pepanek1150 napsal:
Bobe díky za typ....abych to uvedl na pravou míru..děti mám dvě , kluky 4 a jeden rok a na dvoře fenu vlčáka k jejíž délce života mi dnes veterinářka oznámila, že si mám pomalu shánět jiného psa...a tak jsem s tím smířenej a po 11 letech řeším opět psa, který se bude učit k dětem které tady jsou a ne obráceně, jako když se narodil první kluk.
Je mi líto tvojí fenky. Doporučuju pořídit štěndo dřív, než odejde. Pokud je fenka dobře vycvičená a nedělá nějaké bejkárny, štěně se od ní takřka okamžitě začne učit. A to nejen fígle, jak otevřít branku nebo zahrabat dobroty na dvoře, ale i respekt vůči pánovi a okouká základní povely.
díky kámo, ale vzhledem k rychlému hubnutí a nějakému nálezu, to asi nepůjde spárovat...a vlastně ani nechci, je to její prostor na který je hrdá a nikoho tam nepouští krom rodiny...
Chápu. Teď to zobecním a nechme tvoji fenku bokem. Dospělí psi na sebe reagují zpravidla dominancí. Ale pokud bys ke staršímu psovi pustil štěně, tak mu neublíží. Ale samozřejmě do jisté míry. Když štěně vleze do misky dospělému jedinci, pak dostane vejprask. Prostě si ho dospělák vychová.
Ale nech ji v klidu dožít...
Nevím, jak to bereš, ale pokud se o tom chceš pobavit, napiš mi prosím, co se jí stalo, co jí je. Náš veterinář je i náš kamarád s non-stop klinikou a vzhledem k počtu zvířat 5 se tam ukazujeme celkem často a hodně diagnóz jsem zažili či vyslechli. Tak by mě to zajímalo, ale samozřejmě s ohledem na tebe a tvoji fenku...
madskin napsal:
záleží na všem jak už tu bylo řečeno.. ale k dětem se dost dobře hodí Stafordšírský bullterier to je pes co si necha libit snad uplne vsechno.. ale neni to pes hlídaci zahradni.. a dál co se k dětem hodí ač si to moc lidí nemyslí je rottwailer je to pes co má rad svou rodinu.. koukni na net a pročti si o nich něco. Řek bych že tyhle 2 rasy jsou k detem sou hravosti a laskavosti ideal s tím že rotvík ti pohlída i barak
doporucujes k detem bojove plemeno, ktere je v nemalo statech zakazane?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Kasak napsal:
Retriver,jak zlatý,tak labrador.Výbornej je i boxer ač na to nevypadá,ale je hravej až do smrti.Jo a retriveři zásadně nehlídaj,mám dvě feny a jsou to psi vítací.
naprostej souhlas...
17 cm
Bob napsal:
Pepčo i odborníci pejskaři doporučují Beagla,dětí má rád nechá na sebe dříví štípat neteř 4 roky mu dává pěknou čočku tahá za uši,ocas apod opětuje to neúnavnou láskou
Pročti:
beagle.cz
beagleclub.cz
at dobře vybereš
Bobe,ty si děláš prču.Vždyť bígl je dobrej akorát na štěkanátky a psíčkovou.
Bobe, i mě jsi překvapil svým doporučením. Beagle je známý jako jedno z nejdominantnějších plemen. Jsem i myslivec a vím, že vycvičit Beagla je dosti složité a doporučuje se pro zkušenější psovody. Stejně tak např. jezevčík.
Ale samozřejmě je to o jedinci, ne o rase jako takové...
neni to jen o jedinci, je to i o rase.
jinak samozrejme Beagle je problematictejsi plemeno a v porovnani treba s typickym labradorem bezpochyby k detem min vhodny...
Upravil hicks dne 12.01.2013 02:35
17 cm
xHackerM napsal:
Asi to beru hodně odborně. Většina z vás krmí psa šunkou, piškotama a dává mu jídlo od stolu... Pes je vám za to oddaný (protože neví, že mu ničíte zdraví), hřeje vás v posteli a vycházíte spolu... Má vás v kapse, je vám nadřazen a je vůdcem smečky, protože vám z postele na povel nevyleze... Pokud přeskočil ve smečce vás, jak se pak asi může chovat k dítěti...
ja bych jen dodal, ze mezi "kynologama" je asi takove procento pitomcu, jako mezi myslivcema cvicak doporucuji vybirat opatrne.
jestli ti spi nebo nespi pes v posteli nebo ho krmis piskotama NEMA souvislost s postavenim ve smecce.
a uprimne... dokazu si predstavit, ze zrovna vy dva s Hugacem si budujete u psu respekt obtizneji. ja bych z vas mel asi trochu prdel
Pes pozna jestli je nekdo king, resp. prirozena autorita... ku.evsky dobre to pozna... a demonstraci sily to jen obtizne dozenes.
Neuroticky majitel vyhani sveho (z nej) neurotickeho psa z postele... pricetny majitel to neresi.
moje reference: 10 let s celkem fest dominantnim boxerem, dalsich 10 s bullmastifem a ted rocni bullmastifi holcicka.
Upravil hicks dne 12.01.2013 02:47
17 cm
Kasak napsal:
No hlavně záleží na tom,co si pořídíš dřív.Psi dokážou být pěkně žárliví.Na rase určitě záleží taky.Takovej dobrman nebo kolie nic moc.
Domnívám se, že nejde o žárlivost jakou ji známe. To je jen přirovnání k lidským vlastnostem. Myslím si, že jde o vyjádření obav ze ztráty získané pozice ve smečce.
Přesně tak jsem to myslel.
no ja jsem videl zarlit leccos... psem pocinaje. a zarlivost je v principu o ztrate neceho...
provnani s lidskejma vlastnostma bych se nebal... pes je vyssi savec, leccos mame spolecne,
17 cm
pepanek1150 napsal:
Bobe díky za typ....abych to uvedl na pravou míru..děti mám dvě , kluky 4 a jeden rok a na dvoře fenu vlčáka k jejíž délce života mi dnes veterinářka oznámila, že si mám pomalu shánět jiného psa...a tak jsem s tím smířenej a po 11 letech řeším opět psa, který se bude učit k dětem které tady jsou a ne obráceně, jako když se narodil první kluk.
co znamena "na dvore?"
ze ma vlastni boudu a zije do znacne miry mimo rodinu?
17 cm
pepanek1150 napsal:
Kamarádi máte zkušenosti s tím, jaké psa k dětem a zároveň na zahradu ??? Já jen vím, že jorkšír a jemu podobné věci není pes.....
Kup od Xhekra to prasátko, ma novou ksiltovku tak ho nepotrebuje,to je plyšák , usetris za krmeni i veterinu
díky za radu...nejsi ty náhodou přímej potomek našeho slavného politika ???
Myslíš jako Zápotockého nebo Dubčeka? To si vedle
a s tím masovým vrahem taky
Tak přeju dobrou volbu, mě to na jaře čeká taky, ale už to mám asi poresené - hovawart, já už mám totiž děti veliké (16 a 23) a mám na to dvůr. Já totiž zastávám názor, ze pes patrí na dvůr, ne do bytu, ale to je můj názor a každého volba
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
madskin napsal:
záleží na všem jak už tu bylo řečeno.. ale k dětem se dost dobře hodí Stafordšírský bullterier to je pes co si necha libit snad uplne vsechno.. ale neni to pes hlídaci zahradni.. a dál co se k dětem hodí ač si to moc lidí nemyslí je rottwailer je to pes co má rad svou rodinu.. koukni na net a pročti si o nich něco. Řek bych že tyhle 2 rasy jsou k detem sou hravosti a laskavosti ideal s tím že rotvík ti pohlída i barak
Co je definice "bojový pes"? To je nějaká další skupina v rozdělení psích plemen? Žádný pes není bojový, pokud chápu správně význam slova bojový. Zabijáka můžeš udělat i ze psa, který není vyšší jak 20cm v kohoutku. To, že jim laická veřejnost říká bojová plemena je jen novinářské označení a lidi na to slyší a odsuzují to. Hugitky rodiče mají křížence Staforda a ještě něčeho, je ovladatelná, poslušná, ale dominantní a svéhlavá. Stačí jen vědět, jak na ní. To platí ale pro všechny psy bez ohledu rasy.
hicks napsal:
xHackerM napsal:
Kasak napsal:
Bob napsal:
Pepčo i odborníci pejskaři doporučují Beagla,dětí má rád nechá na sebe dříví štípat neteř 4 roky mu dává pěknou čočku tahá za uši,ocas apod opětuje to neúnavnou láskou
Pročti:
beagle.cz
beagleclub.cz
at dobře vybereš
Bobe, i mě jsi překvapil svým doporučením. Beagle je známý jako jedno z nejdominantnějších plemen. Jsem i myslivec a vím, že vycvičit Beagla je dosti složité a doporučuje se pro zkušenější psovody. Stejně tak např. jezevčík.
jinak samozrejme Beagle je problematictejsi plemeno a v porovnani treba s typickym labradorem bezpochyby k detem min vhodny...
A to jsi vyčetl v nějakých tabulkách?
hicks napsal:
xHackerM napsal:
Asi to beru hodně odborně. Většina z vás krmí psa šunkou, piškotama a dává mu jídlo od stolu... Pes je vám za to oddaný (protože neví, že mu ničíte zdraví), hřeje vás v posteli a vycházíte spolu... Má vás v kapse, je vám nadřazen a je vůdcem smečky, protože vám z postele na povel nevyleze... Pokud přeskočil ve smečce vás, jak se pak asi může chovat k dítěti...
ja bych jen dodal, ze mezi "kynologama" je asi takove procento pitomcu, jako mezi myslivcema cvicak doporucuji vybirat opatrne.
jestli ti spi nebo nespi pes v posteli nebo ho krmis piskotama NEMA souvislost s postavenim ve smecce.
a uprimne... dokazu si predstavit, ze zrovna vy dva s Hugacem si budujete u psu respekt obtizneji. ja bych z vas mel asi trochu prdel
Pes pozna jestli je nekdo king, resp. prirozena autorita... ku.evsky dobre to pozna... a demonstraci sily to jen obtizne dozenes.
Neuroticky majitel vyhani sveho (z nej) neurotickeho psa z postele... pricetny majitel to neresi.
moje reference: 10 let s celkem fest dominantnim boxerem, dalsich 10 s bullmastifem a ted rocni bullmastifi holcicka.
Píšeš naprostý pí*oviny. Naše psy jsi nikdy neviděl naživo, leda na fotkách tady na fóru. Takže jestli má někdo z někoho prdel, pak jsem to já a mám jí z tebe!
Výcvik psa a správný výcvik psa jsou dvě naprosto odlišné věci. 90% lidí si myslí, že psa cvičí, ale jen ho učí nějakým návykům.
Nesnáším, když se mi někdo nepodloženě do něčeho naváží, takže vzhledem k tomu, že jsi takový odborník na všechno, pak já už tady nemám co přispívat. Pokud někdo chce něco o psech, budu na PM, vypínám sledování tématu a Hicksi, je to tvoje! Enjoy it!
Upravil xHackerM dne 12.01.2013 08:51
to hicks: tak jestli je rotvik bojový plemeno tak tod otazka.. jak sem rek musis si o nem precist vic pro boj ho vzali kvuli sve mohutnosti a sile ALE na ten boj ho musej vycvicit, jinak je to povahove mirnej pes... doma sme ho meli kdyz sem byl malej
brrm brrrrm brrrrrrrrm
Kasak napsal:
Retriver,jak zlatý,tak labrador.Výbornej je i boxer ač na to nevypadá,ale je hravej až do smrti.Jo a retriveři zásadně nehlídaj,mám dvě feny a jsou to psi vítací.
naprostej souhlas...
......dovolim si nesuhlasit,mam labradora a hoci je mierumilovny a hravy ku mne do dvora by ste nevošli.....a že je to ****ik prvej kategorie ani nehovorim,proste vyhcany,ale za kusok piškoty je schopny urobit aj stojku na hlave
......mam aj bernskeho salašnickeho a ten je neskutočne mierumilovny pritulny a bezkonfliktny toho by som si k detom vedel predstavit
.......kedže su to moji prvy psy a skusenosti z vycvikom nemam a na dedine byvam len treti rok tak vetšinou neduhou ktore spominal HackerM musim riešit......suhlasim že pes a dieta bez dozoru zasadne byt nesmu
madskin napsal:
Co je definice "bojový pes"? To je nějaká další skupina v rozdělení psích plemen? Žádný pes není bojový, pokud chápu správně význam slova bojový. Zabijáka můžeš udělat i ze psa, který není vyšší jak 20cm v kohoutku. To, že jim laická veřejnost říká bojová plemena je jen novinářské označení a lidi na to slyší a odsuzují to. Hugitky rodiče mají křížence Staforda a ještě něčeho, je ovladatelná, poslušná, ale dominantní a svéhlavá. Stačí jen vědět, jak na ní. To platí ale pro všechny psy bez ohledu rasy.
hicks napsal:
xHackerM napsal:
Kasak napsal:
Bob napsal:
Pročti:
beagle.cz
beagleclub.cz
at dobře vybereš
A to jsi vyčetl v nějakých tabulkách?
hicks napsal:
xHackerM napsal:
Píšeš naprostý pí*oviny. Naše psy jsi nikdy neviděl naživo, leda na fotkách tady na fóru. Takže jestli má někdo z někoho prdel, pak jsem to já a mám jí z tebe!
Výcvik psa a správný výcvik psa jsou dvě naprosto odlišné věci. 90% lidí si myslí, že psa cvičí, ale jen ho učí nějakým návykům.
Nesnáším, když se mi někdo nepodloženě do něčeho naváží, takže vzhledem k tomu, že jsi takový odborník na všechno, pak já už tady nemám co přispívat. Pokud někdo chce něco o psech, budu na PM, vypínám sledování tématu a Hicksi, je to tvoje! Enjoy it!
pockej pockej... ty ses tu navezl do lidi, co jim pes spi v posteli a obcas dostane kousek neceho dobryho s tim, ze maji navrch a jsou spatne vycviceny a JA jsem ten spatnej?
a do role ultrapsiho experta ses tu pasoval TY...
17 cm
madskin napsal:
to hicks: tak jestli je rotvik bojový plemeno tak tod otazka.. jak sem rek musis si o nem precist vic pro boj ho vzali kvuli sve mohutnosti a sile ALE na ten boj ho musej vycvicit, jinak je to povahove mirnej pes... doma sme ho meli kdyz sem byl malej
hele bojovy plemeno casto cca znamena, ze (v minulosti) byli dlouhodobe v chovy vybirani agresivni jedinci... casto to byva problem ale rozhodne NE VZDYCKY.
je super, ze mas suerhodnyho rotw... ale proste to ne uplne odpovida charakteru plemene. resp. rotw je v prvni rade neduverivej vuci cizincum, ne?
mmch my meli boxera a toho prvniho bullmastifa JAK PRES KOPIRAK podle popisu plemene...
17 cm
Kasak napsal:
naprostej souhlas...
......dovolim si nesuhlasit,mam labradora a hoci je mierumilovny a hravy ku mne do dvora by ste nevošli.....a že je to ****ik prvej kategorie ani nehovorim,proste vyhcany,ale za kusok piškoty je schopny urobit aj stojku na hlave
......mam aj bernskeho salašnickeho a ten je neskutočne mierumilovny pritulny a bezkonfliktny toho by som si k detom vedel predstavit
.......kedže su to moji prvy psy a skusenosti z vycvikom nemam a na dedine byvam len treti rok tak vetšinou neduhou ktore spominal HackerM musim riešit......suhlasim že pes a dieta bez dozoru zasadne byt nesmu
typicka povaha plemene samosrejme neodpovida vzdy, ale uprimne celkem casto jo.
co znam laradory (moje oblibene plemeno) tak vetsina je dost hobitích, ale jeden je drsnejsi.
mam tu za plotem na zahrade jednu cokoladovou labradorku co je NAPROSTO BOZI. takovy ciste pozitivni bytost... STRASLIVE hodna.... vita se dokonce rano i se slepicema
17 cm
Boxer je výbornej.Máme ho 6let a povaha je boží.
Co ho však ve tvém výběru bude diskvalifikovat je,že ven se moc nehodí.
Leda,že by se měl kam dobře schovat před mrazem.Jinak by Ti zimu
nepřežil.A je jasný,že by tam musel být od malička aby byl zvyklej.
sadilek napsal:
Boxer je výbornej.Máme ho 6let a povaha je boží.
Co ho však ve tvém výběru bude diskvalifikovat je,že ven se moc nehodí.
Leda,že by se měl kam dobře schovat před mrazem.Jinak by Ti zimu
nepřežil.A je jasný,že by tam musel být od malička aby byl zvyklej.
ja s boxerem vyrost... jsou naprosto bozi. meli jsme ho na chalupe v parte jakodeti normalne jako clena zrovna nedavno jsem zase potkal box na veterine.. a ... byl to proste ON...
---
jinak pro ty co jsou obcas nestastny, jak box slinta... budte v klidu. bullmastif je jeste radove nekde jinde... vetsinou to ani nejde utrit papirovou uterkou... potrebujes regulerni rucnik velkej.
Upravil hicks dne 12.01.2013 09:24
17 cm
Nevim jestli jsem cetl pozorne, ale nevim jestli pes bude jen venku, nebo pres zimu doma?To je parametr, ktery je potreba taky zvazit, treba boxer na zimu ven nic moc. Mame v rodine uz tretiho a tak vim o nich neco malo :-) a jinak jestli ti muzu doporucit tak jedine RADARA :-)
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
Pardal napsal:
Nevim jestli jsem cetl pozorne, ale nevim jestli pes bude jen venku, nebo pres zimu doma?To je parametr, ktery je potreba taky zvazit, treba boxer na zimu ven nic moc. Mame v rodine uz tretiho a tak vim o nich neco malo :-) a jinak jestli ti muzu doporucit tak jedine RADARA :-)
ty jo.. sis u mne splhnul.. ale na pfku jsi nemel boxera...
17 cm