No jo, ale pak předělávat sedlo s lepeným potahem je pakárna a nevím vlastně, proč je zklamaný, když to je celé blbě objednané. Výška špatně, potah špatně a výplň taky špatně (chtěl gelové ale objednal obyčejné). Myslím že Kahedo neudělalo nic špatně - snad jen kromě toho že nečistí původní platformy od zbytků lepidla, což nepovažuju za nic co by mělo vadit, protože zákazníci vědí, že se to vyrábí z předělávaných sedel BMW, když dokonce posílají to své originální protiúčtem.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
bohumil: to je podobný sedlo tomu co mám na 1150, jen mám nízkou verzi. Uvnitř je 100% ten "drťový" materiál akorát bude asi převládat žlutá barva a ta výplň je poměrně těžká. Na druhou stranu se prý nevymačká ani po letech není sedlo "prosedlé". Je to řezaný ručně, řekl bych že to bude hodně podobný tomu co sem dával xNokiax korát platforma bude asi laminátová. Neřekl bych, že to je špatný sedlo nebo že je to celé špatně - akorát je ta váha vyšší. Každopádně ani v tomhle není určitě žádný gel.
Přesně...sedlo mám 8 let skoro 100 tisíc km a je pořád stejný.Spodek je asi laminát, akorát sem už vyráběl ty zahakovací zobáčky vzadu...šak až pojedu na prahu tak se stavim a objednáme to origo.Vloni sem jel kolem ale na káčku...
Upravil vevis dne 17.01.2013 17:13
Kupredu spatki ni krok...
Myslím že to téma už je celkem vyčerpané - poučení z toho plyne, neobjednávat sedlo bez toho, aniž by ho člověk alespoň viděl u kamaráda apod. To sedlo ze "slavné firmy Kahedo" není vůbec asi špatné, jen bylo blbě objednané (výškou, materiálem i potahem).
Kdyby někdo měl zájem, napište mi SZ, pošlu vám odkaz na fotky z výroby, když jsme tam byli na návštěvě. Je tam vidět všechno možný jak se různá sedla dělají - ruční výroba i sériová pro Touratech ale slíbil jsem že to nebudu nikde publikovat (tenkrát) a tak to nechci dávat sem na forum. *******************************
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
az teraz som prisiel z prace. Tomas ja sa tu s tebou nechcem hadat. mozno to vyznieva ako zla reklama ale ja nie som si vedomy nicoho zleho- teda objednavky.
takze este raz to skusim zopakovat co sa stalo. kupil som moto a zdalo sa mi sedadlo vysoke lebo som ledva dociahol na zem a sedadlo bolo vysedene. takze som hladal nizsie aby som dociahol komfortnejsie na zem a dobre lebo som nebol na sk kde maju ludia tak ako v cechach zlate rucicky- preto som musel len objednat hotove. nema kazdy obchod sedadla na sklade ako vy. myslim ze ani v bratislave predajna BMW ich nema vsetky na sklade aby si clovek vybral nazivo.
pri objednavke som postupoval normalne. pozri obrazok a povedz mi ktore som mal objednat prosim. podla mna vsetky maju rovnaky povrch len sa da vybrat farba lemovania a vyska sedla. a to ze je to gel som vazne myslel ze je. to jedine je mozno moja chyba s cim sa nechcem priet a hadat. ale ostatne si myslim som urobil ok. ako podla obrazku zistim aky je povrch a ako sa sprava? ja nemam zakaznikov alebo kolegov, kamosov alebo neviem koho v okoli ktory maju bmw motorky. poznam jedneho a ja som mal pred nim bmw. je mi vazne luto ale nemal som to kde vyskusat a siahnut si na to. ale za to to nemoze byt predsa moja vina a tvrdit ze som urobil nieco zle. to ze je to mokre som zistil ked raz prsalo a mal som ist domov a moto bolo zaparkovane vonku a mokre. pred tym ked prsalo som vzdy sedel na moto. bohumil ma mozno ine alebo iny posed ale ja sa smykam stale dolu na tom. nikdy som nesedel na konci sedadla lebo po par km som bol na nadrzi.
dal som to upravit preto ze to bolo tvrde a smykal som sa. inak by som nemal dovod do toho liezt a otvarat to.
to je asi cele co k tomu mozem dodat. este raz- nechem tu kazit ksefty alebo podobne. sam si pisal ze teraz je ina technologia a ine materialy takze je to mozno ok. pre mna to nebolo tak som si to nechal prerobit lebo som to mal na predaj a vymenu v inzerate a nikto sa neozval. a radsej som obetoval dalsie eura aby som mohol sediet lepsie a pohodlnejsie ako po 2 hodinach musiet ist dolu a potom stat kazdu chvilu a len sa rychlo dostat domov aby som z tohho zosadol.
takze teraz je to lepsie a skoda toho ze je to vsetko zlepene a neda sa tam podrstcit vyhrievanie.
xNOKIAx přiložený následující obrázek:
[162.89Kb]
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
xNOKIAx: nene, vůbec to neber takhle - nezastupujeme Kahedo ani s nima nijak přímo neobchodujeme. Jen takhle firma dělá pro Touratech hodně věcí jako OEM výrobce, takže dělají to, co si Touratech zadá..
Tohle tvoje sedlo prodávají přímo a my ty jejich věci přímo neprodáváme.
Nicméně - ty snížený sedla mají vždycky tvar do U. Snížení je právě v tom místě, kde je sedlo nejnižší a když si porovnáš jakýkoliv jiný sedla Kahedo (asi z našeho katalogu, protože fotky na webu kahedo nejsou moc dobrý aby to bylo vidět), tak uvidíš, že u všech typů je low s prohlubní, do které budeš sjíždět.
Co se týká povrchu, tak dělají opravdu několik typů potahů (přinejmejším pro nás dělají čtyři typy), ten co máš je prostě jakoby z broušené kůže a voda po něm moc nestéká. Vybral sis tohle, byla to tvoje volba.
No a to, že to není a nemělo být "gelový" je evidentní.
Mě jen vadí ten titulek - zklamání slavné firmy kahedo a první příspěvek, ze kterého to vypadá, jako by tě bůhvíjak podvedli. Přitom neudělali nic špatného. Dodali ti sedlo na protiúčet, to znamená to samé jako by upravili tvoje původní sedlo (proto ty zbytky lepidla), nekupoval jsi tím pádem logicky celé nové sedlo i se spodní deskou. To jsi musel vědět. Povrh je takový umělý semiš, takže opět - dělá to to, co ten materiál dělat musí. Kdyby to bylo hladké (jako třeba Sargent), tak ta látka tolik mokrá nebude. No a ten materiál uvnitř je takový, jaký být měl. Tohle sedlo je lepené a tak je dost nelogický se rozčilovat, že je to lepené. Kdybys objednal typ s potahem z černé kůže, tak to lepené nebude a můžeš si tam dát to vyhřívání, když už to sedlo rozebíráš. Ale může za to kahedo? Neřekl bych.
Chci tím říct, že lidi nečtou diskuze ale titulky a maximálně první příspěvek a tak logicky nemám radost z toho, když prodáváme sedla Kahedo (byť jsou to OEM a jiná než nabízí ten výrobce přímo), že si objednáš úplně blbě sedlo a napíšeš že tě zklamala slavná firma kahedo, přitom titulek měl být spíš "jak upravit sedlo které mi nevyhovuje" nebo něco takového.
Prostě za to, že tě tohle sedlo Kahedo zklamalo, si můžeš do značné míry ty sám, nikoliv ta "slavná firma". Mimochodem tak slavná ta firma není, nedělají prakticky žádnou propagaci, je to rodinná dílna (přístavba k rodinnému domku) a dělá tam asi 30 lidí včetně majitele a zakladatele. Není to žádná velká továrna.
Upravil TomasTT dne 18.01.2013 11:45
Prostě mě jen sere, že si lidi zapamatují to, že "slavná firma kahedo" tě zklamala ale přitom neudělali nic špatného. Nepodvedli tě, dodali ti přesně to, co bylo objednané a nepochybně by ti i vyšli vstříc s tím předěláním nízkého na vyšší, kdybys jim napsal.
To je vše.
Nájdi mi prosím ťa na ich stránke to sedadlo s hladkym povrchom. Prepac ale Ja ho tam nevidím a ani som nevidel.
TomasTT napsal:
Prostě mě jen sere, že si lidi zapamatují to, že "slavná firma kahedo" tě zklamala ale přitom neudělali nic špatného. Nepodvedli tě, dodali ti přesně to, co bylo objednané a nepochybně by ti i vyšli vstříc s tím předěláním nízkého na vyšší, kdybys jim napsal.
To je vše.
Jojo,pravdu má předsedaměl jsi to reklamovatJe to zrovinka tak jako s mým dílem od světoznámé firmy,byl to zmetek ale kdybych s tím přijel k výrobci a ukázal na motorce co a jak nepasuje tak by mi to určitě uznalijenže mi se nechtělo kvůli pár korun vysvětlovat někomu něco co nechtěl slyšet tak jsem se na to vykašlal napsal na fórum že to bylo špatné a ten díl jsem okopíroval,ale vyvaroval se jejich chyby a bylo to.
TomasTT napsal:
To je vše.
jj... myslim, ze by zakladatel vlakna mel zmenit nadpis.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
TomasTT napsal:
To je vše.
Jojo,pravdu má předsedaměl jsi to reklamovatJe to zrovinka tak jako s mým dílem od světoznámé firmy,byl to zmetek ale kdybych s tím přijel k výrobci a ukázal na motorce co a jak nepasuje tak by mi to určitě uznalijenže mi se nechtělo kvůli pár korun vysvětlovat někomu něco co nechtěl slyšet tak jsem se na to vykašlal napsal na fórum že to bylo špatné a ten díl jsem okopíroval,ale vyvaroval se jejich chyby a bylo to.
Vlastimile, ale sorry, 300EUR zase tak málo peněz není.. Věřím tomu, že když po první testovací jízdě zjistíš, že ti to sedlo nevyhovuje, že se s tím něco dalo dělat a jsem si téměř jistý, že by mu vyšli vstříc (pokud by testovací jízda nebylo Rumunsko a sedlo dobitý a špinavý tak, že se to už vyčistit nedá). Rozebírat to a vkládat tam molitan a nadávat na výrobce je ale fakt divný.
TomasTT napsal:
To je vše.
jj... myslim, ze by zakladatel vlakna mel zmenit nadpis.
ja som napisal svoj nazor a skusenost s produktom. nie je to recenzia ani hodnotenie. je to moj sukromny nazor mojeho sedadla. nie zakaznika alebo niekoho ineho.
zda sa mi ze pokial tu clovek nenapise len kladne hodnotenia na veci- a hlavne svoje nazory tak je clovek zly a vsetkemu navine. kazdy ma svoj nazor a kusenost podla mna. kolko ludi tolko chuti.
odzneli tu aj dalsie 2 nazory dobry aj zly. tak kde je problem?
tomas stale mi tu tvrdis ze je to moja chyba ze som kupil a "vlastne chcel dobre sedadlo". pritom si mi nenasiel na tej stranke tie ktore ty menujes a mi ponukas alebo ja som si ich mal zle vybrat a sam si napisal "když si porovnáš jakýkoliv jiný sedla Kahedo (asi z našeho katalogu, protože fotky na webu kahedo nejsou moc dobrý aby to bylo vidět)" takze ked si firma vylepsi stranku a doplni fotky (aj detailne)- co si myslim nie je problem tak ludia budu mat viac informacii a budu vediet do coho idu. nekupujem prvy krat cez intenet. a este k tomu priamy predajca a ma na stranke len zakladne info? troska divne nie? malo by byt v ich zaujme to vylepsit. ak s nimi budes kludne im to mozes navrhnut. myslim ze sa viac take nedorozumenie nestane.
tie nazory na reklamaciu co su tu som mal ako riesit? ziadny navrh. co by som reklamoval? a skusobna jazda ako ked to bolo posielane do inej krajiny? kto mi preda nieco napr z ciech a ked nebudem spokojny tak mi to vrati alebo vymeni? asi nikto ze? tak je to na celom svete myslim.
toto je moj posledny prispevok sem. pokial sem budete davat prispevky stale to bude na vrchu. neprispievajte a o par tyzdnov to bude zabudnute. kto chcel si precital. ak to niekoho zaujima precita si nielen prvy prispevok ale celu diskusiu. ja to tak robim. nemusi byt prvy nazor spravny.
hladal som niekoho kto ma taku motorku ako mam ja. v okoli nikoho nemam. je to motorka ktoru mam najdlhsie- a chcel by som si ju este nechat. nasiel som toto forum kde som sa vela dosvedel a aj dostal dobre rady. nie som z tych co pridu do obchodu a kupia si vsetky doplny co existuju- je mi luto ale na to nemam. ak by som mal nesedel pri som pri fore ale chodil za predajcami do obchodu a kupoval a nestaral sa ako to mechanik urobi ale ci je to hotove.
mrzi ma to to takto skoncilo. asi bude lepsie ked budem len citat alebo pisat len sukromne spravy aby som nahodou znova nevyvolal daky rozpor nazorov.
ak niekto chce na to reagovat moze cez sukromu spravu aby to tu nevyskakovalo na prve miesto.
Upravil xNOKIAx dne 18.01.2013 17:21
Hele mě to mrzí, že jsi byl nespokojený, byť toho výrobce nezastupujeme ani neprodáváme. Ale štve mě, že si fakt lidi zapamatují především ten titulek, který je prostě předpojatý a případně tvůj první příspěvek, který obsahuje pár věcí, se kterýma se souhlasit nedá (gel, drť, lepení potahu). Nenapadlo tě třeba, že když napíšeš že to bylo vyplněné drtí, tak že si lidi myslí, že v tom jsou nasypaný kousky molitanu jako v těch kožených pytlech na válení v obýváku? Výplň je ale z něčeho jiného - je to kompaktní materiál, ze kterého se dá vyřezávat a tvarovat, není to sypký. Taková drobnost ale už dneska jsem pánovi v prodejně musel ukazovat že to sedlo Kahedo co tady vidí, není vyplněné drtí. Přečetl si, že tam má být drť.
Mě vůbec nejde o to, že by bylo něco špatného na tom, že jsi napsal svojí zkušenost. Je to naprosto v pořádku. Ale lidi si vždycky pamatují jen ty negativní věci a když je někdo spokojený, tak to pochopitelně většinou nenapíše (tady s vyjímkou bohumila).
Bohužel jsem ale přesvědčený, že jsi to fakt objednal blbě. Jednak jsi to objednal přímo, takže bys to eventuálně musel řešit s německem sám (a případnou dopravu zpátky atd) a druhá věc je ta, že třeba po zkušenosti s objednáním sedla Corbin bez vyzkoušení už bych to vživotě neudělal, protože sedlo strašně individuální věc a je potřeba to vyzkoušet a taky zjistit, jak vypadá a jak se chová po pár letech a po pár deštích apod. To byl třeba ten případ toho Corbinu na Yamahu, který mi sice vyhovoval ale netušil jsem, že se s ním nesmí jet v dešti, protože nabobtnal a sedlo se doslova rozpadlo.
Zpět ke Kahedu - myslím že i kdybys zajel k Mariánovi do Popradu a podíval se na sedla co dělá Kahedo pro Touratech, tak bys mohl vidět ty provedení potahu a určitě by ti k tomu něco řekl. Teoreticky i k tomu tvaru, byť by to bylo vidět třeba na sedlech co dělají na 1200GS. Ty rozdíly mezi vysokým a nízkým jsou vidět na všech modelech přibližně stejně. A tvrdost taky by šla zkusit.
Pro Kahedo je přímý prodej úplně okrajová věc, myslím že s tím dřív nebo později skončí úplně. OEM výroba jim generuje dost práce a řadu věcí už na webu jen doprodávají a pak to úplně vyřadí z přímého prodeje. Každopádně vím, že když se s nima člověk domluví, udělají mu sedlo takové, jaké chce. Vím to proto, že to sedlo takhle dělané ručně na míru mám (jedno mám přímo, jedno přes Touratech) a mám tam ty materiály, které jsem chtěl a které jsem si vybral (třeba tu distanční podložku na které sedíš jakoby "na vzduchu" apod. V tom je asi půvab toho, že s nima jednáš přímo ale tys to nevyužil a objednal si prostě tohle provedení, které jsi dostal ale ze strany Kaheda to žádný podvod nebyl. Bylo to víceméně přečalounění tvého starého sedla na jiný tvar a jiný potah. Bez gelu a sedlo mělo být tvrdší a nižší. Tak jsi to ale dostal. Kritizovat je za to, že ze základny (která se dává protiúčtem) strhnou starý molitan a nalepí nový? Nebo že pro vyřezání tvaru výplně používají pěnu z recyklátu? Nebo že to je nahoře nalepené? Nevěděli že bys tam chtěl dávat vyhřívání u tvého čalouníka. Některý sedla mají lepený a některý ne. Ale na tom není nic špatného. Všimni si hned té další reakce schreka - to je mazec! V tom prvním příspěvku jsi psal, jestli ti k tomu něco napíšu, tak jsem se snažil to vysvětlit.
Rozumím tomu, že ti nikdo neporadil a že v tvé blízkosti není nikdo kdo by to dovezl a riskoval že se ti to nebude líbit a bude to vracet atd. Ale fakt nekritizuj toho výrobce, nepoužívej ironicky že to je "slavná firma", protože oni udělali normálně svojí práci a nijak tě nepodvedli.
vlezeš do prvního příspěvku na úpravy a v něm to změníš..
jj
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Já myslím že nadpis je OK. Možná by mohl dopsat sklamanie zo slavnej firmy KAHEDO, protože je to jeho subjektivní pocit.
Já jsem zklamanej kolikrát taky z různej věcí a druhému se to třeba líbí, ale mě ne. Třeba nová š. octavia 3. Hnus....a cena taky hnus. Akorát nafoukli rapida a to je celá jejich práce a vývoj. Takže tak.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis