Každý kdo píše že má nějaký zajímavý film, tak ať si to zkusí. Producent M-C-N taky předtím nic v televizi neměl. A překvapilo ho, že když přijdete s nějakým projektem, tak se vás všude zeptají - a kolik peněz máte na to, aby se to vysílalo? Kolik sponzorů, kteří zaplatí reklamu? Cože? Vy chcete platit od nás? Zapomeňte. Na pětidílný seriál sežeňte nejdřív milion a půl do reklamy a budeme se bavit dál. [/quote]
Svět naruby jest to se ví a proto jezdíme za svý.Nás to baví.Kdo chce ať se na ty nakašírovaný rádoby adventury kouká.
My nikomu nic nedlužíme.Filmy posíláme na festíky,tam chodí lidi co je to
opravdu zajímá a tuší co je nakašírovaný a co ne.
Jestli někdo nadchne kecama nebo ****em tak je jasný,že máme dveře zavřený i kdybych objel svět 5X dokola.Protože do toho rádoby odborník může kecat.Mě to připadá jako v bance.Dej nám peníze a plať!Možná že má
"celebrita"účet grátis,když se skloní pro mejdlo.
já bych to předem neodsuzoval.
je ovšem pravda, že než cestopis, chce televize profláknutý ****y na výletě.
asi bych se rád podíval i na nějakej cetopis normálních kluků, ale zajímalo by to ještě někoho? jaká by byla sledovanost? kdo by tu výrobu zaplatil? televiz eje prostě pro masy a ne pro úzkou skupinu lidí.
v neposlední řadě je fakt, že spousta z nás dělá videa ze svých cest, ale jejich kvalita prostě pro televizi nestačí. nikdo z nás profi kamery na výlety nevozí.
milan enduroskola napsal:
asi bych se rád podíval i na nějakej cetopis normálních kluků, ale zajímalo by to ještě někoho? jaká by byla sledovanost? kdo by tu výrobu zaplatil? televiz eje prostě pro masy a ne pro úzkou skupinu lidí.
v neposlední řadě je fakt, že spousta z nás dělá videa ze svých cest, ale jejich kvalita prostě pro televizi nestačí. nikdo z nás profi kamery na výlety nevozí.
Já Vás zval Milane,ale nikdy to nevyšlo.S kvalitou-myslím tou technickou bych problém neviděl.Ale jak říkám,mě je to fuk,jen mě zaráží že se dělají
umělý věci,který už jsou reálně hotový.Za chvíly nám budou pouřtět fotbal
kde bude v záloze Liška,Brožová a Brzobohatý?
no právě, že ta kvalita televizi zajímá, nedá se to točit na ručku, nebo na gopro. to je bohužel dobrý tak na domácí video.
a neznám nikoho, kdo by vozil profi kameru na motorce.
Já Vás zval Milane,ale nikdy to nevyšlo.S kvalitou-myslím tou technickou bych problém neviděl.Ale jak říkám,mě je to fuk,jen mě zaráží že se dělají
Vzdyt herci myslim fotbal hraji.Myslim,ze amfora se ten klub jmenuje.A mozna to i nekdy nekde davaji v televizi.Treba to i nekoho zajima a asi je to trochu podobne jako kdyz herci jezdi na vypravy na motorkach nebo hraji tenis atd.
Ja osobne se na to nekoukam,ale asi si to divaky najde.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Vzdyt herci myslim fotbal hraji.Myslim,ze amfora se ten klub jmenuje.A mozna to i nekdy nekde davaji v televizi.Treba to i nekoho zajima a asi je to trochu podobne jako kdyz herci jezdi na vypravy na motorkach nebo hraji tenis atd.
Asi jo,ale pochybuju,že se to bude líbit příznivcům fotbalu a že to vymění za
zápas Sparta vs.Plzeň.To je jen teorie,kdybych na to měl čas tak bych to třeba
zkusil s Barandovem,aby to dali ve stejnej čas co poběží ta šaráda a pak
jen kouknout na píplmerty.To je jediná šance jak zjistit co lidi zajímá.
Nikdo nemá patent na rozum.Chápu však,že nejde o diváka,ale o prachy.
Upravil sadilek dne 11.01.2013 11:30
Asi jo,ale pochybuju,že se to bude líbit příznivcům fotbalu a že to vymění za
zápas Sparta vs.Plzeň.To je jen teorie,kdybych na to měl čas tak bych to třeba
zkusil s Barandovem,aby to dali ve stejnej čas co poběží ta šaráda a pak
jen kouknout na píplmerty.To je jediná šance jak zjistit co lidi zajímá.
Nikdo nemá patent na rozum.Chápu však,že nejde o diváka,ale o prachy.
Tak ono jde taky o to jestli to cestovani s Liskou ma nalakat hlavne motocestovatele,nebo spis verejnost,kterou treba ani motorky moc nezajimaji,ale maji radi Lisku,tesej se na jeho hlasky,dozvedi se neco malo o Turecku a motorka tomu dela hlavne takovy křovi.
Dostat neco do televize neni snadny, dokonce ani na kuul. Ted bude mit Prima novej kanal, kterej bude dokumentarni, ale stejne si nedelam iluze. S motorkarskejma filmama je to stejny jako s motorkama samotnejma. Vsichni delaj nablblej stredni proud, motorky, co si jsou podobny jako voko vejci, ale lidi to tak chtej. A vsichni znaj Lisaka (nic proti nemu, je to fakt dobrej chlap), ale nikoho nezajima Brezovar. Na druhou stranu, je tady Vimeo a tam se daj najit slusny filmy. Me jen zarazi, ze z tak kratky cesty udelaj 6 dilu. my tocime treba na 4 kamery a mame strasny hodiny materialu, aby z toho nakonec vylezlo 45 minut. Samo nejsme tak vtipny jako Lisak, ale zase vtipnejsi nez Noid.
sadilek napsal:
Pak by byl název dokumentu dost zavádějící,proto nečtu bulvár,jelikož titulek nikdy neodpovídá obsahu.
Znam kluka,ktery procestoval Asii,Afriku,jizni ameriku atd.A to stopem,pesky,mistni dopravou atd.Nekolikrat mel malarii,nejakou dobu zil v pralese s indianama atd.Stopem projel z Aljasky do Ushuai.A prales v Paname neobjel lodi,ale jako jeden z mala ho prosel pesky.U toho ztratil fotak,kdyz se brodil vodou atd.Kdyby to bral jako mi tady,tak by se nemohl divat ani na cestomanii.Pravda je,ze se mozna nediva.
Seznamil jsem se s nim nahodou.Dnes dela servisaka v jedne firme a leta opravovat prevodovky do Ciny,Indie atd.Ja ho vozil autem na letiste.A to co prozil v Indii,Pakistanu,panamskem pralese atd.,tak proti tomu je to zdejsi motocestovani dost nuda.
sadilek napsal:
Pak by byl název dokumentu dost zavádějící,proto nečtu bulvár,jelikož titulek nikdy neodpovídá obsahu.
Znam kluka,ktery procestoval Asii,Afriku,jizni ameriku atd.A to stopem,pesky,mistni dopravou atd.Nekolikrat mel malarii,nejakou dobu zil v pralese s indianama atd.Stopem projel z Aljasky do Ushuai.A prales v Paname neobjel lodi,ale jako jeden z mala ho prosel pesky.U toho ztratil fotak,kdyz se brodil vodou atd.Kdyby to bral jako mi tady,tak by se nemohl divat ani na cestomanii.Pravda je,ze se mozna nediva.
Seznamil jsem se s nim nahodou.Dnes dela servisaka v jedne firme a leta opravovat prevodovky do Ciny,Indie atd.Ja ho vozil autem na letiste.A to co prozil v Indii,Pakistanu,panamskem pralese atd.,tak proti tomu je to zdejsi motocestovani dost nuda.
Trochu teď nechápu co si tím chtěl říct.Celou dobu tu o tom mluvím.Je plno
autentických,nekašírovaných akcí velikejch dobrodruhů,který bych třeba já
hltal po kýblech,místo toho je mi servírován brak.Asi jsem divnej,že to vadí
jenom mě a pár jinejm,počítám že to bude tím,že jsem v tomhle "oboru"už něco zažil.Zaplať pámbůh za pár filmíků který se dostanou v blbej čas na obrazovky z festivalu outdoorových filmů.Ale jestli jsi to myslel tak,že znáš někoho kdo toho projel víc než Ty,tak to já taky.To snad každej.
sadilek napsal:
Trochu teď nechápu co si tím chtěl říct.Celou dobu tu o tom mluvím.Je plno
autentických,nekašírovaných akcí velikejch dobrodruhů,který bych třeba já
hltal po kýblech,místo toho je mi servírován brak.Asi jsem divnej,že to vadí
jenom mě a pár jinejm,počítám že to bude tím,že jsem v tomhle "oboru"už něco zažil.Zaplať pámbůh za pár filmíků který se dostanou v blbej čas na obrazovky z festivalu outdoorových filmů.Ale jestli jsi to myslel tak,že znáš někoho kdo toho projel víc než Ty,tak to já taky.To snad každej.
Tak jsem to nemyslel.Nekoukal jsem ani na Maroko s Fanankem a nebudu koukat ani na Turecko s Liskou.A taky jsem si ani na chvili nemyslel,ze jsou to porady,ktere jsou cileny na mne jako na divaka.
Zrovna o vanocich jsem si poustel Aljasku s Poubesem.Samozrejme jsem uz pred tim nekde cetl cestopis.Me se to docela libilo,ale chapu,ze beznej divak,ktery ty lidi nezna,necte jejich cestopisy atd. tak z toho uplne hotovej nebude.
Princip je strašně jednoduchý - máte super pořad? Třeba dokumenty o kterých píše Sadílek?
Super.
Chcete aby to viděli lidi v nějaké komerční televizi?
Tak potřebujete pár sponzorů, kteří si koupí reklamy před a po vysílání (cca 1.5M Kč) a nějakou hvězdu, kterou do toho pořadu nějak zařadíte. Ten člověk nesmí být tváří konkurenční televize. Třeba v ČT neuspějete jánevím s Pohlreichem. Ale na Prima to není problém. Tak se s ním domluvíte (= zaplatíte jemu a jeho produkci) že v tom vašem pořadu bude na té cestě vařit. To znamená že ho tam musíte zamontovat.
Sice se změní celý pořad kvůli tomu a nebude to tak stejný cestopis ale když to neuděláte, nebude se vysílat.
No a pak se na to v té televizi podívají, řeknou vám že to máte jednou nebo dvakrát celé předělat protože se jim to nelíbí a když je z toho totálně něco jiného než bylo původně a nemůžete se na to ani podívat, protože to vůbec nemá hlavu a patu, jak se to pořád předělávalo, tak to zkrátí o 25% ve stopáži a ze 6 dílů se musí udělat jen 4.
No a takhle se to odvysílá.
Všichni vás pomluví ale máte to a máte šanci příště s takovým projektem uspět a prosadit si třeba o dva díly víc.
Je to jasný?
Tady prostě nejde o to, že jsou nějací skvělí cestovatelé, že strávili celý život na cestách, mají super vyprávění nebo fotky nebo i nějaká videa. Dostat to do komerční televize není šance.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
sadilek napsal:
Vevis,tak to je jasný,tam jsem nehrál,tak je jasný že to je slabota.
Ale třeba Indie od Hynka mě bere moc.
Hele tady je odkaz na kamosovi fotky z cesty Irak,Iran,Gruzie,Armenie.(6tydnu,17tis.km)http://vevis.rajc...uzie_2010/
Dnes nic vyjimecneho,ale nedavno mu volali z 2B moto,jestli by ty fotky nepromitnul s nejakym komentarem.On to pochopil,ze jako nekde u piva v hospode.Kdyz mu rekli,ze je to velka firemni propagacni akce,tak rekl,ze ne.
V Machove to kdykoli promitne na srazu v hospode,ale zasadne zdarma.A nenapadlo by ho to cestovani nijak zpenezit.Pritom je to truhlar a takovouhle vypravu si muze dovolit tak jednou za 3 roky.Ale dela to za svoje a pro svuj zazitek.A kdyz si zapomene fotak,tak se pro nej vracet nebude.
Tim chci jenom rict,ze i to cestovani se da delat nekolika zpusoby.Vy treba vyrazite 2x do roka,ale shanite sponzory,natocite film a ten vas zazitek je tim trochu ochuzenej.Nekdo nejezdi tak casto,ale zase nemusi nad nicim premyslet.
Ja jsem mozna trochu extrem,ale nevozim uz ani fotak.Proste mam pocit,ze foceni(a uz vubec nataceni)znehodnocuje ten muj aktualni prozitek.
Ale to uz je asi extrem.Kazdopadne vim,ze kdyz jedu v parte spolecne s vasnivym fotografem(udelal jsem to pouze jednou),tak je zle.
Timto nechci rozpoutat diskuzi,jestli je lepsi tocit,fotit,psat nebo nikoli.Ale i v pohledu na toto se muzeme lisit a kazdemu vic vyhovuje neco jineho.
Upravil vevis dne 11.01.2013 13:03
Já se zas na to podívám...podle těch fotek jsem jel v 08´ skoro to samé co oni a film z toho mám 2x 50min. cesta tam a cesta zpět. Už to vidělo mraky lidí a všem se to líbilo. Ano je to těžké...u mě je jasná jedna taky Igor, ale na Moroko se koukalo hodně lidí, protože tam byl Fanánek a Zounar. Noida stejně berou jako kašpara, kterého zná svět jen díky Lucii. Teď bude velká část náoda, která cestuje formou televizních dokumentů sledovat Lišku oplácaného Nej doplňky co jsou na trhu v Turecku a ne Turecko a jeho krásu kde byl Liška. Kolik lidí vidělo krásný asi hodinový dokument o Turecku vysílaný před Vánocema ??? U nás jsou cestovatelské besedy každý půl rok a čím dál tím víc, tam chodí lidí na to o čem to je a odkud to je. Až po besedě odcházejí vědí kdo je polárník Sůra, trabantista Dan Přibáň, Jarda šíma a náš milonavý Igor . A to si myslím, že je dobře. Pak mám ještě jednoho favorita ..TTomáše a jeho slohovky skoro ke všemu
sadílek : kam posíláte ty dokumenty? co je to za festival ?
všude dobře.....doma GSA
sadilek napsal:
Vevis,tak to je jasný,tam jsem nehrál,tak je jasný že to je slabota.
Ale třeba Indie od Hynka mě bere moc.
Hele tady je odkazhttp://vevis.rajc...uzie_2010/ na kamosovi fotky z cesty Irak,Iran,Gruzie,Armenie.(6tydnu,17tis.km)
Dnes nic vyjimecneho,ale nedavno mu volali z 2B moto,jestli by ty fotky nepromitnul s nejakym komentarem.On to pochopil,ze jako nekde u piva v hospode.Kdyz mu rekli,ze je to velka firemni propagacni akce,tak rekl,ze ne.
V Machove to kdykoli promitne na srazu v hospode,ale zasadne zdarma.A nenapadlo by ho to cestovani nijak zpenezit.Pritom je to truhlar a takovouhle vypravu si muze dovolit tak jednou za 3 roky.Ale dela to za svoje a pro svuj zazitek.A kdyz si zapomene fotak,tak se pro nej vracet nebude.
Tim chci jenom rict,ze i to cestovani se da delat nekolika zpusoby.Vy treba vyrazite 2x do roka,ale shanite sponzory,natocite film a ten vas zazitek je tim trochu ochuzenej.Nekdo nejezdi tak casto,ale zase nemusi nad nicim premyslet.
Ja jsem mozna trochu extrem,ale nevozim uz ani fotak.Proste mam pocit,ze foceni(a uz vubec nataceni)znehodnocuje ten muj aktualni prozitek.
Ale to uz je asi extrem.Kazdopadne vim,ze kdyz jedu v parte spolecne s vasnivym fotografem(udelal jsem to pouze jednou),tak je zle.
Timto nechci rozpoutat diskuzi,jestli je lepsi tocit,fotit,psat nebo nikoli.Ale i v pohledu na toto se muzeme lisit a kazdemu vic vyhovuje neco jineho.
mám jednoho takového známéno a ten se drží hesla ,, focení či točení videa narušuje sílu aktuálního prožitku a nasávání atmosféry ,, tak to máme asi stejný......to chápu
Upravil vevis dne 11.01.2013 13:04
všude dobře.....doma GSA