xHackerM napsal:
Už to tady bylo v jednom vlákně řešené, tuším v tom od Medika.
Pochybuju, že vám někdo udělá pojistku výhodněji, než Hugitka...
... tak co umí Hugitka ? .. :-)
Tak hugitka to hodila do kalkulačky a vyšlo jí 5 462 Kč. Takže to jak to máš uzavřené není žádná tragedie.
Spočítáno s limitem plnění 50 mil pro škody na zdraví a 50 mil. škody na majetku. Zdarma je v pojistném úrazové pojištění řidiče a základní asistenční služba (2 500 Kč v ČR a 5 000 Kč v zahraničí). Dál jsem zahrnula připojištění skel s limitem 20 000 Kč - ale vzhledem k tomu, že bys neměl HAV je tam v prvním půlroce spoluúčast 30% a po půl roce se neodečítá spoluúčast žádná (kdyby sis nechal sklo v prvních 6-ti měsících pouze opravit spoluúčast se také neodečítá)
S limitem 100/100 je pojistné 5 612 Kč. Ve vyšším limitu je úraz řidiče na dvojnásobku limitů (200 000 smrt úrazem, 300 000 Kč trvalé následky způsobené úrazem, 200 Kč denní odškodné za nezbytné léčení a 200 Kč za pobyt v nemocnici)
Spočítala jsem to dle bonusu, který jsi uvedl v ČKP se může tvůj bonus lišit takže ber tuhle cenu jako indikativní
P.S: Samotná POVka není drahá ta vychází 3 210 Kču vyššího limitu a 3 051 Kč u nižšího. Tu palbu dělá připojištěné sklo.
díkes ...
tak to jsem rád ... mám to u ČP ... limit 100/100 + sklo do 12000 kč (bez spoluúčasti) za 5963,-
takže to tak nechám ...
jo a hrocha 1150 mám taky u ČP ... 1950/celý rok (bonus jen 5 procent cca 12 mesíců) ..
ps.. jde nějak rozumně pojistit hrocha proti krádeži na cca 100t.
v ČP za to chtěli cca 20t/ročně :-)))
Upravil chstepan dne 18.01.2013 14:08
(ch)stepan
schrek napsal:
Jinak hlavne to vzdy sjednavejte naprimo u pojistovny popripade se ptejte zda je to napsimo sjednane, jelikoz naprikald maklerska spolecnost "pojistovna jaro" vam to da to tzv bile flotily ktera je psana na ne sice vse chodi na vas jako provozovatele a majitele a pojistnikem je Jaro a tudiz vam pak pojistovna nepotvrdi bonus stim sem se setkal uz mnohokrat a nebylo to jen u Jara. Doufam ze CNB dodrzi svuj slib a tyhle radoby bile flotily zrusi.
Toto už není možné... ČNB zakázala na konci loňského roku pojišťovnám provoz těchto otevřených flotil. Nyní by měli pouze "dobíhat" smlouvy a makléři s otevřenou flotilou MUSÍ přesjednávat do indviduálních smluv popřípadě flotil kde bude pojistníkem přímo klient.
Někdo může mít pojistku na rok a někdo jen na sezónu (třeba 7 měsíců).
Tzn. dávat značky do depozitu?
Některé pojišťovny nabízejí tzv. sezónní smlouvy. V tomto případě RZ nemusíš deponovat. Smlouva je platná jakoby na dobu neurčitou, ale jezdit smíš jen ve sjednané sezoně. Sezona se ti každoročně opakuje ve stejnou dobu (třeba od 1.4 - 30.11.). Zelená karta je vystavena na rok. Při způsobení škody mimo tohle období pojišťovna škodu zaplatí v plné výši, ale pak regresuje ve 100% po pojistníkovi
díkes ...
tak to jsem rád ... mám to u ČP ... limit 100/100 + sklo do 12000 kč (bez spoluúčasti) za 5963,-
takže to tak nechám ...
jo a hrocha 1150 mám taky u ČP ... 1950/celý rok (bonus jen 5 procent cca 12 mesíců) ..
ps.. jde nějak rozumně pojistit hrocha proti krádeži na cca 100t.
v ČP za to chtěli cca 20t/ročně :-)))
ČPP jen pojištění proti krádeži na motorky nenabízí. Máme jen ALL Risk (havárie, živel, odcizení, vandalismus). A HAVka u motorek je obecně ve všech pojišťovnách předražená kvůli rizikovosti. Bývá nastavena od základu i vyšší spoluúčast (u aut se začíná na 1% a u motorek na 10%)
Ja mam 2,2l 92kw M2003 full bezškodovy priebeh a platil som doteraz cca v Kooperative cca 180,eur. Viac mi už na tento rok nemohli spustiť tak, som oslovil free agenta a ten mi to urobil o - 50,-eur dole, čo si myslim, že je good, teraz to tušim mam v CSOB.
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
hugitka napsal:
A HAVka u motorek je obecně ve všech pojišťovnách předražená kvůli rizikovosti. Bývá nastavena od základu i vyšší spoluúčast (u aut se začíná na 1% a u motorek na 10%)
Obecne tento problem plati aj u nas, je jednoducho svinstvo štatu ked si ja kupim nove moto zaplatim DPH-čko a nemožem si svoj sukromny majetok poistiť, na vlastnu nehodu som vedel, že bude problem, ale mna najviac zaujimalo poistenie motocykla proti kradeži na aktualnu cenu nakupu jazdenky k danemu veku a stavu.
Toto už není možné... ČNB zakázala na konci loňského roku pojišťovnám provoz těchto otevřených flotil. Nyní by měli pouze "dobíhat" smlouvy a makléři s otevřenou flotilou MUSÍ přesjednávat do indviduálních smluv popřípadě flotil kde bude pojistníkem přímo klient.
Přesně kvůli tomuhle mi před pár dny volali z ePojisteni, kde jsem platil kolem 1700,-, že už by se to muselo zvednout na 2100,-. Tak jsem to nechal zrušit a teď taky hledám jiné možnosti. F650GS 2002...
F 650 GS *2002
hugitka napsal:
A HAVka u motorek je obecně ve všech pojišťovnách předražená kvůli rizikovosti. Bývá nastavena od základu i vyšší spoluúčast (u aut se začíná na 1% a u motorek na 10%)
Obecne tento problem plati aj u nas, je jednoducho svinstvo štatu ked si ja kupim nove moto zaplatim DPH-čko a nemožem si svoj sukromny majetok poistiť, na vlastnu nehodu som vedel, že bude problem, ale mna najviac zaujimalo poistenie motocykla proti kradeži na aktualnu cenu nakupu jazdenky k danemu veku a stavu.
Asi tomu co jsi napsal úplně nerozumím...
Havarijní pojištění je určené pro škody, které si způsobíš sám (mimo jiných) a pojištěná věc je alespoň v ČR pojištěna vždy na obecnou cenu (tedy na cenu za kterou ta věc měla bezprostředně před pojistnou událostí - zjednoduše řečeno vezme se trh a udělá se průměr = obecná cena).
Pokud by někdo kupoval nový vůz může si sjednat pojištění GAP, které platí rozdíl mezi obecnou a novou cenou na dobu myslím 5 let (ale pouze u totálek) - zatím jsem ale neviděla ústav, který by to dělal i pro motorky.
Někdo může mít pojistku na rok a někdo jen na sezónu (třeba 7 měsíců).
Tzn. dávat značky do depozitu?
Mam 12GSA u koop, povine je celorocne + havarijka plati duben az rijen, proti kradezi mysli taky celorocne. Pojisteno na 250t za cca 6,5t/rok. U kradeze je tam podminka ze musis mit zamknuto i zamkem na kotouc s trnem prumer min 14mm nebo retezem ( i tam je danej nejakej min. prumer). U Alianz po me chteli za to same 60.000,- za rok. NO comment..
Jen pro info: loni jsem před cestou na Balkán dal pojistit 12 GS na havárii,odcizeni atd.zajímala mě pouze krátkodobá pojistka a jedinej,kdo to dokázal byla Kooperativa za cenu cca 2000 na měsíc.Předcházele tomu podrobná prohlídka u smluvního partnera-zdarma.
oranžová dvanáctka
chstepan napsal:
... zdravím,
řeším povinný ručení u svýho auta ..
mám to u český pojišťovny , fiat ducato, kategorie M1, obsah 2286, výkon 81 kW, rok 2002, Já ročník 1972, Litomyšl - 57001, bezeškodní průběh cca min. 10 let, - zákonný + čelní sklo (do 20000,- - bez žádné spoluúčasti) .. a platím cca 6500,-
je to tak normál nebo tady někdo dokáže pojistit levněji za stejných podmínek ?
díkes
(ch)stepan
Ahoj,mně se to zdá dost drahý,zkus kontaktovat AXU,brácha tam má Volkswagen Multivan 2,5 TDI 75kw 1998,pojištený okno na 20000kč,odtah v ČR za 2200kč. Sice mu to dělal známý,ale za zeptání nic nedáš
Skalda-a to má na fyzickou osobu nebo na živnost?Jak jsem psal mám Renault 1.9dci a platim bez pojištění skla 5364kč takže by mě docela zajímalo jakýkoliv levnější.A to mě to dělala taky známá.Třeba i Hugitka by mohla k tomuhle něco napsat .Děkují
Jo a mám taky AXA.
Upravil Fanos Rusicka dne 19.01.2013 11:41
Mesik napsal:
Přesně kvůli tomuhle mi před pár dny volali z ePojisteni, kde jsem platil kolem 1700,-, že už by se to muselo zvednout na 2100,-. Tak jsem to nechal zrušit a teď taky hledám jiné možnosti. F650GS 2002...
Cital som na slov. fore, že je možnosť sezonneho poistenia, napr caravany, skutry ale aj moto. Proste sa uzavrie jednorazova zmluva povedzme od 1.4 do 30.10 alebo iny ľubovolny datum. Jedina starosť je, že každoročne to musiš zakaždym obnovovať, ale vyhodou je nižšia taxa a možnosť plavajuceho datumu. Jasne že ty čo lietaju celoročne tak, ich to asi nezaujme, ale mna ano. Momentalne mam na R 850. PZP u Koop presne 1700,-kačanu, ked sa to da povedzme skresať na rovny litrik tak, mam jednu nadrž zadara, a to se vyplati.
Upravil JRM66 dne 19.01.2013 11:57
Fanos Rusicka napsal:
Skalda-a to má na fyzickou osobu nebo na živnost?Jak jsem psal mám Renault 1.9dci a platim bez pojištění skla 5364kč takže by mě docela zajímalo jakýkoliv levnější.A to mě to dělala taky známá.Třeba i Hugitka by mohla k tomuhle něco napsat .Děkují
Jo a mám taky AXA.
Určitě na fyzickou,víc nevím říkal mě to včera u piva,pojistku jsem neviděl,ale nemám důvod mu nevěřit.Já mám Renault 2.2 dt a platím u ČSOB 2100kč + 500kč pojistení všech skel do 5000kč.
xHackerM napsal:
Už to tady bylo v jednom vlákně řešené, tuším v tom od Medika.
Pochybuju, že vám někdo udělá pojistku výhodněji, než Hugitka...
Ano ano !!! Mohu jen potvrdit a jsem tůze spokojený zákazník
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
chstepan napsal:
... zdravím,
řeším povinný ručení u svýho auta ..
mám to u český pojišťovny , fiat ducato, kategorie M1, obsah 2286, výkon 81 kW, rok 2002, Já ročník 1972, Litomyšl - 57001, bezeškodní průběh cca min. 10 let, - zákonný + čelní sklo (do 20000,- - bez žádné spoluúčasti) .. a platím cca 6500,-
je to tak normál nebo tady někdo dokáže pojistit levněji za stejných podmínek ?
díkes
(ch)stepan
Ahoj,mně se to zdá dost drahý,zkus kontaktovat AXU,brácha tam má Volkswagen Multivan 2,5 TDI 75kw 1998,pojištený okno na 20000kč,odtah v ČR za 2200kč. Sice mu to dělal známý,ale za zeptání nic nedáš
Axa je výhodná pro auta s vyšším objemem a nižším výkonem... Většina pojišťoven určuje sazbu dle objemu a AXA sazbuje podle výkonu...