisak napsal:
Do 1100 je vhodnej olej hustsi.... Lepsi nalejt 75w90
Mam tomu rozumet tak, ze 75W-90 je hustsi, nez 75W-140? Muzes tohle tvrzeni nejak podlozit? S timhle nazorem jsem se nedavno setkal u Jezka, ale je to v protikladu s tim, co vim o olejich ja.
Jinak souhlasim s pouzitim 75W-90. Sam ho pouzivam, i kdyz z jinych duvodu.
servisak napsal:
Do 1100 je vhodnej olej hustsi.... Lepsi nalejt 75w90
Mam tomu rozumet tak, ze 75W-90 je hustsi, nez 75W-140? Muzes tohle tvrzeni nejak podlozit? S timhle nazorem jsem se nedavno setkal u Jezka, ale je to v protikladu s tim, co vim o olejich ja.
Jinak souhlasim s pouzitim 75W-90. Sam ho pouzivam, i kdyz z jinych duvodu.
Castrol 75w-140 je dle mého názoru to nejlepší, co můžeš pro 1100gs použít do kardanu i převodovky. Jinak samozřejmě cokoliv s API GL5.
Jako důkaz je moje 11tka s 21lety a 140tis km bez nutnosti sáhnout na cokoliv z rozvodovky nebo prevodovky. (Vloni měněno ložisko v kardanu preventivně, bylo původní a nemělo známky opotřebení, čili měněno zbytečně.)
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Tak ja jsem už lecos nečetl a vím že někde psali právě že je lepší ten 75-140, ale precijenom je na trhu více druhů, tak jsem se radši zeptal. Api GL5 to splňuje, tak to tam dám. Do motoru jsem koupil Divinol Super Turbo 20w-50 a filtry od Hifla. Na BMW si budu dělat servis poprvé, koupil jsem si ji v zimě, tak se omlouvám možná za zbytečný dotaz a všem díky za reakce