Jarda 900 napsal:
Jednoduchá pomoc, ale nesmíte mít kočky. Smícháte obyčejný bílý fridex a mléko, dáte na půdu do mističky a je po problému.
PRASE!
to jses ku*va tak neschopnej, ze si nejses schopen koupit normalni jed?!!
NAVIC TU KUNU PAK NECO MUZE SEZRAT (napr. pes, liska atd).
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
xHackerM napsal:
Trávení zvířat je zhovadilost a to nejhorší, co můžete udělat! Utrpení zvířete je strašný!
jeste navic fridexem, co poskozuje jatra.
17 cm
Pani ucitelka povida detem: „Deti, dam vam hadanku. Je to lesni zvire, a kdyz mu do nazvu doplnite „d„, vyjde vam cast tela. Co to je?„ Kdyz dlouho nikdo neodpovidal, prozradila: „No preci lan. A po doplneni „d„ mame dlan!„ Na to
Pepicek posepta sousedovi: „Jsem hned vedel, že to kuna nebude.„
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
Pani ucitelka povida detem: „Deti, dam vam hadanku. Je to lesni zvire, a kdyz mu do nazvu doplnite „d„, vyjde vam cast tela. Co to je?„ Kdyz dlouho nikdo neodpovidal, prozradila: „No preci lan. A po doplneni „d„ mame dlan!„ Na to
servisak napsal:
Milda nezklamal...
Sorry za plevel ale ja prostě musel.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
xHackerM napsal:
To musím fakt zmiňovat, že v této věci je rozdíl mezi kunou a potkanem?
jo a jakej?
potkan nema nervovou soustavu? nebo ma zebrickovou?
Potkan se v prvni rade NETRAVI FRIDEXEM.
17 cm
Hlavní rozdíl je v tom, že potkan je "parazit", co si budem nalhávat.
Kuna je začleněna mezi zvěř, i když škodnou.
Trávení jako takové je svinstvo (v obou případech). Pokud k tomu někdo přistoupí měl by při nejmenším vědět co ten jed napadá a jak funguje. Fridex, chlorový tablety atd. je hyenismus!
Jsem zásadně proti trávení, je to nekontrolovaná poprava, nikdo neví jak dlouho dotyčné zvíře trpí, kde trpí (berte s rezervou v případě např. potkana) a co s ním je po úmrtí. A tuto formu si vybírají jen ti, kterým je všechno jedno a jsou líní zabezpečit "to" mechanickou formou. ("to" - myšleno jednak zabezpečení přístupu zvířete tam, kam nechceme, ale i její eliminace)
Je jasný, že potkana nebo myš fakt nebudeme šetřit proti otravě, jsou to paraziti, ale měli bychom myslet na to, co s nima pak je z důvodu našich psů, koček, z důvodu toho, že divoká prasata je mají na jídelníčku a ta pak máme na jídelníčku my atd.
Jako kynolog a myslivec v jedné osobě to odsuzuji. Ať si to ale každý přebere po svém... Kdo přemýšlí, pochopí co jsem tím myslel, kdo ne, je zbytečné další vysvětlování...
Krysa se chová jinak, tu jen tak nepotkáš. Ve městech se dá říct skoro nemožné zahlédnout. Potkani jsou agresivní a vytlačují je z jejich přirozeného prostředí.
P.S. Spolužáka na základní škole napadl potkan cestou ze školy, kousl ho do nohy. Krysa se lidí straní.
Kryse stačí pole, louka, les, sklad obilí. Potkani jdou do popelnic, odpadních stok, lidských obydlí.
tak ja som mal tiey problem s kunou a roztrhala mi 5 sliepok,problem bol v tom ze byvala u susedou a sused jej potom nastavil pascu a kuna sa obesila a je pokoj a ja mam po sliepkach..
citim sa fajn..
Ty jeden kynologu. Co je horší. Když pes dorazí kunu otrávenou fridexem a nebo rozkousne potkana otraveného jedem, který zabraňuje srážení krve. A de fakto potkan vykrvácí dovnitř. Povím Ti to v prvním případě naprosto a nic a v druhém je teměř na 100% po pesanovi. protože ten jed má opožděný účinek.
xHackerM napsal:
Hlavní rozdíl je v tom, že potkan je "parazit", co si budem nalhávat.
Kuna je začleněna mezi zvěř, i když škodnou.
Trávení jako takové je svinstvo (v obou případech). Pokud k tomu někdo přistoupí měl by při nejmenším vědět co ten jed napadá a jak funguje. Fridex, chlorový tablety atd. je hyenismus!
Jsem zásadně proti trávení, je to nekontrolovaná poprava, nikdo neví jak dlouho dotyčné zvíře trpí, kde trpí (berte s rezervou v případě např. potkana) a co s ním je po úmrtí. A tuto formu si vybírají jen ti, kterým je všechno jedno a jsou líní zabezpečit "to" mechanickou formou. ("to" - myšleno jednak zabezpečení přístupu zvířete tam, kam nechceme, ale i její eliminace)
Je jasný, že potkana nebo myš fakt nebudeme šetřit proti otravě, jsou to paraziti, ale měli bychom myslet na to, co s nima pak je z důvodu našich psů, koček, z důvodu toho, že divoká prasata je mají na jídelníčku a ta pak máme na jídelníčku my atd.
Jako kynolog a myslivec v jedné osobě to odsuzuji. Ať si to ale každý přebere po svém... Kdo přemýšlí, pochopí co jsem tím myslel, kdo ne, je zbytečné další vysvětlování...
Jarda 900 napsal:
Ty jeden kynologu. Co je horší. Když pes dorazí kunu otrávenou fridexem a nebo rozkousne potkana otraveného jedem, který zabraňuje srážení krve. A de fakto potkan vykrvácí dovnitř. Povím Ti to v prvním případě naprosto a nic a v druhém je teměř na 100% po pesanovi. protože ten jed má opožděný účinek.
Kuna neumí lézt po hladkém povrchu, proto pokud zjistíte kudy se pod střechu dostává (ideální na sněhu po obnově=čerstvě napadlý sníh) stačí na místo, kudy skáče nebo se drápe dát plech či jiný hladký materiál - darujete jí super skluzavku.
Jinak kuna se bojí větších zvířat a to už od velikosti slepice. Takže pokud najdete v kurníku zakouslých např. 5 slepic je to jen proto, že má strach a brání se. Pokud by chytila slepici venku, tak většinou zakousne jen jeden kus, protože má kolem sebe prostor pro únik.
No a nebo je zde možnost, že učí lovit mladé. Kuna nemá ve svém přirozeném prostředí jiného predátora, než člověka, takže mláďata zpravidla přežívají všechna a někde je to učit musí.
Ještě dobré zmínit, že trávení zvířat je porušení zákona (týrání zvířat). A pokud požádáte myslivce, aby vám šel na pozemek chalupy kunu odstřelit, pak tento pozemek musí být součástí honitby, do kterého má myslivec lovecký lístek a musí to být v době lovu kuny (01.11. - 28.02.; pokud nemá výjimku).
Co si budem povídat, tohle nikdo neřeší... Žijeme přeci v ČR a lidi na to se*ou...
Jarda 900 napsal:
xHackerM napsal:
Krysa se chová jinak, tu jen tak nepotkáš. Ve městech se dá říct skoro nemožné zahlédnout. Potkani jsou agresivní a vytlačují je z jejich přirozeného prostředí.
P.S. Spolužáka na základní škole napadl potkan cestou ze školy, kousl ho do nohy. Krysa se lidí straní.
Kryse stačí pole, louka, les, sklad obilí. Potkani jdou do popelnic, odpadních stok, lidských obydlí.
No s tím že by se krysy nenatáhli do baráku bych rozhodně nesouhlasil. Poslední 2 roky vždycky když se sklidí pole kolem domu tak se ty mrchy natáhnou k baráku a poslední rok i do něj (ty mrchy dělaj dost velkej bordel) jinak na všechnu tuhle havěť mám odzekoušeno tohle: http://www.zbrane...lassic-55/
Jarda 900 napsal:
Jo 3. Cane Corso, Dobrmana a pouliční směsku.
xHackerM napsal:
Jarda 900 napsal:
Máš psa?
Taky máme 3 (2x Hovawart, 1x směska).
Pak tedy nechápu jak můžeš být v klidu z toho, že někde tvůj pes sežere padlinu, ze které se při nejmenším poblije.
Prostě mi to přijde jako strašně sobecký a bezohledný jednání. Otrávit kunu nebo jiné zvíře s tím, že hurááá, já jsem se toho zbavil a zbytek světa pos*r se.
Jasný, že otrávený padliny najde pes řekněme z 10%, ale to riziko tady je. A pokud se o svoji smečku chováš tak, jak se sluší a patří, pak víš moc dobře, jak drahá veterinární léčba je. A to se bavíme jen o penězích. Kde je čas, ale hlavně nervy.
Upravil xHackerM dne 02.01.2013 12:53